Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#2726 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moze i to, ima bruka uzroka proljeva (izmedju ostalog i snijeg
) al' ovo za hranu je fakat tako
ne sad da serunda k'o iz slaufa, al' bude mekana stolica, a kad se fino izleta, onda bude normala 
-
anjaistkrank
#2727 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
cuj snijeg
to nisam znao.. kako to? jel ako ga jede??
i btw. jedno upozorenje pakice za raju iz nase zone, a i sire. na lutalicama u mom parku pojavila se neka bolest. ne znam sta je ni kako se zove (rekao mi je lik, ali sam zaboravio) uglavnom cuke imaju nesto u zoni njuske kao krpljelj ali puno vece. kazu mi da je to nesto zarazno, pa ja svojoj Zo vise ne dam da se igra sa njima po parku toliko.
i btw. jedno upozorenje pakice za raju iz nase zone, a i sire. na lutalicama u mom parku pojavila se neka bolest. ne znam sta je ni kako se zove (rekao mi je lik, ali sam zaboravio) uglavnom cuke imaju nesto u zoni njuske kao krpljelj ali puno vece. kazu mi da je to nesto zarazno, pa ja svojoj Zo vise ne dam da se igra sa njima po parku toliko.
-
pakica_
#2728 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ako jede snijeg, ocekuj zesce sranjeanjaistkrank wrote:cuj snijegto nisam znao.. kako to? jel ako ga jede??
a da nisu papilomi? ako jeste to, zarazno je i dosadno, al' nije nista strasno
-
anjaistkrank
#2729 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
to mi bas cudno... ja sam njoj ljeti znao zalediti pilecu supu u casice od pavlake, i kad joj je vruce dam joj to da zvace i da se hladi malo, ali nisam primjetio da je nesto kakala nakon toga.
a nisam siguran da su papilomi. nesto mi je on drugacije rekao, al dzaba kad ja ne mogu da se sjetim
a nisam siguran da su papilomi. nesto mi je on drugacije rekao, al dzaba kad ja ne mogu da se sjetim
-
pakica_
#2730 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nije fazon hladnoce snijega, nego onoga sto je u njemuanjaistkrank wrote:to mi bas cudno... ja sam njoj ljeti znao zalediti pilecu supu u casice od pavlake, i kad joj je vruce dam joj to da zvace i da se hladi malo, ali nisam primjetio da je nesto kakala nakon toga.
i ja svojima ledim mesnu vodu s mrkvom i slicnim stvarcicama ljeti i nista.. al' zimi basta k'o grtalica jede snjezinu i onda.. helem, vidjet ces, prva zima za zo.. budi spreman, ako je imalo k'o ovaj moj kreten
- Pasiflora
#2731 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@pakice, hvala
Kad sam rekla "jacu hranu" nisam mislila na kaloricniju (ni slucajno ne zelim da se udeblja) vec neku sa vise korisnih stvari upravo za kosti i misice. Mada, ja njemu vec godinama dajem preparate sa kondroitinom i glukozaminom - tako da je mozda bolje da nista ne mjenjam kad mi vec cibau jede odlicno i odlicno izgleda.
Sto se tice problema sa stolicom - to je katastrofa kod nas. Svako malo izlazimo, prosle zime smo nekoliko noci izlazili skoro svaki sat. Haris mi je preporucio jako dobre tablete kod problema sa krvi u stolici - nevjerovatno - odmah mu sve zaustavi! I ovih dana je opet imao problem - ma zderunja napolju da je to uzas (jadni moj pas, njega niko ne hrani
) + cim padne snjeg odmah katastrofalni problemi. Evo nekoliko dana ga setam na povodcu upravo zbog toga sto pokupi svo smece koje nađe napolju!
Sto se tice problema sa stolicom - to je katastrofa kod nas. Svako malo izlazimo, prosle zime smo nekoliko noci izlazili skoro svaki sat. Haris mi je preporucio jako dobre tablete kod problema sa krvi u stolici - nevjerovatno - odmah mu sve zaustavi! I ovih dana je opet imao problem - ma zderunja napolju da je to uzas (jadni moj pas, njega niko ne hrani
-
bonzita44
#2732 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zasto moj pas jede papir??
-
pakica_
#2733 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zato sto mu je na dohvat ruke i zato sto mu je dosadno.. pojest ce bilo sta sto je oko njega ako mu ne iscijedis visak energije.. istrci ga i neces imati tih problema..bonzita44 wrote:zasto moj pas jede papir??
@pasiflora ne bih mu ni ja nista mijenjala, neka ga na cibauu
- Pasiflora
#2734 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala, im mi ljubimo tvoj mali copor 
-
febo_acm
#2735 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Imamo jedan manji problem već dugo vremena... Ne znam koliko se vidi, ali na moje pašče konstantno ima neke bubuljice. Vodio sam je veterinaru i kaže da je to normalno za ovaj uzrast... Ali mene iritira vizuelno
- Cholina_Lokica
#2736 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ovu u crvenoj vreci ne uzimajte ako necete da vam se pasce udeblja ko krme, carli je dobio 5 kg dok jepojeo jednu vrecu. Pa da znate samo 
A te bubuljice su najvjerovatnije joj alergija a ne normalna pojava. Probaj jemazati bjelancetom, namazes, osusi se, pa saperes. Mozebiti od samponajoj
A te bubuljice su najvjerovatnije joj alergija a ne normalna pojava. Probaj jemazati bjelancetom, namazes, osusi se, pa saperes. Mozebiti od samponajoj
-
febo_acm
#2737 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja baš odlučio da danas odem i kupim ovu crvenu hranu, ako bude belaja smanjit ću joj porciju. Mada ja to ionako izmiksam, ubacim bobica, jogurta, malo salame da zamiriše i komadić hljeba. Inače neće nikako da jede bobice, osim ako ne pregladni 
A onda ima alergije stalno
Pila je i antibiotike i dobila neke vakcine prije 2 mjeseca i sad se opet pojavilo. Našao sam internetu da su staffordi podložni ovim alergijama jer imaju kratku dlaku, između ostalog. Vidjet ćemo.
A onda ima alergije stalno
- Cholina_Lokica
#2738 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jok sa kalcije. Za starije pse treba manje Ca, organizam im sa godinama gubi sposobnost obrade Ca koji se talozi onda na zglobovima, i prave se one nakupine koje jos vise sjebaju zglobove.pakica_ wrote:@pasiflora, nemoj ariju kupovati jacu hranu k'o sto ja kupujem basti, samo ce ti fasivati proljev ako ne potrosi visak proteina i masti.. zbavi mu neku pogodnu za starije pse sa kalcijem i tako tim, a bez dodatnih izvora energije, jer sam ziher da ne trci k'o nekad, a ova jaka hrana se mora "potrositi" aktivnostima i sl.
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
- Cholina_Lokica
#2739 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mi jos uvijek pokusavamo da debeli skine to sto je nabacio poslije ove crvene, uzasZhìxin wrote:Ja baš odlučio da danas odem i kupim ovu crvenu hranu, ako bude belaja smanjit ću joj porciju. Mada ja to ionako izmiksam, ubacim bobica, jogurta, malo salame da zamiriše i komadić hljeba. Inače neće nikako da jede bobice, osim ako ne pregladni
A onda ima alergije stalnoPila je i antibiotike i dobila neke vakcine prije 2 mjeseca i sad se opet pojavilo. Našao sam internetu da su staffordi podložni ovim alergijama jer imaju kratku dlaku, između ostalog. Vidjet ćemo.
A alergije ti ne prolaze tako lako, Happy je alergicar. Moze se desi da joj nekad oko 3 godine se povuce, ali do tad moras kuburiti. Hrana od ribe, cibau morska riba, piletina im aktivira jos vise reakcije, ova moja nikako piletinu ne jede, sva joj dlaka otpadne od nje.
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
-
febo_acm
#2740 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma ja gledam njenu konstituciju i onda odlucim koliko ce hrane da dobije. Zadnjih 15 dana je pocela da se razvaljuje
Trci, skace, divlja... Pa se dobro rasirila u prsima, a kako je dosla zima vise jede i onda se to fino pretvara u misice. U utorak puni 10 mjeseci i ima 23 kile. Skoro je fat free 
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
pakica_
#2741 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moj haver ima staficu koja kuburi sa kozom vec dobrih godinu dana.. nema veta u sarajevu da mu nije isla, ona se jednako drapa.. raskrvari se kol'ko se cese.. i niko ne zna sta joj je
nadam se da i lili nece tako..
nadam se da i lili nece tako..
- Pasiflora
#2742 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Citala sam da su te hrane sa ribom odlicne kod pasa koji imaju alergije, ali moj sreco se ubio cesuci od ove cibau sa ribom. On generalno nema alergije, ali kod ove se nesto desilo... to je zapravo bila jedina hrana, za koju sam primjetila da na nju ima alergiju. Nevjerovatno! Neko vrijeme vec razmisljam da mu uzmem cibau za starije pse, ali i on je od ribe pa se bojim reakcija. Ovaj sto mu dajem je obicni adult.Cholina_Lokica wrote: Hrana od ribe, cibau morska riba, piletina im aktivira jos vise reakcije, ova moja nikako piletinu ne jede, sva joj dlaka otpadne od nje.
- GandalfSivi
#2743 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Razmisljam da kupim kakvog cuku, da ga mogu drzati u stanu, da nije prevelik, nema predugu dlaku, a da je opet sladak. Ima li ko kakvu ideju?
-
febo_acm
#2744 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
http://www.svetpasa.rs/rase_pasa i opleti...GandalfSivi wrote:Razmisljam da kupim kakvog cuku, da ga mogu drzati u stanu, da nije prevelik, nema predugu dlaku, a da je opet sladak. Ima li ko kakvu ideju?
Da ti mi kažemo koji ti je cuko najbolji i sladak... To je sve individualno.
http://www.svetpasa.rs/rase_pasa/grupa/ ... i-razonodu Ovo su "male i slatke" cuke
Imaš ove bišone, maltezere, pudle... Sve fina raja
-
pakica_
#2745 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
mora li biti rasni? da ne kupujesGandalfSivi wrote:Razmisljam da kupim kakvog cuku, da ga mogu drzati u stanu, da nije prevelik, nema predugu dlaku, a da je opet sladak. Ima li ko kakvu ideju?
-
zvrk
#2746 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pogledaj tamo na traze domove ovu malu cupicu kojoj trazim dom 
- maki222
#2747 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moj pudlov u zadnje vrijeme nenormalno glodje sve 4 sape i to najcesce navece kad je mirno.Razlog sigurno nisu dlacice jer je redovan kod groomera kao ni prljavstina ( testirano ) Ima li iko takvo iskustvo sa svojim ljubimcem i sta bi to moglo biti
Jos da dodam neki su mi rekli hrana...jede RC mada nije pretjerano odusevljen suhom hranom i dodajem mu jos svasta nesto ( piletinu, rizu, mrkvicu... ) tako da nije na jednolicnoj ishrani. 
- Pasiflora
#2748 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Grizenje sapica + mlataranje po usima su ti prvi znak alergije. Provjeri to.maki222 wrote:Moj pudlov u zadnje vrijeme nenormalno glodje sve 4 sape i to najcesce navece kad je mirno.Razlog sigurno nisu dlacice jer je redovan kod groomera kao ni prljavstina ( testirano ) Ima li iko takvo iskustvo sa svojim ljubimcem i sta bi to moglo bitiJos da dodam neki su mi rekli hrana...jede RC mada nije pretjerano odusevljen suhom hranom i dodajem mu jos svasta nesto ( piletinu, rizu, mrkvicu... ) tako da nije na jednolicnoj ishrani.
- maki222
#2749 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Provjeravali smo i nije alergija. To radi samo navece, nikad po danu, inace nisu mu ni suhe sape...ponekad nakon setnje dobije i vazelina na jastucice, ali svako vece isto glodje, glodje, pa odmori 5 min i nastavak. Neznam vise sta mu je i sta da radim ????
- Pasiflora
#2750 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A da provjeris sa nekoliko veterinara? Ima na veterini jedan koji je extra za dermatologiju - zapravo najbolji kod nas. Mislim da se zove Amir ili tako nekako... Mozda neko bude znao pa ti napise ovdje.
Mada sve to sa dermatologojom i kod ljudi nije bas sjajno, kod pasa jos i gore.
Mada sve to sa dermatologojom i kod ljudi nije bas sjajno, kod pasa jos i gore.