Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2726 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

uvijek_sa wrote:
Qler wrote:Fizicka ostecenja, i vasa omiljena, pokvasen telefon, nisu svejedno u garanciji... Ali reci da nema garancije na display moze samo klasicni pijacar, a ne ozbiljan prodavac. Odi mu Kimtec, MOBIS i pitaj da li daju garanciju na display. Naravno, ne na fizicka ostecenja...

pa cuvaj te mobitele i laptope i sve. Ne bacati, mokrim rukama rukovati i kasnije se cuditi sto ne radi touch il displej il tipke... osjetljiva je tehnologija nije ko prije nokia 3310 sada hocete da imate wifi kamere ekran ogroman a da mozete bacati , pod vodom slikati i sve. imaju indikatori kad se mobitel otvori i sve se vidi dali je pokvasen i sve. raspitaj te se malo citaj te a ne samo gluposti pisati i prepucavati se.
E pazi ovo .
Prije otprilike godinu, odnesem telefon (Arc S) u Fontele , crkao mali zvucnik. Odmah onaj govori, kaze pokvasen ti je . Ja kao iz topa skinem poklopac i pokazem indiktore nazad, bijeli !

Samo lik usuti i uze telefon . Koja je to mafija, nevjerovatno.

A nek si se ti mahsuz registrovo da ih branis . Hahhaha. E cuj ti njegfa, ne bacati , mokrim rukama rukovati .. hahahahahaha.
agent_zero

#2727 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Curve wrote:kakva je ovo radnja "digital city" kod bosmala, to nes novo ili sam ja tek sad skonto je :/ vidim pocela dobro reklamirat se, imaju sve hit telefone, en i galaxy alpha im dosla, al brate i cijene su im da ti se zamanta

da vidim kakvi su, kad su tako zara cijene sta nude zauzvrat
Ovo je neki copy/paste univerzalno radnje. Nema šanse da nude oficijelnu garanciju.
Zatamnjena stakla

#2728 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Zatamnjena stakla »

agent_zero wrote:
Curve wrote:kakva je ovo radnja "digital city" kod bosmala, to nes novo ili sam ja tek sad skonto je :/ vidim pocela dobro reklamirat se, imaju sve hit telefone, en i galaxy alpha im dosla, al brate i cijene su im da ti se zamanta

Ovo je neki copy/paste univerzalno radnje. Nema šanse da nude oficijelnu garanciju.
Jesi provjerio?
agent_zero

#2729 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Zatamnjena stakla wrote:
agent_zero wrote:

Jesi provjerio?
Pogled na cijene govori sve. Misliš da se ne bi pohvaliti dvogodišnjom garancijom da je nude? Bitno je da je napisano koliko komada je na stanju.

U svakom slučaju, neka ima neka konkurencija, nemam ništa protiv.
Zatamnjena stakla

#2730 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Nisi.

Provjeri pa onda zaključi :kiss:
agent_zero

#2731 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Zatamnjena stakla wrote:Nisi.

Pošto ćemo da sam u pravu? :-D
Curve

#2732 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

ocigledno ti znas nesto vise, pa de nas onda prosvijetli haha
Zatamnjena stakla

#2733 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

agent_zero wrote:

Pošto ćemo da sam u pravu? :-D
Morat' ću provjerit' pa tek onda :)
Curve wrote:

ocigledno ti znas nesto vise, pa de nas onda prosvijetli haha
Pojma nemam. Samo ne govorim dok ne provjerim :kiss:
dzemaludin007

#2734 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

Ne pamtim kad sam kupio telefon u radnji, a i ne planiram uskoro. Sve uglavnom preko pika sa nekom legalnom garancijom, ili bez garancije. Isao sam tom logikom manje para za polovan telefon, a ako je radio kod prodavaca dobro neko vrijeme, radice valjda i kod mene. Nisam imao nikad loseg iskustva niti mi se pokvario telefon, a nisam nikad kupovao skuplje od 500km.
Nexus 4 sam kupio sa legalnom garancijom mtel preko pika za razumnu cijenu, sa racunom i sve, star mjesec dana. Po meni je pametno kupiti nov telefon isto koliko i novo auto, jer obicno telefone i auta cesce narod mijenja. :) Izneses ga iz radnje odmah manja cijena 10%, posle mjesec dana 20%, posle pola godine duplo...

Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
Last edited by dzemaludin007 on 29/09/2014 13:14, edited 1 time in total.
uvijek_sa

#2735 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by uvijek_sa »

skafiskafsnjak wrote:
uvijek_sa wrote:
Qler wrote:Fizicka ostecenja, i vasa omiljena, pokvasen telefon, nisu svejedno u garanciji... Ali reci da nema garancije na display moze samo klasicni pijacar, a ne ozbiljan prodavac. Odi mu Kimtec, MOBIS i pitaj da li daju garanciju na display. Naravno, ne na fizicka ostecenja...

pa cuvaj te mobitele i laptope i sve. Ne bacati, mokrim rukama rukovati i kasnije se cuditi sto ne radi touch il displej il tipke... osjetljiva je tehnologija nije ko prije nokia 3310 sada hocete da imate wifi kamere ekran ogroman a da mozete bacati , pod vodom slikati i sve. imaju indikatori kad se mobitel otvori i sve se vidi dali je pokvasen i sve. raspitaj te se malo citaj te a ne samo gluposti pisati i prepucavati se.
E pazi ovo .
Prije otprilike godinu, odnesem telefon (Arc S) u Fontele , crkao mali zvucnik. Odmah onaj govori, kaze pokvasen ti je . Ja kao iz topa skinem poklopac i pokazem indiktore nazad, bijeli !

Samo lik usuti i uze telefon . Koja je to mafija, nevjerovatno.

A nek si se ti mahsuz registrovo da ih branis . Hahhaha. E cuj ti njegfa, ne bacati , mokrim rukama rukovati .. hahahahahaha.

pa kako ocekujes da ti mobitel radi kad ga pokvasis, a mrtvi pikseli se odma vise ukucas odma kad kupujes mobitel sifru i vidis ima li mrtvi piksela a ne nakon godinu dana kad ti ispadne mobitel 100 puta. ne branim nikoga neg niko ti ne daje garanciju na ta sranja zato sto sam imao isti problem.
uvijek_sa

#2736 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by uvijek_sa »

dzemaludin007 wrote:Ne pamtim kad sam kupio telefon u radnji, a i ne planiram uskoro. Sve uglavnom preko pika sa nekom legalnom garancijom, ili bez garancije. Isao sam tom logikom manje para za polovan telefon, a ako je radio kod prodavaca dobro neko vrijeme, radice valjda i kod mene. Nisam imao nikad loseg iskustva niti mi se pokvario telefon, a nisam nikad kupovao skuplje od 500km.
Nexus 4 sam kupio sa legalnom garancijom mtel preko pika za razumnu cijenu, sa racunom i sve, star mjesec dana. Po meni je pametno kupiti nov telefon isto koliko i novo auto, jer obicno telefone i auta cesce narod mijenja. :) Izneses ga iz radnje odmah manja cijena 10%, posle mjesec dana 20%, posle pola godine duplo...

kupis i auto novo u salonu i izvuces ga i odma ti padne cijena. :)
supercali

#2737 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

dzemaludin007 wrote:Ne pamtim kad sam kupio telefon u radnji, a i ne planiram uskoro. Sve uglavnom preko pika sa nekom legalnom garancijom, ili bez garancije. Isao sam tom logikom manje para za polovan telefon, a ako je radio kod prodavaca dobro neko vrijeme, radice valjda i kod mene. Nisam imao nikad loseg iskustva niti mi se pokvario telefon, a nisam nikad kupovao skuplje od 500km.

kad bi svi tako razmisljali znas kad bi ti kupio i auto i mobitel?
channel10

#2738 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Zatamnjena stakla wrote:
agent_zero wrote:

Jesi provjerio?
E`o ja provjerio. Garancija 6 mjeseci, njihova! Znaci šupica tač. Idemo dalje :)
Zatamnjena stakla

#2739 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Eto, sad možeš reći da si bio u pravu.

:zzzz:
channel10

#2740 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Zatamnjena stakla wrote:Eto, sad možeš reći da si bio u pravu.

Ne gumo ja, on moze reci :D
dzemaludin007

#2741 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

uvijek_sa wrote: kupis i auto novo u salonu i izvuces ga i odma ti padne cijena. :)
To sam i rekao. Zato govorim da se ne isplati tako kupovati.
supercali wrote: kad bi svi tako razmisljali znas kad bi ti kupio i auto i mobitel?
Ne razumijem :) Ako mislis na mene kupio sam polovan i telefon i auto, i uvijek planiram tako, jedino ako ne budem nekad pun ka brod pa da ne osjetim tu novcanu razliku. Telefon mijenjas svakih godinu do dvije, auto 5-6 godina...

supercali

#2742 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

sta ne razumijes
ako ja i jos milion ljudi ne kupimo novi mobitel ili auto kako ti kontas kupiti polovan mobitel ili auto?
Zatamnjena stakla

#2743 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

channel10 wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Eto, sad možeš reći da si bio u pravu.

Ne gumo ja, on moze reci :D
Ovaj gore @agent ba :mrgreen:
dzemaludin007

#2744 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

supercali wrote:sta ne razumijes
ako ja i jos milion ljudi ne kupimo novi mobitel ili auto kako ti kontas kupiti polovan mobitel ili auto?
Naravno, ali uvijek ce tako biti, neko ce kupovati novo neko polovno, dok je svijeta i vijeka. :)

supercali

#2745 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

i oni koji kupuju novo glupi a ti pametan?
Curve

#2746 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

channel10 wrote:
Zatamnjena stakla wrote:
agent_zero wrote:Ovo je neki copy/paste univerzalno radnje. Nema šanse da nude oficijelnu garanciju.
Jesi provjerio?
E`o ja provjerio. Garancija 6 mjeseci, njihova! Znaci šupica tač. Idemo dalje :)
pa ebote, 6mj njihove garancije, a cijene digli do plafona
fontele, univerzalno ako nis nude jeftinije cijene za zamjenu te garancije, a ovi ha garancija ku**** ha cijene do plafona
channel10

#2747 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

I ovi gore svenakredit.ba napucali cijene pojedinih telefona, a sumnjam da imas ikakve garancije. Konkretno Nexus 5, cini mi se oko 950 KM :shock: + kamata nekih 10 posto :-) , a sumnjam da se dobije garancija od Stanica jer telefona mislim da nikad nije bilo kupiti kod njih. Ma sve zavala do zavale.

Jedino moliti Boga da BHT nabavi telefon koji zelite pa da dobijete pravu garanciju. A tu su vrlo male sanse.
febo_acm

#2748 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Evo imamo i radnika iz Fontelea :D Daju ti po nabavnoj cijeni displej sa eBaya... Pusti pricu molim te. Prije par godina su mi uvalili kopiju mikrofona na S2 i morao sam prodati mobitel zbog toga...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
DaD00

#2749 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DaD00 »

ma svaka ova piljara koja prodaje telefone i kobajagi daje garanciju ustvari ništa ne pokriva to je činjenica ja stvarno nisam imao nikad neki veliki problema oko telefona... otprilike mjenjam svaku godinu i po do dvije čim počne davati neke mahnite simptome da će mu nešto vrisnuti, a i fabrički su namješteni da toliko traju... možeš uzeti u istoj radnji dva telefona jedan da bude exstra, a drugi da ne valja sve zavisi koja te serija proizvodnje potrefi kao i sa autima isto... naravno moraš voditi računa gdje je napravljen i sve to...
hali gali halid

#2750 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hali gali halid »

Gdje da kupim telefon HTC Desire 500?
Post Reply