Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#2726 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

HAVANA wrote:
Kula je bio ugostitelj kad se taj nije ni rodio.Cuj da radi za baksis. :lol: On ce cvaknut a ona kuharica u goloj vodi il onaj u sanku neka masu usima? Preko 50 ljudi radi tu.Da njih 5 uzima dobre pare a ostali platu?
Pa nek ih gazda dodatno plati, ako dobro rade i ako su zaslužili. Uzimanje bakšiša konobaru je baš teži papanluk.

A ko je ''Kula'', šta je držao ranije?
high_volume

#2727 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by high_volume »

tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Od okostene pastrmke, na fol brudeta, jaka i malo ljuta, meni odlicna.
To onaj objekat sa istaknutim ogromnim grbom Armije RBiH?
tempuser

#2728 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Ispred je grb ARBiH, ali mislim da je nevezan za objekat (puno prije postavljen) nego da ima veze sa gen. Arifom Pasalicem koji je poginuo upravo na onom mjestu.
The 51st State

#2729 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by The 51st State »

Banksy wrote:
HAVANA wrote:
Kula je bio ugostitelj kad se taj nije ni rodio.Cuj da radi za baksis. :lol: On ce cvaknut a ona kuharica u goloj vodi il onaj u sanku neka masu usima? Preko 50 ljudi radi tu.Da njih 5 uzima dobre pare a ostali platu?
Pa nek ih gazda dodatno plati, ako dobro rade i ako su zaslužili. Uzimanje bakšiša konobaru je baš teži papanluk.

A ko je ''Kula'', šta je držao ranije?
Samo mala ispravka nije #kula# nego kulo.
Drzo je isto prije puta u istom objektu Ali dosta manjem nego sto je danas, bila jedna od kamiondzijskih kota za telecu corbu kojoj ni danas nema premca.
Generacijski porodicni biznis, sumnjam da su mu konobari nezadovoljni gledajuci nivo usluge I ljubaznost.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2730 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Dobro, ako je istina da se baksis jednako dijeli na sve radnike, pošteno onda....
JThomas

#2731 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

uglavnom se i radnici sami od sebe tako dogovore. jer bakšiš ovisi i o tome šta će ti šanker i kuhar "izbaciti" za gosta, jel.
SD7

#2732 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by SD7 »

vjesticanametli wrote:
Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
ko u imiDZu ona stara sjedi ko gricka vjestica a oni trce s onim tanjirima i tekom :lol:
Isto kod onog Brajlovica na Ilidzi...konobar bjezi k'o djavo od krsta kada donese racun, a ti mu pare pokazes misleci da ce on uzeti j naplatiti kao u ostatku normalnog svijeta. Posebna je prica, dali je ijedan od pomenutih, nazovi restorana, zapravo restoran. Ja evo kazem, da ni jedan od pomenutih nije vidjelo restorana ni po bilo cemu, a posebno po usluzi. Obicne drumske kafancuge koje nude pune tanjira bezukusne mesine, pite ispod saca i tih nekih corbica...
SD7

#2733 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by SD7 »

JThomas wrote:uglavnom se i radnici sami od sebe tako dogovore. jer bakšiš ovisi i o tome šta će ti šanker i kuhar "izbaciti" za gosta, jel.
U normalnom svijetu se to prepusti radnicima da se organizuju
i dijele taj baksis, a ne da im gazda to prikuplja i dodljeljuje po svom nahodjenu. Apsolutno neposteno, ali sta to na Balkanu zapadnom ima posteno. :D
HAVANA

#2734 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HAVANA »

SD7 wrote:
vjesticanametli wrote:
Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
ko u imiDZu ona stara sjedi ko gricka vjestica a oni trce s onim tanjirima i tekom :lol:
Isto kod onog Brajlovica na Ilidzi...konobar bjezi k'o djavo od krsta kada donese racun, a ti mu pare pokazes misleci da ce on uzeti j naplatiti kao u ostatku normalnog svijeta. Posebna je prica, dali je ijedan od pomenutih, nazovi restorana, zapravo restoran. Ja evo kazem, da ni jedan od pomenutih nije vidjelo restorana ni po bilo cemu, a posebno po usluzi. Obicne drumske kafancuge koje nude pune tanjira bezukusne mesine, pite ispod saca i tih nekih corbica...
Oooo evo gospode novopecene :lol: Sta ti jedes,sushi itd Il iz onih fensi tanjira punih lisca i kliker mesa u sredini...Kod kule mogu ti u skolu ici da nauce sta je corba,koljenica,teletina... :gladna:
SD7

#2735 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by SD7 »

HAVANA wrote:
SD7 wrote:
vjesticanametli wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.

Oooo evo gospode novopecene :lol: Sta ti jedes,sushi itd Il iz onih fensi tanjira punih lisca i kliker mesa u sredini...Kod kule mogu ti u skolu ici da nauce sta je corba,koljenica,teletina... :gladna:
Poenta je da ja to sve pomenuto napravim i serviram svojoj raji mnogo bolje i pristojnije, a nisam ugostitelj...i vidi sada...svi se uvijek oduseve. Dalje, ostaje cinjenica da te kao balkanskog bizMismena vrijedaju moji osvrti na odnos prema radniku, pa pokusavas mene diskreditirati na kojekave gluposti...
HAVANA

#2736 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HAVANA »

Kakvom radniku? :lol: Nit imam radnika nit ista,samo me nervira kako se ljudi olako seru na neciji rad i trud.A kula je bas posvecen poslu i pazi svaki detalj.Jako fin covjek.Al eto,nastavi ti...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2737 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sime_cipol »

Uvijek su kuhari imali bolje plate od konobara.
Sankeri takodje. I to osjetno. Ali baksis je uvijek bio od konobara.
Ako ih gazda sviju drzi na istim platama i dijeli baksis po svom nahodjenju, jebat ga.
Hajvan

#2738 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Hajvan »

ovaj sd7 je bas ogorcena neka osoba…
niti jedan mu upis nisam jos procitao a da je afirmativan, samo stroga negativnost
sto li je razlog tomu?
skromne mogucnosti u raskolu sa velikim ocekivanjima i prohtjevima, mozda??
ta ja na
alibaba_i_30_godina

#2739 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by alibaba_i_30_godina »

Kulin dvor odličan, nema dalje diskusije.
Logovan

#2740 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Logovan »

alibaba_i_30_godina wrote:Kulin dvor odličan, nema dalje diskusije.
Bio nedavno. Malo je reci odlican. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Banksy

#2741 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

SD7 wrote:
Posebna je prica, dali je ijedan od pomenutih, nazovi restorana, zapravo restoran. Ja evo kazem, da ni jedan od pomenutih nije vidjelo restorana ni po bilo cemu, a posebno po usluzi. Obicne drumske kafancuge koje nude pune tanjira bezukusne mesine, pite ispod saca i tih nekih corbica...
Upravo tako. A ima i to svog šarma. Ko voli.
Kulin dvor mi je odron, ali šteta Brajlovića, nekad je imao baš dobro meso.
The 51st State

#2742 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by The 51st State »

izvini ali kako tako mozes reci kad si sama pitala ko je taj, otidji pa daj sud. moze se kulo pod svasta svrstati ali pod drumsku kafanu sigurno ne, reci tako nesto je tesko podcjenjivanje da ne kazem snobizam. nije miselinova zvjezdica ali za nase prilike vise nego ok.
Ned071

#2743 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Ned071 »

kulo odron? majke ti da mi je znati sta jedete i gdje jedete jbt.., sve mladez sdp-a, moet i sushi na instagramu a na pola foruma razglabanje sta ima u lidlu... bjez banksy zdravlja ti...
Banksy

#2744 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

The 51st State wrote:izvini ali kako tako mozes reci kad si sama pitala ko je taj, otidji pa daj sud. moze se kulo pod svasta svrstati ali pod drumsku kafanu sigurno ne, reci tako nesto je tesko podcjenjivanje da ne kazem snobizam. nije miselinova zvjezdica ali za nase prilike vise nego ok.
Nisam pitala ko je taj, već šta je držao ranije.
Bila nekoliko puta, jela razne stvari, i sve mi je ili odron ili teži prosjek. Možda jer sam očekivala previše, jer su ga nahvalili.
Brajlović je bio odličan, srozao se sad i on.
Nisam snob, ni blizu.
Banksy

#2745 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Ned071 wrote: kulo odron? majke ti da mi je znati sta jedete i gdje jedete jbt.., sve mladez sdp-a, moet i sushi na instagramu a na pola foruma razglabanje sta ima u lidlu... bjez banksy zdravlja ti...
Ne pijem moet, ne jedem sushi, nisam kročila u lidl, nemam instagram,
I de, ne lupetaj.
The 51st State

#2746 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by The 51st State »

Banksy wrote:
The 51st State wrote:izvini ali kako tako mozes reci kad si sama pitala ko je taj, otidji pa daj sud. moze se kulo pod svasta svrstati ali pod drumsku kafanu sigurno ne, reci tako nesto je tesko podcjenjivanje da ne kazem snobizam. nije miselinova zvjezdica ali za nase prilike vise nego ok.
Nisam pitala ko je taj, već šta je držao ranije.
Bila nekoliko puta, jela razne stvari, i sve mi je ili odron ili teži prosjek. Možda jer sam očekivala previše, jer su ga nahvalili.
Brajlović je bio odličan, srozao se sad i on.
Nisam snob, ni blizu.
ok, tvoja impresija, moguce da je i do ocekivanje bilo, sigurno nije restoran za "slijedove", no meni pase jer znam ono sto nude je uredno spremljeno i naplaceno bez pretjerivanja.
Ned071

#2747 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Ned071 »

Banksy wrote:
Ned071 wrote: kulo odron? majke ti da mi je znati sta jedete i gdje jedete jbt.., sve mladez sdp-a, moet i sushi na instagramu a na pola foruma razglabanje sta ima u lidlu... bjez banksy zdravlja ti...
Ne pijem moet, ne jedem sushi, nisam kročila u lidl, nemam instagram,
I de, ne lupetaj.
al ti je sve odron i tezi prosjek... na rende kora
Naslovnica

#2748 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Meni je dobra kljukuša zakon, kakav suši, kakva koljenica.
Ned071

#2749 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Ned071 »

sa puno bijelog luka, naravno... ako joj je kulina koljenica odron il teletina zesci prosjek, onda ne znam sta dama jede
Tomahawk11
Globalni moderator

#2750 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:Odakle ti ta informacija? Ja koliko znam kod kule se sav baksis dijeli na sve radnike.Ne moze samo konobar uzimati.
Upravo tako :thumbup:
Post Reply