Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Plavih_11 wrote:Dobro, sto jeste jest, prenaglio je sa tom izjavom! Samo me interesuje kako ne reagujes kad jedan od vasih napise za utakmicu Velez-Sarajevo "Dva tima sa tradicijom, trenutno u najboljoj formi!" ... To nisi vidio? Arsini su bitni .. Za sve isto ..
pa zar nisu sarajevo i velez klubovi sa tradicijom i zar nisu u formi trenutno.. velez dvije pobjede sarajevo ide dobro u evropi... velez ce brzo pasti ovo su im domace tekme bile.. a sarajevo je u velikoj formi nije sto sam navijac sarajeva al vidi se iz prilozenog.. bunio bih se na izjavu da je bilo sarajevo i velez dva tima sa najvecom tradicijom.. jer to nije tacno... zeljo je veci od veleza...
Ti ili se pravis lud ili neces da citas? "trenutno u NAJBOLJOJ formi" .. Po cemu najboljoj? Znaci niko nije u formi kao ova dva?? To nije subjektivno?? Mani se Evrope, govorimo o Premijer ligi BiH ...
Koliko se samo dičite tim famoznim polufinalom kupa uefa... Odlučih malo da vidim vaš put do tog famoznog polu-finala i da analiziram...
Prvo kolo:
FC Sliven (bugarska) - FK Zeljeznicar 1-0 1-5 ukupno 2-5
Drugo kolo:
FK Zeljeznicar - FC Sion (Švicarska) 2-1 1-1 ukupno 3-2
Treće kolo:
Universitatea Craiova (Rumunija) FK Zeljeznicar 2-0 0-4 ukupno 2-4
Četvrtfinale:
FK Zeljeznicar - Dinamo Minsk (bjelorusija) 2-0 1-1 ukupno 3-1
Polufinale:
Videoton (Mađarska) FK Zeljeznicar 3-1 1-2 ukupno 4-3
Dakle, dogurali do polufinala kupa uefa, tako što ste eliminisali četiri tima. Fascinantno, 4 tima eliminišeš, koji su usput gigant evropskog fudbala Bugare, Švicarce, Rumune, Bjeloruse... Strašna konkurencija Strašan je bio tadašnji sistem takmičenja. Doguraš do polufinala preko 4 tima. Sad tek vidim koliko se promijenio evropski fudbal. Koliko je samo masivan ovaj kup uefa, sadašnja evropska liga. Zamišljam šta bi bilo kojim slučajem da je sistem takmičenja tadašnjeg kupa uefa igran po sadašnjem sistemu. Skretničar bi došao do polufinala, al u limburgu
Baltazar_khan wrote:Koliko se samo dičite tim famoznim polufinalom kupa uefa... Odlučih malo da vidim vaš put do tog famoznog polu-finala i da analiziram...
Prvo kolo:
Drugo kolo:
Treće kolo:
Četvrtfinale:
Polufinale:
Dakle, dogurali do polufinala kupa uefa, tako što ste eliminisali četiri tima. Fascinantno, 4 tima eliminišeš, koji su usput gigant evropskog fudbala Bugare, Švicarce, Rumune, Bjeloruse... Strašna konkurencija Strašan je bio tadašnji sistem takmičenja. Doguraš do polufinala preko 4 tima. Sad tek vidim koliko se promijenio evropski fudbal. Koliko je samo masivan ovaj kup uefa, sadašnja evropska liga. Zamišljam šta bi bilo kojim slučajem da je sistem takmičenja tadašnjeg kupa uefa igran po sadašnjem sistemu. Skretničar bi došao do polufinala, al u limburgu
Ne znam koiliko je pametno dizati se toliko u nebesa...Treba tekmu po tekmu ici...
Baltazar_khan wrote:Koliko se samo dičite tim famoznim polufinalom kupa uefa... Odlučih malo da vidim vaš put do tog famoznog polu-finala i da analiziram...
Prvo kolo:
Drugo kolo:
Treće kolo:
Četvrtfinale:
Polufinale:
Je l' Torpedo igrao fudbala u tom periodu?
Jest.
Zasto nije on igrao u polufinalu kad je to toliko lahko?
Prvo kolo:
Drugo kolo:
Treće kolo:
Četvrtfinale:
Polufinale:
Samo ti analiziraj,imponuje to svima vjerujem ,jos kad je Zeljo u pitanju,ljepota
Fascinantno Baltazare,itekeko,jer tada se fudbal nije dijelio na velike i male,svi su imali podjednake sanse i prilicno fer sudjenje i kuci i na strani,nije se toliko gledao budzet kluba i to nije imalo toliki uticaj kao sto je to sada slucaj.I vi ste imali priliku pa ste protiv jednog giganta kakav je Basel(Svicarska ) dozivjeli debakl.Ma sta ce svicarci (tipicna filozofija mahale kad je u pitanju kakav uspjeh,rasprostranjen posebno u Sarajevu)...
Hvala ti Baltazare i u moje ime! Ja sam malo mladji navijač pa nisam znao te podatke, ali zahvaljujuci vama simpatizerima FK. Torpedo koji pratitete Željinu statistiku sada sam i to naucio! Jos jednom hvala veliko, i nadam se da i vi jednog dana dodjete do nekog polufinala, pa makar i KUP-a BiH!
Prvo kolo:
Drugo kolo:
Treće kolo:
Četvrtfinale:
Polufinale:
Brate mili, pa koliko vremena ovi pitici provode razmisljajuci o Zelji i trazeci podatke...
Bravo kralju, baltazaru, sahu, matu, delegatu... Vas je tim iz te jedne gigantske lige nakanto dobro, fino ti je neko ranije spomenu basel.
jos samo nesto...kad je bilo tako lagano sto onda vi niste dogurali nikad do polufinala?
Levat ne zna da su Universitatea i Dinamo Minsk tada bili u rangu danasnjih npr. Rome Olimpika ili Werdera 'ta ce, mali je on bio tada
osim toga, polufinale je polufinale i to vam je vjecna zadaca upsut, lijepo je vidjeti kako analizirate tu zadacu i radite na njoj, mozda je nekad i zavrsite
a mislis da bi tvoji maleni igrali u toj Euroligi da se nije omasovila
Prvo kolo:
Drugo kolo:
Treće kolo:
Četvrtfinale:
Polufinale:
Svaka cast za analizu, meni se nikada nije dalo ovo analizirati, nisam bas covjek od statistike. . Al posto tebi ide to, hajd sad si mogao kompromitovat sve titule svjetskog prvaka koje je osvojio Brazil, pa onda Liverpoolove titule prvaka Evrope, pa ima i titula na Wimbledonu- tu je nekada aktuelni prvak igrao samo finale, dakle s jednim mecom osvajao titulu sampiona u tenisu na travi, pa lako je tako uzastopno imat pet-sest titula.... Pa recimo, kad je Hase igrao lopta je bila krpena pretpostavljam (lako je driblat s krpenom loptom, eh da sam ja tad bi ziv, pa ja bio za Haseta bio Hase, covjece... Samo vi ste igrali fudbal kad je Zeljo gazio Evropom, ko vam je kriv sto niste.... )
Jeste iskompleksirani
jufka developer wrote:Levat ne zna da su Universitatea i Dinamo Minsk tada bili u rangu danasnjih npr. Rome Olimpika ili Werdera 'ta ce, mali je on bio tada
osim toga, polufinale je polufinale i to vam je vjecna zadaca upsut, lijepo je vidjeti kako analizirate tu zadacu i radite na njoj, mozda je nekad i zavrsite
E jbg nisi mu trebao reci.Mozda bi jos nesta slicno ovome napisao pa da se onda nacisto nasmijemo.
jufka developer wrote:Levat ne zna da su Universitatea i Dinamo Minsk tada bili u rangu danasnjih npr. Rome Olimpika ili Werdera 'ta ce, mali je on bio tada
Hmmmmm... Nekako porediti Rumune i Bjeloruse, sa Talijanima ili Svabama, nije bas pametno, bez obzira da li je to bilo juce, prije godinu ili prije nove ere..
Nekako je mjerodavnije porediti tadasnji Sliven i danasnji Litex. Zar ne
E jbg nisi mu trebao reci.Mozda bi jos nesta slicno ovome napisao pa da se onda nacisto nasmijemo.
Pa jel' to pogriješio kad je napisao ovo što si boldirao?Pa Ligu Prvaka su u to vrijeme osvajali Crvena Zvezda,Steaua,PSV,Feynord,Benfica...što je u današnje vrijeme SF...
Pa jel' to pogriješio kad je napisao ovo što si boldirao?Pa Ligu Prvaka su u to vrijeme osvajali Crvena Zvezda,Steaua,PSV,Feynord,Benfica...što je u današnje vrijeme SF...
Nisam rekao da je pogrijesio,ovo da se "nacisto nasmijemo" se odnosilo na balthazara i njegovu analizu.
Ne znam što se raspravljate sa ljudima koji uzmu neku ekipu od prije 30 godina i onda na nju gledaju u današnjim okolnostima. Za njih je vjerovatno i Nottingham Forest samo nižerazredni engleski tim, koji je osvojio par puta Ligu Prvaka, ali je to sigurno učinio zbog drugačijeg sistema gdje im je lakše bilo osvojiti nešto. Nisu morali igrati sa puno ekipa.
elSaik wrote:Ne znam što se raspravljate sa ljudima koji uzmu neku ekipu od prije 30 godina i onda na nju gledaju u današnjim okolnostima. Za njih je vjerovatno i Nottingham Forest samo nižerazredni engleski tim, koji je osvojio par puta Ligu Prvaka, ali je to sigurno učinio zbog drugačijeg sistema gdje im je lakše bilo osvojiti nešto. Nisu morali igrati sa puno ekipa.
Joj glupe rasprave
Pa za 20 godina će naučna fantastika biti da Chelsea osvaja LŠ, jer će možda tu doći neki kiparski APOEL.
Jasno da je tada Dinamo Minsk bio veća ekipa. Realno ovi Rumuni, Bugari, pa i Švicarci su bezveze, ali najveća razlika: Tada je Željo bio EKIPA i kad izvuku te Švicarce znaju da idu dalje. Mogao ih je zapasti Real, pa da odmah ispadnu, ali nije, spoj sreće i spretnosti.
Niko ne može osporiti da je Željo tad imalo jak sastav. Tih godina Sarajevo i jači možda, ali u UEFA kupu Željo je igrao polufinale i to je činjenica. I glupo je sad pričati o tome s kim su igrali da bi došli do tamo. Došli su i kraj priče. Niko iz BH fudbala to više nikad neće (bar dok smo mi živi) sigurno. Drugi ulažu više, drugi su i trenutno bolji. Ove, a i narednih 5 godina možemo razmišljati o ulasku nekog BH kluba u grupe LŠ ili Europa lige, pa ako to postane adet, onda u roku narednih 20 godina prezimiti u Evropi.
Jedna od mojih želja za BH fudbal je da se Sarajevo i Željo bore za titulu, da kao nekad ranije igraju finale kupa i nema ekipe koja ih u tome može spriječiti. Želji dosta i drugo mjesto i poraz u finalu al' bi ipak bilo lijepo to gledati.
Danas vjerujem da će vam Grbavica biti puna, bar 7-8.000 ili recimo kao protiv Zrinjskog prošle sezone. Rezultat, remi 1-1, iako uz publiku, Željo može i do pobjede.
jufka developer wrote:slika govori vise od hiljadu pitara
osim toga, zar se ne spremate na put za Modricu
edit: evo vidis, ovom Belajsuzu malo fali da bude ok lik
Ma niđe veze drug. Zar ne videš da su sve nekakve lijeve ekipe... Koln, ne zna jel prva il' druga liga, Tottenham isp'o iz lige, taj Dinamo, niđe veze, Bjelorusi naki, Videoteon, Mađari, kao da oni znaju igrati. Real ne može meda pored Barcelone, a taj Internationale morao čekati da izbace iz lige Milan i Juve da bi počeo nešto osvajati. BEZZZZEEEEEEE...
Al stvarno, pa dokle vise. Pa brate jel tolki problem pisati na temi o svom klubu, neg morate ovamo dolaziti i iznositi nebuloze, neznam kako covjek vise da objasni ovo. Komplex je preblag termin. Boli sto se vise prica o Zelji i pored vasih, istina, dobrih igara u evropi, to se ne moze osporiti. ruku na srce. Al daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj vise, odj..... s teme ba.
inace CCCR pooojma nisu imali s fudbalom pa ni Cehoslovacka il' eventualno Jugoslavija
sve je to losa skola fudbala
e baltazare idi nastavi setati po sobi da ti ponovo zasvjetli sijalica nad glavom (pazi da i ovaj put ne bude fejk)
Sreca pa nemam puno vremena ovih dana,pa ne moram citati uvijek iste stvari,ali evo,rekoh da napisem par stvari,pa da rascistimo jednom za sva vremena...
Ovdje zaista,ali zaista nema nikakvog smisla upustati se u diskusiju sa ljudima koji neke stvari ili ne mogu shvatiti,ili ih ne mogu svariti,ili ih shvataju a prave se nijemi,lii im je jednostavno krivo pa se glodju...
Sa kim mi ovdje pricamo?Sa ljudima koji nakon pobjede protiv Helsinborga trce kuci da izuju tene i uhvate se tastature.Da napisu koju...Svi odreda,sve sam vas upratio.Pa mi nismo znali gdje se nalazimo nakon Akranesa i Lilestroma,4 pobjede protiv sampiona Islanda i Norveske,do jutra se slavilo i cugalo poslije svake od njih,a sirene trubile citavu noc,o Englezima da i ne pricam.I onda nakon jednog dana opet se naklate na Zelju jer ne mogu bez njega.Da osvojite Ligu sampiona,nakon 2 dana bi opet visili ovdje i gledali koliko se godisnjih prodalo.
Digla se euforija,nije se digla radi 3 boda iz Zenice,niti se iko digao zbog toga...Reflektori su proradili nakon 17 godina,promijenila se Uprava,vratio se trener koji je osvojio 2 titule,2 kupa, jedini u ovoj ligi osvojio duplu krunu,koji je doveo Newcastle u ono vrijeme,sa kojim je Zeljo zabio 100 golova,covjek kome ste govorili da je vlah a zbog kojeg ste napustali rodjeni stadion u 60-oj minuti...Karte se prodaju,televizija se pokrenula,raja se vraca na stadion...Toliko dobrih stvari za tako malo vremena,zbog toga se raja digla...I eto pitara odmah,ali ne boli to vas,vi ste tu uvijek,bilo da smo u vrhu ili se spasavamo u zadnjem kolu,bilo da je trener Amar ili Simo vatrogasac ili Brko iz Svabije...
Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.
Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...
Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.
Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?
Samo i dalje dolazite,i trazite to nesto.
Slucajan,compact,baltazare,ne mogu vas sve nabrajati,trajalo bi podosta...Veceras cete se svi postrojiti ispred televizije,uzeti neku cokoladicu i pratiti velikana.,a neki ce sigurno put Grbavice.Navijacete za Siroki svi do jednoga i traziti nas poraz,ali ni taj poraz vam ne bi pomogao,jer mi i ako izgubimo to ce biti samo jedna lijepa noc za vas,od sutra cete opet visiti ovdje i traziti ono nesto.
Osim: Neka utakmica bude i loša ako ćemo uzeti tri boda
Igrači će valjda biti rasterećeniji i agresivniji nego protiv Čelika, kaže menadžer "Plavih"...
Posljednje dvije utakmice Željezničara i Širokog Brijega za vrijeme njegovog prethodnog mandata menadžeru Željezničara Amaru Osimu sigurno neće ostati u lijepom sjećanju.
U pretposljednjoj, u maju 2003. Široki je prekinuo Željin i dan-danas najduži niz nepobjedivosti jednog kluba u Premijer ligi od 20 utakmica, a što je bitnije, direktno je utjecao i da titula prvaka, umjesto na Grbavici, završi na trebinjskim Policama.
Solidan budžet
Poraz Želje od Širokog u prvom dijelu sezone 2003/04. bio je jedan od četiri u nizu koji su doveli do smjene sadašnjeg trenera. U derbiju kola protiv istog protivnika, a u sasvim drugim okolnostima, danas Želji treba pobjeda da bi se produžila euforija na Grbavici, nastala prije osam dana pobjedom nad Čelikom u Zenici (1:0)
- Široki je jedini klub u BiH koji od formiranja zajedničke lige igra u evropskim kupovima, organizovan je klub koji, za naše uslove, ima solidan budžet, kvalitetne uslove za treniranje... što Željo trenutno nema. Mi, opet, imamo nešto što Široki nema - kaže menadžer Željezničara Amar Osim.
O današnjem protivniku govorio je najviše kroz prizmu prošlog meča sa Čelikom, u kojem je Željo nakon dvije sezone osvojio prve gostujuće bodove.
- Utakmica u Zenici bila je ružna, a mi smo, u najmanju ruku, pola utakmice. Nadam se da ovaj meč neće biti toliko ružan, mada ne bih imao ništa protiv i da bude, a da ostvarimo identičan rezultat kao protiv Čelika.
Isti sastav
Široki je ako ne kvalitetniji, onda barem uigraniji. Odigrali su četiri zvanične utakmice, a mi samo jednu. Od svojih igrača očekujem da budu rasterećeniji i agresivniji nego u prvom kolu, a promjena u sastavu neće biti. Eventualno jedna, jer svakako imamo 12 igrača na koje se može pouzdano računati, a 11 ih igra - dodao je Osim.
Utakmica počinje u 20.15 sati, a TV prijenos, iako je bio upitan, bit će realiziran na BHT 1.
Originalni dresovi
Od jučer se na stadionu Grbavica mogu kupiti originalni dresovi Željezničara, čiji je proizvođač španska kompanija "Joma".
Proteklih godina takvo što je bilo prava rijetkost, a ovim korakom u Željezničaru žele još više doprinijeti stvaranju brenda na bh. prostorima. Također, nakon emitiranja 12 emisija "Željo TV", klupskom rukovodstvu stižu pohvale čak i od sportskih kolektiva izvan BiH.