Pravni fakultet
- opa22
#2726 Re: Pravni fakultet
nadam se da cu dobiti nove kolegINICE 
-
mehoxy
#2727 Re: Pravni fakultet
Pozdrav
Zanima me jesu li predavanja odvojena za redovne i vandredne studente i ako jesu da li se i vandredni studenti sortiraju po prezimenima ili kao vec?
Unaprijed hvala,Meho
Zanima me jesu li predavanja odvojena za redovne i vandredne studente i ako jesu da li se i vandredni studenti sortiraju po prezimenima ili kao vec?
Unaprijed hvala,Meho
- opa22
#2728 Re: Pravni fakultet
nisu odvojena, vanredni nemaju predavanja, nego ako zele mogu dolaziti u vrijeme kad redovni i RS studenti imaju predavanja i vjezbe
-
mehoxy
#2729 Re: Pravni fakultet
Hvala na odgovoru.Zanimalo me zato sto na oficijelnoj stranici pise da su predavanja odvojena i da vandredni dolaze poslije redovnih..ocito sire dezinformacijeopa22 wrote:nisu odvojena, vanredni nemaju predavanja, nego ako zele mogu dolaziti u vrijeme kad redovni i RS studenti imaju predavanja i vjezbe
- opa22
#2730 Re: Pravni fakultet
hmmm ne znam moguce da su ove godine nesto novo uveli, nisam upucen.....u moj vakat dok sam bio brucos nije bilo toga

- VenomousV
#2731 Re: Pravni fakultet
awkward moment kad je student generacije cura koja je apsolutno svaki ispit prepisala sa djonica
i btw Omanovic

i btw Omanovic
- Revolucionar ★
#2732 Re: Pravni fakultet
Cuj predavanja na pravu
Pa vise mozes naucit u platonu, uostalom i veci je fond studenata prisutan tamo 
-
dezurni_ucenik
#2733 Re: Pravni fakultet
Platon ne radi vise. 
- Revolucionar ★
#2734 Re: Pravni fakultet
pa kad se zatvori djece ti ?
-
dezurni_ucenik
#2735 Re: Pravni fakultet
Revolucionar ★ wrote:pa kad se zatvori djece ti ?
Nemam pojma.Prolazio neki dan i vratima pise "Iznajmljuje se prostor".
- Revolucionar ★
#2736 Re: Pravni fakultet
ccc ja zalosti . . da je barem rok teatar sto je bio .. sad i platon ode ..
-
dezurni_ucenik
#2737 Re: Pravni fakultet
Revolucionar ★ wrote:ccc ja zalosti . . da je barem rok teatar sto je bio .. sad i platon ode ..
Ma haj'.Ko kakav kafic i bio.
- JThomas
#2738 Re: Pravni fakultet
sanjo je genijalac, samo su ga poroci malo pojeli. ustvari malo više
slušajte njegova predavanja al' nemojte živjeti k'o on
- MarcusTulliusCicero
#2739 Re: Pravni fakultet
Sinoć je u kongresnoj sali hotela Hollywood otvoren Moot Court, 1. bh. državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini. Takmičenje organizuje Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, a čitav projekat je finansiran od strane Američke ambasade u BiH.
Danas je na rasporedu prvi takmičarski dan, a takmičenje će se odvijati u Sudu Bosne i Hercegovine.
http://epravo.ba/otvoreno-prvo-bh-drzav ... enja/8696/
Danas je na rasporedu prvi takmičarski dan, a takmičenje će se odvijati u Sudu Bosne i Hercegovine.
http://epravo.ba/otvoreno-prvo-bh-drzav ... enja/8696/
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2740 Re: Pravni fakultet
hrskavicu u nosu?JThomas wrote:sanjo je genijalac, samo su ga poroci malo pojeli. ustvari malo više![]()
- JThomas
#2741 Re: Pravni fakultet
raspade se on jadan sav. al' sam je sebi kriv.
-
Eborg
#2742 Re: Pravni fakultet
Pojma nemam ko je ali malo sam umoran od studentskih priča.VenomousV wrote:awkward moment kad je student generacije cura koja je apsolutno svaki ispit prepisala sa djonica![]()
i btw Omanovic![]()
- kadinica
#2743 Re: Pravni fakultet
Ovo sam i ja htjela napisati...nemoguće da ne valja nijedan profesor, asistent, demontrator.
Ne valjaju ni studenti generacije 'ta će oni, imaju štelu....
Pa ne valjaju ni tete u studentskoj, onaj čiko u knjižari.
Niko ne valja, samo sam ja ultramegasuper pametan/na, studiram 10 godina, ne svojom krivicom naravno, nego krivicom drugih. Zaboravila sam reći i da je dekan grozan, a i rektor nije čemu.
Uglavnom, grozan fax, koji kad završim, nema posla, jer ljudi imaju štelu.
btw. student generacije je onaj sa najvećim prosjekom.
Niko ne valja, samo sam ja ultramegasuper pametan/na, studiram 10 godina, ne svojom krivicom naravno, nego krivicom drugih. Zaboravila sam reći i da je dekan grozan, a i rektor nije čemu.
- VenomousV
#2744 Re: Pravni fakultet
Eborg wrote:Pojma nemam ko je ali malo sam umoran od studentskih priča.VenomousV wrote:awkward moment kad je student generacije cura koja je apsolutno svaki ispit prepisala sa djonica![]()
i btw Omanovic![]()
Ne znam jesam li uopće čuo pohvalu za nekoga ali bilo je ljudi koji su se izdigli iz ove naše žabokrečine. BTW, je li ta neka "student/ica generacije" titula koja se oficijelno dodjeljuje ili se kao pretpostavlja za studenta/icu sa najvećim prosjekom?
nije studentsko baljezganje, svojim ocima sam je vidjela na nekolicini predmeta, moji prijatelji su je vidjeli...
jedan kolega joj je cak na nekom ispitu rekao "*ime kolegice*, ma ja, prepisi sve za desetke"
meni ni u dzep ni iz dzepa sto je ona student generacije
pohvalila bih da je to neko ko je svojim radom i zalaganjem postigao takav uspjeh
a ako nisi cuo pohvalu, prelistaj malo moje postove na temi. doduse neces cuti pohvalu za nekoga, ali ces je procitati
-
dezurni_ucenik
#2745 Re: Pravni fakultet
kadinica wrote:Ovo sam i ja htjela napisati...nemoguće da ne valja nijedan profesor, asistent, demontrator.
Hoces da kazes da nije grozan fax??? Da ti ne treba stela za posao?
- kadinica
#2746 Re: Pravni fakultet
Jeste, grozan je. Ispiši se.
-
Eborg
#2747 Re: Pravni fakultet
Kao što rekoh, ne znam o kome se radi tako da je moguće da je to tačno ali meni samo nije jasno da je baš svaki student sa visokim ocjenama, po mišljenju kolega studenata, ili glup/bubator i/ili je to sve na osnovu đonova i bubica. Da je jedan ili nekoliko takvih pa shvatio bih, ali baš svi do jednog - e ne znam baš. Ovo se ne odnosi samo na tebe već govorim generalno, vjerujem da si i ti stekla takav utisak. Dosta je ljudi uradilo sjajne stvari i to treba cijeniti. Počevši od nekih ljudi u trenutnoj postavi USP-a, zatim osoba koje su bile aktivne u ELSA-i, preko onih koji su bili na raznim takmičenjima, ljudi sa visokim ocjenama, do studenata i studentica koji su u datom momentu znali sročiti inteligentan odgovor na predavanjima/ispitu kada je trebalo malo razmisliti glavom itd.VenomousV wrote:nije studentsko baljezganje, svojim ocima sam je vidjela na nekolicini predmeta, moji prijatelji su je vidjeli...
jedan kolega joj je cak na nekom ispitu rekao "*ime kolegice*, ma ja, prepisi sve za desetke"
meni ni u dzep ni iz dzepa sto je ona student generacije
pohvalila bih da je to neko ko je svojim radom i zalaganjem postigao takav uspjeh![]()
a ako nisi cuo pohvalu, prelistaj malo moje postove na temi. doduse neces cuti pohvalu za nekoga, ali ces je procitati![]()
Slažem se da određeni broj osoba sa visokim ocjenama nema pojma o čemu govori već samo vrši neku mentalnu reprodukciju teksta ali treba biti pošten pa reći da je i za to trebalo uložiti trud. Ne sviđa mi se to, ali poštujem, svakom njegovo. Što se tiče ovih ostalih sa đonovima i bubicama - njima na dušu.
- kadinica
#2748 Re: Pravni fakultet
Ako neko uspije prepisati sve ispite i pri tome dobiti sve 10-ke, svaka mu čast, treba i to znati.
Ja bi se zapitala kako onda ostali ne uspiju prepisati za 6-cu.
Ja bi se zapitala kako onda ostali ne uspiju prepisati za 6-cu.
- JThomas
#2749 Re: Pravni fakultet
eh sad, da prepiše sve ili skoro sve ispite, a da ne "padne"...usudio bih se reći da za to trebaju i štele, a ne samo vještina.
- opa22
#2750 Re: Pravni fakultet
nego ima li netko od vas studID karticu, ima li kak'e fajde od nje? isplati li se uzeti???