Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
quarterback
#2726 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
i to sto kazes 
-
rangoj
#2727 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Saka, meni je plata preko 1200€, plus nešto lokalnih projekata, a ne plaćam porez niti sam prijavljen!!Saka wrote:Nije covjek ni pitao za PDV vec je pitanje bilo placate li porez. Ima jos poreza osim PDV-a. Kao npr. doprinosi (socijalno, zdravstveno, penziono), porez na dohodak i porez na dobit.
Ne mozes ti sad primati mjesecno 1000 Eura i jebo drzavu. A ovamo prijavljen na biro, ovjeravas zdravstvenu knjizicu, znaci tvoje zdravstveno osiguranje pada na teret nas zaposlenih koji redovno placamo doprinose. Mozes malo kako hoces, al nece moci dokle hoces...
Sto se mene tice, da odgovorim na pitanje, moj PayPal business account je povezan sa karticom i racunom firme. Sav prihod je prijavljen, oporezovan po zakonu i za isti izdat fiskalni racun.
Tek je prošlo nekih 8 mjeseci kako imam takvu platu i zar bih sada ja odmah trebao zaboraviti na ulaganja u moj posao, i prijaviti porez na dobit, otvoriti firmu, prijaviti sebi platu, plaćati sve obaveze - dati državi 40-50% zarade?!? Uz to sutra, kad izgubim posao, trebam dignuti kredit da zatvorim firmu...?!?
Država mi nije našla poslodavca, nije me naučila poslu kojim se bavim, nije mi stvorila uslove (ruku na srce, jeste paypal omogućila), nije mi skoro ništa pomogla - čak šta više, nije u stanju da donese usrani zakon, pa ću vjerovatno izgubiti mogućnost naplate preko paypal u sljedećih par mjeseci...
I sve to na stranu, neka, nisam ni očekivao (znam kakvo je stanje i ko je vodi), ali zakon su mogli izglasati.
Ja dobro znam da ću morati jednog dana plaćati obaveze, od toga ne mogu i ne želim da bježim, ali prvo želim izgraditi posao, i ako uspijem i on bude siguran, onda ću otvoriti firmu i početi plaćati poreze i zdravstveno...
Kad tako nešto napišeš, ja se osjećam kao parazit, a ustvari je obrnuto, jer će država poletiti da me iscijedi prije nego stanem na noge, bez da mi ikako pokuša pomoći ako naletim na probleme u poslu...
-
greyscale
#2728 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja imam glupo i dosadno pitanje al moram ga pitat
Povukao sam neke pare na karticu u utorak i pisalo mi je da treba 24 sata da se to obradi pa onda zavisno od banke 5-7 dana da legnu pare. E sad ja sam procitao neki kazu da legne odmah ili u roku od 48 sati. Na stranici pise da je transakcija completed. Mozete li mi reci koliko obicno to traje kod vas, Raiffeisen banka je u pitanju
Povukao sam neke pare na karticu u utorak i pisalo mi je da treba 24 sata da se to obradi pa onda zavisno od banke 5-7 dana da legnu pare. E sad ja sam procitao neki kazu da legne odmah ili u roku od 48 sati. Na stranici pise da je transakcija completed. Mozete li mi reci koliko obicno to traje kod vas, Raiffeisen banka je u pitanju
- SanskiBiser
#2729 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Šejtane jedanrangoj wrote:Saka, meni je plata preko 1200€, plus nešto lokalnih projekata, a ne plaćam porez niti sam prijavljen!!Saka wrote:Nije covjek ni pitao za PDV vec je pitanje bilo placate li porez. Ima jos poreza osim PDV-a. Kao npr. doprinosi (socijalno, zdravstveno, penziono), porez na dohodak i porez na dobit.
Ne mozes ti sad primati mjesecno 1000 Eura i jebo drzavu. A ovamo prijavljen na biro, ovjeravas zdravstvenu knjizicu, znaci tvoje zdravstveno osiguranje pada na teret nas zaposlenih koji redovno placamo doprinose. Mozes malo kako hoces, al nece moci dokle hoces...
Sto se mene tice, da odgovorim na pitanje, moj PayPal business account je povezan sa karticom i racunom firme. Sav prihod je prijavljen, oporezovan po zakonu i za isti izdat fiskalni racun.
Tek je prošlo nekih 8 mjeseci kako imam takvu platu i zar bih sada ja odmah trebao zaboraviti na ulaganja u moj posao, i prijaviti porez na dobit, otvoriti firmu, prijaviti sebi platu, plaćati sve obaveze - dati državi 40-50% zarade?!? Uz to sutra, kad izgubim posao, trebam dignuti kredit da zatvorim firmu...?!?
Država mi nije našla poslodavca, nije me naučila poslu kojim se bavim, nije mi stvorila uslove (ruku na srce, jeste paypal omogućila), nije mi skoro ništa pomogla - čak šta više, nije u stanju da donese usrani zakon, pa ću vjerovatno izgubiti mogućnost naplate preko paypal u sljedećih par mjeseci...
I sve to na stranu, neka, nisam ni očekivao (znam kakvo je stanje i ko je vodi), ali zakon su mogli izglasati.
Ja dobro znam da ću morati jednog dana plaćati obaveze, od toga ne mogu i ne želim da bježim, ali prvo želim izgraditi posao, i ako uspijem i on bude siguran, onda ću otvoriti firmu i početi plaćati poreze i zdravstveno...
Kad tako nešto napišeš, ja se osjećam kao parazit, a ustvari je obrnuto, jer će država poletiti da me iscijedi prije nego stanem na noge, bez da mi ikako pokuša pomoći ako naletim na probleme u poslu...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2730 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Šta to ti radiš Bgte pa imaš preko 2000KM platu ?
Možda projektuješ preko programa tipa Autocad ili slično ?
Ili možda neki 3D/4D design ?
- SanskiBiser
#2731 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni sestre i brat šalju pare iz vana jer brinem o starim roditeljima tj. žive kod mene sa mojom porodicom i treba platiti odlaske na more i u Fojnicu za njih kao i lijekove i preglede kod doktora itd. a sa mojom platom nema šanse da to pokrijem sve, inače mi je WU mrzak vazda jer moram otići u banku pa dati ličnu kartu pa raja gleda i sluša koliko sam primio love (mahalaši sve sami) tako da mi PayPal omogućava dobru privatnost, a mislio sam da se samo kliktanjem onih reklama može nešto zaraditi na netu?Mehemed wrote:Šta to ti radiš Bgte pa imaš preko 2000KM platu ?
-
Saka
#2732 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako primaš platu izvana trebao bi prihode prijaviti i na kraju godine platiti porez. Ako radiš takođe ne bi trebao biti na birou i voditi se kao nezaposlen jer tako oštećuješ nas koji punimo fond solidarnosti. Nisam ja pričao o nekakvim moralnim aspektima već o onome što si dužan po zakonu. Naravno, vjerovatno tebe neće niko ganjati zbog 1200€, jer ima Čauševića, Lijanovića i puno drugih koji kradu milione od države pa ništa. A opet možda i hoće baš udariti po sitnoj buraniji jer velikim ne smiju ništa, hajd znaj. Trebate znati da rizikujete, a kad vas ćape džaba ti priča "što ne ganjate one što kradu milione" i "država mi nije ništa dala".rangoj wrote:Saka, meni je plata preko 1200€, plus nešto lokalnih projekata, a ne plaćam porez niti sam prijavljen!!Saka wrote:Nije covjek ni pitao za PDV vec je pitanje bilo placate li porez. Ima jos poreza osim PDV-a. Kao npr. doprinosi (socijalno, zdravstveno, penziono), porez na dohodak i porez na dobit.
Stvar je u tome da to ne mora biti tako strašno, da radiš u okviru zakona. Ja recimo imam d.o.o. i uopšte na plaćam puno poreza za te prihode iz inostranstva. Naprotiv, takvi prihodi su po zakonu oslobođeni obaveze PDV-a, a i poreza na dobit. Sve što platim su doprinosi na platu (koja može biti minimalna) i standardni troškovi firme (prostor, knjigovodstvo). Ako ti se d.o.o. kao oblik ne sviđa jer ga je teže zatvoriti možeš raditi i kao obrt. Onda plaćaš malo veće doprinose ali ne moraš imati prostor i jeftinije je knjigovodstvo. U bilo kojem slučaju ovi uslovi su idealni za nas koji radimo ovakav posao. Da ovo isto radiš u Njemačkoj ili Skandinaviji tek bi onda vidio šta su porezi i koliko bi ti uzimali.
Last edited by Saka on 11/09/2014 21:46, edited 1 time in total.
- dinooh
#2733 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kolika je provizija za lsanje preko pp familiji. Je li 3-4%SanskiBiser wrote:Meni sestre i brat šalju pare iz vana jer brinem o starim roditeljima tj. žive kod mene sa mojom porodicom i treba platiti odlaske na more i u Fojnicu za njih kao i lijekove i preglede kod doktora itd. a sa mojom platom nema šanse da to pokrijem sve, inače mi je WU mrzak vazda jer moram otići u banku pa dati ličnu kartu pa raja gleda i sluša koliko sam primio love (mahalaši sve sami) tako da mi PayPal omogućava dobru privatnost, a mislio sam da se samo kliktanjem onih reklama može nešto zaraditi na netu?Mehemed wrote:Šta to ti radiš Bgte pa imaš preko 2000KM platu ?
Ili možda neki 3D/4D design ?![]()
- SanskiBiser
#2734 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ovi salju kao poklon tako da koliko posalju toliko dobijem jer placaju i moju taksu tj. fee a PPal ništa od mene ne uzima, (opcija; I'm sending money to family or friends)dinooh wrote:kolika je provizija za lsanje preko pp familiji. Je li 3-4%SanskiBiser wrote:Meni sestre i brat šalju pare iz vana jer brinem o starim roditeljima tj. žive kod mene sa mojom porodicom i treba platiti odlaske na more i u Fojnicu za njih kao i lijekove i preglede kod doktora itd. a sa mojom platom nema šanse da to pokrijem sve, inače mi je WU mrzak vazda jer moram otići u banku pa dati ličnu kartu pa raja gleda i sluša koliko sam primio love (mahalaši sve sami) tako da mi PayPal omogućava dobru privatnost, a mislio sam da se samo kliktanjem onih reklama može nešto zaraditi na netu?Mehemed wrote:Šta to ti radiš Bgte pa imaš preko 2000KM platu ?
Ili možda neki 3D/4D design ?![]()
- dinooh
#2735 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
evo vidim, 3,4% placa onaj koji salje ako placa karticom. Ako salje sa paypal balance ili bankovnog racuna, onda je besplatno.SanskiBiser wrote:
ovi salju kao poklon tako da koliko posalju toliko dobijem jer placaju i moju taksu tj. fee a PPal ništa od mene ne uzima, (opcija; I'm sending money to family or friends)
-
rangoj
#2736 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam plan da se zaposlim, najvise radi moje budućnosti, ali trenutno razvijam posao i stvarno ne želim da ga rizikujem sa uplitanjem birokratije i poreza.Saka wrote:Ako primaš platu izvana trebao bi prihode prijaviti i na kraju godine platiti porez. Ako radiš takođe ne bi trebao biti na birou i voditi se kao nezaposlen jer tako oštećuješ nas koji punimo fond solidarnosti. Nisam ja pričao o nekakvim moralnim aspektima već o onome što si dužan po zakonu. Naravno, vjerovatno tebe neće niko ganjati zbog 1200€, jer ima Čauševića, Lijanovića i puno drugih koji kradu milione od države pa ništa. A opet možda i hoće baš udariti po sitnoj buraniji jer velikim ne smiju ništa, hajd znaj. Trebate znati da rizikujete, a kad vas ćape džaba ti priča "što ne ganjate one što kradu milione" i "država mi nije ništa dala".rangoj wrote:Saka, meni je plata preko 1200€, plus nešto lokalnih projekata, a ne plaćam porez niti sam prijavljen!!Saka wrote:Nije covjek ni pitao za PDV vec je pitanje bilo placate li porez. Ima jos poreza osim PDV-a. Kao npr. doprinosi (socijalno, zdravstveno, penziono), porez na dohodak i porez na dobit.
Stvar je u tome da to ne mora biti tako strašno, da radiš u okviru zakona. Ja recimo imam d.o.o. i uopšte na plaćam puno poreza za te prihode iz inostranstva. Naprotiv, takvi prihodi su po zakonu oslobođeni obaveze PDV-a, a i poreza na dobit. Sve što platim su doprinosi na platu (koja može biti minimalna) i standardni troškovi firme (prostor, knjigovodstvo). Ako ti se d.o.o. kao oblik ne sviđa jer ga je teže zatvoriti možeš raditi i kao obrt. Onda plaćaš malo veće doprinose ali ne moraš imati prostor i jeftinije je knjigovodstvo. U bilo kojem slučaju ovi uslovi su idealni za nas koji radimo ovakav posao. Da ovo isto radiš u Njemačkoj ili Skandinaviji tek bi onda vidio šta su porezi i koliko bi ti uzimali.
I ovako nikad nemam vremena, nisam išao ni na odmor, čak ni 3 dana ovo ljeto, tako da sad nemam vremena da planiram otvaranje firme, da ganjam papire i da se borim sa polumrtvim službenicima.
Uz to planiram solidna ulaganja, sa kojima ću dobiti i veću platu, a ako sada budem gubio vrijeme i novac na državu, čisto sumnjam da posao nebi ispastao. Lako je otvoriti firmu kad sve bude stabilnije i zarada veća.
Još nisam odlučio ni gdje ću živjeti, u kojem gradu/mjestu, želio bih negdje u prirodu, ali imam problem jer skoro nigdje nema kvalitetnog 3G-a.
Da sam negdje na zapadu imao bih i pomoć države, ako ništa mogao bih jednostavno i Online otvoriti firmu i imao bi pristup jeftinim kreditima, dok ovdje plaćam i do 12-13%, imao bih besplatnog savjetnika - kao u skandinavskim zemljama.
Uostalom, da živim tamo, onda ne bih ni mogao biti jeftina snaga Amerima - tako da su poređenja bezveze...
Mi smo po svemu specifični. Sa državom ovdje treba biti oprezan, jer samo jedan nadrkani službenik može da ti zagorca život i sjebava posao, a da mu ništa ne možeš...
-
rangoj
#2737 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi mene izluđuje televizija, moram da je gasim sve češće - juče su govorili i Moneypal-u i crnoj listi na koju će izgleda uskoro i BIH. Onda prikazuju Dodika koji sve izgleda koči i on govori o nekoj autonomiji Republike S. I nadležnostima i nekim nebulozama koje se nikoga ne tiču i nemaju veze sa životom...
Gledam ga i kontam sta se sve moglo uraditi da se ta energija utrošena na njegove gluposti preusmjerila na bilo kakav posao! Da je pleo priglavke, svaki put kad je nesto srao bio bi bogataš, i još bi imao firmu i zapošljavao bi na hiljade u fabrici priglavaka.
A tek da je radio nešto produktivnije...
Koliko uzaludne energije se ovdje trosi na gluposti...
Gledam ga i kontam sta se sve moglo uraditi da se ta energija utrošena na njegove gluposti preusmjerila na bilo kakav posao! Da je pleo priglavke, svaki put kad je nesto srao bio bi bogataš, i još bi imao firmu i zapošljavao bi na hiljade u fabrici priglavaka.
- SanskiBiser
#2738 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma nema od crne liste ništa ne nasjedaj na te pričerangoj wrote:Ljudi mene izluđuje televizija, moram da je gasim sve češće - juče su govorili i Moneypal-u i crnoj listi na koju će izgleda uskoro i BIH. Onda prikazuju Dodika koji sve izgleda koči i on govori o nekoj autonomiji Republike S. I nadležnostima i nekim nebulozama koje se nikoga ne tiču i nemaju veze sa životom...
Gledam ga i kontam sta se sve moglo uraditi da se ta energija utrošena na njegove gluposti preusmjerila na bilo kakav posao! Da je pleo priglavke, svaki put kad je nesto srao bio bi bogataš, i još bi imao firmu i zapošljavao bi na hiljade u fabrici priglavaka.A tek da je radio nešto produktivnije...
-
free_too
#2739 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sranje zivo, jebem im sve po spisku, evo i ja sam malo harlao po netu i nasao na ovorangoj wrote:Ljudi mene izluđuje televizija, moram da je gasim sve češće - juče su govorili i Moneypal-u i crnoj listi na koju će izgleda uskoro i BIH. Onda prikazuju Dodika koji sve izgleda koči i on govori o nekoj autonomiji Republike S. I nadležnostima i nekim nebulozama koje se nikoga ne tiču i nemaju veze sa životom...
Gledam ga i kontam sta se sve moglo uraditi da se ta energija utrošena na njegove gluposti preusmjerila na bilo kakav posao! Da je pleo priglavke, svaki put kad je nesto srao bio bi bogataš, i još bi imao firmu i zapošljavao bi na hiljade u fabrici priglavaka.A tek da je radio nešto produktivnije...
http://ekapija.ba/bs/Vijest/vijesti/poj ... mlje/43476
Izgleda da cemo znati uskoro sta nas ceka i hoce li imati uticaj na nas.
- SanskiBiser
#2740 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hoće imati uticaja tipa kad povučeš novac sa PayPal čekaćeš da status iz Pending pređe u Completed dan a mozda i dvafree_too wrote:sranje zivo, jebem im sve po spisku, evo i ja sam malo harlao po netu i nasao na ovorangoj wrote:Ljudi mene izluđuje televizija, moram da je gasim sve češće - juče su govorili i Moneypal-u i crnoj listi na koju će izgleda uskoro i BIH. Onda prikazuju Dodika koji sve izgleda koči i on govori o nekoj autonomiji Republike S. I nadležnostima i nekim nebulozama koje se nikoga ne tiču i nemaju veze sa životom...
http://ekapija.ba/bs/Vijest/vijesti/poj ... mlje/43476
Izgleda da cemo znati uskoro sta nas ceka i hoce li imati uticaj na nas.
Bosna u društvu Irana i Sjeverne Koreje
Samo možemo ići na listu zemalja koje nisu napravile dovoljan progres i u kojima postoje nedostaci u zakonima,
a tu su Alžir, Indonezija, Ekvador. Sve te zemlje su na toj listi i u svima radi PayPal i može se primati i slati novac.
-
Saka
#2741 Paypal u Bosni i Hercegovini
Zapravo rizikuješ neplaćanjem poreza. Ne bi rizikovao ako prijaviš, naprotiv, rizikuješ ako NE prijaviš prihode.rangoj wrote:Imam plan da se zaposlim, najvise radi moje budućnosti, ali trenutno razvijam posao i stvarno ne želim da ga rizikujem sa uplitanjem birokratije i poreza.
I ovako nikad nemam vremena, nisam išao ni na odmor, čak ni 3 dana ovo ljeto, tako da sad nemam vremena da planiram otvaranje firme, da ganjam papire i da se borim sa polumrtvim službenicima.
Uz to planiram solidna ulaganja, sa kojima ću dobiti i veću platu, a ako sada budem gubio vrijeme i novac na državu, čisto sumnjam da posao nebi ispastao. Lako je otvoriti firmu kad sve bude stabilnije i zarada veća.
Još nisam odlučio ni gdje ću živjeti, u kojem gradu/mjestu, želio bih negdje u prirodu, ali imam problem jer skoro nigdje nema kvalitetnog 3G-a.
Da sam negdje na zapadu imao bih i pomoć države, ako ništa mogao bih jednostavno i Online otvoriti firmu i imao bi pristup jeftinim kreditima, dok ovdje plaćam i do 12-13%, imao bih besplatnog savjetnika - kao u skandinavskim zemljama.
Uostalom, da živim tamo, onda ne bih ni mogao biti jeftina snaga Amerima - tako da su poređenja bezveze...
Mi smo po svemu specifični. Sa državom ovdje treba biti oprezan, jer samo jedan nadrkani službenik može da ti zagorca život i sjebava posao, a da mu ništa ne možeš...
Uostalom džaba ti meni pričaš, ja ti kažem šta zakon nalaže, a nemoj se pravdati meni kako nemaš vremena i kako ti država ništa nije dala, to pričaj poreskoj upravi kad i ako te uhvate.
-
rangoj
#2742 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vraga mu, valjda me neće uhvatitiSaka wrote:Zapravo rizikuješ neplaćanjem poreza. Ne bi rizikovao ako prijaviš, naprotiv, rizikuješ ako NE prijaviš prihode.rangoj wrote:Imam plan da se zaposlim, najvise radi moje budućnosti, ali trenutno razvijam posao i stvarno ne želim da ga rizikujem sa uplitanjem birokratije i poreza.
Uostalom džaba ti meni pričaš, ja ti kažem šta zakon nalaže, a nemoj se pravdati meni kako nemaš vremena i kako ti država ništa nije dala, to pričaj poreskoj upravi kad i ako te uhvate.
Ne opravdavam se tebi, već najviše sebi :/ i usput pokušavam da razumijem zašto pojedinci očekuju da odmah prijavim posao, ako je svakom jasno da mi to umanjuje šanse da ga unaprijedim podignem na sljedeći nivo?!
-
free_too
-
rangoj
#2744 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Juče sam to gledao na tv, uskoro ćemo znati na čemu smo. Iako mislim da ce nam ovaj put produžiti trenutni status, i tak za 4-5 mjeseci će donijeti konačnu odluku, kad nova vlast u BIH kaže svoje!
Prvo dio Zakona koji se odnosi na sprečavanje pranja novaca je usvojen, ali drugi dio koji se odnosi na kažnjavanje onih koji prekrše ovaj zakon nije riješen. Dodik ne želi dati ovlasti koje pripadaju RS-u
- Milim da ovo nije pravi problem - pravi problem je to što Dodik i njegovi drugari imaju uložen novac u Banke koje bi mogle stradati nakon usvajanja zakona. Zakon će tražiti od banaka nove sertifikate koji mnogo kostaju i poštovanje određenih pravila, što ne odgovara manjim bankama, koje, bar ja tako mislim, Dodik štiti, odnosno štiti svoju investiciju.
Sad će izbori, nadam se promjeni - bilo kakvoj...
-
free_too
#2745 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
bas tako, ma jasno je da blokiraj gamad samo radi nekih licnih interesa. Ma mislim da to nece sad previse uticati na nas jos uvijek, mozda kao sto kaze Sanski Biser da ce transakcije trajati par dana duze ali boze moj bolje i to nego nikakorangoj wrote:Juče sam to gledao na tv, uskoro ćemo znati na čemu smo. Iako mislim da ce nam ovaj put produžiti trenutni status, i tak za 4-5 mjeseci će donijeti konačnu odluku, kad nova vlast u BIH kaže svoje!
Prvo dio Zakona koji se odnosi na sprečavanje pranja novaca je usvojen, ali drugi dio koji se odnosi na kažnjavanje onih koji prekrše ovaj zakon nije riješen. Dodik ne želi dati ovlasti koje pripadaju RS-u
- Milim da ovo nije pravi problem - pravi problem je to što Dodik i njegovi drugari imaju uložen novac u Banke koje bi mogle stradati nakon usvajanja zakona. Zakon će tražiti od banaka nove sertifikate koji mnogo kostaju i poštovanje određenih pravila, što ne odgovara manjim bankama, koje, bar ja tako mislim, Dodik štiti, odnosno štiti svoju investiciju.
Sad će izbori, nadam se promjeni - bilo kakvoj...
- Adem_
#2746 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Slijedece sedmice planiram otvorit racun u Unicredit banci. Znaci treba da od njih trazim Visa Electron Debitnu karticu kako bi mogao Paypal i nista drugo?
Je li to kao i normalna kartica i svako ko treba da mi uplati moci ce na taj racun?
Je li to kao i normalna kartica i svako ko treba da mi uplati moci ce na taj racun?
- dinooh
#2747 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da, bilo sta da te pita samo govori visa debitna. Znaju oni namjerno da ti prodaju drugu jer imaju standarde koje moraju ispuniti.Adem_ wrote:Slijedece sedmice planiram otvorit racun u Unicredit banci. Znaci treba da od njih trazim Visa Electron Debitnu karticu kako bi mogao Paypal i nista drugo?
- Adem_
#2748 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A da li ce biti ikakvi problema posto sam student, pa ce mi mozda dati samo onu studentsku karticu il sta vecdinooh wrote:da, bilo sta da te pita samo govori visa debitna. Znaju oni namjerno da ti prodaju drugu jer imaju standarde koje moraju ispuniti.Adem_ wrote:Slijedece sedmice planiram otvorit racun u Unicredit banci. Znaci treba da od njih trazim Visa Electron Debitnu karticu kako bi mogao Paypal i nista drugo?
- dinooh
#2749 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
i ja sam student pa koristim raiffeisen karticu vec 5 godina. Ne moras imati redovna primanja za debitnu