AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ibizza

#2726 Re: AC Milan

Post by ibizza »

A sto su se rossoneri raspucali 8-)
ganjeta

#2727 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Tri komada za povratak na prvo mjesto.

Muntari :thumbup:
Grande Milan
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2728 Re: AC Milan

Post by F&N »

ganjeta wrote:Tri komada za povratak na prvo mjesto.

Grande Milan
Je li ko gledao utakmicu?

kako je odigrao Sulej'?

Emanuelson sve bolji i bolji.
ibizza

#2729 Re: AC Milan

Post by ibizza »

F&N wrote:
ganjeta wrote:Tri komada za povratak na prvo mjesto.

Grande Milan
Je li ko gledao utakmicu?

kako je odigrao Sulej'?

Emanuelson sve bolji i bolji.
Nisam gledao,raja po forumima pise da je super odigrao,cak se zahvaljuju Interu
ganjeta

#2730 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Prvo gled'o, drugo nisam. Onako nije loše, zabio je pogodak na premijeri što znači da je bio dobar :D .
Jack Be Nimble

#2731 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Sljedeca protiv Juventusa
ibizza

#2732 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Jack Be Nimble wrote:Sljedeca protiv Juventusa
Da,ima da i oni prime 3+ 8-)
F&N

#2733 Re: AC Milan

Post by F&N »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WmMPYDcYcc

Eo golova dok ih ne ukinu.
Strasan gol Emanuelsona. :thumbup:
Atticus Finch

#2734 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

ibizza wrote:
Aha, kao i posljednja dva puta. 8-)
hypko_nurko

#2735 Re: AC Milan

Post by hypko_nurko »

ibizza wrote:
ma ko u kupu ce da prodjete :lol:
Jack Be Nimble

#2736 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Cinjenica da je ovo jako slaba ekipa Milana, na momente moze da zablista, ali protiv Juventusa nece imati neke velike sanse.
ibizza

#2737 Re: AC Milan

Post by ibizza »

hypko_nurko wrote:
ibizza wrote:
ma ko u kupu ce da prodjete :lol:
male trofeje ostavljamo za vas :D
hypko_nurko

#2738 Re: AC Milan

Post by hypko_nurko »

bas vam hvala, nama dosta scudeto i kup a vi ganjajte ligu prvaka :mrgreen:
ibizza

#2739 Re: AC Milan

Post by ibizza »

hypko_nurko wrote:bas vam hvala, nama dosta scudeto i kup a vi ganjajte ligu prvaka :mrgreen:
O ovome ce se vise znati kad prodje sljedece kolo,a sto se tice ostalog,slazem se,vama kup,nama trofej LP :D :thumbup:
ganjeta

#2740 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Image
2407

#2741 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Ovo ti? :razz:
ganjeta

#2742 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Lud jesam, ali ovoliko nisam :D .

"U mom srcu ne postoji ništa drugo, tebe volim ludo, tebe volim ludo..."
Petit_Beurre

#2743 Re: AC Milan

Post by Petit_Beurre »

Pozvani igrači:
Abbiati, Amelia, Abate, Antonini, Bonera, Ely(53), Mesbah, Mexes, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Emanuelson, Muntari, Nocerino, Van Bommel, El Shaarawy, Inzaghi, Pato, Robinho.

Nema Boatenga, Ibre i ?Maxija?

Očekujem ovaj sastav

----------------Abbiati--------------------
Abate---- Nesta----T.Silva----Antonini / Mesbah
---Nocerino---Van Bommel---Ambrosini---
--------Emanuelson---------Robinho---------
---------------------Pato-----------------------

Biće ovo teška utakmica, fale nam dva jako bitna igrača, mada mislim da i bez njih uz ozbiljan pristup i presing na zadnju liniju Juventusa i na Pirla ( očekujem da defanzivno tu ulogu na njemu odigraju Emanuelson i Nocerino) možemo pobjediti.
Najveći problem mi je Pato, nije u formi, loše igra i bojim se da bi nas to moglo skupo koštati. Umjesto njega bi radije vidio Maxija, ali njega nema i ne znam zašto nije pozvan.

Edit:
Jedna smiješna :mrgreen: :dance: :thumbup:
Image
F&N

#2744 Re: AC Milan

Post by F&N »

E cuj Ambrosini...

Smjesno majke mi, tako star nece moci parirati Juventusovim trkacima, jos Bomel... Daj Boze da grijesim.

Valjda ce Pato uspjeti pogoditi bazen.
Petit_Beurre

#2745 Re: AC Milan

Post by Petit_Beurre »

Vjeruj mi, Ambrosini će odigrati sutra odličnu utakmicu, ako bude igrao, a imaš zanimljivu činjenicu vezanu za njega u tekstu koji slijedi, boldirao i podvukao samo za tebe :oops: :mrgreen:

Par zanimljivosti ( preneseno s drugog foruma ) :

Lazio razmišlja o Mauro Tassottiju, kao svom treneru za sledeću sezonu. Tassotti, koji je već 30-ak godina u Milanu, ponikao je u mlađim selekcijama Lazia.

IFFHS: Premier League je najbolji šampionat na svetu, Serie A treća (1. Engleska, 2. Španija, 3. Italija, 4. Brazil, 5. Nemačka, 6. Francuska. 7. Argentina, 8. Holandija, 9. Portugalija, 10. Meksiko).

Ambrosini bez poraza protiv Juventusa na San Siru:
21. oktobar 2000. Milan-Juventus 2-2;
22. mart 2003. Milan-Juventus 2-1;
1. novembar 2003. Milan-Juventus 1-1;
1. decembar 2007. Milan-Juventus 0-0;
10. maj 2009. Milan-Juventus 1-1.

Cassano više nije najbolji asistent u Serie A, u ovoj sezoni. Sada prvu poziciju deli sa Miccolijem iz Palerma.
7 asistencija: Cassano (Milan) i Miccoli (Palermo);
6 asistencija: Klose (Lazio);
5 asistencija: Pirlo (Juventus), Cisse (Lazio) i Armero (Udinese);
4 asistencije: Vargas (Fiorentina), Palacio, Gilardino (Genoa), Aquilani (Milan), Lavezzi, Maggio, Hamsik (Napoli), Ilicic (Palermo), Giovinco (Parma) i Pjanic (Roma).

Poslednjih 5 "sudara" Milana i Juventusa na San Siru, u februaru mesecu: 3 remija i po jedna pobeda za oba tima.

Del Piero je na San Siru, protiv Milana, igrao do sada 12 puta. Ako nastupi i u subotu, izjednačiće rekord Giampiero Bonipertija (Juventino sa najviše odigranih mečeva na gostovanjima kod Milana).

Milan i Juventus, 19 Italijana u timovima u prethodnom kolu. U Cesena-Milan: Abbiati, Abate, Bonera, Nocerino, Ambrosini, Inzaghi i El Shaarawy. U Juventus-Catania: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Padoin, Pepe, Giaccherini, Pirlo, Marchisio, De Ceglie, Borriello i Quagliarella.

Shevchenko: "Milan uvek igra dobro protiv Juventusa. Pato će biti odlučujući igrač".

Fudbaleri koji su igrali za Milan i Juventus u prethodnom kolu: za koliko su kupljeni i kolika im je godišnja plata: http://milanisti.freeforums.org/post6798.html#p6798

Serie A, 24. kolo, ZANIMLJIVOSTI: http://milanisti.freeforums.org/post6796.html#p6796

Rasejani trener: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =95&t=1183

Akvarijum: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =95&t=1180

Gianni Rivera, ex Capitano Rossonero: "Milan nije Ibra-zavisnik i u subotu može da pobedi i bez njega".

Patrick Kluivert: "Voleo bih jednog dana da treniram Milan".

Cesena-Milan, viđena sa tribine na kojoj su bili Milanovi navijači, VIDEO: http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=74056 . Autor snimka je, posle slavlja nakon gola Muntarija, uspeo da snimi Emanuelsonov gol. Čuje se i skandiranje "Chi non salta nerazzurro e'" (Ko ne skače, taj je nerazzurro) i pesma "Ale', ale', Milan ale'... forza, lotta, vincerai, non ti lascieremo mai" (... napred, bori se, pobedićeš, bićemo uvek uz tebe).

Najbolji napad vs najbolja odbrana! Milan je u šampionatu do sada postigao 48 golova, u proseku 1 na svakih 45 minuta. Juventus je primio 14 golova, 1 na svakih 147 minuta.

Milan na gostovanjima (u Serie A): 26 bodova u 13 utakmica, 8 pobeda (2 remija i 3 poraza), 24 postignuta pogotka, 5 pobeda u poslednjih 6 mečeva.

Nemački "Bild", napravio je listu od 15 "Loših momaka" u fudbalskom svetu: 1. Pepe, 2. Materazzi, 3. Ibrahimović, 4. Luis Suarez, 5. Mourinho, 6. Balotelli... (9. Gattuso, 10. Van Bommel, 11. Boateng)

Muntari: "Mi smo prvi na tabeli i nikoga se ne bojimo".

Ancelotti, o Pirlu: "On je od onih retkih kojima ne moraš ništa da objašnjavaš, sve sam ukapira. On je najači centralni vezni igrač na svetu. Ni Barcelona nema boljeg, kod njih Busquets igra na njegovoj poziciji. Pirlo će ovako da 'gura' do 40-te..."

Rezultati nekoliko anketa iz "Gazzette": http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =95&t=1193
Jedna zanimljiva FOFOGRAFIJA: http://milanisti.freeforums.org/post6806.html#p6806
El Shaarawy, KARIKATURE: http://milanisti.freeforums.org/post6824.html#p6824
Kviz: Ko je na ovoj FOTOGRAFIJI? ( http://milanisti.freeforums.org/post6812.html#p6812 )
ganjeta

#2746 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

:thumbup:
Hvala za ovo.

Zna li se kakva je situacija sa Casanom?
Petit_Beurre

#2747 Re: AC Milan

Post by Petit_Beurre »

ganjeta wrote::thumbup:
Hvala za ovo.

Svježe iz fioke :mrgreen:
Cassano se izgleda vratio trenažnom procesu :dance: nepotvrđena informacija doduše

Još zanimljivosti :

Advokat Cesare Di Cintio, za "Radio Sportiva": "Slažem se sa tezom koju je izneo Milanov advokat Cantamessa, ali ova odluka da se Ibrahimoviću ne ublaži kazna ima svoj edukativni značaj".

Michelangelo Rampulla, trener Juventusovih golmana: "Imalo je značaja i to što su se ovakve stvari već događale Ibrahimoviću. Međutim, i Aronica je zaslužio kaznu".

Daniele Tombolini, bivši sudija: "Ibra nije zaslužio 3 meča suspenzije".

Massimo Ambrosini: "Slažem se sa onima koji smatraju da Milan-Juventus nije odlučujući meč, jer ima još mnogo utakmica do kraja. Međutim, sigurno je da bi, osim što bi osvojio važna tri boda, pobednik stekao i značajnu psihološku prednost".

Ibrahimović je, od kada je došao u Milan, propustio 16 mečeva svog tima. U tim utakmicama, Milan je ostvario 10 pobeda (među njima je i 3:0 u odlučujućem derbiju protiv Intera), uz 4 remija (među njima i onaj na Camp Nou sa Barcelonom) i 2 poraza (prošle godine u Palermu i ove u Napulju).

Beppe Marotta, "Juventusov Galliani": "Bilo bi lepo da pobedimo, uz 2 Pirlova odlučujuća gola".

Antonio Conte: "Nema opuštanja, Milan je jak i bez Ibrahimovića".

Marco Van Basten: "Odsustvo Ibrahimovića nije nevažno. U svakom slučaju Forza Milan!"

Boateng i Maxi Lopez, koji nisu spremni za sutrašnju utakmicu, pod znakom pitanja su i za gostovanje u Palermu (subota, 3. mart, 18:00)

Paolo Tagliavento će suditi Milan-Juventus. Asistiraće mu Di Liberatore i Romagnoli, a četvrti sudija biće Nicola Rizzoli.

Paolo Tagliavento je rođen u mestu Terni, 19. septembra 1972. godine. Od debija u Serie A, 16. maja 2004. (Chievo-Bologna 2:1), pa do danas, sudio je na 116 utakmica u prvoj italijanskoj ligi. 13 puta je sudio Milanu, poslednji put u Napulju ove sezone. Milanov bilans u tim utakmicama: 6-5-2 (golovi: 18-9). Juventusov bilans sa njim: 6-3-6.

Kao i ostale sudije u ovom 25. kolu Serie A, Paolo Tagliavento (tagliavento znači "seče vetar") će sutra uveče na San Siru koristiti srebrnih 500 lira, a ne euro. Foto: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =85&t=1206

Poslednji mečevi Milana i Juventusa
MILAN: Milan-Cagliari 3-0, Lazio-Milan 0-2, Milan-Napoli 0-0, Udinese-Milan 1-2, Cesena-Milan 1-3.
JUVENTUS: Atalanta-Juventus 0-2, Juventus-Udinese 2-1, Juventus-Siena 0-0, Parma-Juventus 0-0, Juventus-Catania 3-1.

5 fudbalera sa najvećom minutažom
MILAN: Thiago Silva (2035 minuta), Nocerino (1964), Abate (1893), Ibrahimović (1727), Abbiati (1667).
JUVENTUS: Andrea Barzagli (2196 minuta), Lichtsteiner (2103), Pirlo (2082), Chiellini (2064), Buffon (2003).

Najviše asistencija (nisu sve dovele do gola): Pirlo 61, Ibrahimović 53, Pepe 34, Robinho 31, Vidal 30, Cassano 27, Marchisio 25.

Asistencije, uz postignut gol: Pirlo 7, Aquilani 6, Cassano 6, Robinho 4, Ibrahimovic 4, Matri 4, Boateng 3.

Šutevi na gol: Ibrahimović 73, Matri 56, Vucinic 56, Marchisio 41, Pepe 40, Pirlo 37, Vidal 37.

Golovi: Ibrahimović 15, Matri 9, Nocerino 7, Marchisio 6, Pepe 5, Boateng 4, Robinho 4.

Milan je bolji što se tiče poseda lopte (30:58 minuta, po meču) i teritorijalne nadmoćnosti (14,2 minuta na protivničkoj polovini terena, po utakmici).

Juventus je bolji u šutevima u okvir gola (7,3 po meču).

Giorgio Chiellini: "Hvala ti, Galliani, što si nam dao Pirla".

Filippo Galli, bivši golman Milana: "Nesta je mnogo pomogao Thiago Silvi u njegovom napredovanju. Sada je Brazilac među najjačim, ako ne i najjači odbrambeni fudbaler na svetu".

Sulley Muntari: "Ne bih da se poredim sa Pirlom i Seedorfom, jer oni su preveliki fudbaleri za mene. Clarence mi je davao savete i kada sam bio na onoj drugoj strani (u Interu) i njegove reči su mi uvek bile od pomoći. Nije mi bilo lako tamo, ali sada sam srećan ovde u Milanu".

Claudio Lippi: "Jedne sezone sam bio blizu odlaska u Milan. Kontaktirao me je Galliani. Razmišljao sam o ponudi, bio sam počastvovan njome. Ali na kraju, zbog nekoliko razloga, od svega nije bilo ništa".

Milan i Juventus zajedno "proizvode" 425 miliona evra. Real Madrid 480.

"Rupe" u budžetima: Milan 77 miliona, Juventus 95.

Robinho, o Patovim baletskim sposobnostima: "Kao fudbaler je sjajan, ali slabo igra (tj. pleše)".

Milanisti ili Milanezi? Evo OBJAŠNJENJA: http://milanisti.freeforums.org/post6880.html#p6880

Ekipe koje su u 1/8 Champions-a, prosek godina, FOTO: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =75&t=1205

Odgovor na kviz-pitanje iz jučerašnjeg posta, FOTOGRAFIJA: http://milanisti.freeforums.org/post6909.html#p6909
F&N

#2748 Re: AC Milan

Post by F&N »

Kakva analiza ne bi se ni Arenasport postidjela :D :thumbup:
ibizza

#2749 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Petit_Beurre wrote:
ganjeta wrote::thumbup:
Hvala za ovo.

Svježe iz fioke :mrgreen:
Cassano se izgleda vratio trenažnom procesu :dance: nepotvrđena informacija doduše

Još zanimljivosti :

Advokat Cesare Di Cintio, za "Radio Sportiva": "Slažem se sa tezom koju je izneo Milanov advokat Cantamessa, ali ova odluka da se Ibrahimoviću ne ublaži kazna ima svoj edukativni značaj".

Michelangelo Rampulla, trener Juventusovih golmana: "Imalo je značaja i to što su se ovakve stvari već događale Ibrahimoviću. Međutim, i Aronica je zaslužio kaznu".

Daniele Tombolini, bivši sudija: "Ibra nije zaslužio 3 meča suspenzije".

Massimo Ambrosini: "Slažem se sa onima koji smatraju da Milan-Juventus nije odlučujući meč, jer ima još mnogo utakmica do kraja. Međutim, sigurno je da bi, osim što bi osvojio važna tri boda, pobednik stekao i značajnu psihološku prednost".

Ibrahimović je, od kada je došao u Milan, propustio 16 mečeva svog tima. U tim utakmicama, Milan je ostvario 10 pobeda (među njima je i 3:0 u odlučujućem derbiju protiv Intera), uz 4 remija (među njima i onaj na Camp Nou sa Barcelonom) i 2 poraza (prošle godine u Palermu i ove u Napulju).

Beppe Marotta, "Juventusov Galliani": "Bilo bi lepo da pobedimo, uz 2 Pirlova odlučujuća gola".

Antonio Conte: "Nema opuštanja, Milan je jak i bez Ibrahimovića".

Marco Van Basten: "Odsustvo Ibrahimovića nije nevažno. U svakom slučaju Forza Milan!"

Boateng i Maxi Lopez, koji nisu spremni za sutrašnju utakmicu, pod znakom pitanja su i za gostovanje u Palermu (subota, 3. mart, 18:00)

Paolo Tagliavento će suditi Milan-Juventus. Asistiraće mu Di Liberatore i Romagnoli, a četvrti sudija biće Nicola Rizzoli.

Paolo Tagliavento je rođen u mestu Terni, 19. septembra 1972. godine. Od debija u Serie A, 16. maja 2004. (Chievo-Bologna 2:1), pa do danas, sudio je na 116 utakmica u prvoj italijanskoj ligi. 13 puta je sudio Milanu, poslednji put u Napulju ove sezone. Milanov bilans u tim utakmicama: 6-5-2 (golovi: 18-9). Juventusov bilans sa njim: 6-3-6.

Kao i ostale sudije u ovom 25. kolu Serie A, Paolo Tagliavento (tagliavento znači "seče vetar") će sutra uveče na San Siru koristiti srebrnih 500 lira, a ne euro. Foto: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =85&t=1206

Poslednji mečevi Milana i Juventusa
MILAN: Milan-Cagliari 3-0, Lazio-Milan 0-2, Milan-Napoli 0-0, Udinese-Milan 1-2, Cesena-Milan 1-3.
JUVENTUS: Atalanta-Juventus 0-2, Juventus-Udinese 2-1, Juventus-Siena 0-0, Parma-Juventus 0-0, Juventus-Catania 3-1.

5 fudbalera sa najvećom minutažom
MILAN: Thiago Silva (2035 minuta), Nocerino (1964), Abate (1893), Ibrahimović (1727), Abbiati (1667).
JUVENTUS: Andrea Barzagli (2196 minuta), Lichtsteiner (2103), Pirlo (2082), Chiellini (2064), Buffon (2003).

Najviše asistencija (nisu sve dovele do gola): Pirlo 61, Ibrahimović 53, Pepe 34, Robinho 31, Vidal 30, Cassano 27, Marchisio 25.

Asistencije, uz postignut gol: Pirlo 7, Aquilani 6, Cassano 6, Robinho 4, Ibrahimovic 4, Matri 4, Boateng 3.

Šutevi na gol: Ibrahimović 73, Matri 56, Vucinic 56, Marchisio 41, Pepe 40, Pirlo 37, Vidal 37.

Golovi: Ibrahimović 15, Matri 9, Nocerino 7, Marchisio 6, Pepe 5, Boateng 4, Robinho 4.

Milan je bolji što se tiče poseda lopte (30:58 minuta, po meču) i teritorijalne nadmoćnosti (14,2 minuta na protivničkoj polovini terena, po utakmici).

Juventus je bolji u šutevima u okvir gola (7,3 po meču).

Giorgio Chiellini: "Hvala ti, Galliani, što si nam dao Pirla".

Filippo Galli, bivši golman Milana: "Nesta je mnogo pomogao Thiago Silvi u njegovom napredovanju. Sada je Brazilac među najjačim, ako ne i najjači odbrambeni fudbaler na svetu".

Sulley Muntari: "Ne bih da se poredim sa Pirlom i Seedorfom, jer oni su preveliki fudbaleri za mene. Clarence mi je davao savete i kada sam bio na onoj drugoj strani (u Interu) i njegove reči su mi uvek bile od pomoći. Nije mi bilo lako tamo, ali sada sam srećan ovde u Milanu".

Claudio Lippi: "Jedne sezone sam bio blizu odlaska u Milan. Kontaktirao me je Galliani. Razmišljao sam o ponudi, bio sam počastvovan njome. Ali na kraju, zbog nekoliko razloga, od svega nije bilo ništa".

Milan i Juventus zajedno "proizvode" 425 miliona evra. Real Madrid 480.

"Rupe" u budžetima: Milan 77 miliona, Juventus 95.

Robinho, o Patovim baletskim sposobnostima: "Kao fudbaler je sjajan, ali slabo igra (tj. pleše)".

Milanisti ili Milanezi? Evo OBJAŠNJENJA: http://milanisti.freeforums.org/post6880.html#p6880

Ekipe koje su u 1/8 Champions-a, prosek godina, FOTO: http://milanisti.freeforums.org/viewtop ... =75&t=1205

Odgovor na kviz-pitanje iz jučerašnjeg posta, FOTOGRAFIJA: http://milanisti.freeforums.org/post6909.html#p6909
SVAKA CAST! :thumbup:
2407

#2750 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Moje a i misljenje dosta ostalih Juventina... ako Juventusova sredina veceras ne uspije razbiti ovu Milanovu, Juventus nije zasluzio pobjedu a ni titulu.
Post Reply