Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:
Engleski tempo, žestina, brojnost gostujućih navijača, medijska pompa... španska tehnika, lukavstvo, ljuti navijači Betisa, Seville, Bilbaa, Atletica... talijanska taktika, sposobnost malih ekipa da zaustave velike, tifozi, pirotehnika i koreografija... u Njemačkoj uvijek puno golova i ekipa za iznenađenje, stadioni uvijek krcati, u Francuskoj uvijek novih talenata...
Ima se šta probrati
Slicno kao i ti volim pogledati svaku ligu zbog neceg razlicitog ali spance jednostavno ne mogu. Jedva se nakanim da odgledam El Classico ali i to vise sto je postao mainstream nego sto me stvarno interesuje
Portugalska liga je poprilicno atraktivna i dosta gledljiva plus sto je puna talenata.
ultima_palabra wrote:
Engleski tempo, žestina, brojnost gostujućih navijača, medijska pompa... španska tehnika, lukavstvo, ljuti navijači Betisa, Seville, Bilbaa, Atletica... talijanska taktika, sposobnost malih ekipa da zaustave velike, tifozi, pirotehnika i koreografija... u Njemačkoj uvijek puno golova i ekipa za iznenađenje, stadioni uvijek krcati, u Francuskoj uvijek novih talenata...
Ima se šta probrati
Slicno kao i ti volim pogledati svaku ligu zbog neceg razlicitog ali spance jednostavno ne mogu. Jedva se nakanim da odgledam El Classico ali i to vise sto je postao mainstream nego sto me stvarno interesuje
Portugalska liga je poprilicno atraktivna i dosta gledljiva plus sto je puna talenata.
Clasico jest postao negledljiv u zadnje vrijeme, ali meni su sve ostale utakmice između Top 6-7 klubova poprilično zanimljive.
Portugalska je dobra, malo me doduše odbijaju loši stadioni van Top 5. Ruska liga mi je ok u zadnje vrijeme...
Zadnje kolo Talijanske Serie A je samo potvrdilo da im je nogomet i sama liga cisti odron! Talijani ako ne promijene politiku svog nogometa i pristup istom za koju godinu njihova liga vise nece biti liga 5-ice. Oni koji misle i vjeruju da su rezultati 0:0, a takvih je vecina bilo juce dobri i da je to odraz kvaliteta, onda nemaju pojma o nogometu.
Što niko, ako su golovi jedini odraz kvalitete lige, nakon prvog kola nije napisao: WOW italijanska liga je vrh, sjajan kvalitet, popravljaju se... Serija A ima neku specifičnost, koja je meni, odkad pratim nogomet vrlo privlačna, općenito taj mentalitet itd. Što ne znači da neću pratiti i ostale lige u odnosu na vrijeme koje imam.
Nema lige u svijetu u kojoj se ne potrefi ovakvo kolo... zakon velikih brojeva, jednostavno Kada se dese tri ovakva kola zaredom, onda se mogu izvlačiti zaključci.
jeza u ledja wrote:Zadnjih 5 godina engleska liga ima konstantno veci prosjek golova od italijanske.
Ova statistika odozgo je zadnjih 15 godina, sto najbolje u stvari pokazuje koliko je italijanski pao kurcu za usi.
I ne moramo samo govoriti o broju postignutih golova, ako to vec nije plus. Mozemo govoriti i o broju gostujucih pobjeda.
Zato sam i napisao u "zadnje vrijeme", jer italijani sa pocetka recimo 2000-tih i sad NEBO i ZEMLJA, neuporedivo, drugi svijet i slicno, licno sam pravo volio pogledati italijansku ligu(iako sam i tad a i sad samo gotivio svabsku ligu i pomalo englesku) tamo nekad 1997,1998 pa do neke 2005-2006, kada polahko pocinju padati...Sad je fakat apsolutno negledljivo, pogledam na youtubeu neke derbije s kraja 90-tih, milina Bogami...Steta za jednu takvu silu i ligu!
Jedino Lulić i Klose sto valjaju u ekipi, ostali su žešći odron. Sa ovom ekipom kroz ligu ove sezone nece do europskih takmičenja, dok ce u europskoj ligi po svoj prilici nastup završiti već u grupnoj fazi.
Roma i Inter se prosipaju. Rano je, ali mislim da će Milan biti šampion, Juventus na drugom mjestu. U borbi za treće pola lige, na kraju da ga čvakne ili Lazio ili Napoli, možda Udinese.
Baudelaire wrote:Roma i Inter se prosipaju. Rano je, ali mislim da će Milan biti šampion, Juventus na drugom mjestu. U borbi za treće pola lige, na kraju da ga čvakne ili Lazio ili Napoli, možda Udinese.
Mikado wrote:Jedino Lulić i Klose sto valjaju u ekipi, ostali su žešći odron. Sa ovom ekipom kroz ligu ove sezone nece do europskih takmičenja, dok ce u europskoj ligi po svoj prilici nastup završiti već u grupnoj fazi.
Malo subjektivno? Pa Hernanes je jedan od najboljih igrača u Seriji A, Cisse nije dugo bolje igrao, drugi golman Italije Marchetti, pa stari asovi Mauri, Ledesma... Cana koji je bio jedan od najboljih zadnjih veznih u Francuskoj ovdje je na klupi.
List navodi kako je ubijeni libijski diktator Muamer Gadafi podržavao Liverpool. U prilog tome naveli su tvrdnju da je u jednom od njegovih skrovišta pronađen navijački rekvizit tog nogometnog kluba.
Bivši vođa terorističke organizacije Al Qaida Osama bin Laden je postao navijač Arsenala tokom njegove posjete Velikoj Britaniji još u tinejdžerskim godinama, 1970-ih godina.
Italijanski diktator Benito Mussolini je čitav život navijao za Bolognu, klub iz grada u kojem je rođen, dok je ratni zločinac Radovan Karadžić uvijek isticao simpatije prema milanskom Interu.
Zloglasni terorista Carlos Šakal, koji je na odsluženju doživotne zatvorske kazne, navijač je Arsenala, baš kao i predsjednik Ruande Paul Kagame, koji je osim za fudbal veoma zainteresovan i za moderno naoružanje.
Nacistički vođa Adolf Hitler bio je pristalica Schalkea, no iz tog su kluba istakli kako ne postoje dokazi za to.
Nadam se da ce dezurni hatersi razmisliti prije nego sto u buducnosti opet lupe da je Il Duce favorizirao Lazio.