Ramazan, opet ;)
- BHF_Manijak
#2726 Re: Ramazan, opet ;)
Jok moj vrli ahbabu,vec javljam se direktno sa terena,ko pravi obavjestajac,laptop uza se i lagahno,a evo Vratnickanke navalile ne mozes ih se kutarisati

-
istocnjak
#2727 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum mom dragom virtualnom dzematu,
Evo da vam se javim upravo dolazim sa carsije.
Htio sam da udjem u Begovu dzamiju ali nema mjesta ne samo u dzamiji vec i ispred dzamije u haremu.
Stao sam i gledam onaj narod pa kontam, dragi Allahu dž.š. da su ljudi samo jedan milijarditi djelic svjesni Tvoje milosti i dobrote ovako bi dzamija bila puna svaki namaz a po ulicama bi ljudi sedzdu cini u vrijeme namaza.
Ali mi ljudi smo takvi nezahvalni, nesvjesni i nemarni prije svega prema samim sebi ... jer Allahu dž.š. od nas ne treba nista, On je neovistan od bilo cega.
Nama ljudima treba namaz (molitva) ... samo nama to treba ...
Evo da vam se javim upravo dolazim sa carsije.
Htio sam da udjem u Begovu dzamiju ali nema mjesta ne samo u dzamiji vec i ispred dzamije u haremu.
Stao sam i gledam onaj narod pa kontam, dragi Allahu dž.š. da su ljudi samo jedan milijarditi djelic svjesni Tvoje milosti i dobrote ovako bi dzamija bila puna svaki namaz a po ulicama bi ljudi sedzdu cini u vrijeme namaza.
Ali mi ljudi smo takvi nezahvalni, nesvjesni i nemarni prije svega prema samim sebi ... jer Allahu dž.š. od nas ne treba nista, On je neovistan od bilo cega.
Nama ljudima treba namaz (molitva) ... samo nama to treba ...
- arzuhal
#2728 Re: Ramazan, opet ;)
Nama ljudima trebaistocnjak wrote: Nama ljudima treba namaz (molitva) ... samo nama to treba ...

i samo nam to treba. Što reko dobri hadži-Alija, kutub vratnički, rahimehullahu: Najbolja pedagoška mjera, iz dženneta izašla...
Alejkumu selam
-
istocnjak
#2729 Re: Ramazan, opet ;)
Ma sigurno chata sa nanom od neke vratnicanke, on ti ide okolo prvo izlobira citavu familiju pa te onda gonJa mladu.arzuhal wrote: Alejkumu selam we rahmetullah, dobri moj brate!
Jel ti to tipkaš sa kompa neke vratničankeil mobitela
- BHF_Manijak
#2730 Re: Ramazan, opet ;)
Eh,moj Istocnjak,da je svaku noc tako puna...nekad mi to pomalo i smeta kod naseg svijeta,nema nikgo po mjesec dana i odjednom svi velike Bosnje svi hoce u prve safove,ista stvar i za bajrame...na hajr vala,ali eto,ako vec jednom dodjes,sjedi gdje mjesta ima,sta se imas dzamijom puhat ko da si Igman oslobodio
A sad nevezano za ovo,ah brate istocnjace sto me za nanu nasmija,da te Allah nagradi

A sad nevezano za ovo,ah brate istocnjace sto me za nanu nasmija,da te Allah nagradi
- arzuhal
#2731 Re: Ramazan, opet ;)
Onda mu aferim biloistocnjak wrote:Ma sigurno chata sa nanom od neke vratnicanke, on ti ide okolo prvo izlobira citavu familiju pa te onda gonJa mladu.arzuhal wrote: Alejkumu selam we rahmetullah, dobri moj brate!
Jel ti to tipkaš sa kompa neke vratničankeil mobitela
-
istocnjak
#2732 Re: Ramazan, opet ;)
Ako nista ono bar ce vidjeti @zvjezdicu.arzuhal wrote:Nama ljudima trebaistocnjak wrote: Nama ljudima treba namaz (molitva) ... samo nama to treba ...
i samo nam to treba. Što reko dobri hadži-Alija, kutub vratnički, rahimehullahu: Najbolja pedagoška mjera, iz dženneta izašla...
Alejkumu selam
-
istocnjak
#2733 Re: Ramazan, opet ;)
Kazu vidjaju te kako pomazes starim nanama da predju ulicu, nosis im cekere na vrh Vratnika aferim brate.BHF_Manijak wrote:Eh,moj Istocnjak,da je svaku noc tako puna...nekad mi to pomalo i smeta kod naseg svijeta,nema nikgo po mjesec dana i odjednom svi velike Bosnje svi hoce u prve safove,ista stvar i za bajrame...na hajr vala,ali eto,ako vec jednom dodjes,sjedi gdje mjesta ima,sta se imas dzamijom puhat ko da si Igman oslobodio
A sad nevezano za ovo,ah brate istocnjace sto me za nanu nasmija,da te Allah nagradi![]()
![]()
(ali samo onim nanama koje imaju lijepe unuke zenskog roda)
- BHF_Manijak
#2734 Re: Ramazan, opet ;)
Pogresno te informisase moj Istocnjace,ja prvo nanu prevedem preko ulice pa tek onda upitam,kako su kod kuce,kako unuke i tako to,ako kaze a nema,eh na hajr,bice drugi put

-
istocnjak
#2735 Re: Ramazan, opet ;)
BHF_Manijak wrote:Pogresno te informisase moj Istocnjace,ja prvo nanu prevedem preko ulice pa tek onda upitam,kako su kod kuce,kako unuke i tako to,ako kaze a nema,eh na hajr,bice drugi put![]()
P.S. Uprati ove skrivene nickove to su se nane sa vratnika logovale na Sa-X i prate te, pa se lijepo ponasaj ...
- zvjezdica_7
#2736 Re: Ramazan, opet ;)
Tebe samo Lee spominjeistocnjak wrote:BHF_Manijak wrote:Pogresno te informisase moj Istocnjace,ja prvo nanu prevedem preko ulice pa tek onda upitam,kako su kod kuce,kako unuke i tako to,ako kaze a nema,eh na hajr,bice drugi put![]()
ma pravi si ti nema sta, chataju nane o tebi naveliko kazu "ja, finog virtuelnog cyber hairlije" ... a i o meni
P.S. Uprati ove skrivene nickove to su se nane sa vratnika logovale na Sa-X i prate te, pa se lijepo ponasaj ...
-
istocnjak
#2737 Re: Ramazan, opet ;)
Nasa forumska 112 tv serija osafunice "asikovanje po vratniku" se nastavlja. U sljedecem nastavku gledajte kako brat Arzuhal ulijece u tv studio sa nuncakama i baseball palicom i rastjeruje ashiklije ...zvjezdica_7 wrote:Tebe samo Lee spominjeistocnjak wrote:BHF_Manijak wrote:Pogresno te informisase moj Istocnjace,ja prvo nanu prevedem preko ulice pa tek onda upitam,kako su kod kuce,kako unuke i tako to,ako kaze a nema,eh na hajr,bice drugi put![]()
ma pravi si ti nema sta, chataju nane o tebi naveliko kazu "ja, finog virtuelnog cyber hairlije" ... a i o meni
P.S. Uprati ove skrivene nickove to su se nane sa vratnika logovale na Sa-X i prate te, pa se lijepo ponasaj ...![]()
Odoh malo ibadetiti pa se cujemo kasnije inshAllah ...
- giordania
#2738 Re: Ramazan, opet ;)
mashiarzuhal wrote:bukra, inša-Allahgiordania wrote:Hoce li taj vic?arzuhal wrote:Jestel čuli onaj vic o broju 7?![]()
- arzuhal
#2739 Re: Ramazan, opet ;)
Spomeni nas u dovi, zmajuistocnjak wrote: Odoh malo ibadetiti pa se cujemo kasnije inshAllah...
- prpa
#2740 Re: Ramazan, opet ;)
U još jednoj nam mubarek noći, odlučih da prozborim, ovako, iz prikrajka...
Činim dove za ovo malo virtualno sijelo i zahvaljujem vam se svima ukupno, i svakom pojedinačno, jer znadoste izmamiti osmijehe i/ili pokrenuti emocije, ovamo nekome, pri usamljeničkim sehurima. Neka vas Uzvišeni čuva... Hvala, iz prikrajka! 
- arzuhal
#2741 Re: Ramazan, opet ;)
Eto što ti je vjernikprpa wrote:U još jednoj nam mubarek noći, odlučih da prozborim, ovako, iz prikrajka...Činim dove za ovo malo virtualno sijelo i zahvaljujem vam se svima ukupno, i svakom pojedinačno, jer znadoste izmamiti osmijehe i/ili pokrenuti emocije, ovamo nekome, pri usamljeničkim sehurima. Neka vas Uzvišeni čuva... Hvala, iz prikrajka!
- zvjezdica_7
#2742 Re: Ramazan, opet ;)
O srce, sjedi sa onim koji srce poznaje, sjedi pod bagrem, behara najmirisnijeg...
- giordania
#2743 Re: Ramazan, opet ;)
prpa wrote:U još jednoj nam mubarek noći, odlučih da prozborim, ovako, iz prikrajka...Činim dove za ovo malo virtualno sijelo i zahvaljujem vam se svima ukupno, i svakom pojedinačno, jer znadoste izmamiti osmijehe i/ili pokrenuti emocije, ovamo nekome, pri usamljeničkim sehurima. Neka vas Uzvišeni čuva... Hvala, iz prikrajka!
- Ahmmed
#2744 Re: Ramazan, opet ;)
Amin ja erhamer rahimin!!!prpa wrote:U još jednoj nam mubarek noći, odlučih da prozborim, ovako, iz prikrajka...Činim dove za ovo malo virtualno sijelo i zahvaljujem vam se svima ukupno, i svakom pojedinačno, jer znadoste izmamiti osmijehe i/ili pokrenuti emocije, ovamo nekome, pri usamljeničkim sehurima. Neka vas Uzvišeni čuva... Hvala, iz prikrajka!
A koje li ljepote večeras u Sarajevuuuuu.......
La ilahe illallah ....
- Allah, ja Allah ...
- Ja Rahmanu, ja Rahim ...
- Ja Gafaru, ja Settar ...
- Ja Hannanu, ja Mennan ...
- Ja Hajju, ja Kajjum ...
- Entel hadi entel Hakk, lejsel hadi illa Huu ...
Hazbi Rabbi džellallah maafi kalbi gajrullah nur Muhammed sallallah La ilahe Illellah......
Allahume salli ‘alaa sejjidina Muhammedin in-nebijil
ummiji ve ‘alaa aalihi ve sahbihi ve seliim......
- zvjezdica_7
#2745 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinica wrote:zvjezdica_7 wrote:O srce, sjedi sa onim koji srce poznaje, sjedi pod bagrem, behara najmirisnijeg.....haman pa nam isto u mislima i u srcu
- Bullet Tooth Tony
#2746 Re: Ramazan, opet ;)
Evo upravo iz Hadži Sinanove tekije, da nam Allah upise u dobra djela . Amin
- Ahmmed
#2747 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Eto što ti je vjernikprpa wrote:U još jednoj nam mubarek noći, odlučih da prozborim, ovako, iz prikrajka...Činim dove za ovo malo virtualno sijelo i zahvaljujem vam se svima ukupno, i svakom pojedinačno, jer znadoste izmamiti osmijehe i/ili pokrenuti emocije, ovamo nekome, pri usamljeničkim sehurima. Neka vas Uzvišeni čuva... Hvala, iz prikrajka!
I haj sad pokušaj objasniti tu vezu između srcu, tu nevidljivu konekciju u vlasti Allaha Uzvišenog kojom se spajaju one duše što davno nekad, još u Ezelu, na upit Gospodara svoga - Svjedočite li da sam Ja vaš Gospodar? - odgovoriše: Jesi, mi to svjedočimo!
I što je bratska i sestrinska ljubav u ime Allaha dž.š.
- arzuhal
#2748 Re: Ramazan, opet ;)
Pitali jednom šejha Sirrija Seqatija zašto se uvijek namrgodi i ukiseli lice kada se sretne i selami sa nekim muslimanom.
Šejh odgovorio:
- Do mene je doprla predaja od Allahovog poslanika, alejhi selam, da se, kada se dva brata sretnu i poselame, na njih spušta sedamdeset milosti. Šezdesetdevet pripada onome koji je veselijeg i radosnijeg lica, a samo jedna onom drugom. A ja hoću da moj brat dobije više milosti od mene.

Šejh odgovorio:
- Do mene je doprla predaja od Allahovog poslanika, alejhi selam, da se, kada se dva brata sretnu i poselame, na njih spušta sedamdeset milosti. Šezdesetdevet pripada onome koji je veselijeg i radosnijeg lica, a samo jedna onom drugom. A ja hoću da moj brat dobije više milosti od mene.
- Ahmmed
#2749 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Pitali jednom šejha Sirrija Seqatija zašto se uvijek namrgodi i ukiseli lice kada se sretne i selami sa nekim muslimanom.
Šejh odgovorio:
Estagfirullah...estagfirullah....Sad htjedoh ovo da napišem, a brat arzuhal to učini za mene!
- arzuhal
#2750 Re: Ramazan, opet ;)
Amin, brate!Beg_Babic wrote:Evo upravo iz Hadži Sinanove tekije, da nam Allah upise u dobra djela . Amin