titanik wrote:un1ted wrote:titanik wrote: Moj prijedlog cijene bi bio 5 km start ukljuceno 3 kilometra voznje da svi budu zadovoljni ako je to ikako MOGUCE.
A moze li prijedlog kako bi taksisti poboljsali svoje usluge !? Neki standard koji bi uveo ?

Slazem se za ovo povecanje
Inace, kako da pohvalimo sa taxi kada je vecinom neugodno iskustvo ? Jedino ako bas moram uzeti sa taxi to i uradim, eto zadnja voznja je ispala korektno da pohvalim, dok voznju ranije s ilidze do aerodroma taxo niej htio da vozi kada sam mu rekao da ce upaltii taksimetar

O uvodzenju nekog boljeg standarda moze se pricati kad se maknu svi nelegalni taxisti sa ulica, jer se nama ne isplati voziti dobra auta i redovno drzavi placati obaveze, a divljaci nam uzimaju hljeb. Konkretno ja sam uvijek vozio dobra auta, ali sada hocu da ga zamijenim nekim jeftinijim jer se ne isplati voziti dobro auto u sadasnjoj situaciji. Medzutim nama gradzani mogu pomoci prijavljivanjem taxista bez TA tablica bez obzira kojoj firmi ili udruzenju pripadaju. Policija-122, inspekcija 033 22 66 44, 061 252 252.
Ja apelujem i da vi nama pomognete. Jer bez nas, mušterija, nema ni vas!
- uključite obavezno taksimetar na startu
- ugasite cigaretu, ne javljajte se na mobitele, ne pijte sokove i piva (ovo zadnje nedavno doživio i preživo

)
- promijenite radio stanicu ako se mušteriji ne sviđa
- operite ponekada auto
- nemojte po dzepu
derati mušterije
- prihvatite svaku vožnju, pa neka je i deset metara
- "profesionalce" sa autobusne, željezničke i aerodroma izbacite iz udruženja - ODMAH!
- uljudno se pozdravite, ubacite prtljag
- uklonite nelegalne taksiste
- neka 5KM, zaista bude 5 KM (baškiš po zasluzi)
- ne vrludajte po nekakvim uličetinama
- vozite i u padinska naselja
- ne zanima nas to što je poskupilo gorivo, i meni je grijanje pa ti ne kukam
- mušterije još manje zanimaju vaša međusobna prepucavanja između taksi firmi i udruženja
- ne psujte što je cesta razjebana, jer nije mušterija kriva za to
- imajte uvijek punu teglu od 10, 20, 50 pfeninga , kao i 1, 2, 5 KM, kako biste lijepo mušteriji mogli vratiti kusur
- nas mušterije ne zanima Tihić, Dodik, Radončić, Lagumdžija... pa ukoliko imate bilo šta protiv istih, odete do njihovih centrala, kabineta, a vala i vikendica pa se žalite....
Dosta za sada
Ovo bi moglo na kraju biti, nešto kao:
100 pravila koje mora znati svaki taksista