Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
anonimnaosoba

#2726 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimnaosoba »

titanik wrote:
anonimnaosoba wrote: :shock: pa kakva je onda razlika između njega i legalnog taksiste što se tih oznaka tiče ?
Sva legalna taxi vozila u kantonu Sarajevo moraju imati TA tablice i na sajbi nalijepljenu dopunsku kantonalnu taxi oznaku, naravno vazecu, jer se ona svake godine produzava.
vidio sam, i na onoj oznaci ime i prezime taksiste, registarske i do kad važi licenca, čini mi se da sam tako sinoć vidio...

najgore je što su legalni taksisti u dosluhu sa ilegalnim umjesto da im budu najveći neprijatelji uz inspekciju, ja opet nikakvih problema nisam im'o sa legalnim taxama, a samo sam jednom sjeo u nelegalnog i to jer mi je bilo hitno, pa ne mogoh čekati legalca da naiđe i bolje da nisam...
Holms

#2727 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Holms »

posto ovdje ima taksista Sarajevo taksija, bilo bi lijepo da nam kazu koliko je njihovih kolega do sada kaznjeno zbog brojnih prekrsaja koje cine, posebno oni na aerodromu, autobuskoj stanici i dr.
i stvarno dokle se misle kabadahijski ponasati i pljackati ljude koji dolaze u ovaj grad (pomenuta dva standa)?
gerberica

#2728 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

Pohvala za taxistu na carsiji koji vozi neki dobar audi :thumbup:
respo

#2729 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

ma to ti zbog audija :D
gerberica

#2730 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

respo wrote:ma to ti zbog audija :D
jok, mada ima i ta mjesta. 8-)
pohakontas

#2731 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pohakontas »

taj mora da visi kod selimovicevih bakija jos crni audi sestica e padas i ti na svasta :-)
Dead Man Walking

#2732 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

Naravno titanice da ima i pozitivnih iskustava i taksista koji su gospoda. Problem je sto i vi koji se smatrate normalnim i postenim podrzavate i stitite svoje kolege lopove koji bacaju ljagu i prljaju obraz cijelog udruzenja, ili im ako nista sutnjom odobravate to sto rade.
gerberica

#2733 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

pohakontas wrote:taj mora da visi kod selimovicevih bakija jos crni audi sestica e padas i ti na svasta :-)

ko je rekao da je crni audi i da ja padam na auta :-)
ja sam mislila da je covjek ok, ako ja cutim ni on ne progovara, ako progovorim ja i on progovori.postuje me kao musteriju a i ja njega kao vozaca. cak svaki put uredno potegne da vrati kusur ali ja mu ne uzimam jer zasluzuje baksis.

ako sam rekla ono gore to je naravno bila sala, meni se auta sva pomijesaju,ali ima i udobnost prednost. :)
pohakontas

#2734 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pohakontas »

ja se radije vozim onim golfovima dvojkama ipak su to legende :-)
WildRedRose

#2735 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by WildRedRose »

gerberica wrote:Pohvala za taxistu na carsiji koji vozi neki dobar audi :thumbup:
valaaa, znam svakog taxistu sa standa na casrsiji. ima jedan izuzetak - bijeli golf (mislim da je III), covjek oko 50-60 godina, procelav, mrsav. preljubazan, kulturan, nece nikada 'zapaliti', upali taksimetar tek kada je vec krenuo..svaka cast :thumbup:
a ovi ostali, sa pomenutog standa, iz iskustva javno tvrdim: debil, kreten do kretena !! fuj !!! samo se iznerviram kad se sjetim raznih trenutaka :x :x
pohakontas

#2736 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pohakontas »

WildRedRose wrote:
gerberica wrote:Pohvala za taxistu na carsiji koji vozi neki dobar audi :thumbup:
valaaa, znam svakog taxistu sa standa na casrsiji. ima jedan izuzetak - bijeli golf (mislim da je III), covjek oko 50-60 godina, procelav, mrsav. preljubazan, kulturan, nece nikada 'zapaliti', upali taksimetar tek kada je vec krenuo..svaka cast :thumbup:
a ovi ostali, sa pomenutog standa, iz iskustva javno tvrdim: debil, kreten do kretena !! fuj !!! samo se iznerviram kad se sjetim raznih trenutaka :x :x
potpisujem al ako se tako vrtis na sjedistu kao na avataru ja te nikad nebi povezao :-)
WildRedRose

#2737 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by WildRedRose »

:lol: :lol:
da dodam : SVAKI put im moras prici do vrata : dobro vece, da li moze do xxx lokacije (to je njima mrsko da voze, jer Boze moj, ne ides do ilidze) , pa prevrcu ocima, razmisljaju i onda preko K**** pristanu.. a da ne pricam kad kazem : e tu mi stanite, a on hinjski produzi jos 50m, da se okrene, pa se vrati jos 50 m, da me ostavi na prvobitno mjesto, samo da bi naplatio jos koji fening vise :x :x

kud ih spomenu uopste! F-U-J!!
BHF_Manijak

#2738 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by BHF_Manijak »

Ja s onim taksistima na Carsiji nikad nisam ima problema, uvijek hoce odvuci, dak i do vatrogasnog na Carini, taksimetar uvijek upaljen itd... Ne sjecam se koji su likovi bili u pitanju ali su vecinom ok, nekad znaju hinjski kusur zavrnuti, ali nakon jednog slucaja sad im daje sicu, pa nek se :dance: ! Nisam cigan, ali mi je seljacki kad bez pitanja uzmes 30-40kf, a da mu ja na cifru od 5,3KM dam 5KM vristo bi mi 3 dana te kako me nije stid, te da sam cigan, te ovo te ono...Eh da bih to izbjego, dam fino koliko voznja iznosi i mirna Bosna!
Kemal Malovčić

#2739 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Kemal Malovčić »

neću da razdrnadavam auto do sedrenika, vas trojca, za četr marke paša, nea teorie
gerberica

#2740 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

Kemal Malovčić wrote:neću da razdrnadavam auto do sedrenika, vas trojca, za četr marke paša, nea teorie
:lol: :lol: :lol:
Thug...

#2741 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Thug... »

Situacija od prije par dana...

Kolegica iz "sestra" frime dosla iz ZG-a na aerodrom uzela SA Taxi do hotela covjek mu normala naplatio 8km sve ok...
Kolegica je bila kod nas 4-5 dana vratila se u ZG bila gore 5 dana i opet se vratila ovdje uzela SA Taxi sa aerodroma i kad je dosao pred hotel lola joj kaze sestro moja ovo ti je cvaja :dance: :-)

Zena ispizdila posvadjala se sa delegatom ali sta ce nije odavde nije htjela probleme plati delegatu, kasno bilo nije obracala jeli ovaj palio taximetar jer kako ona kaze "Kontam uzimam Sa Taxi nije neki divlji nece me zajebati i vidi sta se desi"

Bravo nasi :thumbup: Ako mislis da nisi dovoljno placen nadjes drugi posao a ne da pljackas strance i dovodis prljavu ljagu na grad
titanik

#2742 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

respo wrote:
titanik wrote:Ne mogu da vjerujem da vi svi koji se vozite sa nama, ponekad, imate samo losa iskustva dajte barem koju pohvalu.
vidis titanik ljudi uvijek vide negativni komentar a onaj pozitivni preskoce
jer je negativa je valjda zanimljivija
ima i dobrih iskustava to niko ne porice
al zalosno je da oni negativni vise odjeknu kad se napisu

pogledaj i sam da ima pozitivnih i bit ce
a ako mi upalis taximetar naplatis koliko pise ne vozas me preko vogosce itd tu ne treba valjda pohvala jer je to opis normalnog posla
pohvalit cu svakog ako mi zaokruzi recimo na manje al to necu zaboraviti nego cu mu dati baksisa makar pola marke vise
itd itd
To sto pises meni se desavalo vise puta jer ja voznju od 5,20 km naplatim 5 km, a musterije u vecini slucajeva daju pola, a neko i 1 marku.
titanik

#2743 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

Holms wrote:posto ovdje ima taksista Sarajevo taksija, bilo bi lijepo da nam kazu koliko je njihovih kolega do sada kaznjeno zbog brojnih prekrsaja koje cine, posebno oni na aerodromu, autobuskoj stanici i dr.
i stvarno dokle se misle kabadahijski ponasati i pljackati ljude koji dolaze u ovaj grad (pomenuta dva standa)?
Zapisite brojeve tih taxija i zalite se u inspekciju. Mi koji radimo ovaj posao profesionalno imamo i vise posla, jer prava musterija to prepozna, uzme broj mobitela, zove kad mu treba taxi, i preporuci me novim musterijama. Kad se tako radi godinama rezultat u poslu se i te kako osjeti,ali pojedincima je to nemoguce objasniti. Podrzavam vas koji ste kao musterije osteceni, ali se ne moze reci da svi ne valjamo.
titanik

#2744 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

un1ted wrote:
titanik wrote: Moj prijedlog cijene bi bio 5 km start ukljuceno 3 kilometra voznje da svi budu zadovoljni ako je to ikako MOGUCE.
A moze li prijedlog kako bi taksisti poboljsali svoje usluge !? Neki standard koji bi uveo ? :) Slazem se za ovo povecanje :)

Inace, kako da pohvalimo sa taxi kada je vecinom neugodno iskustvo ? Jedino ako bas moram uzeti sa taxi to i uradim, eto zadnja voznja je ispala korektno da pohvalim, dok voznju ranije s ilidze do aerodroma taxo niej htio da vozi kada sam mu rekao da ce upaltii taksimetar :)
O uvodzenju nekog boljeg standarda moze se pricati kad se maknu svi nelegalni taxisti sa ulica, jer se nama ne isplati voziti dobra auta i redovno drzavi placati obaveze, a divljaci nam uzimaju hljeb. Konkretno ja sam uvijek vozio dobra auta, ali sada hocu da ga zamijenim nekim jeftinijim jer se ne isplati voziti dobro auto u sadasnjoj situaciji. Medzutim nama gradzani mogu pomoci prijavljivanjem taxista bez TA tablica bez obzira kojoj firmi ili udruzenju pripadaju. Policija-122, inspekcija 033 22 66 44, 061 252 252.
vrbas1979

#2745 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

titanik wrote:
un1ted wrote:
titanik wrote: Moj prijedlog cijene bi bio 5 km start ukljuceno 3 kilometra voznje da svi budu zadovoljni ako je to ikako MOGUCE.
A moze li prijedlog kako bi taksisti poboljsali svoje usluge !? Neki standard koji bi uveo ? :) Slazem se za ovo povecanje :)

Inace, kako da pohvalimo sa taxi kada je vecinom neugodno iskustvo ? Jedino ako bas moram uzeti sa taxi to i uradim, eto zadnja voznja je ispala korektno da pohvalim, dok voznju ranije s ilidze do aerodroma taxo niej htio da vozi kada sam mu rekao da ce upaltii taksimetar :)
O uvodzenju nekog boljeg standarda moze se pricati kad se maknu svi nelegalni taxisti sa ulica, jer se nama ne isplati voziti dobra auta i redovno drzavi placati obaveze, a divljaci nam uzimaju hljeb. Konkretno ja sam uvijek vozio dobra auta, ali sada hocu da ga zamijenim nekim jeftinijim jer se ne isplati voziti dobro auto u sadasnjoj situaciji. Medzutim nama gradzani mogu pomoci prijavljivanjem taxista bez TA tablica bez obzira kojoj firmi ili udruzenju pripadaju. Policija-122, inspekcija 033 22 66 44, 061 252 252.
Ja apelujem i da vi nama pomognete. Jer bez nas, mušterija, nema ni vas!

- uključite obavezno taksimetar na startu
- ugasite cigaretu, ne javljajte se na mobitele, ne pijte sokove i piva (ovo zadnje nedavno doživio i preživo :-) )
- promijenite radio stanicu ako se mušteriji ne sviđa
- operite ponekada auto
- nemojte po dzepu derati mušterije
- prihvatite svaku vožnju, pa neka je i deset metara
- "profesionalce" sa autobusne, željezničke i aerodroma izbacite iz udruženja - ODMAH!
- uljudno se pozdravite, ubacite prtljag
- uklonite nelegalne taksiste
- neka 5KM, zaista bude 5 KM (baškiš po zasluzi)
- ne vrludajte po nekakvim uličetinama
- vozite i u padinska naselja
- ne zanima nas to što je poskupilo gorivo, i meni je grijanje pa ti ne kukam
- mušterije još manje zanimaju vaša međusobna prepucavanja između taksi firmi i udruženja
- ne psujte što je cesta razjebana, jer nije mušterija kriva za to
- imajte uvijek punu teglu od 10, 20, 50 pfeninga , kao i 1, 2, 5 KM, kako biste lijepo mušteriji mogli vratiti kusur
- nas mušterije ne zanima Tihić, Dodik, Radončić, Lagumdžija... pa ukoliko imate bilo šta protiv istih, odete do njihovih centrala, kabineta, a vala i vikendica pa se žalite....

Dosta za sada :-D

Ovo bi moglo na kraju biti, nešto kao: 100 pravila koje mora znati svaki taksista
Hemera

#2746 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

vrbas1979 wrote: - uklonite nelegalne taksiste

Ovo bi moglo na kraju biti, nešto kao: 100 pravila koje mora znati svaki taksista
nisu oni sigurno nadlezni da uklone nelegalne taxiste
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2747 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jesu i MOGU ukloniti nelegalne iz svog udruzenja :)
dječak sa šibicama

#2748 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Neki dan pred zgradom regularno parkirana cini mi se zuta mecka, nesto kao "eko taxi" nema TA table.

Nista cudno reklo bi se, da bar pet sest taksija u to par sati nije doslo na poziv za voznju, i nijedan ne reaguje.

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
Hemera

#2749 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

un1ted wrote:Jesu i MOGU ukloniti nelegalne iz svog udruzenja :)
neka ih ukolne nadležni organi sa kaznama i prijavama efikasnije je nego moliti :wink:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2750 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Hemera wrote:
un1ted wrote:Jesu i MOGU ukloniti nelegalne iz svog udruzenja :)
neka ih ukolne nadležni organi sa kaznama i prijavama efikasnije je nego moliti :wink:
Neka ih prijave kolege iz sa taxi pa ce ih ukoloniti, no to oni ne rade jer su im poznanici, priajtelji i kolege!
Post Reply