KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
AstorH

#2726 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by AstorH »

Image
SmokingMan

#2727 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by SmokingMan »

Da li je iko od vas koji imate karcinom biko koje vrste pio čaj od maslačkovog korijena?
Baba_Droga

#2728 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

SmokingMan wrote:Da li je iko od vas koji imate karcinom biko koje vrste pio čaj od maslačkovog korijena?
Čaj od korjena maslačka smo koristili za regeneraciju jetre, ali sam čula da može biti dobar i kod oboljena dojki . Nadam se da će vam se javiti još neko da podjeli svoje iskustvo.
MJAU - da

#2729 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

SmokingMan wrote:Da li je iko od vas koji imate karcinom biko koje vrste pio čaj od maslačkovog korijena?
Da! Obavezno, tri puta dnevno. Kurkuma s medom (otići pouzdanom travaru), kupiti pšenicu, potopiti u vodu 24h, procijediti i ostaviti još 24h da proklija. Obavezno jesti svaki dan.

Meni draga osoba je oboljeala od karcinoma, Prim. je vodi. Imajte na umu da je to neizlječiva bolest, treba se prirpemiti na borbu da se dragoj osobi što više život produži.
vješalica

#2730 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vješalica »

MJAU - da wrote:
Da! Obavezno, tri puta dnevno. Kurkuma s medom (otići pouzdanom travaru), kupiti pšenicu, potopiti u vodu 24h, procijediti i ostaviti još 24h da proklija. Obavezno jesti svaki dan.

Meni draga osoba je oboljeala od karcinoma, Prim. je vodi. Imajte na umu da je to neizlječiva bolest, treba se prirpemiti na borbu da se dragoj osobi što više život produži.
zavisno koji,izlječiv je...prema tome ne pričaj nešto što ne znaš
MJAU - da

#2731 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

Rak grlića maternice je izlječiv i to samo ako se na vrijeme otkrije. Ostali ne. Recidiv se desi kad tad. Ne piši ni ti što ne znaš, konsultuj malo onkologe, po mogućnosti popij kafu sa primariusima kao ja.
vješalica

#2732 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vješalica »

MJAU - da wrote:Rak grlića maternice je izlječiv i to samo ako se na vrijeme otkrije. Ostali ne. Recidiv se desi kad tad. Ne piši ni ti što ne znaš, konsultuj malo onkologe, po mogućnosti popij kafu sa primariusima kao ja.
vidiš pijenjem kafe se ne dolazi do relevantnih informacija
pogotovo ne u našoj lakrdiji od zdravstva,a kamoli među ljudima koji svaki dan pomiču medicinu naprijed ;)
fataj se svoje teme na drugom dijelu foruma,nije ovo za tebe ;)
MJAU - da

#2733 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

vješalica wrote:
MJAU - da wrote:Rak grlića maternice je izlječiv i to samo ako se na vrijeme otkrije. Ostali ne. Recidiv se desi kad tad. Ne piši ni ti što ne znaš, konsultuj malo onkologe, po mogućnosti popij kafu sa primariusima kao ja.
vidiš pijenjem kafe se ne dolazi do relevantnih informacija
pogotovo ne u našoj lakrdiji od zdravstva,a kamoli među ljudima koji svaki dan pomiču medicinu naprijed ;)
fataj se svoje teme na drugom dijelu foruma,nije ovo za tebe ;)
Ti si inače kompetentna kao i uvijek da kažeš svima šta je za njega, ili ne. Šta da ti kažem, kad godinu dana visiš na Onkologiji, svašta naučiš, pa i na kafi sa Pofesorima draga moja pametnice.
MJAU - da

#2734 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

sadie_forever wrote:
DZONPI wrote:Komsinica rak dojke izlijecen proslo 5 godina Dakle ta neka krizna vremenska prognoza prosla i nakon 5 godina drugi mjesec vratilo se a kazu ako se nevrati u roku 5 godina da je osoba izlijecena u roku 10 Dana umrla.Dakle ja imam puno godina znam puno ljudi koji su bolovali OD karcinoma Ali nazalost neznam nikog da se izlijecio.Znate li vi ikog da je prezivio TU bolestinu ja neznam.
znam ja,svekrva koleginice je prezivjela karcinom dojke prije 20 godina,nije tacno da se to ne moze izlijeciti

problem je sto ljudi otkriju kasno ,jer ko od nas ide doktoru cisto da provjeri,obicno odemo kad osjetimo nesto..a cim osjetis to je vec kasno,
Nije to baš tako kako zamišljaš. Sve zavisi od patološkog tipa raka, neki su agresivniji, neki ne, neki imaju takve ekspresije koje smanjuju pojavu recidiva, neki obratno. Meni je žao, ovo je neizlječiva bolest, može se zaliječiti, ali u potpunosti izliječiti još uvijek ne. Treba se boriti da se draga osoba što bolje osjeća i što više joj se produži život. (Meni je član najuže obitelji bolestan), što se čovjek prije pomiri sa realnošću, lakše se boriti protiv demona. Sretno.
dexter80

#2736 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by dexter80 »

Nazalost moram i ja da se prijavim na ovu temu. Otac mi je obolio od karcinoma debelog crijeva pa bi zeljeli isprobati i ovu vrstu lijecenja. Ako moze ko da mi preporuci varijantu za nabavku ovog lijeka.
@dozer sta je bilo sa drugom iz Makedonije?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Streptokok

#2738 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Streptokok »

Dozer wrote:Eto, sve tamo. I - pisi nam i ovdje o toku svega, da znamo. Mojne da ti bude mrsko.

Btw., imam jos jedan odlican rezultat. Prijatelj iz Srbije, koji vec vise od 3 godine kuburi s rakom debelog crijeva i koji je prije 2 godine imao operaciju, pa HT i zracenja, standardno, da bi mu se prosle godine sve vratilo i metastaziralo i na tanko crijevo, prije 3-4 mjeseca poceo uzimati ulje.
Prosle sedmice odradio PET sken - sve cisto. Nista nisu vidjeli na skenu.
Danas ide na MRI... Javim vam rezultate.
Sta bi sa ovim?
Dozer

#2739 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Taj MR je pokazao da ima jos nekih promjena, ali on ulje ne prekida i danas je dobar, pokretan, radi, jede, sve normala.
I nece vise ni da ide doktorima jer vise nije siguran sta oni zapravo vide na svim tim skenovima.
aurora313

#2740 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by aurora313 »

Znam da se ponavljam, ali svako ko zna nekoga ko ima rak, molim da mi se javi na pp sa svojom email adresom kako bih poslao PDF sa svojim iskustvima. Ja sam kompletno eliminisao rak prostate sa pastom od kurkume i mogu poslati zainteresovanim detalje oko sastava smjese, načina primjene, i slično. Kurkuma nije čudotvorni lijek za sve vrste oboljenja od raka uključujući i druga oboljenja kao npr. gastritis ili artritis, ali je u mom slučaju pokazala punu efikasnost.

Za informaciju, ovo je poređenje stanja oko raznih oblika raka između stanovnika Indije i SAD. U donjoj tabeli se nalaze rezultati obolenja po 100.000 stanovnika. Oznake su: IM je Indija muški, IŽ je Indija žene, a SM i SŽ za Amerikance:

ORGAN:
Pluća IM 9.0/ IŽ 2.0/ SM 58.6/ SŽ 34.0
Debelo crijevo IM 4.7/ IŽ 3.2/ SM 40.6/ SŽ 30.7
Prostata IM 4.6/ SM 104.3
Mokraćna bešika IM 3.2/ IŽ 0.7/ SM 23.4/ SŽ 5.4
Bubrezi IM 1.2/ IŽ 0.5/ SM 11.2/ SŽ 6.0
MJAU - da

#2741 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

aurora313 wrote:Znam da se ponavljam, ali svako ko zna nekoga ko ima rak, molim da mi se javi na pp sa svojom email adresom kako bih poslao PDF sa svojim iskustvima. Ja sam kompletno eliminisao rak prostate sa pastom od kurkume i mogu poslati zainteresovanim detalje oko sastava smjese, načina primjene, i slično. Kurkuma nije čudotvorni lijek za sve vrste oboljenja od raka uključujući i druga oboljenja kao npr. gastritis ili artritis, ali je u mom slučaju pokazala punu efikasnost.

Za informaciju, ovo je poređenje stanja oko raznih oblika raka između stanovnika Indije i SAD. U donjoj tabeli se nalaze rezultati obolenja po 100.000 stanovnika. Oznake su: IM je Indija muški, IŽ je Indija žene, a SM i SŽ za Amerikance:

ORGAN:
Zašto javno ne napišeš. Sram te bilo!!!
O'zone
Globalni moderator

#2742 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by O'zone »

MJAU - da wrote:
aurora313 wrote:Znam da se ponavljam, ali svako ko zna nekoga ko ima rak, molim da mi se javi na pp sa svojom email adresom kako bih poslao PDF sa svojim iskustvima. Ja sam kompletno eliminisao rak prostate sa pastom od kurkume i mogu poslati zainteresovanim detalje oko sastava smjese, načina primjene, i slično. Kurkuma nije čudotvorni lijek za sve vrste oboljenja od raka uključujući i druga oboljenja kao npr. gastritis ili artritis, ali je u mom slučaju pokazala punu efikasnost.

ORGAN:
Zašto javno ne napišeš. Sram te bilo!!!
Da fino bi bilo da se javno napiše recept. Osim ako u interesu nije nešto drugo?
aurora313

#2743 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by aurora313 »

O'zone wrote:Da fino bi bilo da se javno napiše recept. Osim ako u interesu nije nešto drugo?
Nema 'drugo'. No strings attached. Nego, lijepo sam ga formatirao pa mislim da neće ispasti kako treba, ali evo ga.

PASTA OD KURKUME ZA PROSTATU ALI I NEKE DRUGE OBLIKE KARCINOMA

Šta je potrebno da se napravi pasta
• ½ šolje kurkume (1,25 dcl)
• Odprilike jedna šolja vruće vode (2.5 dcl).
• ½ kesice od 10 grama sitno mljevenog bibera (dakle, 5 grama)
• 0.7 dcl ulja. Ja nekada upotrebljavam hladno cijeđeno ulje od buče/tikve, ali možete miješati sa ulje, od masline. Nešto više ulja neće štetiti.

Kako napraviti pastu
Na laganoj vatri (još bolje na pari) zakuhajte kurkumu sa vrelom vodom i biberom u prahu kako bi se dobila koncentrisana pasta. Ako je ista pretvrda, dodati malo vrele vode. Kuhati stalno mješajući ne više od 5 do 6 minuta.

Tek nakon skidanja sa vatre, dodati ulje i smjesu dobro izmješati. Kada je gotova izgledaće nešto slično kao Nutela namaz. Nakon što se ohladi, staviti smjesu u staklenu teglu i čuvati u frižideru. Istu treba upotrijebiti unutar 7 do 10 dana, ne duže.

Čemu služe ulje i biber u pasti?

a) Biberov sastojak piperin, pojačava učinkovitost kurkume za nekih 200 puta!

b) Pošto se kurkuma brzo razlaže u stomaku, pitanje je koliko vrijednosti dolazi do oboljelih ćelija. Da bi se to poboljšalo, dodaje se ulje koje služi kao sredstvo za bolji prenos i apsorpciju.

ZATO JE VEOMA JE VAŽNO DRŽATI SE GORNJEG OMJERA BIBERA I KURKUME.

• • •

Ja sam u početku uzimao pastu kao prvu stvar ujutro natašte. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da je bolje uzimati pastu uz ili nakon jela radi smanjene mogućnosti iritacije stomaka. Kurkuma djeluje efikasnije ako u jelu ima masnoće.

Napravite pastu tačno po receptu. Ukoliko imate napredan oblik raka, pasta se treba uzimati svaka dva sata. Ja sam u početku uzimao do šest puta na dan, i to u količini od po 3/4 čajne kašike. Pošto je pasta poprilično neukusna, prethodno stavim u usta kašiku meda kako bi zavarao osjećaj ukusa, a zatim dodam kurkumu i kratko 'sažvačem' prije nego što to progutam kako mi ne bi teško pala na stomak. Slobodno možete to da zalijete čašom vode. Ako imate povećan šećer, možete je uzeti sa pavlakom umjesto meda ili na drugi način.

Koliko dugo se može konzumirati pasta?
Iskreno, ne znam. Preturajući po Internetu vidio sam da neki Indijski doktori preporučuju tretman od 8 nedjelja za oboljele od raka, s tim da se počne sa manjim dozama a završi sa mega dozom od 8 grama dnevno. Međutim, ovo se odnosi samo na komercijalne preparate gdje se ne koristi prirodna kurkuma, nego samo jedan njen dio, kurkumin koji je pakovan u kapsulama. Nigdje ne nađoh kada treba prestati niti bih to lično učinio, ali je logično da u jednom momentu dozu treba umanjiti.

Zabrinut visokim PSA lako je bilo odlučiti da se počne sa megadozama. Ovo sam korigovao nakon odprilike 100 dana. U svakom slučaju, valja 'slušati' tijelo šta nam govori! Istina je da ponekada imam osjećaj da mi je stomak nešto osjetljiviji što može da bude rezultat blažih oštećenja ili iritacije, ali pasta ne mora biti razlog ili uzrok.

Da održim postignuto, nakon megatretmana uzimam pastu tri puta dnevno po manje od pola čajne kašike, ali pažljivo pratim prethodne znake razvojnog procesa raka koji se u mom slučaju ispoljavao kao lakši osjećaj nelagodnosti ili blagog bola na pojedinim mjestima od pupka na dole. Naravno, kontrola PSA je ovdje veoma važna.

UPOZORENJE
Ako dobijete žgaravicu, nikako ne uzimati farmaceutske preparate za regulaciju kiseline kao što su Zantrac, Pepsid, Magalox i slični, jer stvaraju neželjenu reakciju sa kurkumom. Najbolje uzeti malo soda bikarbone ili gazirane vode.

Također, našao sam postoji mogućnost negativne interakcije kurkume sa kalcijem u bubrezima i stvaranja oksalata (oxalate). Za ovo se konsultujte sa doktorom.

GDJE NAPRAVITI PSA TEST U SARAJEVU?
Od vašeg doktora uzmite uputu za Koševo (KCUS), ili posjetite polikliniku Al-Tawil u Importanne Centru preko puta Ambasade SAD. Kod Al–Tawila nema redova i čekanja, a rezultat se dobije nakon jednog sata. Bazični PSA test košta 30 KM a puni 50 KM.

U Sarajevu, kurkumu kupujem u butiku 'Badem' na Titovoj ulici ili na Baščaršiji.
• • •

EKSTRA ZA OSOBE SA BENIGNIM PROBLEMIMA OKO PROSTATE

* Saw Palmetto je ekstrakt male palme i služi samo za nelagode kod benignog povećanja prostate (BPH). Može se dobiti u lokalnim apotekama pod imenom 'Prostamol Uno'.

* Vrbovica ili mlečika je domaća trava od koje se pravi čaj za prostatu. Ja bih preporučio da napravite tinkturu: na 200 grama suhe trave dodati 1 litru jake rakije ili vodke, i držati na toplom u staklenom kontejneru 3-4 sedmice. Zatim dobro iscijediti biljke i procjediti preko krpe, te čistu tinkturu staviti u bocu. Ovako pripremljena može da stoji mjesecima. Uzimati jednu čajnu kašiku u vodi ili još bolje u čaju, dva puta dnevno.

O'zone
Globalni moderator

#2744 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by O'zone »

aurora313 wrote:
O'zone wrote:Da fino bi bilo da se javno napiše recept. Osim ako u interesu nije nešto drugo?
Nema 'drugo'. No strings attached. Nego, lijepo sam ga formatirao pa mislim da neće ispasti kako treba, ali evo ga.

PASTA OD KURKUME ZA PROSTATU ALI I NEKE DRUGE OBLIKE KARCINOMA

Šta je potrebno da se napravi pasta
• ½ šolje kurkume (1,25 dcl)
• Odprilike jedna šolja vruće vode (2.5 dcl).
• ½ kesice od 10 grama sitno mljevenog bibera (dakle, 5 grama)
• 0.7 dcl ulja. Ja nekada upotrebljavam hladno cijeđeno ulje od buče/tikve, ali možete miješati sa ulje, od masline. Nešto više ulja neće štetiti.

Kako napraviti pastu
Na laganoj vatri (još bolje na pari) zakuhajte kurkumu sa vrelom vodom i biberom u prahu kako bi se dobila koncentrisana pasta. Ako je ista pretvrda, dodati malo vrele vode. Kuhati stalno mješajući ne više od 5 do 6 minuta.

Tek nakon skidanja sa vatre, dodati ulje i smjesu dobro izmješati. Kada je gotova izgledaće nešto slično kao Nutela namaz. Nakon što se ohladi, staviti smjesu u staklenu teglu i čuvati u frižideru. Istu treba upotrijebiti unutar 7 do 10 dana, ne duže.

Čemu služe ulje i biber u pasti?

a) Biberov sastojak piperin, pojačava učinkovitost kurkume za nekih 200 puta!

b) Pošto se kurkuma brzo razlaže u stomaku, pitanje je koliko vrijednosti dolazi do oboljelih ćelija. Da bi se to poboljšalo, dodaje se ulje koje služi kao sredstvo za bolji prenos i apsorpciju.

ZATO JE VEOMA JE VAŽNO DRŽATI SE GORNJEG OMJERA BIBERA I KURKUME.

• • •

Ja sam u početku uzimao pastu kao prvu stvar ujutro natašte. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da je bolje uzimati pastu uz ili nakon jela radi smanjene mogućnosti iritacije stomaka. Kurkuma djeluje efikasnije ako u jelu ima masnoće.

Napravite pastu tačno po receptu. Ukoliko imate napredan oblik raka, pasta se treba uzimati svaka dva sata. Ja sam u početku uzimao do šest puta na dan, i to u količini od po 3/4 čajne kašike. Pošto je pasta poprilično neukusna, prethodno stavim u usta kašiku meda kako bi zavarao osjećaj ukusa, a zatim dodam kurkumu i kratko 'sažvačem' prije nego što to progutam kako mi ne bi teško pala na stomak. Slobodno možete to da zalijete čašom vode. Ako imate povećan šećer, možete je uzeti sa pavlakom umjesto meda ili na drugi način.

Koliko dugo se može konzumirati pasta?
Iskreno, ne znam. Preturajući po Internetu vidio sam da neki Indijski doktori preporučuju tretman od 8 nedjelja za oboljele od raka, s tim da se počne sa manjim dozama a završi sa mega dozom od 8 grama dnevno. Međutim, ovo se odnosi samo na komercijalne preparate gdje se ne koristi prirodna kurkuma, nego samo jedan njen dio, kurkumin koji je pakovan u kapsulama. Nigdje ne nađoh kada treba prestati niti bih to lično učinio, ali je logično da u jednom momentu dozu treba umanjiti.

Zabrinut visokim PSA lako je bilo odlučiti da se počne sa megadozama. Ovo sam korigovao nakon odprilike 100 dana. U svakom slučaju, valja 'slušati' tijelo šta nam govori! Istina je da ponekada imam osjećaj da mi je stomak nešto osjetljiviji što može da bude rezultat blažih oštećenja ili iritacije, ali pasta ne mora biti razlog ili uzrok.

Da održim postignuto, nakon megatretmana uzimam pastu tri puta dnevno po manje od pola čajne kašike, ali pažljivo pratim prethodne znake razvojnog procesa raka koji se u mom slučaju ispoljavao kao lakši osjećaj nelagodnosti ili blagog bola na pojedinim mjestima od pupka na dole. Naravno, kontrola PSA je ovdje veoma važna.

UPOZORENJE
Ako dobijete žgaravicu, nikako ne uzimati farmaceutske preparate za regulaciju kiseline kao što su Zantrac, Pepsid, Magalox i slični, jer stvaraju neželjenu reakciju sa kurkumom. Najbolje uzeti malo soda bikarbone ili gazirane vode.

Također, našao sam postoji mogućnost negativne interakcije kurkume sa kalcijem u bubrezima i stvaranja oksalata (oxalate). Za ovo se konsultujte sa doktorom.

GDJE NAPRAVITI PSA TEST U SARAJEVU?
Od vašeg doktora uzmite uputu za Koševo (KCUS), ili posjetite polikliniku Al-Tawil u Importanne Centru preko puta Ambasade SAD. Kod Al–Tawila nema redova i čekanja, a rezultat se dobije nakon jednog sata. Bazični PSA test košta 30 KM a puni 50 KM.

U Sarajevu, kurkumu kupujem u butiku 'Badem' na Titovoj ulici ili na Baščaršiji.
• • •

EKSTRA ZA OSOBE SA BENIGNIM PROBLEMIMA OKO PROSTATE

* Saw Palmetto je ekstrakt male palme i služi samo za nelagode kod benignog povećanja prostate (BPH). Može se dobiti u lokalnim apotekama pod imenom 'Prostamol Uno'.

* Vrbovica ili mlečika je domaća trava od koje se pravi čaj za prostatu. Ja bih preporučio da napravite tinkturu: na 200 grama suhe trave dodati 1 litru jake rakije ili vodke, i držati na toplom u staklenom kontejneru 3-4 sedmice. Zatim dobro iscijediti biljke i procjediti preko krpe, te čistu tinkturu staviti u bocu. Ovako pripremljena može da stoji mjesecima. Uzimati jednu čajnu kašiku u vodi ili još bolje u čaju, dva puta dnevno.

Zahvaljujem :thumbup:
aurora313

#2745 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by aurora313 »

O'zone wrote:Zahvaljujem :thumbup:
Razlog zašto bih htio kontakt sa korisnikom je taj da mogu od njih dobiti rezultate (feedback) kako bi se uporedili načini, vrsta raka, pa i dobilo neko novo iskustvo od drugih koje bi bilo primjenjivo.
O'zone
Globalni moderator

#2746 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by O'zone »

aurora313 wrote:
Razlog zašto bih htio kontakt sa korisnikom je taj da mogu od njih dobiti rezultate (feedback) kako bi se uporedili načini, vrsta raka, pa i dobilo neko novo iskustvo od drugih koje bi bilo primjenjivo.
Svakako. U potpunosti se slažem. Mada onako napisano nije baš izgledalo...znaš već ;-) Dobro zdravlje želim :thumbup:
MJAU - da

#2747 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MJAU - da »

O'zone wrote:
aurora313 wrote:
Svakako. U potpunosti se slažem. Mada onako napisano nije baš izgledalo...znaš već ;-) Dobro zdravlje želim :thumbup:
I ja se zahvajujem i povlačim ono "sram te bilo". Svi smo osjetljivi na ovu boleščugu.
JedanOdBraceMorica

#2748 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by JedanOdBraceMorica »

Karcinom je 100% izljeciva bolest ali najjaci ogranak mafije na svijetu, farmaceutska mafija, ne zeli da pusti lijek u masovnu proizvodnju, sto zbog trilionskih (da, bukvalno trilionskih) gubitaka koje bi im to donijelo, sto zbog kontrole ljudske populacije na ovoj planeti ali to je vec neka druga tema. Lijek je inace izmisljen 20tih godina proslog stoljeca. Ne vjerujte lazima farmaceutske mafije nego se dajte u istrazivanje i sve ce vam se samo kazati, namjerno vas drze u strahu a razloga za strah nema, ponavljam bolest je izljeciva u 100% slucajeva
isx

#2749 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by isx »

Prosvijetli nas. Jesi ti ili neko iz familije izliječen 100%? Predoči nam neke dokaze brate, u protivnom ćemo te smatrati ridikulom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
apsidejzi

#2750 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by apsidejzi »

sadie_forever wrote:
stakasa wrote:
DZONPI wrote:Komsinica rak dojke izlijecen proslo 5 godina Dakle ta neka krizna vremenska prognoza prosla i nakon 5 godina drugi mjesec vratilo se a kazu ako se nevrati u roku 5 godina da je osoba izlijecena u roku 10 Dana umrla.Dakle ja imam puno godina znam puno ljudi koji su bolovali OD karcinoma Ali nazalost neznam nikog da se izlijecio.Znate li vi ikog da je prezivio TU bolestinu ja neznam.
Znam ljude koji su zivjeli deset petnest godina nakon sto bi karcinom bio ustanovljen. U tom se slucaju komotno moze reci da se je pacijent izljecio. Na kraju svak mora umrijet

pa to i jeste usojeh s obzirom da ljudi obicno rak dobiju u 50-im,dodaj tu 10,15 godina i tu dolazi vec i vrijeme da se umire
Mozda je malo off topic ali sa 65 je vrijeme za penziju a ne za umiranje.
Post Reply