A kako da ne poskupi kad nema kamiona preko granice tj,ima al onda vozac na izolaciju dvije sedmice , znaci treba ti jedno 7 vozaca da se mijenjaju - po mogucnosti u zemlji odakle se uvozi i ovdje. Zatvaranje granica za teretni saobracaj je katastrofa sirokih razmjera... al eto boli me nesto ima se moze se pa uzivajte.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- MorningStar
#2726 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
BadBoy
#2727 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Smijem li otići na šišanje, zarasto sam ko odmetnik
Nisam ovo dobro isplanirao, trebao sam prošle sedmice haha
Nisam ovo dobro isplanirao, trebao sam prošle sedmice haha
-
biglebovski
#2728 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Uzmi momenat samo za sebe, u nekom kutku gdje te niko neće moći ometati. Udahni duboko. Zaviri u svoju duboku dušu. Zapitaj se, kakav sam bio, dobar, ljubazan, fin prema sebi i drugima? Otvori sam sebi dušu, pusti suzu, otplači. Kad se smiriš, vrati se među ukućane, ima još pite i uštipaka od prije tri dana, a i pola tone brašna je na balkonu. Spreman si. kako i nećeš biti spreman kad nam dolazi eksplozija smrti od Covid-19!!! Ne budi nespreman poput ono dvoje influensera koje je Covid-19 zatekao nespremne ispred Guccijevog butika u centru Milana. Covid-19 je eksplodirao u njima, ali ništa zato, uspjeli su objaviti post na Instagramu koji je do sada prikupio 687K shareova i 2.7m lajkova. Nakon što su se izlječili, eno već dobijaju ponude modnih agencija za sponzorirane članke ispred njihovih trgovina ali sumnjaju da će se opet zaraziti, bar ne ove godine.daddy-kool wrote: ↑16/03/2020 10:28Kakav je ovo glup dijagram, vidiš da je juče samo u Italiji 360 ljudi umrlo od ovoga.MorningStar wrote: ↑16/03/2020 09:34Ja jbt , u podrum se zakljucati samo brasna secera i ulja.
Jedina prava opasnost je da virus mutira i da mu se smrtnost poveca , ostalo - well nature wants you dead by 50![]()
Dolazi nam ekslpozija smrti od Covid-19.
Meni nije jasno zbog ćega još uvijek propagiraš neke apokaliptične prognoze kad je svima manje više jasno šta je i kako je covid, i da ćemo ga svi dobiti, ustvari 70% nas ako je Angela u pravu, kao i svi što smo nekad neku gripu pokupili. Ja ne znam čovjeka da nije imao gripu, a znam ih i koji su umrli zbog komplikacija izazvanih nekom gripom. I žao mi bude. Nekad gripa potraje dan a nekad bogami i dobro obori, ne stigneš ni doktoru otići, pet dana ko polomljen, limun, maramice po sobi, čaj se dimi, inhalator kakav pored kreveta. I svi ćemo imati i ovo govno od virusa, danas, u oktobru, januaru 2022 bilo kad.
Eto i vlade ko nešto rade, na ulici je barem 50% manje ljudi, dakle manje je potencijalnih zaraženih, nema kontakta, svi peru ruke, nema rukovanja, sve se ćini da neće biti ekstremnih situacija poput Italije, poprilična smo rupa što se tiće povezanosti i transporta ljudi za razliku od Milana, Madrida, Pariza... A i da bukne ko u Italiji, trebamo raditi sve da pomognemo medicinskom osoblju da pruži kvalitetnu pomoć svim kritično zaraženim.
Last edited by biglebovski on 16/03/2020 15:00, edited 1 time in total.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2729 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Čuj dolazi nam eksplozija smrti.
Već 10 dana pišeš takve idiotske postove.
Da ima ijedan normalan admin ili mod davno bi bio banovan.
-
Nadzorna_ploca
#2730 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma hajde ok, ali konstantno ponavljanje jednog te istog smori. Generalni problem forumasa je sto misle da su pametniji od drugih i da su popili svu pamet svijeta.Jimmy McNulty wrote: ↑16/03/2020 14:57 Čuj dolazi nam eksplozija smrti.
-
palermo
#2731 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
brate milo sto si ti poszao negativistican. i ja sam nesto malo upucen a i svi ovi koji znaju bolje od mene kazu da ce biti zajebano u slojedecih mjesec dana.Al priprèmaju se ljudi, sta ces borit ce se, borit cemo se.....ma meni u ovoj prici fali neko da kaze, jebat mu mater bit ce zajebano, al dohakat cemo Coroni.daddy-kool wrote: ↑16/03/2020 13:54Otprilike, nama je jedini spas što prije u lockdown. (ako već i nije kasno)malakh wrote: ↑16/03/2020 12:54 razgovarao sam sa drugovima u austriji, preciznije beč i kod njih je sve obustavljeno, ljudi u kućama i nema vani dok se ne smiri. vandredno stanje 15 dana, a oni su uvjereni da će to potrajati i dulje.
ono što sam uspio shvatiti da je u borbi protiv corone najbitnije spriječiti širenje i nova obolijevanja, a u mjestima gdje je nema, najbitnije je da se ni ne pojavi. u oba slučaja, rješenje je vandredno stanje do daljnjeg. dakle, svi koji su se fokusirali na liječenje iste su se grdno prevarili, a tu mislim na italiju, španiju i kinu.
meni se čini, da mi već griješimo, jer svaki dodatni dan može samo pogoršati situaciju.
Ove cifre što vlade izbacuju 15 dana, mjesec i sl su samo tu da se stanovništvo ne uplaši previše. Potrajaće ovo stanje do juna ili jula, i to ako bude sreće da se uspije suzbiti ova zaraza.
jutros sretoh priku, kaze ide kod sure, sura (72 )godine i zena mu se ima deset dana zabarikadirali u stan i ne izlaze. Morat ce neko poraditi i na ovoj psiholoskoj komponenti inace ce nam se, kad se.pojave prvi smrtni slucajevi, ljudi poceti bacaati u Neretvu ili sa solitera
-
skoronikako
#2732 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije postao negativan nego se hrani time. Nažalost mnogo je takvih u ovoj našoj državi što svojom što tuđom greškom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2733 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ko kaze bOkir... cijene odose u nebo... brasno, ulje, secer ce mo placat suhim zlatom ako ovo potraje... izgleda nisi bio u ratu i placo kilo masla 100 dojč maraka... tobejarabi
- Lalena
#2734 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da li je ovo istina? Ne mogu naci da je neko prenio ovu vijest...
https://www.bhdijaspora.net/vanredna-vi ... 3kNDJVZlqg
https://www.bhdijaspora.net/vanredna-vi ... 3kNDJVZlqg
-
made_in_sarajevo
#2735 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
NEMA NOVIH SLUČAJEVA
Šeranić: Dvije osobe u RS su izliječene od koronavirusa
https://www.klix.ba/vijesti/bih/seranic ... /200316165
- farenhajt983
#2736 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
samo nadam se da se neko dobro nasalio

- Lalena
#2737 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, to sam vidjela, zato me i jeste zbunila ovakva objava koju su već počeli dijeliti na facebookumade_in_sarajevo wrote: ↑16/03/2020 15:33 NEMA NOVIH SLUČAJEVA
Teško mi je i pomisliti da bi neko namjerno širio lažnu informaciju.
-
made_in_sarajevo
#2738 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma vazda se moze pojaviti novi, ali eto ovo dvoje nakon koliko 10ak dana gotovi i poslani kuci. jos ovi neki divlji portali ne vjerujem nista.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2739 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koja je razlika...

Republika Srpska proglašava vanredno stanje zbog koronavirusa!
I gdje je u kojoj pm BiH u ovoj priči i što se ništa ne radi na nivou državeFederacija Bosne i Hercegovine proglasila stanje nesreće zbog koronavirusa!
-
AmirBaa
#2740 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa vec mjesec se sire lazne informacije, kako po FB i na forumu, tako i medju medijima. Eno Avaz danas objavio da je skoro 1000 umrlih u spaniji a ustvari ih 200 i nesto.Lalena wrote: ↑16/03/2020 15:40Da, to sam vidjela, zato me i jeste zbunila ovakva objava koju su već počeli dijeliti na facebookumade_in_sarajevo wrote: ↑16/03/2020 15:33 NEMA NOVIH SLUČAJEVA
https://www.klix.ba/vijesti/bih/seranic ... /200316165![]()
![]()
-
neko_sa_strane
#2741 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nacrt mjera koji kruži društvenim mrežama nije lažan samo neće se primjenjivati ukoliko ne bude situacija u kantonu Sarajevo kritična. Kako su izjavili iz vlade dokument nije protokolisan i potpisan što ne znači da je lažan. Za sada nisu zatvorili ništa. Za svaki slučaj izbjegavam javni prevoz.
-
Heller
#2742 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da je drzava drzavom imali bi željeznicu i jedan masinovođa bi mijenjajo 30 sofera.MorningStar wrote: ↑16/03/2020 14:47A kako da ne poskupi kad nema kamiona preko granice tj,ima al onda vozac na izolaciju dvije sedmice , znaci treba ti jedno 7 vozaca da se mijenjaju - po mogucnosti u zemlji odakle se uvozi i ovdje. Zatvaranje granica za teretni saobracaj je katastrofa sirokih razmjera... al eto boli me nesto ima se moze se pa uzivajte.
- farenhajt983
#2743 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zasto ne podijele vise informacija kada su u pitanju pacijenti, ne mislim na ime i prezime, nego o konkretnom zdrastvenom stanjuAmirBaa wrote: ↑16/03/2020 15:48pa vec mjesec se sire lazne informacije, kako po FB i na forumu, tako i medju medijima. Eno Avaz danas objavio da je skoro 1000 umrlih u spaniji a ustvari ih 200 i nesto.Lalena wrote: ↑16/03/2020 15:40Da, to sam vidjela, zato me i jeste zbunila ovakva objava koju su već počeli dijeliti na facebookumade_in_sarajevo wrote: ↑16/03/2020 15:33 NEMA NOVIH SLUČAJEVA
https://www.klix.ba/vijesti/bih/seranic ... /200316165![]()
![]()
da li su imali visoku temperaturu duzi period, bili na respiratoru, itd.
- MorningStar
#2744 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Djaba ti to sleperi i po eu voze procentualno znacajne kolicine robe, pa prodji autopotevima od hrvatske austrije itd pogledaj samo stotine slepera parkiranih na odmoristima. Drzave nemamo to je sigurno. A sada necemo ni ovo jada i cemera od ekonomije da imamo - zasto... zato
-
Heller
#2745 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma kažem u ovom trenutkuMorningStar wrote: ↑16/03/2020 15:57Djaba ti to sleperi i po eu voze procentualno znacajne kolicine robe, pa prodji autopotevima od hrvatske austrije itd pogledaj samo stotine slepera parkiranih na odmoristima. Drzave nemamo to je sigurno. A sada necemo ni ovo jada i cemera od ekonomije da imamo - zasto... zato![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#2746 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
HvalaJimmy McNulty wrote: ↑16/03/2020 14:57 Čuj dolazi nam eksplozija smrti.
-
neko_sa_strane
#2747 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Čitao sam o slučaju žene iz Hrvatske koja radi u Italiji. Žena sa autoimunom bolešću koja nije navedena u tekstu preboljela je korona virus. Piše da je imala temperaturu 25 dana a izuzetno visoku nekoliko dana.
- Haris.ba
#2748 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma to je normalno. U dzamiji se ne mozes posafati kako treba, a da pred bolnicom, prodavnicom...arman1 wrote: ↑16/03/2020 10:34E ovo se nije smjelo dopustiti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/03/2020 10:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200316014
U ovom krkljancu dovoljan je 1 inficirani.
Gledao sam direktora jedne poslovnice banke kako pokusava napraviti red. Ma jok. Navaljuju ljudi na njega, ja dosao, hocu da udjem....mi smo cudo.
A naravno da su krivi sa Koseva. A vidim i policiju tu. Nasa standardna bolibriga.
Last edited by Haris.ba on 16/03/2020 16:03, edited 1 time in total.
-
splinter
#2749 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja to pričam cijelo vrijeme, nema Ministarstva zdravlja na nivou države, nema jedinstvnog zakona o zaštiti od zaraznih bolesti na nivou države već samo entitetski i evo rezultat.Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 15:45 Koja je razlika...
Republika Srpska proglašava vanredno stanje zbog koronavirusa!I gdje je u kojoj pm BiH u ovoj priči i što se ništa ne radi na nivou državeFederacija Bosne i Hercegovine proglasila stanje nesreće zbog koronavirusa!![]()
Poslao sam mailova i mailova po ovom pitanju i portalu Klix i nadležnim i svi šute
Nisam dobio niakakav odgovor!!
- O'zone
- Globalni moderator
#2750 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nema i jbg šta'š sad.splinter wrote: ↑16/03/2020 16:02Ja to pričam cijelo vrijeme, nema Ministarstva zdravlja na nivou države, nema jedinstvnog zakona o zaštiti od zaraznih bolesti na nivou države već samo entitetski i evo rezultat.Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 15:45 Koja je razlika...
Republika Srpska proglašava vanredno stanje zbog koronavirusa!I gdje je u kojoj pm BiH u ovoj priči i što se ništa ne radi na nivou državeFederacija Bosne i Hercegovine proglasila stanje nesreće zbog koronavirusa!![]()
Poslao sam mailova i mailova po ovom pitanju i portalu Klix i nadležnim i svi šute
Nisam dobio niakakav odgovor!!
Kakvi smo nakaradni ovo je sad za sad odlično.
Pozitivna vijest je ovih dvoje izliječenih iz BL