drndalo wrote: ↑09/11/2023 16:55
Sucur allahu da se i ja najzas s tobom slozim... Nema jednostavnog rjesenja...
Treba pljunuti u sake, i raditi... Pa ce i da bude nesto...
Treba, mora, planiramo… i tako to. To se stalno vrti u BH politici a niko da zavrne rukave i baci se na posao.
Stara vlast prebacuje krivicu na novu vlast, nova vlast prebacuje na staru, karavane prolaze a i dalje ponuda letova za EU preloša.
Mentalitet Bosanaca je da je uvijek neko drugi kriv, inače najviše se voli kriviti dodik. Naravno u dosta slučajeva to je i tačno ali u ovome nema nikakve veze. Ko je kriv sto se nije radilo na SJJ? Ne bi rekao da je dodik.
Evo i za EU samo prebacuju krivicu jedni na druge a realno niko nije K***** mrdnuo ni u jednom iz tri tora da se radi na približavanju sa EU. Jer implementacija EU zahtjeva nije samo korak bliže EU nego i boljem standardu i kvalitetu života stanovnika BiH pa makar i da nikad ne postane članica. Nije ni Island članica EU pa im super a mogu sutra ući da hoće jer kao društvo su na EU nivou.
Malo sam sad uletio u offtopic ali po meni sve je to usko povezano jedno sa drugim. Lekcija je, svi trebaju zavrnuti rukave i raditi umjesto da se gleda šta neko drugi nije uradio.