CPT wrote:
Ti uzmes rijec iz jednog konteksta, ubacis u drugi, pa onda okrens i u treci. A od pocetka nemas blage sta ta rijec uopste znaci. Znaci kao sto ti u boldu gore pise. Pokusaj shvatiti koncept gore zapisanog u boldu. Vidjet ces da nije SDA ili bosnjacki izum. Ne hvataj se ocajnicki svake rijeci vec koncept.
Ovo je ono sto ti konstantno radis, pa eto...nije fino svoje gluposti podmetati drugima kako bi sebe opravdao.
U diskusiju ne uvodi izume da bo vec prezvakano vratio u diskusiju. Ne postoji "maticna nacionalnost". Postoji samo nacionalnost. Nacionalnost u principu nije stvar drzave gdje si rodjen vec narod na koji si vezan.
Dakle, procitaj SVOJ vlastiti post m...de. Prestani konacno laprdati i cupati gluposti iz necega sto ti sam postavis, a ocito ne kontas sta postavis...
Meaning ............. Nationality
.................. Nationality is the individual MEMBERSHIP (znas li sta ovo znaci?) that SHOWS a person's RELATIONSHIP with the STATE.
Mogu ja tebi sve ovo i uvecati, i podebljati, i zacrveniti, ali znam da je dzaba, pa necu.
Kao sto ti vrlo jasno pise, ne mozes dobiti DODATNO jer postoji samo jedna. Sa njom si rodjen i to je to. Sve drugo je drzavljanstvo.
Ok. Kako onda objasnjavas postojanje onih "dual nationality"...?
The nationality of a person cannot be changed. However, his citizenship can be changed.
znaci ne dobijes dodatno nacionalnost vec drzavljanstvo
Ne. To znaci da ti nacionalnost ne moze biti PROMIJENJENA, a drzavljanstvo moze. Tu ne pise da ne mozes steci i dodatnu nacionalnost, tj. postati pripadnik jos neke nacije. Jos neko drzavljanstvo mozes i steci, ali i odreci ga se. A u skladu s onim "Meaning", ti zakljuci ostalo. Nece ici, znam
The nationality of a person cannot be taken back, once acquired while the citizenship of a person can be taken back.
nacionalnost se ne moze oduzeti, drzavljanstvo moze
Logicno. Niko ti ne moze oduzeti nacionalnost po rodjenju, niti je to ikad iko rekao da se moze. Identicno kao ni tvoju etnicku prupadnost po tvom licnom opredjeljenju

Drzavljanstvo ti se moze oduzeti, a mozes i sam od njega odustati.
A person cannot be a national of more than one country. In contrast, a person can possess citizenship of more than one country at a time.
nema vise nacionalnosti, nema dodatnih, nema maticnih, postoji samo jedna nacionalnost
Dual citizenship (also known as dual nationality) is allowed in the UK. ... You can apply for foreign citizenship and keep your British citizenship. Many countries do not accept dual citizenship. Check with the country's consulate or embassy in the UK to find out about that country's laws on dual nationality. -
https://www.gov.uk/dual-citizenship
Dobar si ti meni...nasao (na jedvite jade) negdje neki site na kojem pise to za sta si se zalijepio, i automatski je samo to validno, dok ostale drzavne definicije, zakoni i pravila vise ne vaze, a