Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
decembar2017

#2726 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Laze ko kaze da nema izbora, hos caj, hos kahvu, Visoko, Cazin, Velika Kladuša, Sarajevo,Gradačac,Travnik,Brčko

KAFA

Image
Zlatna džezva+ (Vispak, Visoko)

Image
Dino kafa(Dino kafa d.o.o., Živinice)

Image
Amila kahva (Wes-trade d.o.o., Cazin)

Image
Emina kafa (AC Food d.o.o., Velika Kladuša)

Image
Kafa Merka (Hoše komerc d.o.o., Sarajevo)

Image
Klas Saraj Kafa (KLAS d.d. Sarajevo)

Image
COFFE LIFE (VITA-LIFE d.o.o., Visoko)

ČAJ

Image
VISPAK čajevi (Vispak, Visoko)

Image
Vita čaj (VITA-LIFE d.o.o., Visoko)

Image
Biljana (Biljana d. d. Maoča, Brčko)

Image
SETI (Sefo d.o.o., Ilidža)

Image
MaxiVita (Maxivita d.o.o., Gradačac)

Image
Pharmamed (Pharmamed d.o.o., Travnik)

Image
Medipex (Medimpex d.o.o., Sarajevo)
Ommadawn

#2727 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

DaffyDuck wrote:
Ommadawn wrote: Decko, hajd malo popusti sa tim ad hominemom - to sacuvaj ukoliko me nekada sretnes uzivo.
Trziste je vece od Crne Gore no Crna Gora nema takvih politickih problema kao Bosna i Hercegovina.
Recimo da se sprovede bojkot nekih stranih proizvoda iz razloga jer su njegovi zastupnici i distributeri Hrvati (ili Srbi) - proizvodjac naravno gubi trziste i raskida ugovor sa zastupnikom. Javlja se Bosnjak i nudi se kao zastupnik.
Hoce li proizvodjac pristati na to, znajuci sta je bio razlog bojkota?
:-) :-) :-)
Jesi li ti ista radio sa ljudima u zivotu pored sto si ucio i sve knjige napamet naucio?
Jesam.
Bloo
Globalna šefica

#2728 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

A ovi što ih pomaže Vlada RS poput Biljane?
beni-bu-man

#2729 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Caj se samo uzim u Franz & Sophie :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2730 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

Bloo wrote:A ovi što ih pomaže Vlada RS poput Biljane?
Srp u ruke i na bjelasnicu po trave, susi i melji :run: :mrgreen:
decembar2017

#2731 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

vazno je da laze ko kaze da nema izbora :D
decembar2017

#2732 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Laze ko kaze da nema izbora

TJESTENINA BOSNA I HERCEGOVINA

Image BINGO tjestenina (Bingo d.o.o., Tuzla)

ImageCOLY tjestenina (Coly-Company d.o.o., Lukavac)

ImagePASTELLA tjestenina (Coly-Company d.o.o., Lukavac)

ImageKLAS tjestenina (Klas d.d., Sarajevo)

ImageSALČINOVIĆ tjestenina (Salčinovič d.o.o., Zenica)

Image SPRIND suha tjestenina (Sprind d.d., Sarajevo)

ImageSPRIND svježa tjestenina (Sprind d.d., Sarajevo)

ImageUKUS tjestenina (Subašić d.o.o., Jelah)

ImageFANTAZIJA UKUSA tjestenina (Subašić d.o.o., Jelah)

To je lista sadrži proizvode koji se mogu kupiti širom BiH.

Na lokalnom nivou su tu još:

Naturgeist, Jajce
Mido, Zenica
Koka BiH, Breza
Lejla tjestenina, Kakanj
Bloo
Globalna šefica

#2733 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

decembar2017 wrote:

Vazno je da pratimo ovo iz naslova
A Srbe...
beni-bu-man

#2734 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

mk ultra wrote:
Srp u ruke i na bjelasnicu po trave, susi i melji :run: :mrgreen:
daleko im, nisu svi iz okoline grada ili kako onaj pacenik kaze FGR
beni-bu-man

#2735 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

decembar2017 wrote:Laze ko kaze da nema izbora

TJESTENINA BOSNA I HERCEGOVINA

Image BINGO tjestenina (Bingo d.o.o., Tuzla)

ImageCOLY tjestenina (Coly-Company d.o.o., Lukavac)

ImagePASTELLA tjestenina (Coly-Company d.o.o., Lukavac)

ImageKLAS tjestenina (Klas d.d., Sarajevo)

ImageSALČINOVIĆ tjestenina (Salčinovič d.o.o., Zenica)

Image SPRIND suha tjestenina (Sprind d.d., Sarajevo)

ImageSPRIND svježa tjestenina (Sprind d.d., Sarajevo)

ImageUKUS tjestenina (Subašić d.o.o., Jelah)

ImageFANTAZIJA UKUSA tjestenina (Subašić d.o.o., Jelah)

To je lista sadrži proizvode koji se mogu kupiti širom BiH.

Na lokalnom nivou su tu još:

Naturgeist, Jajce
Mido, Zenica
Koka BiH, Breza
Lejla tjestenina, Kakanj
Pa nidje Barilla, jebo taj spisak
decembar2017

#2736 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bloo wrote:
decembar2017 wrote:

Vazno je da pratimo ovo iz naslova
A Srbe...
njima ostavljamo FGR i samozvanim ljevicarima sa teme, nije valjda da samo zagovaraju bojkot sda ili njima ni snsd ne smeta kao ni hdz :wink:
Last edited by decembar2017 on 15/01/2019 12:15, edited 1 time in total.
Bodkin

#2737 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Prvo, naveo frajer sve firme koje su iz dijelova sa bosnjackom vecinom. Ne moze providnije. Drugo, pola ovih firmi podjednako pravi utaju poreza. Trece, pola ovih sponzorise sda. Cetvrto, frajer mi agresivno nacionalisticki namece da kupujem neke lijeve sapune i sampone. Pretpostavljam da ti isti menaDJeri nece da plate vise od 50km za neki dizajn nego daju malom od komsije da u paintu odradi na brzinu. Bjezi ba
Ommadawn

#2738 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

decembar2017 wrote:
Ommadawn wrote:
Decko, hajd malo popusti sa tim ad hominemom - to sacuvaj ukoliko me nekada sretnes uzivo.
Trziste je vece od Crne Gore no Crna Gora nema takvih politickih problema kao Bosna i Hercegovina.
Recimo da se sprovede bojkot nekih stranih proizvoda iz razloga jer su njegovi zastupnici i distributeri Hrvati (ili Srbi) - proizvodjac naravno gubi trziste i raskida ugovor sa zastupnikom. Javlja se Bosnjak i nudi se kao zastupnik.
Hoce li proizvodjac pristati na to, znajuci sta je bio razlog bojkota?
Znaci kada se @sara kritikuje kao dijasporka koja je za bojkot finansijera hdz moze ad hominem ali kada dijasporac izmislja razloge zbog kojih brani finansijere, tada da se popusti :-)

Naravno da ce da pristane jer proizvodjacu je vazno da proda svoju robu a cim nije problem u samom prozivodu vec u distirbuteru naravno da ce da ga promjeni. Ili sam distributer moze da utice koga podrzava, nije ovo poziv na linc hrvata kao sto se to zeli da predstavi vec samo poziv na bojokot onih koji finansiraju hdz pa me cudi da ti iz dijaspore izmisljas razloga da se to ne dogodi :wink:
@sara ako dozivljava ad hominem sa moje strane - neka se sama obrati meni, dovoljno je elokventna.

Proizvodjac izabere Bosnjaka kao zastupnika - ko ce tada bojkotovati proizvodjaceve proizvode?
Mislis da proizvodjaci ne razmisljaju o tim stvarima?
Nisam ni ja za HDZ politiku niti finansiranje guzova raznih tajkuna.
beni-bu-man

#2739 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bodkin wrote:Prvo, naveo frajer sve firme koje su iz dijelova sa bosnjackom vecinom. Ne moze providnije. Drugo, pola ovih firmi podjednako pravi utaju poreza. Trece, pola ovih sponzorise sda. Cetvrto, frajer mi agresivno nacionalisticki namece da kupujem neke lijeve sapune i sampone. Pretpostavljam da ti isti menaDJeri nece da plate vise od 50km za neki dizajn nego daju malom od komsije da u paintu odradi na brzinu. Bjezi ba
Rekoh ja juce pacenici
decembar2017

#2740 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Ommadawn wrote: @sara ako dozivljava ad hominem sa moje strane - neka se sama obrati meni, dovoljno je elokventna.

Proizvodjac izabere Bosnjaka kao zastupnika - ko ce tada bojkotovati proizvodjaceve proizvode?
Mislis da proizvodjaci ne razmisljaju o tim stvarima?
Nisam ni ja za HDZ politiku niti finansiranje guzova raznih tajkuna.
koristenjem ad hominem protiv nje pokazao si da se moze koristiti i prema tebi, tako da nemoj sada da kukas kada si sam poceo sa time.

Bojkotovace ih 15 % stanovnika a ne 50 % , znaci racunica pokazuje da im se isplati.

Imas li jos neku izmisljotinu ili ces nastaviti da se brukas primjerima koji pokazuju da se razumijes u ekonomiju kao covic u moral ?
Last edited by decembar2017 on 15/01/2019 12:20, edited 1 time in total.
decembar2017

#2741 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

beni-bu-man wrote:
Bodkin wrote:Prvo, naveo frajer sve firme koje su iz dijelova sa bosnjackom vecinom. Ne moze providnije. Drugo, pola ovih firmi podjednako pravi utaju poreza. Trece, pola ovih sponzorise sda. Cetvrto, frajer mi agresivno nacionalisticki namece da kupujem neke lijeve sapune i sampone. Pretpostavljam da ti isti menaDJeri nece da plate vise od 50km za neki dizajn nego daju malom od komsije da u paintu odradi na brzinu. Bjezi ba
Rekoh ja juce pacenici
ne mogu biti vec pacenik od samozvanih ljevicara i samozvanih anti -nacionalista koji izmisljaju providne lazi da bi branili finansijere hdz-a :D
Last edited by decembar2017 on 15/01/2019 12:20, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#2742 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

decembar2017 wrote:
beni-bu-man wrote:
Rekoh ja juce pacenici
nemogu biti vec pacenik od samozvanih ljevicara i samozvanih anti -nacionalista koji izmisljaju providne lazi da bi branili finansijere hdz-a :D
ja sam nacista
decembar2017

#2743 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

beni-bu-man wrote: ja sam nacista
cega se pametan stidi beni nam se hvali

i interesanto je da si nasao zajednicki jezik sa samovaznim ljevicarima na forumu , sto li je to :lol:
Last edited by decembar2017 on 15/01/2019 12:24, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#2744 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

decembar2017 wrote:
:bih:
decembar2017

#2745 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

beni-bu-man wrote:
decembar2017 wrote:
:bih:
prema vlastitom priznanju u tvom slucaju sa kukastim krstom
beni-bu-man

#2746 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

decembar2017 wrote:
beni-bu-man wrote: :bih:
prema vlastitom priznanju u tvom slucaju sa kukastim krstom

subhanallah sta to rece, kaze se swastika....... vidis da vas malo palim :mrgreen: , sto se mene tice bojkotujte sta hocete ne morate nista kupovat, vase nase njihovo, jedite domacu travu ispred kuce ako vam odgovara :mrgreen: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2747 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote: U pravu si , kod mene je Doktor Pasa. Bosanski proizvod a odgovara mi mnogo bolje nego kopije Dove i Nivea , jer gledano po kvaliteti to i jesu, kopije originalnih proizvoda koje oni proizvode i prodaju za zapadna trzista.

znaci laze ko kaze da nema izbora, i po kvalitetu i a po cijeni, za svakoga ima ono sto zeli da kupi.

Ima li jos nekih izmisljenih izgovora sto branite finansijere hdz-a ?
Svaka čast :thumbup:
Ja sam samo prokomentarisao one litar šampone koji izgledaju kao tečnost za brisače.
I ne branim nikog, to si ti mene s nekim zamijenio.
Nivelacija

#2748 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Je li tajna ako te pitam, koje mlijeko i mlijecne proizvode kupujes, vodu, pivo?
Bodkin

#2749 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Nivelacija wrote:
Je li tajna ako te pitam, koje mlijeko i mlijecne proizvode kupujes, vodu, pivo?
Sarajevsko (osim ako necu malo da promijenim), uglavnom megle i vodu sa cesme. Jednu vrijeme sam samo mig gradacac jogurt pio. Kajmak padjeni. Ili odem na pijacu i uzmem od ljudi. Vidim na sta ciljas pa da dodam da je glupost kupovati stranu vodu
decembar2017

#2750 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote: U pravu si , kod mene je Doktor Pasa. Bosanski proizvod a odgovara mi mnogo bolje nego kopije Dove i Nivea , jer gledano po kvaliteti to i jesu, kopije originalnih proizvoda koje oni proizvode i prodaju za zapadna trzista.

znaci laze ko kaze da nema izbora, i po kvalitetu i a po cijeni, za svakoga ima ono sto zeli da kupi.

Ima li jos nekih izmisljenih izgovora sto branite finansijere hdz-a ?
Svaka čast :thumbup:
Ja sam samo prokomentarisao one litar šampone koji izgledaju kao tečnost za brisače.
I ne branim nikog, to si ti mene s nekim zamijenio.
do mene je :oops:

nakupilo se ovih sto na sve nacine brane ruku koja ih hrani pa sam te zamjenio u odgovoru
Locked