Bago,sto je dedan drzo birvaktile...Jesi kod cike bila u 4sgs?Sto se uredjenja tice on mi je vrh.I radi pravo dobro.I luka radi dobro.moonca wrote:Ne znam ko je Baga -- Luka, gdje Toskic imao restoran?HAVANA wrote:Jesi to kod Bage bila?Veze nemam.
Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- HAVANA
#2726 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
-
Fudo387
#2727 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Imam strasnu ideju.moonca wrote:
Nisu mi pare problem.
Imas ideju za biznis -ok
- insomnia78
#2728 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Jarić T. Živadin
-
moonca
#2729 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bila sam u 4 sgs.Lijepo je, mada je na slikama na internetu to sve bolje bilo.Nije zategnut restoran, razumijes na sta mislim.HAVANA wrote:Bago,sto je dedan drzo birvaktile...Jesi kod cike bila u 4sgs?Sto se uredjenja tice on mi je vrh.I radi pravo dobro.I luka radi dobro.moonca wrote:Ne znam ko je Baga -- Luka, gdje Toskic imao restoran?HAVANA wrote:Jesi to kod Bage bila?Veze nemam.
mmm, hrana tako, treba im neki zavrsetak, nesto fali da bude dobro. Bila sam na rucku.
Kod Luke ,nisam bila. Riba jeste svjeza, ali kako vidim recepte -sve je to stari nacin kuvanja.
-
moonca
#2730 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Dobro.Fudo387 wrote:Imam strasnu ideju.moonca wrote:
Nisu mi pare problem.
Imas ideju za biznis -ok
- djevojka bez imena
#2731 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Logicno je da ljudi koji su otisli davno ne razmisljaju isto kao mi ali je otuzno i meni vala odvratno koliko se to odrodi i s visine gleda na sve sto je. ba. 
- HAVANA
#2732 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?
A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
-
DearJohn
#2733 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
512 MB wrote:
"Sta fali ako pricaju svedski il norveski? Nekontam gdje tebe to tangira"
Tangira, ide mi to na qurac pravo, kontaju neko ce ih sa divljenjem gledati, mozda si i sam jedan od takvih...
"Sta fali ako pricaju svedski il norveski? Nekontam gdje tebe to tangira"
Tangira, ide mi to na qurac pravo, kontaju neko ce ih sa divljenjem gledati, mozda si i sam jedan od takvih...
-
DearJohn
#2734 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ja cu dodati da u SA ima puno boljih restorana nego u StokholmuHAVANA wrote:Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
- HAVANA
#2735 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nemam ti ja puno pojma o tome.Bitno mi je da mi je lijepo,pojedem sta mi daju i popijem sta volim.Ako je dobra muzika i ekipa,slobodno mi mozes i sudzuke narezat...Rijetko i idem u te fensi stvari.Ja sam vise za aksamluka sto bi rekli.Jebo odijelo i kravatu i nake nivoe...
-
DearJohn
#2736 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma znam, i ja sam takav ali volim da probam i degustiram svasta nego sam se samo nadovezo na temu, ispade nista kod nas ne valja...HAVANA wrote:Nemam ti ja puno pojma o tome.Bitno mi je da mi je lijepo,pojedem sta mi daju i popijem sta volim.Ako je dobra muzika i ekipa,slobodno mi mozes i sudzuke narezat...Rijetko i idem u te fensi stvari.Ja sam vise za aksamluka sto bi rekli.Jebo odijelo i kravatu i nake nivoe...
- 512MB
#2737 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nedaj da te ljubomora izgrizaDearJohn wrote:512 MB wrote:
"Sta fali ako pricaju svedski il norveski? Nekontam gdje tebe to tangira"[/quote
- 512MB
#2738 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
DearJohn wrote:Ja cu dodati da u SA ima puno boljih restorana nego u StokholmuHAVANA wrote:Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
"Lila ego" u Stockholmu 4 mjeseca unaprijed se mora rezervisat, najbolji restoran u Skandinaviji, ako ima ko iz SveCke nen potvrdi. Al sto jes jes nema cevapa ni hurmasica.
-
moonca
#2739 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
512MB wrote:DearJohn wrote:Ja cu dodati da u SA ima puno boljih restorana nego u StokholmuHAVANA wrote:Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
"Lila ego" u Stockholmu 4 mjeseca unaprijed se mora rezervisat, najbolji restoran u Skandinaviji, ako ima ko iz SveCke nen potvrdi. Al sto jes jes nema cevapa ni hurmasica.

Jel' to taj restoran?
- HAVANA
#2740 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Haj iskreno.Sta je bolje uredjeno,safija ili lila ego? A ciki je sasvim dovoljno kako radi.U kakvoj i kolikoj zemlji radi,super.512MB wrote:DearJohn wrote:Ja cu dodati da u SA ima puno boljih restorana nego u StokholmuHAVANA wrote:Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
- bosan
#2741 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ne mogu vjerovat da tamo nema hurmasica512MB wrote:DearJohn wrote:Ja cu dodati da u SA ima puno boljih restorana nego u StokholmuHAVANA wrote:Bagu svi hvale,redom.Za klopu.Star il nestar nacin kuhanja.Kako ba star?Ima nakav novi?A 4sgs,ne bi ga se postidio u sred pariza...i debelo bi platio klopu u tako uredjenom restoranu.
- HAVANA
#2742 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
A sto se klope tice,ako cemo o hrani...radije cu u moscanici na malti jesti nego ove duboke tanjire s 4 lista,kurcicem i palcicem...
- madner
#2743 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Gdje se ide u Salzburgu kada se covjek pocasti?
- mirsek
#2744 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Jeste moguce na crno da se slepas u Americi ali je tu velik rizik jbg.moonca wrote:
Ne, ne savjetujem nikako na crno, no naglasavam ako se nadjete u toj situaciji -nije smak svijeta.
Mislim da je u EU rigoroznija kontrola -ilegalaca. Sad, Trump trubi o tome, nista konktetno ne radi.
Znam za nasu curu koja je otisla kao bejbisiterka na godinu dana i poslije isteka ugovora samo ostala na crno, evo ima preko 10 godina kako je tamo, sad ce nekad i drzavljanstvo traziti, pricala je da vecina policije zna da si tamo na crno ali ono ne pravi belaje i ne izlaži se puno i zatvorit cemo oci.
Mozda je njen slucaj izuzetak i imala je srece. Uglavnom ne bih se igrao sa takvim odlascima osim ako sam bas ocajan u BiH i nemam nikakve druge sanse da nadjem posao u USA.
-
moonca
#2745 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ok , ali to nije za svaki dan.HAVANA wrote:A sto se klope tice,ako cemo o hrani...radije cu u moscanici na malti jesti nego ove duboke tanjire s 4 lista,kurcicem i palcicem...
Jednom u 6 mjeseci , tek toliko da se i to proba,zasto ne.
- insomnia78
#2746 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
mirsek wrote:Jeste moguce na crno da se slepas u Americi ali je tu velik rizik jbg.moonca wrote:
Ne, ne savjetujem nikako na crno, no naglasavam ako se nadjete u toj situaciji -nije smak svijeta.
Mislim da je u EU rigoroznija kontrola -ilegalaca. Sad, Trump trubi o tome, nista konktetno ne radi.
Znam za nasu curu koja je otisla kao bejbisiterka na godinu dana i poslije isteka ugovora samo ostala na crno, evo ima preko 10 godina kako je tamo, sad ce nekad i drzavljanstvo traziti, pricala je da vecina policije zna da si tamo na crno ali ono ne pravi belaje i ne izlaži se puno i zatvorit cemo oci.
Mozda je njen slucaj izuzetak i imala je srece. Uglavnom ne bih se igrao sa takvim odlascima osim ako sam bas ocajan u BiH i nemam nikakve druge sanse da nadjem posao u USA.
- insomnia78
#2747 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Samo kod Reneta katolika.
Dje Zviz
Dje Zviz
- HAVANA
#2748 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Odem ja to jednom mjesecno negdje...Naravno da treba probati ali malo je to izvikano.Zna se sta je prava hrana.Moja mater je za njih sve skupa doktor nauka. :DJebale ih grane po tanjiru.moonca wrote:Ok , ali to nije za svaki dan.HAVANA wrote:A sto se klope tice,ako cemo o hrani...radije cu u moscanici na malti jesti nego ove duboke tanjire s 4 lista,kurcicem i palcicem...
Jednom u 6 mjeseci , tek toliko da se i to proba,zasto ne.
-
moonca
#2749 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Slobodno smijes izlaziti gdje ti je volja. Ako ne izgledas sumljivo i ne napravis neki saobracajni udes ili kradju -nema razloga da dodjes u kontakt sa policijom.mirsek wrote:Jeste moguce na crno da se slepas u Americi ali je tu velik rizik jbg.moonca wrote:
Pa zene se poradjaju.
Nije izuzetak. Ima 12 miliona ilegalaca da znaju ,misle da ima i vise.
- HAVANA
#2750 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
I haj sad budi pametan.Da odes iz svoje zemlje,mnogi stambeno obezbijedjeni...odes nedje u macku piterinu sa 12 milona nakih ilegalaca,strepis i radis na crno bez neke nade u bolje sutra.Radis rigips ili krecis na crno...Pa radi ga kuci hljeb te jebo.