REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- draganbl
#2726 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
Odluka o pokretanju revizije i eventualno i sama revizija su sudski procesi u kome vladaju pravni zakoni: strane iznose dokaze, činjenice, svjedoke...
Na kraju sud donese odluku.
Bosna predaje zahjev za reviziju. Ako sud prihvati zahjev, ide se u novi proces, a ako ne prihvati, Srbija ostaje oslobođena optužbe da je počinila genocid i to je to. Ni manje ni više.
Odluka o pokretanju revizije i eventualno i sama revizija su sudski procesi u kome vladaju pravni zakoni: strane iznose dokaze, činjenice, svjedoke...
Bosna predaje zahjev za reviziju. Ako sud prihvati zahjev, ide se u novi proces, a ako ne prihvati, Srbija ostaje oslobođena optužbe da je počinila genocid i to je to. Ni manje ni više.
-
hizo ramidovic
#2727 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Тако је, брате!Ova revizija nije u korist Bosne i Hercegovine, nego u korist Bosnjaka i njihove politike, tacka, kraj.
Da, prije cu biti picka, nego ugrozavati jedinu zemlju koju imam
Исламисти и радикални фанатици из тзв. Сарајева, под кринком борбе за тзв. БиХ у ствари се боре да направе калифат од ове назовидржаве, док се у исто време српски и хрватски представници грчевито боре да заштите устав овог тамног колико је то могуће.
Помоћу ове тзв. Ревизије они настоје остварити вековне снове о исламској држави БиХ у којој влада шеријатски закон. Неће то проћи док је срчаних и храбрих српских и хрватских политичара који се слободно могу назвати херојима и јунацима, због ове борбе коју воде против турског зулума који долази из европског Техерана.
Last edited by hizo ramidovic on 22/02/2017 16:09, edited 1 time in total.
- 512MB
#2728 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mile pokusava da ista usicari i fata se za zadjnu slamku spasa, vidmu samo pogledadraganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
Last edited by 512MB on 22/02/2017 16:10, edited 1 time in total.
-
Tipicoti
#2729 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jel ovo znaci da nema nista od autoputa SA-BG ? AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
-
Ripicipi
#2730 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Naravno da vidim, nisam debil, ali to ne znaci da im jebeni/glupi Bakir treba pomagati u tome.bosan wrote: Ova zemlja je ugrozena da ne moze gore , pa nisi slijep da ne vidis da nista drugo i ne rade nego da je razbijaju . Tuzba je i jedan nacin da se pokaze da nam je stalo do nase zemlje .Ako mislis spasiti ovi zemlju cutanjem onda se grdno varas .
Dzaba, ja i dalje vidim da Bosnjaci uopste ne kontaju kako se gradi zemlja, ali bas nikako.
Bosnjacka "borba" za BiH onako kako je vode upravo ide u prilog i srbima i hrvatima u razbijanju iste.
Last edited by Ripicipi on 22/02/2017 16:11, edited 2 times in total.
- muha_sa
#2731 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic- ... /170222067
kud otvorih ovo---necu moc zaspat kolko se isprepadah
kud otvorih ovo---necu moc zaspat kolko se isprepadah
-
The 51st State
#2732 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zato sto je modus operandi srba u bih, bih dok mora, a srbija kad moze. Za srbe bosna nije njihova drzava, barem za dominantnu vecinu.draganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
- muha_sa
#2733 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
daj recept kako vodit BiHRipicipi wrote:Naravno da vidim, nisam debil, ali to ne znaci da im jebeni/glupi Bakir treba pomagati u tome.bosan wrote: Ova zemlja je ugrozena da ne moze gore , pa nisi slijep da ne vidis da nista drugo i ne rade nego da je razbijaju . Tuzba je i jedan nacin da se pokaze da nam je stalo do nase zemlje .Ako mislis spasiti ovi zemlju cutanjem onda se grdno varas .
Dzaba, ja i dalje vidim da Bosnjaci uopste ne kontaju kako se gradi zemlja, ali bas nikako.
Bosnjacka "borba" za BiH onako kako je vode upravo ide u prilog i srbima i hrvatima.
- tandmand
#2734 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa došlo vrijeme da se Bošnjaci zabave o sebi i svojim interesima a ne interesima svojih dželata, sa kojima usput žive u istoj državi BiH. 20 godina je plačipičkasata bošnjačka politika čekala da se agresori odreknu UZPa, no zalud. Kada govorimo o navodnoj borbi za BiH, prije bi se moglo govoriti o otimanju za BiH. Bošnjaci nemaju druge države osim ove i grčevito se drže za nju ali UZPovi su se dosjetili druge taktike a to je da BiH "genetski modificiraju" po svojim potrebama, te Bošnjake politički uguše prije nego je rasparčaju. Sada se i Božo Ljubić bori za BiH, no neku sasvim drugačiju.Ripicipi wrote:Pun mi je vise qrac vase navodne borbe za BiH, a ustvari vasa jedina borba je borba za bosnjacke interese.
- Sanjarko
#2735 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa bas nije oslobodzena. Osudzena je, da nije sprijecila Genocid.draganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
Znaci fakticki saucesnik u Genocidu.
Sad moze se svasta desit, i da je po tome i oslobode, i ovoga gore navedenog, da nije sprijecila Genocid, i da nije saucesnik u Genocidu.
Dok presuda nije u vezi Agresije, to je dokazano fakticki ali nije tuzba za to i sud nije za to nadlezan.
Ne moze se mislim ni tuzit za Agresiju da se dobije neka odsteta. Agresija je dokazana, ali to nista ne znaci.
Tako su nekako i o tome govorili i na Ftv. Isto tako nekako.
Jedno je Agresija a Drugo Genocid.
- draganbl
#2736 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To nema veze sa onim što sam ja napisao.The 51st State wrote:Zato sto je modus operandi srba u bih, bih dok mora, a srbija kad moze. Za srbe bosna nije njihova drzava, barem za dominantnu vecinu.draganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
Većini Srba iz Bosne ovakva Bosna nije po mjeri. Pokretanje ove presude samo tome dodatno doprinosi.
Sa druge strane, i ovdje na forumu vlada otvoreno neprijateljstvo prema Srbiji, a u svakom drugom postu se negira trenutno važeća sudska odluka kojom je Srbija oslobođena da je počinila genocid. Sve dok i jedna i druga strana selektivno poštuju odluke suda (čitaj kako kome odgovara), ovakva Bosna nije nikome po mjeri.
-
Duka Dizel
#2737 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A budi pošten, pa se vrati još koji mesec unazad i seti se komentara ovde na forumu nakon odluke US o zabrani 9.januara.Thorgerson wrote:Sva prica o tome kako ce revizija poremetiti odnose i napredak pada u vodu, a zasto, dovoljno se vratiti nekoliko mjeseci unazad...
Referendumi, najave novih referenduma o otcjepljenju, nepriznavanje popisa stanovnistva, vrse svoj nekakakv popis...
Itd.
Joj, al im Bakir zaprdio, joj ba al su se usrali, guardian kmeči, pravoslavna džamihirija na aparatima...
-
hizo ramidovic
#2738 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Лепо је видети и на овом форуму како су се муслићи уплашили само једне изјаве великог Србина Младена Иванића.
А како ће се тек какити у гаће кад загалами председници Николић и Додик и премијер Вучић...хахахаха
А како ће се тек какити у гаће кад загалами председници Николић и Додик и премијер Вучић...хахахаха
-
Ripicipi
#2739 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Recept je samo jedan, NAPOKON shvatiti u kakvoj smo poziciji i sjesti hladne glave i dogovoriti se.muha_sa wrote:daj recept kako vodit BiHRipicipi wrote:Naravno da vidim, nisam debil, ali to ne znaci da im jebeni/glupi Bakir treba pomagati u tome.bosan wrote: Ova zemlja je ugrozena da ne moze gore , pa nisi slijep da ne vidis da nista drugo i ne rade nego da je razbijaju . Tuzba je i jedan nacin da se pokaze da nam je stalo do nase zemlje .Ako mislis spasiti ovi zemlju cutanjem onda se grdno varas .
Bosnjacka "borba" za BiH onako kako je vode upravo ide u prilog i srbima i hrvatima.
Sve dok Bosnjaci misle da mogu sta hoce, kako hoce i kad god hoce, ne vodi nicemu osim konstantnog udaranja glavom u zid.
Da to udaranje glavom u zid ima za posljedicu samo bosnjacku glavobolju bolio bi me qrko, ali s obzirom da to udaranje glavom u zid steti ovoj zemlju, onda me ne boli qrko.
- Henry Chinaski
#2740 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Najbezbolnija varijanta je mogla biti da su vlasti malog entiteta prihvatile prošlu presudu gdje se kaže da su njihove institucije počinile genocid, a da ih Srbija nije spriječila.
Umjesto toga, počeli su da viču okolo kako genocid ne postoji, počeli su zabranjivati bosanski jezik, slati stranačke vojnike da plaše povratnike i provocirati proslavama i referendumima. Kome je to trebalo (dobro, znam da je to trebalo svim desničarskim strankama na sve tri strane al'eto)?
Bez obzira što i bšnjačkoj politici nije maslo za ramazana, na agresivnu politiku ne možeš ostati pasivan. A srbi nikad nisu prestali igrati agresivno.
Umjesto toga, počeli su da viču okolo kako genocid ne postoji, počeli su zabranjivati bosanski jezik, slati stranačke vojnike da plaše povratnike i provocirati proslavama i referendumima. Kome je to trebalo (dobro, znam da je to trebalo svim desničarskim strankama na sve tri strane al'eto)?
Bez obzira što i bšnjačkoj politici nije maslo za ramazana, na agresivnu politiku ne možeš ostati pasivan. A srbi nikad nisu prestali igrati agresivno.
- bosan
#2741 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Znao je Vucic dobro za ovaj rok revizije , zato je odjedanput dosao na ideju autoputa Beograd- Sarajevo
Jebote odrzavaju se referendumi a Vucic nista onda odjedanput najvaznija stvar za Srbiju povezivanje sa Sarajevom , pa nije niko veslo siso ovdje pa da se radikalima vjeruje

- draganbl
#2742 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne znam ko je tebe učio bosanski jezik, ali te nije naučio. Bitno je da tebi piše da si ga učio (ne daj bože da piše srpski ili hrvatski), a to što nisi baš pismen, manji je problem. E Bosno moja.Vizionar 1985 wrote:Pa bas nije oslobodzena. Osudzena je, da nije sprijecila Genocid.draganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
Znaci fakticki saucesnik u Genocidu.
Evo ovaj post je eklatantan primjer kako se negira odluka suda.
Kao što je Srbima (i u Srbiji i u Republici Srpskoj) teško da prihvate odluku Suda da je u Srebrenici počinjen toliko strašan zločin da je on okarakterisan kao genocid, tako je i drugoj strani teško da prihvati drugu odluku Suda kojom Sud, citiram presudu
Kоnstatira da Srbiјa niје izvršila gеnоcid...
Kоnstatira da Srbiјa niје izvršila udruživanjе radi izvršеnja gеnоcida, niti је pоdsticala na izvršеnjе gеnоcida...
Dakle, po trenutno važećoj presudi, Srbija nije izvršila, niti bila saučesnik u genocidu.Kоnstatira da Srbiјa niје bila saučеsnik u gеnоcidu...
- duh_sa_sjekirom
#2743 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ripicipi wrote:
Recept je samo jedan, NAPOKON shvatiti u kakvoj smo poziciji i sjesti hladne glave i dogovoriti se.
Sve dok Bosnjaci misle da mogu sta hoce, kako hoce i kad god hoce, ne vodi nicemu osim konstantnog udaranja glavom u zid.
Da to udaranje glavom u zid ima za posljedicu samo bosnjacku glavobolju bolio bi me qrko, ali s obzirom da to udaranje glavom u zid steti ovoj zemlju, onda me ne boli qrko.
Koje razmišljanje...nivo desetogodišnjeg djeteta i zombija napumpanog Vasićevom propagandom.
Neki fakat žive u paralelnom svijetu.
- Sanjarko
#2744 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A po Srbiji i Srpskoj vlada otvoreno prijateljstvo.draganbl wrote: To nema veze sa onim što sam ja napisao.
Većini Srba iz Bosne ovakva Bosna nije po mjeri. Pokretanje ove presude samo tome dodatno doprinosi.
Sa druge strane, i ovdje na forumu vlada otvoreno neprijateljstvo prema Srbiji, a u svakom drugom postu se negira trenutno važeća sudska odluka kojom je Srbija oslobođena da je počinila genocid. Sve dok i jedna i druga strana selektivno poštuju odluke suda (čitaj kako kome odgovara), ovakva Bosna nije nikome po mjeri.
Pa smo mi Zenicu avijacijom dva puta bombardovali a ne avijacija iz Srbije.
Ono prijateljski nas bombardovali, ili smo mi sami sebe.
Ono prijateljski i nas i Albance zele gurnit u more, u Aziju protjerat, pobit itd.
-
The 51st State
#2745 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Budino realni, srbima nije nikakva bosna po mjeri, u ovoj drzavi su samo iz straha od mogucih posljedica, a u medjuvremenu zajebavaju i opstruriaju koliko mogu svaki napredak drzave.draganbl wrote:To nema veze sa onim što sam ja napisao.The 51st State wrote:Zato sto je modus operandi srba u bih, bih dok mora, a srbija kad moze. Za srbe bosna nije njihova drzava, barem za domina domina.draganbl wrote:Nije jasno zašto i jedni i drugi ovu reviziju posmatraju lično.
- muha_sa
#2746 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
dogovorit se sa onimA koji ne priznaju presudu tog istog suda u Hagu da su genocid pociniliRipicipi wrote:
Recept je samo jedan, NAPOKON shvatiti u kakvoj smo poziciji i sjesti hladne glave i dogovoriti se.
dogovorit se sa onimA koji te ponižavaju na svakom koraku
dogovorit se sa onimA koji sve rade da unište ovu državu i kojim je cilj da se pokaže kako je BiH neodrživa tvorevina
mogo bih vako do sutra nabrajat--al mi se ne da
kad kažem onimA mislim na zvanicnu politiku genocidne tvorevine
- spreca
#2747 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hizo druze u pravu sihizo ramidovic wrote:Лепо је видети и на овом форуму како су се муслићи уплашили само једне изјаве великог Србина Младена Иванића.
- muha_sa
#2748 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ne smijem ni pogledatspreca wrote:Hizo druze u pravu sihizo ramidovic wrote:Лепо је видети и на овом форуму како су се муслићи уплашили само једне изјаве великог Србина Младена Иванића.
А како ће се тек какити у гаће кад загалами председници Николић и Додик и премијер Вучић...хахахаха...gledao sam presicu danasnju srba s obje strane drine i mogu ti reci da djeluje ...otiso sam odmah srat a bas sam imo tvrdu stolicu...samo nek cesce drze presice :mrgreen:ja cu im biti zhvalan
- arzuhal
#2749 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pokazuje se volja (i u tome je otpor) da se uradi sve što je u našoj mogućnosti da se pravda istjera, istina utvrdi i krivac kazni. Pa ma kakve male šanse bile za to, pa ma ko se tome suprostavljao, s ma kakvim razlozima i argumentima.Duka Dizel wrote:A čemu se ovde konkretno pruža otpor?arzuhal wrote:
Pa razlika je u tome što postoje oni ljudi koje prvo moraju nekako oborit na zemlju pa ih silom nag...t jer će takvi iskoristit svaku, pa i najmanju šansu da pokažu otpor i brobu,
i postoje one koji se sami podmažu i namjeste i, sasvim razumno i promišljeno, guguću:"Kad ću već dobit daj da to uradim kako i priliči, lijepo...Svaki otpor je uzaludan...Svi argumenti mi to govore, zašto biti nerazuman..."
Čisto da se bolje razume metafora.
I sve na najljepši, naljudskiji način, u okvirima i na tragu najviših dosega ljudske civilizacije: pravnim putem.
Ne pucanjem ljudima u potiljak dok su im ruke svezane žicom, pa preturanjem njihovih kostiju iz jedne u drugu masovnu grobnicu, pa u treću, sve s namjerom da se sakrije takav zločin...
- Hajvan
#2750 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ziveo Muarem Bazdulj!
Ziveo Nevisha Kusturica!
Ziveo Damir Onogosht!
Ziveo SheShelj!
ZiveLa,ziveLa Jugoslavija
Zivela, zivela
Neka cveta
Zivela Zivela
Jugoslavija
Zivela mladost