US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

Connaisseur Karlin

#2726 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Connaisseur Karlin »

jao_situacije wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
ma to je ok,ali neka se udalji od ekonomisanja,da ne se ne desi krah na marketu kao u vrijeme Bush-a :D
krah neminovan nažalost :(
tržišta će reagirati na ovo, jer tržišta ne vole ove nagle promjene
od 08' imamo rast koji traje u prosjeku 8-10 godina, to su ciklusi, sada ide pad
zanci,bez obzira na izobr predsjenika,ciklus pada bi se desio :D
da li ima tema u koju se Tramponja razumije :lol:
bracika

#2727 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bracika »

Establisment se bio malo zaigrao. Godinama zatupljuju ljude, zaglupljuju, zastrasuju do te mjere da su sada upali u zamku vlastite prljave igre.

Sada samo zanju sta su posijali..
jao_situacije

#2728 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

IMT25 wrote: Zemlje sa stacionarianim NATO raketnim bazama, Poljska, Rumunija... gospodina Donalda plaho ne interesuje NATO pakt odn zemlje članice.
jesi ti svjestan da usa nije dikatatura i da trump nema neograničenu moć i da je nato međunarodna organizacija sa obavezama koje se moraju ispoštovati i da trump ne može tu ništa uraditi :-)
jao_situacije

#2729 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

jao_situacije wrote:
ma to je ok,ali neka se udalji od ekonomisanja,da ne se ne desi krah na marketu kao u vrijeme Bush-a :D
krah neminovan nažalost :(
tržišta će reagirati na ovo, jer tržišta ne vole ove nagle promjene
od 08' imamo rast koji traje u prosjeku 8-10 godina, to su ciklusi, sada ide pad
pa realno desio bi se, a trump i brexit će samo ubrzati i možda doliti ulja na vatru :mrgreen:
apsidejzi

#2730 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by apsidejzi »

Hamolj wrote:Trumpova pobjeda je dokaz da se čitav svijet radikalizovao i da su zapadnjaci najveće antidemokrate i prodavači magle.
Oduvijek tako i bilo samo se vjesto maskiralo. Eto oni mirotvorci u svijetu a koloniziraju i muzu zadnjih 300 godina svakoga.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2731 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Chmoljo »

Hamolj wrote:Nemoj chmoljo života ti. Građani SAD-a sami određuju svoju sudbinu dok građanima drugih država sudbinu određuju SAD. Sjeti se da su Talibani i Al-Qaida američki projekti, to je sigurno i ISIL. SAD su prekinule rat u BiH i tako odredile i našu sudbinu. Libija je eksploatisana nakon Gadafijeve smrti, a ko ju je eksploatisao ? Sigurno Papua Nova Gvineja...
e pa sretno onome kome sudbinu budu određivali Rusi i Kinezi. ha ja.
daddy-kool

#2732 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

bole1st wrote:
Koliko sam ja upratio Trump ocekuje da zemlje u kojima su americke baze plate to zadovoljstvo. Ne moze Amerika uzimati kredite da bi platila troskove svojih baze po svijetu i to najcesce od istih tih drzava u kojima su baze.
Svašta je on rekao. Prvo očekuje da saveznici u NATO paktu povećaju izdvajanja za vojsku i ponesu svoj dio tereta - taj dio podržavam. Najavio je smanjenje vojnog angažmana i povlačenje iz Evrope - to ne podržavam. Takođe, namjerava uzeti pare od mnogih država koje uživaju geopolitičku i vojnu sigurnost, a tu je i Bliski istok i Japan, i Južna Koreja, i još mnogo njih. Ne znam kako će to funkcionisati plaćanje da te Amerika zaštiti. I šta ako i kada ne platiš? :D
daddy-kool

#2733 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Pa građevina, fatanje ženskinja, poziranje i to.
animals

#2734 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

apsidejzi wrote:
Hamolj wrote:Trumpova pobjeda je dokaz da se čitav svijet radikalizovao i da su zapadnjaci najveće antidemokrate i prodavači magle.
Oduvijek tako i bilo samo se vjesto maskiralo. Eto oni mirotvorci u svijetu a koloniziraju i muzu zadnjih 300 godina svakoga.
Pa bolje i oni, nego Rusi i Kinezi..
zna se kako je Evropa zivjela pod Rusima..
ze kalanga

#2735 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Predsjednik Dodik čestitao gosn Trampu.
“Упућујем Вам најискреније честитке поводом убједљиве и очекиване побједе на предсједничким изборима у Сједињеним Америчким Државама.Повјерење грађана које Вам је указано потврда је успјешне политике Ваше партије и Вас лично, као и снаге и одлучности дана најбољи начин представљате државу у наредном мандатном периоду.Увјерени смо да су Сједињене Америчке Државе добиле предсједника који ће на најбољи начин бринути за даљи свеукупни напредак земље, али и водити политику која ће доприносити миру и стабилности у цијелом свијету, што је и за грађане Републике Српске од посебне важности.Очекујемо више разумјевања, међусобног уважавања и рјешавања свих проблема дијалогом а не принудом.Поштовани господине предсједниче, уз најбоље жеље за успјешно обављање ове високе и одговорне дужности предсједника Сједињених Америчких Држава, упућујем Вам изразе мог дубоког поштовања и уважавања“ наведено је у честитки предсједника Републике Српске.
Connaisseur Karlin

#2736 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

daddy-kool wrote:

Pa građevina, fatanje ženskinja, poziranje i to.
sad ce imati slobodnog vremena,a ko ce mu raditi u Tramp Toweru ,dok je covjek u Bijeloj Kuci :D

istorjski gledano zena sa Balkana ce biti prva dama :D Melani ce umrijeti od dosade ,nema vise mrdanja bez pratnje,a sad nece moci ni sama otici u SLOveniju svojim :D
Hamolj

#2737 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Hamolj »

Chmoljo wrote:
Hamolj wrote:Nemoj chmoljo života ti. Građani SAD-a sami određuju svoju sudbinu dok građanima drugih država sudbinu određuju SAD. Sjeti se da su Talibani i Al-Qaida američki projekti, to je sigurno i ISIL. SAD su prekinule rat u BiH i tako odredile i našu sudbinu. Libija je eksploatisana nakon Gadafijeve smrti, a ko ju je eksploatisao ? Sigurno Papua Nova Gvineja...
e pa sretno onome kome sudbinu budu određivali Rusi i Kinezi. ha ja.
Ne, fazon što se trebamo riješiti i Rusa i Amera pa makar iste sekunde propali. Borimo se protiv Baketovog ropstva, a njegovo ropstvo je kap u moru u odnosu na ovo svjetsko koje diktira Amerika.
Pandakonda

#2738 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

daddy-kool wrote:
Ništa od tih protesta, to par studenata nešto izvodi po Kaliforniji i NY.
Narod je glasao veoma jasno, a što se to nekima ne sviđa je nešto sasvim drugo.

Narod želi povlačenje iz globaliziranog svijeta, trgovinske barijere i "zaštitu tržišta", želi zaustavljanje nebjelačke imigracije, želi dobro plaćena radna mjesta u proizvodnji, želi povratak vrijednosti konzerativne kršćanske porodice, žele da vide korist od vojnog angažmana.

Ukratko "make America great again".

Sad, što je to neostarivo i relativno glup potez, to njih i ne zanima.
:lol: :lol: :lol:

Pa Donald Trump je prvi Republikanski kandidat ko je rekao da će promjenit Republikansku policu o abortusu. Njihov sadašnji stav je da abortus nije nikad dozvoljen a Trump je rekao da će dopustit u 3 slučaja. (silovanje, ako je beba opasnost po zdravlje majke, za treći nisam siguran koji je). Trump je prvi Republikanski kandidat koji je otvoreno rekao da nema namjeru mjenjat odluku suda o istospolnim brakovima iako se to protivi njegovim religijskim načelima (odvaja svoju religiju od države). A da ne pričam o tome da je jedini dopuštao trans ženama da se takmiče na modnim revijama koje je on organizirao. Dok na drugoj strani imaš Clinton koja hoće da u državu pusti ljude koji upravo žele da skinu glavu LGBT zajednici ( također ateistima itd.). I ko je onda ovdje veća opasnost ?

Rekao je da želi privremeno zabranit ulaz muslimanima iz država koje imaju historiju sa terorizmom. Čovjeku je sigurnost svojih građana ispred svega i to treba poštovat. U njegovoj kompaniji radi bruku muslimana i ostalih manjina u US i nikad niko nije imao problem. Meni se lično ne isplati ispast dobričina u očima drugih ljudi (primanjem izbjeglica) a da riskiram da oni siluju žene u mojoj državi i dižu državne spomenike u zrak.

On kao ekonomista koji je od jednog miliona napravio bilione sigurno bolje od nas zna koliko je US u gubitku zbog loših trgovinskih dogovora sa drugim državama (Kina, Mexico itd.). Šta je tu toliko loše ako želi da njegova država ima bolje trgovinske dogovore ? (ako ih može imat)
Lincoln-Burrows

#2739 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Lincoln-Burrows »

Čisto da se prisjetimo nekih komentara juče:
Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:BiH je većinski za Trumpa.

Naravno nije ovo realna anketa, već samo onih koji su posjetili stranicu.

https://worldwide.vote/hillary-vs-trump/#/results/total
- Vidio sam barem dva rezultata anketa u BiH (ne znam ko ih je sprovodio) i nivo podrške za Trumpa je od 70 do 74%. Što se tiče ankete koju si ti postavio, Trump ubjedljvo vodi u Evropi:
Prema podacima ovog portala, Hillary pobjedu odnosi u značajno manjem broju zemalja nego Trump. Ona na podršku evropskih glasača može računati tek u Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Danskoj, Islandu i Litvi.
Plus Albanija, što je promaklo autoru teksta.

- Što se tiče regiona,

- BiH podržava Trumpa na nivou od 74%,
- Hrvatska 79%,
- Crna Gora 83%,
- Makedonija 89% i najviše, očekivano
- Srbija sa 93%.
Čak 79% Hrvata svoj glas dalo mi Trumpu, što je ujedno i jedan od najvećih postataka za Trumpa. Od zemalja u regiji, u Crnoj Gori Trump bi osvojio 83%, Makedoniji 89%, a u Srbiji čak 93%.
Zanimljivo da Klintonova vodi u Kini (zbog Trumpove antikineske retorike) ali Trump vodi globalno.

:arrow: [url=http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/154172/trump-ili-clinton-za-koga-bi-na-izborima-u-sad-glasali-gradani-srbije-hrvatske-i-bih]IZVOR[/url]
jeza u ledja wrote: Ti ocekujes od nas da vjerujemo u ovakav apsolutni idiotizam?
Javi svojima u Ministarstvu Istine da te djaba placaju. :wink:
Ako vec hoces siriti propagandu radi to malo na suptilniji nacin. Ovo je presmijesno.

Image

http://time.com/4560963/global-vote-hil ... d-country/

Ali ne trebaju uopste ankete da bi se znao odgovor. Trebas biti nevjerovatno nesvjestan svoje okoline i realnosti, toliko da bi vjerovao da je Clinton reptil sa druge planete, da bi vjerovao u ovakve ankete, i sto je jos gore vjerovao da ce ih drugi prihvatiti kao tacnim. :o Da ne razmisljas tako ne bi ni postavljao ovakve ankete, ili bi bar stavio upitnik kraj njihovih "rezultata".

Ucini svima uslugu i postedi nas svoje pojave sa ove teme bar jos par dana.
Avetinho wrote:Nije on nista kriv, on samo prenosi vijesti sa izvora, kao onomad sa krimskih plaza.
Akibh wrote:
Avetinho wrote:Nije on nista kriv, on samo prenosi vijesti sa izvora, kao onomad sa krimskih plaza.
:thumbup: joj nisam skonto da je i ovu temu s.ebo :lol: :lol: :lol:
Kakav je to gigant
Connaisseur Karlin

#2740 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

ze kalanga wrote:Predsjednik Dodik čestitao gosn Trampu.
“Упућујем Вам најискреније честитке поводом убједљиве и очекиване побједе на предсједничким изборима у Сједињеним Америчким Државама.Повјерење грађана које Вам је указано потврда је успјешне политике Ваше партије и Вас лично, као и снаге и одлучности дана најбољи начин представљате државу у наредном мандатном периоду.Увјерени смо да су Сједињене Америчке Државе добиле предсједника који ће на најбољи начин бринути за даљи свеукупни напредак земље, али и водити политику која ће доприносити миру и стабилности у цијелом свијету, што је и за грађане Републике Српске од посебне важности.Очекујемо више разумјевања, међусобног уважавања и рјешавања свих проблема дијалогом а не принудом.Поштовани господине предсједниче, уз најбоље жеље за успјешно обављање ове високе и одговорне дужности предсједника Сједињених Америчких Држава, упућујем Вам изразе мог дубоког поштовања и уважавања“ наведено је у честитки предсједника Републике Српске.
a gdje je drugi predsjenik iz Federacije :D Tramp ce biti zbunje kad vidi cestitke dva predsjenika iz jedne drzave :lol:
zforumas

#2741 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by zforumas »

Pandakonda wrote:
...Meni se lično ne isplati ispast dobričina u očima drugih ljudi (primanjem izbjeglica) a da riskiram da oni siluju žene u mojoj državi i dižu državne spomenike u zrak...
...zbog ovoga Merkel gubi izbore u Njemackoj...
bole1st

#2742 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

daddy-kool wrote:
bole1st wrote:
Koliko sam ja upratio Trump ocekuje da zemlje u kojima su americke baze plate to zadovoljstvo. Ne moze Amerika uzimati kredite da bi platila troskove svojih baze po svijetu i to najcesce od istih tih drzava u kojima su baze.
Svašta je on rekao. Prvo očekuje da saveznici u NATO paktu povećaju izdvajanja za vojsku i ponesu svoj dio tereta - taj dio podržavam. Najavio je smanjenje vojnog angažmana i povlačenje iz Evrope - to ne podržavam. Takođe, namjerava uzeti pare od mnogih država koje uživaju geopolitičku i vojnu sigurnost, a tu je i Bliski istok i Japan, i Južna Koreja, i još mnogo njih. Ne znam kako će to funkcionisati plaćanje da te Amerika zaštiti. I šta ako i kada ne platiš? :D
Ako ne platis ostanes bez zastite, zasto bi Amerika uzimala kredit od Juzne Koreje da bi imala novca da je stiti od Sjeverne, ili od Evrope da bi ih "stitila" od Rusije.

Logicno je da clanice NATO-a placaju Americi sto su sa njima u savezu, a ne da Amerika placa vise od drugih (pogotovo ne iz kredita). Trump makar zna da zbroji dva i dva. Znali su i Obama i Bush, al im se svidjalo da se dzekiraju novcem americkih poreskih obveznika (plus su imali obaveze prema lobistima vojne industrije), dok se Trump vala nadzekirao za 10 zivota i to svojim novcem.
ze kalanga

#2743 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

ze kalanga wrote:Predsjednik Dodik čestitao gosn Trampu.
a gdje je drugi predsjenik iz Federacije :D Tramp ce biti zbunje kad vidi cestitke dva predsjenika iz jedne drzave :lol:
Vjerujem i da je gosn Bakir poslao čestitku. Svekoliki Sent Luis je imao drugačije želje, ali Bake je od prvog dana bio uz gosn Donalda. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2744 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Chmoljo »

Hamolj wrote:Ne, fazon što se trebamo riješiti i Rusa i Amera pa makar iste sekunde propali. Borimo se protiv Baketovog ropstva, a njegovo ropstvo je kap u moru u odnosu na ovo svjetsko koje diktira Amerika.
:lol:

kakva usporedba...

malezijska škola diplomatije :D
ek0

#2745 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ek0 »

Neprocjenjivo je posmatrati histeriju progresivnih liberačića nakon pobjede Trumpa. Njihovo ponašanje prije izbora, ponižavanje, šprdanje i ismijavanje onih koji se ne slažu sa njima, samouvjerenost, napadna medijska propaganda blaćenja samo jednog kandidata koji sam po sebi to nije zaslužio, prikrivanje i relativiziranje činjenica o drugom kandidatu te angažman dobrog dijela Hollywoodskih i MTV "celebritya" mi daju za pravo da budem sretan iako lično nemam ništa od toga niti me toliko interesuje.

Sam Trump meni lično nije nešto bitan, ali vjerujem da sama činjenica da Clitnon nije pobijedila ulijeva nadu da će manje poštenih ljudi prolijevati suze u bar slijedeće 4 godine. Od Trumpovih najava i oštrije retorike ne vjerujem da će biti ostvareno puno toga bar što se tiče dešavanja unutar same države.
Amerika je komplikovana država i ne vjerujem da će se Trump opredijeliti za stvaranje nekih drastičnih podjela, prije da će ublažiti retoriku i izbjeći neugodne situacije.

Jedna numera za pobrojane na početku.
Connaisseur Karlin

#2746 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

ze kalanga wrote:
Vjerujem i da je gosn Bakir poslao čestitku. Svekoliki Sent Luis je imao drugačije želje, ali Bake je od prvog dana bio uz gosn Donalda. :D
Bake nije ne necijoj strani,on voli biti neutralan,kako u unutarnjoj,tako i u vanjskoj politici :D
raoul duke

#2747 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by raoul duke »

ek0 wrote:Neprocjenjivo je posmatrati histeriju progresivnih liberačića nakon pobjede Trumpa. Njihovo ponašanje prije izbora, ponižavanje, šprdanje i ismijavanje onih koji se ne slažu sa njima, samouvjerenost, napadna medijska propaganda blaćenja samo jednog kandidata koji sam po sebi to nije zaslužio, prikrivanje i relativiziranje činjenica o drugom kandidatu te angažman dobrog dijela Hollywoodskih i MTV "celebritya" mi daju za pravo da budem sretan iako lično nemam ništa od toga niti me toliko interesuje.
Upravo :lol: Histerija level maksimum. Vec su krenuli sa prozivkama i izljevima emocija
SkyLimit

#2748 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by SkyLimit »

Trump mi je dao ideju. Kad se ja kandidujem, javno ću u startu reći da mrzim Srbe, Hrvate, Ruse, Kineze, Selefije i Zapado - Križare(Britanci, Francuzi...) i da volim mladu pičetinu. Da me ne bi gnjavili sa snimkama.
daddy-kool

#2749 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Iznogud se dugo nije oglasio, bilo je ono da nekog hoće da zaposli i to je to.
Hamolj

#2750 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Hamolj »

Chmoljo wrote:
Hamolj wrote:Ne, fazon što se trebamo riješiti i Rusa i Amera pa makar iste sekunde propali. Borimo se protiv Baketovog ropstva, a njegovo ropstvo je kap u moru u odnosu na ovo svjetsko koje diktira Amerika.
:lol:

kakva usporedba...

malezijska škola diplomatije :D
Hebi ga Chmoljo, eto si si nekakav moderator na forumu, nadam se da si i novinar na klixu pa ako imaš muda usudi se i napiši neki članak o američkom teroru nad ostatkom svijeta. Lako je meni ovdje palamuditi...
Last edited by Hamolj on 09/11/2016 15:23, edited 1 time in total.
Post Reply