Mi jesmo sekularno drustvo,.. ali imamo puno glupana u tom drustvu.Dope_Man wrote:Ovo ne bi smjelo biti legalno. Ja NE VIDIM OSOBU koja obnasa funkciju i trebao bi biti sretan s tim?
Nasi seljoberi ce toj dati funkciju, i eto je.. sjedi tamo, a i ne znas ko sjedi jer bilo ko moze da se maskira tako.
Uostalom, mi smo satro sekularna drzava, zar ne bi trebalo da je za sluzbenike u drzavnoj sluzbi zabranjeno isticanje vjerskih obiljezja? A nek me neko uvjeri da ovo gore moze proci ikako drugacije neg kao vjersko obiljezje jedne od sekti unutar islama.
Savrseno lako se kritika ovoj Indiri protumaci kao islamofobija - i Indira ima podrsku svih glupana jer glasanjem za nju brane islam od zlih sila mraka. Kod nas se ionako ljudi povinuju zakonu reakcije i kontre - bez trunke kriticizma i analitike.
Demokratski sistem istina daje sansu i Indiri da se kandiduje - ali postoje okviri.
BiH je uz sve mane i nedostatke ipak demokratsko drustvo - i mora se jednostavno uvesti pravilo, zakletva, uslov,... da svi kandidati za izbore vjeruju u slobode i demokratiju. Jer ne moze demokratija biti sredstvo za rusenje demokratije. Zamisli da vehabije demokratski osvoje vlast u nekoj opcini - sta bi ostalo onda od demokratije u toj opcini.
E tu bi volio vidjeti Indiru da spoji Serijat u kojeg defakto vjeruje - sa demokratijom.
Jasno je ipak da cura nije narocito pametna i svjesna onoga sto radi.