I u Londonu arapi pokazuju svoj primitivluk i bahato ponašanje.jao_situacije wrote:morate shvatiti betermana
on je iz londona tamo se ljudi ne voze u gepeku, tamo je kulturna raja
Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Better Man
#2726 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- animals
#2727 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
obavezno se pokrije maramom iz postovanja prema zemlji u koju dolazi..
a kakvo postovanje oni pokazuju kad dolaze u tudje drzave..
nikakvo..narod, koji ne pokazuje postovanje prema nikome..
zato daleko im kuca bila od moje..
narod bez kulture..
narod bez kulture..
- Fudo Bosna
#2728 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kakvo su zapadnjaci "postovanje" pokazivali prema njima; genocid u Alziru, 100 hiljada pobijenih, u Libiji im bacali Italijani vodje i imame iz aviona, Iraq bombardovali/unistili, Afganistan itd, bas veliko , "postovanje" u vidu tona i tona bombi i ranije jos vecih zlocina?animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
obavezno se pokrije maramom iz postovanja prema zemlji u koju dolazi..i
narod bez kulture..
P.S.
S tim sto ne podrzavam nekulturu dijela arapskog stanovnistva, ali da se zna i "kultura" zapada !
(Slazem se da narodi Bosne i tog dijela arapskog svijeta, nemaju bas neku kompatibilnost u obicajima, /bez obzira sa samo djelimicnom religijskom slicnosti sa dijelom Bosanaca/islam/Bosnjaci/, ali mi se uistinu puno razlikujemo kao ipak dio evropske civilizacije...
Turisti da, investitori da, ali ne i novi stanovnici BIH...)
Last edited by Fudo Bosna on 31/07/2017 00:35, edited 3 times in total.
-
aratet
#2729 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mi ih gadjali sa 100 miliJona HaviJona pa evo zbog tog ni oni nas ne postuju.Fudo Bosna wrote:Kakvo su zapadnjaci "postovanje" pokazivali prema njima; genocid u Alziru, 100 hiljada pobijenih, u Libiji im bacali Italijani vodje i imame iz aviona, Iraq bombardovali/unistili, Afganistan itd, bas veliko , "postovanje" u vidu tona i tona bombi i ranije jos vecih zlocina?animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
narod bez kulture..
P.S.
S tim sto ne podrzavam nekulturu dijela arapskog stanovnistva, ali da se zna i "kultura" zapada !
Mojne suplje.
- Fudo Bosna
#2730 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
aratet wrote:Mi ih gadjali sa 100 miliJona HaviJona pa evo zbog tog ni oni nas ne postuju.Fudo Bosna wrote:Kakvo su zapadnjaci "postovanje" pokazivali prema njima; genocid u Alziru, 100 hiljada pobijenih, u Libiji im bacali Italijani vodje i imame iz aviona, Iraq bombardovali/unistili, Afganistan itd, bas veliko , "postovanje" u vidu tona i tona bombi i ranije jos vecih zlocina?animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
narod bez kulture..
P.S.
Mojne suplje.
Po tebi ove izbjeglice koje zadnjih godina dolaze na zapad nikako "nisu" posljedica zapadog specijalnog rata protiv tog dijela svijeta i intervencija u : Libiji, potom izazivanja kriza vojnom intervencijom u Iraqu, Afganistanu, Sirijska kriza je i rat tamo nastala , "spontano", eto bas bez utjecaja zapada" , ma nemoj, molim te?
Naprimjer, da milion ili vise engleskih, francuskih, njemackih ili drugih evropskih izbjeglica dodje u Yemen , Iraq ili Siriju, imao bi kulturni sok pri susretu dvije razlicite kulture!
Nemoj mi samo prodavati , "damu pod bubrege" o nevinom zapadu...
- So What!
#2731 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sinonim za EXIT u Novom Sadu su pijani i nadrogirani Englezi koji povraćaju po gradu, a stanovnike tog grada tretiraju kao smeće.
Ipak EXIT se održava, donosi prihode tom gradu i stavlja ga na neku mapu.
Englezi su jebiga civilizacija, tako su prihvaćeni, slagao bih kad bi rekao da i sam nemam neki vidi poštovanja prema onome što su stvorili.
Van Engleske vjerovatno ih opuca ta želja za anarhijom kojoj su skloni, mada sam bio tamo i generalno moglo bi se reći da vole oni pijani i nadrogirani i po Londonu vole povraćati.
Recimo imao sam visoko mišljenje (kako nezrelo i glupo od mene, ali eto) da fakat posjeduju dozu cinizma kakva nam je demontstrirana u njihovim brijalntnim sitcomima da ih ne nabrajam. Fazon je što veliki broj njih nije čuo za Mućke, Falične tornjeve, Crnu Guju, mislim na omladinu.
Sad daleko sam otišao, ali želim da kažem Arape ne volimo čisto jer ih gledamo kao niže od sebe, kozojebe i primitivcima kojima se posrećilo dok su Englezi istinski izgradili svoje društvo, bazirano možda na kolonijama i njihovim bogatstvima, ali uglavnom i dalje su se oslanjali na umove i kolektivni uspjeh.
Ja ću reći, neka Arapa, do nas je kad smo glupi i naguzimo se. Napravimo dobru ponudu i ograničimo ih samo da ne seru po nama i to je win win situacija.
Žao mi je što recimo nema tu nekih posjetilaca koji drže neki travel blog ili posjećuju neke tourist review stranice, da vidim kakav utisak ostavlja BiH na njih, ali onaj iskonski, najiskreniji, bez klasičnog bjutifl, magnifisent, najs fud i sl.
Ipak EXIT se održava, donosi prihode tom gradu i stavlja ga na neku mapu.
Englezi su jebiga civilizacija, tako su prihvaćeni, slagao bih kad bi rekao da i sam nemam neki vidi poštovanja prema onome što su stvorili.
Van Engleske vjerovatno ih opuca ta želja za anarhijom kojoj su skloni, mada sam bio tamo i generalno moglo bi se reći da vole oni pijani i nadrogirani i po Londonu vole povraćati.
Recimo imao sam visoko mišljenje (kako nezrelo i glupo od mene, ali eto) da fakat posjeduju dozu cinizma kakva nam je demontstrirana u njihovim brijalntnim sitcomima da ih ne nabrajam. Fazon je što veliki broj njih nije čuo za Mućke, Falične tornjeve, Crnu Guju, mislim na omladinu.
Sad daleko sam otišao, ali želim da kažem Arape ne volimo čisto jer ih gledamo kao niže od sebe, kozojebe i primitivcima kojima se posrećilo dok su Englezi istinski izgradili svoje društvo, bazirano možda na kolonijama i njihovim bogatstvima, ali uglavnom i dalje su se oslanjali na umove i kolektivni uspjeh.
Ja ću reći, neka Arapa, do nas je kad smo glupi i naguzimo se. Napravimo dobru ponudu i ograničimo ih samo da ne seru po nama i to je win win situacija.
Žao mi je što recimo nema tu nekih posjetilaca koji drže neki travel blog ili posjećuju neke tourist review stranice, da vidim kakav utisak ostavlja BiH na njih, ali onaj iskonski, najiskreniji, bez klasičnog bjutifl, magnifisent, najs fud i sl.
-
moja tetka
#2732 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
odem na čaršiju arapi, odem na vrelo bosne arapi, udjem u scc arapi...........e vala jedno dobro djodju što obrišu svojim haljinkama i tramvaje i trgovine i alej i malu i veliku
-
Sierra club
#2733 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Šta ima veze kakav argument dodik i čović imaju? Ono što oni traže se nemože dobit argumentima, može se dobit samo silom i ratom.Fudo Bosna wrote: Upravo tako, odlican komentar! Apsurd je da Bosnjaci brane nesto sto ce se najvise nama samim obiti o glavu .
" Najjaci" su mi komentari, "sta ima veze, pa i bosanski Srbi prodaju" , i slicne nebuloze? Taj zaboravlja da je ovaj narod stjeran na 30 tak % BIH, a da puno manje bosanskih Srba zivi na puno vecem teritoriju, na skoro 50% BIH teritorija, dakle za razliku od Bosnjaka, stjeranih na podrucja oko velikih gradova, na puno manjem teritoriju...
A posebna je prica to sto ce dezurni razbijaci BIH, personificirani u licnostima Dodika i Covica, jedva docekati, " na volej", dolazak arapskih turista koji kupuju zemlju i grade resorte, kao dokaz da se ovdje od strane jednog naroda/rukovodstva tog Bosnjackog naroda gradi BIH, "opasna" za njihovu "europsku" buducnost, i dodatni izgovor za razbijanje nase zajednicke Domovine !
Ako arapi kupe 30% BiH, valjda će bošnjaci imat nešto para da kupe negdje drugo. Ostalo je još 70% Bosne gdje Se mogu naselit zar ne?
Na kraju krajeva, da arapi kupe 95% BiH, oni nemogu glasat, samo Se uvede porez na nekretnine. Da je porez 2,000 KM godišnje na jedan dulum kolko Se para može skupit ako oporezuješ 50,000 kvadratnih kilometara zemlje? Da vidimo šta bi bilo kad bi bilo
- Point.
#2734 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Slazem se. Kod njih je samo daj mi, daj mi, daj mi. I onda se bune na nekakvu diskriminaciju zato sto je u nekim zemljama zabranjeno da zene hodaju umotane ko mumije. A kad je obratns situacija kod njih eh to je onda postivanje zemlje domacina.animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
narod bez kulture..
-
emmir1
#2735 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Dok prođe august i pola septembra prestat će te i vi o Arapima pričat i pisat...
Ovako ih se vidi na ulicama podosta pa je tema, čim prođe ljeto ja ih vala ne vidim nigdje
Možda su se naselili u BIH ali izlaze samo dok je ljeto, ko će ga znati
Ovako ih se vidi na ulicama podosta pa je tema, čim prođe ljeto ja ih vala ne vidim nigdje
Možda su se naselili u BIH ali izlaze samo dok je ljeto, ko će ga znati
- GeeTnT
#2736 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Serete obojica.. nego, zanima me kako objasnjavate situaciju u EU, u kojoj demokratska sloboda dozvoljava da se na mjestima predvidjenim za odmor, piknik i suncanje dodju likovi i skinu se goli....tamo gdje se djeca igraju, alo ba?Point. wrote:Slazem se. Kod njih je samo daj mi, daj mi, daj mi. I onda se bune na nekakvu diskriminaciju zato sto je u nekim zemljama zabranjeno da zene hodaju umotane ko mumije. A kad je obratns situacija kod njih eh to je onda postivanje zemlje domacina.animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
narod bez kulture..
Druga stvar...Animals dobro zna da arapa u Becu (bas tamo gdje on zaradjuje svoj hljeb) pokrivenih zena i arapa ima vise nego sto BiH ima Hrvata...zato ponavljam, serete obojica...
Na kraju da dodam da meni takodje smeta mnogo stosta kod arapa, ali sve to je zanemarljivo u usporedbi sa "pogledima" i komentarima europejaca, pogotovo ovih nasih ...."opanaka"...
-
Innovation
#2737 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
GeeTnT wrote:Serete obojica.. nego, zanima me kako objasnjavate situaciju u EU, u kojoj demokratska sloboda dozvoljava da se na mjestima predvidjenim za odmor, piknik i suncanje dodju likovi i skinu se goli....tamo gdje se djeca igraju, alo ba?Point. wrote:Slazem se. Kod njih je samo daj mi, daj mi, daj mi. I onda se bune na nekakvu diskriminaciju zato sto je u nekim zemljama zabranjeno da zene hodaju umotane ko mumije. A kad je obratns situacija kod njih eh to je onda postivanje zemlje domacina.animals wrote:Kad neka zena ide kod Arapa, neka presjednica Evropske drzave,
narod bez kulture..
Druga stvar...Animals dobro zna da arapa u Becu (bas tamo gdje on zaradjuje svoj hljeb) pokrivenih zena i arapa ima vise nego sto BiH ima Hrvata...zato ponavljam, serete obojica...
Na kraju da dodam da meni takodje smeta mnogo stosta kod arapa, ali sve to je zanemarljivo u usporedbi sa "pogledima" i komentarima europejaca, pogotovo ovih nasih ...."opanaka"...
- Point.
#2738 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ti nisi vidio Arapa live kamoli dijelio zivotni prostor sa njima.GeeTnT wrote: Serete obojica.. nego, zanima me kako objasnjavate situaciju u EU, u kojoj demokratska sloboda dozvoljava da se na mjestima predvidjenim za odmor, piknik i suncanje dodju likovi i skinu se goli....tamo gdje se djeca igraju, alo ba?
Ko se bolan skida go na javnim mjestima o cemu haluciniras?
Zivis li u EU i jesi li vidio svojim ocima da se ljudi mrtvo hladno skidaju goli na odmaralistima ili si negdje procitao?
- GeeTnT
#2739 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Care moj, ovdje u gradu gdje ja zivim arapa, amera, kineza, turaka i domicilnog stanovnistva ima tamam koliko i stanovnistva BiH...sto se tice "golaca", vjerovao ili ne, prije pola sata na lokalnoj tv su pola sata pricali o tom problemu. Naravno, advokat je takodje bio prisutan i sve lijepo objasnio...toliko o mom "haluciniranju"..Point. wrote:Ti nisi vidio Arapa live kamoli dijelio zivotni prostor sa njima.GeeTnT wrote: Serete obojica.. nego, zanima me kako objasnjavate situaciju u EU, u kojoj demokratska sloboda dozvoljava da se na mjestima predvidjenim za odmor, piknik i suncanje dodju likovi i skinu se goli....tamo gdje se djeca igraju, alo ba?
Ko se bolan skida go na javnim mjestima o cemu haluciniras?
Zivis li u EU i jesi li vidio svojim ocima da se ljudi mrtvo hladno skidaju goli na odmaralistima ili si negdje procitao?
- Sara03
#2740 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Spremi se da budeš banovan jer komentarišeš rad moderacije.Mohamad Sissoko wrote:Zamjeni rijeci "Arap" sa "Hrvat" ili "Srbin" bices fasista i banovan.Arap i ponekad Bosnjak u ovakvoj vrsti postova na ovom forumu mogu proci.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=9847Better Man wrote:Nema veće pogani od ljudi na svijetu od arapa. Prije koju sedmicu prolazim pored SCC i zaustavlja se karavan automobil i iz njega izlaze čovjek i žena i sa zadnjih sjedišta izlazi još dvoje ili troje ljudi. Nakon toga otvaraju gepek i iz gepeka izlazi troje ili četvero djece. E to su vam arapi, prava pogan od ljudi.
Možemo li na osnovu ovog članka isto to reći i za Srbe ili je ta "čast" naveće pogani rezervisana samo za Arape i Bošnjake?Jake snage beogradske policije dignute su u ponedjeljak na noge nakon što su im radnici jedne benzinske pumpe javili da muškarac, koji je točio gorivo, vozio dvoje djece u gepeku automobila, prenosi novinska agencija Patria.
Svi raspoloživi policajci tražili su BMW karavan jer je postojala sumnja da ja najvjerovatnije bila riječ o otmici. Kada su, međutim, nakon sat vremena uspjeli pronaći 40-godišnjeg vozača, ispostavilo se da u gepeku vozi vlastitu djecu!
Kurir piše da je u automobilu bilo ukupno sedam osoba, pet u putničkom dijelu, dok je dvoje djece, starosti 7 i 10 godina bilo u gepeku.
-Šta hoćete! Djeca su moja, nemam mjesta u automobilu i imam ih pravo voziti kako hoću, kazao je S.M. koji je upravljao vozilom. Dobio je prekršajnu prijavu zbog teškog ugrožavanja života djece u saobraćaju te je pušten.
A gdje je spomenuo Bošnjake?
- DaysleepeR
#2741 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
šta su golaći ikad ikom nažao učinili. u istoriji nije zabilježeno da je neko pretučen, ubijen, protjeran što je odbio da bude golać.
- Sara03
#2742 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ofcSierra club wrote:Šta ima veze kakav argument dodik i čović imaju? Ono što oni traže se nemože dobit argumentima, može se dobit samo silom i ratom.Fudo Bosna wrote: Upravo tako, odlican komentar! Apsurd je da Bosnjaci brane nesto sto ce se najvise nama samim obiti o glavu .
" Najjaci" su mi komentari, "sta ima veze, pa i bosanski Srbi prodaju" , i slicne nebuloze? Taj zaboravlja da je ovaj narod stjeran na 30 tak % BIH, a da puno manje bosanskih Srba zivi na puno vecem teritoriju, na skoro 50% BIH teritorija, dakle za razliku od Bosnjaka, stjeranih na podrucja oko velikih gradova, na puno manjem teritoriju...
A posebna je prica to sto ce dezurni razbijaci BIH, personificirani u licnostima Dodika i Covica, jedva docekati, " na volej", dolazak arapskih turista koji kupuju zemlju i grade resorte, kao dokaz da se ovdje od strane jednog naroda/rukovodstva tog Bosnjackog naroda gradi BIH, "opasna" za njihovu "europsku" buducnost, i dodatni izgovor za razbijanje nase zajednicke Domovine !
Ako arapi kupe 30% BiH, valjda će bošnjaci imat nešto para da kupe negdje drugo. Ostalo je još 70% Bosne gdje Se mogu naselit zar ne?
Na kraju krajeva, da arapi kupe 95% BiH, oni nemogu glasat, samo Se uvede porez na nekretnine. Da je porez 2,000 KM godišnje na jedan dulum kolko Se para može skupit ako oporezuješ 50,000 kvadratnih kilometara zemlje? Da vidimo šta bi bilo kad bi bilo
- insomnia78
#2743 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bolje vama da se pomirite sa Srbima i Hrvatima i manete se ćorava posla
- insomnia78
#2744 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Takodje nikog nisu uspjeli natjerati ni da postane ArapDaysleepeR wrote:šta su golaći ikad ikom nažao učinili. u istoriji nije zabilježeno da je neko pretučen, ubijen, protjeran što je odbio da bude golać.
- Haris.ba
#2745 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Podsjeti me ovaj nedavni slučaj gdje je jedan Arap udario sa biciklom curicu Arapkinju.
Baš me zanima šta bi se pisalo da je kojim slučajem djevočica "naša".
I niko, butum niko ne komentariše - a što se ne zabrani bicikla po cesti Velike aleje , po parku oko hotela i po Maloj aleji.
Jer - to je problem. A ne ko vozi biciklo.
Baš me zanima šta bi se pisalo da je kojim slučajem djevočica "naša".
I niko, butum niko ne komentariše - a što se ne zabrani bicikla po cesti Velike aleje , po parku oko hotela i po Maloj aleji.
Jer - to je problem. A ne ko vozi biciklo.
- mousstapha
#2746 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa je li to demokratska sloboda ili je problem i krsenje zakona?GeeTnT wrote:sto se tice "golaca", vjerovao ili ne, prije pola sata na lokalnoj tv su pola sata pricali o tom problemu. Naravno, advokat je takodje bio prisutan i sve lijepo objasnio...toliko o mom "haluciniranju"..
- GeeTnT
#2747 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kazu da im demokratija dozvoljava takvo ponasanje...mousstapha wrote:Pa je li to demokratska sloboda ili je problem i krsenje zakona?GeeTnT wrote:sto se tice "golaca", vjerovao ili ne, prije pola sata na lokalnoj tv su pola sata pricali o tom problemu. Naravno, advokat je takodje bio prisutan i sve lijepo objasnio...toliko o mom "haluciniranju"..
Medjutim ima itekako veze sa ovim sto kolega..
DaysleepeR wrote:šta su golaći ikad ikom nažao učinili. u istoriji nije zabilježeno da je neko pretučen, ubijen, protjeran što je odbio da bude golać.
-
aratet
#2748 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Naravno da nisu, oni ne biraju zemlje koje su ucestvovale u ratu, nego idu u zemlju gdje ce se uvaliti na socijalu.Fudo Bosna wrote:
Po tebi ove izbjeglice koje zadnjih godina dolaze na zapad nikako "nisu" posljedica zapadog specijalnog rata protiv tog dijela svijeta i intervencija u : Libiji, potom izazivanja kriza vojnom intervencijom u Iraqu, Afganistanu, Sirijska kriza je i rat tamo nastala , "spontano", eto bas bez utjecaja zapada" , ma nemoj, molim te?
Naprimjer, da milion ili vise engleskih, francuskih, njemackih ili drugih evropskih izbjeglica dodje u Yemen , Iraq ili Siriju, imao bi kulturni sok pri susretu dvije razlicite kulture!
Nemoj mi samo prodavati , "damu pod bubrege" o nevinom zapadu...
Sta su im to Svicarci uradili pa imaju onoliko izbjeglica?
- Haris.ba
#2749 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kaže - Zapad mi razvalio zemlju.
Osveta, idem im se uvaliti na socijalu.
Osveta, idem im se uvaliti na socijalu.
- mousstapha
#2750 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Hmmm... Odnosno dozvljavaju im zakoni demokratkse drzave. Inace, trebalo bi da postoje zakoni o narusavanju javnog reda i mira.GeeTnT wrote: Kazu da im demokratija dozvoljava takvo ponasanje...