Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Banksy

#2726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

dezurni_ucenik wrote:
nelle_tz wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Image

Koji kraljevi :lol: :lol: :lol:

Oni su satro iskopali izjavu trampovog savjetnika kako djikanistan treba pripojiti smrdiji.

:lol:

Teško da može biti smiješno to što je jedan od Trumpovih savjetnika za vanjsku politiku očito jako naklonjen Srbiji, a možda i nešto više od toga...

edit: još mi je manje smiješno kad znam da je Informer Vučićevo glasilo koje šalje njegove poruke u javnost...

Walid Phares

The following question has never been answered:

Why can Croats and Muslims separate from Yugoslavia while Serbs cannot implement that same right toward Croatia and Bosnia?

http://www.americanthinker.com/articles ... osovo.html

Republican presidential candidate, Donald Trump, published the list of his foreign policy advisers. One of them, claim the US media, is the worst choice possible.

The list of advisers is headed by Senator Jeff Sessions, and includes Keith Kellogg, Carter Page, George Papadopoulos, Walid Phares and Joseph E. Schmitz.

Phares is the former adviser to another presidential candidate, Mitt Romney.

Phares is described as a neo-conservative and "an academic who is involved in Christian militia wing of the civil war in Lebanon".

US media deemed Phares as an inappropriate analyst of US foreign policy, while one of his statements that is being considered unfitting is regarding NATO's bombing of Serbia and Kosovo.

"An all-out campaign by Al-Qaeda destroyed the Serbian Army in Kosovo and led to regime change in Serbia".

In an analysis, published one year before Kosovo declared independence, Phares stated that "if that [independence] happens, then the same must also offered Bosnian Serbs."
zeina

#2727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zeina »

RNG_25 wrote:
zeina wrote:
RNG_25 wrote:Ma nemoj? Čak i ako bi smatrali moral i etiku posve relativnom, Trump je opet relativno bolji od Hillary, taman da je to samo nijansa bolje. No kako moral i etika nisu relativni, Trump je daleko bolji od Hillary po svemu. To što ne dijelim njegovu religiju (ako je ima), njegove svjetonazore i ponašanje me ne sprječava da vidim veličinukada mi se predoči.

A kako je Trump samo čovjek, onda je jasno da i ta veličina ima svoje mane. Željeti nešto više je željeti fantaziju, nažalost to je nespojivo sa ovim svijetom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta reci a ne zaplakati
Za razliku od stavova tebi sličnih, dobrota (kao i zlo uostalom) čovjeka nije limitirana religijom kojom isti pripada. Trump, neovisno od svoje nereligioznosti (ako je nereligiozan) i ostalog pokazuje osobine koje ga u totalitetu uzvisuju i iznad previše današnjih primjerice arapa, bez obzira na nominalnu pripadnost Islamu potonjih.
Gdje sam ja spomenula bilo ciju religiju? Vidi se ko je opterecen religijom i ko prica o tome, potenciras pitanje religije jer ti je Trump drag ocito samo zato sto je napadao i govorio lose o muslimanima, zbog toga je on velicina u tvojim ocima...kakve veze imaju arapi sa bilo cim...opterecen si muslimanima, arapima, islamom i religijom opcenito, sa takvima nema zdrave rasprave
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

tamam da se texasu ostvare snovi o neovisnosti :mrgreen: ... kalifornija je isto ublizu
dezurni_ucenik

#2729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:48, edited 1 time in total.
arzuhal

#2730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

Tramp je, povjerio se u krugu bliskih prijatelja, još kao dječak, tragajući za nekom loptom ili zmajem, na tavanu djedove kuće našao ikonu sv. Đorđa, porodičnu slavu...
Banksy

#2731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

dezurni_ucenik wrote:
Banksy wrote:

Teško da može biti smiješno to što je jedan od Trumpovih savjetnika za vanjsku politiku očito jako naklonjen Srbiji, a možda i nešto više od toga.
edit: još mi je manje smiješno kad znam da je Informer Vučićevo glasilo koje šalje njegove poruke u javnost.

Walid Phares

The following question has never been answered:

Why can Croats and Muslims separate from Yugoslavia while Serbs cannot implement that same right toward Croatia and Bosnia?

http://www.americanthinker.com/articles ... osovo.html

Republican presidential candidate, Donald Trump, published the list of his foreign policy advisers. One of them, claim the US media, is the worst choice possible.

The list of advisers is headed by Senator Jeff Sessions, and includes Keith Kellogg, Carter Page, George Papadopoulos, Walid Phares and Joseph E. Schmitz.

Phares is the former adviser to another presidential candidate, Mitt Romney.

Phares is described as a neo-conservative and "an academic who is involved in Christian militia wing of the civil war in Lebanon".

US media deemed Phares as an inappropriate analyst of US foreign policy, while one of his statements that is being considered unfitting is regarding NATO's bombing of Serbia and Kosovo.

"An all-out campaign by Al-Qaeda destroyed the Serbian Army in Kosovo and led to regime change in Serbia".

In an analysis, published one year before Kosovo declared independence, Phares stated that "if that [independence] happens, then the same must also offered Bosnian Serbs."

Jedan iz buduce Trumpove ekipe tokom rata u Bosni zalagao se zestoko za intervenciju protiv Srba. Ne znam zasto to se ne spominje u srpskoj stampi. :-)

Kako god, nije smiješno, Vučićev Informer nije slagao, jedan od Trumpovih savjetnika za vanjsku politiku je očito srbijanski lobist, o Giulianiju da ne govorimo. Ja ove činjenice ne bih potcjenjivala.

Slavni bivši njujorški gradonačelnik Rudy Giuliani, koji je maknuo kriminal s ulica pojačavši prisutnost policije, bio je među onim republikancima koji su se žestoko protivili odluci Billa Clintona da 1999. NATO bombardira Srbiju.
U proljeće 2012. posjetio je Beograd, javno podržavši kandidaturu Tomislava Nikolića uoči predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio demokrata Borisa Tadića. Nikolić je tada, slično ovome što se dogodilo u SAD-u, pobijedio u Srbiji uz šok i nevjericu kompletne javnosti za koju je Tadić, umjereni iako neomiljeni kandidat, trebao biti uvjerljiv pobjednik pokraj neotesanog i neuglađenog Nikolića.

Giuliani said in press interviews in Belgrade that he would become an adviser to Vucic if he won,
Image
arzuhal

#2732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

Ja sam dosad čuo, od svih analitičara, samo dva razloga jačeg uplitanja USA po pitanju BiH: rušenje Dejtona i jači upliv Rusije.

Inače neće mrdnut prstom...
dezurni_ucenik

#2733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:47, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:47, edited 1 time in total.
Banksy

#2735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

arzuhal wrote:Ja sam dosad čuo, od svih analitičara, samo dva razloga jačeg uplitanja USA po pitanju BiH: rušenje Dejtona i jači upliv Rusije.

Bude li mirno, naravno da neće.
A krene li Rusija u akcije poput one u Crnoj Gori, opet neće.
Ima li jačeg upliva od tog...
arzuhal

#2736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:Ja sam dosad čuo, od svih analitičara, samo dva razloga jačeg uplitanja USA po pitanju BiH: rušenje Dejtona i jači upliv Rusije.

Nekada je bolje da se Amerika i ne miješa :mrgreen: Neki vele da bi dolazak Trumpa mogao pozitivno djelovati na EU, u smislu otrežnjenja i konsolidacije, tako da može dobro djelovati i po nas...Uglavnom: Amerika jest konsolidovana demokratija (ono u čemu joj Rusija nije ni do članaka bez obzira na državni aparat i njegove strukture), i njena (vanjska) politika neće imati neka (veća) odstupanja, to je zasigurno...

A možda je to dobro?
, kaže priča...
statixx

#2737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

Washington je prepustio ovaj dio Balkana Briselu, a EU, zbog vlastitih problema, ne snalazi se bas najbolje u toj ulozi, sto Rusija nastoji kapitalizovati.
BHCluster

#2738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BHCluster »

Drvosjeca iz Dejcica

#2739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

BHCluster wrote:
Kršćanski talibanat :mrgreen:
daddy-kool

#2740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Hoćel im halalit što su ih bombardovali?
Fudo387

#2741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

BHCluster wrote:
Sto je najgore, ona se uopste ne zajebaje.
Poslije ove analize i molitve garant je zavrsila na nekoj zabavi gdje se nakon litra tekile opalila sa likom kojeg je prvi put srela, i njega je Bog poslao.
spreca

#2742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by spreca »

Image

:lol: :lol:
Banksy

#2743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

spreca wrote:Image

:lol:

Image
Hakiz

#2744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

arzuhal wrote:
Banksy wrote:

Nekada je bolje da se Amerika i ne miješa :mrgreen: Neki vele da bi dolazak Trumpa mogao pozitivno djelovati na EU, u smislu otrežnjenja i konsolidacije, tako da može dobro djelovati i po nas...Uglavnom: Amerika jest konsolidovana demokratija (ono u čemu joj Rusija nije ni do članaka bez obzira na državni aparat i njegove strukture), i njena (vanjska) politika neće imati neka (veća) odstupanja, to je zasigurno...

A možda je to dobro?
, kaže priča...
Amerika i ne mora da se umiješa.

Ako RS organizuje referendum za otcjepljenje i krene tim putem, Amerika se i ne mora miješati. Dovoljno je da ne uradi ništa, da ne kaže ništa, da ne uputi poruku da je protiv toga. Samo da šuti.

Rusija podrži, Amerika ne osudi. I tu je ili kraj BiH ili rat.

To je mogući problem sa Trumpovim odnosom prema BiH.

Neke izjave su baš interesantne u smislu kako će ih izvesti. Na primjer povlačenje iz WTO i slično. Korporacije će sjediti skrštenih ruku na ukidanje globalizacije, vraćanje proizvodnje iz zemalja sa jeftinom radnom snagom u SAD, reciprocitet drugih zemalja u smislu carina i ostalih nameta pri uvozu SAD proizvoda u te zemlje itd? Mislim da bi to moglo bit interesantno. Osim, naravno, ako ta priča nije bila šarena laža za glasove tihe većine, a u stvarnosti od toga nema ništa.

P. S. Da li se demokrati sada kaju što nisu pustili Sandersa da bude kandidat umjesto Hilari?
Last edited by Hakiz on 10/11/2016 15:13, edited 2 times in total.
pici

#2745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

spreca wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Image
Fudo387 wrote:
BHCluster wrote:
Sto je najgore, ona se uopste ne zajebaje.
Poslije ove analize i molitve garant je zavrsila na nekoj zabavi gdje se nakon litra tekile opalila sa likom kojeg je prvi put srela, i njega je Bog poslao.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
arzuhal

#2746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

Sljedeći je Fahro, i on ima tauver...A Šešelju ne treba kula, on će to nako uzet...
sinuhe

#2747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Ne znam samo sta ce mediji sljedece cetiri godine obzirom da nemaju sta vise koristiti protiv njega a i zena mu se slikala gologuza.
Njima bi kakav rat ili opoziv najvise i odgovarao.
RNG_25

#2748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

zeina wrote:
RNG_25 wrote:Za razliku od stavova tebi sličnih, dobrota (kao i zlo uostalom) čovjeka nije limitirana religijom kojom isti pripada. Trump, neovisno od svoje nereligioznosti (ako je nereligiozan) i ostalog pokazuje osobine koje ga u totalitetu uzvisuju i iznad previše današnjih primjerice arapa, bez obzira na nominalnu pripadnost Islamu potonjih.
Gdje sam ja spomenula bilo ciju religiju? Vidi se ko je opterecen religijom i ko prica o tome, potenciras pitanje religije jer ti je Trump drag ocito samo zato sto je napadao i govorio lose o muslimanima, zbog toga je on velicina u tvojim ocima...kakve veze imaju arapi sa bilo cim...opterecen si muslimanima, arapima, islamom i religijom opcenito, sa takvima nema zdrave rasprave
Histerišeš bez potrebe, spomenuo sam religiju u kontekstu argumenta za moj stav, a protiv tvog stava, neovisno o tome što ti nisi spomenula istu.

Drugačije rečeno:

1. Stavio sam Trumpa i njegovu religiju (ili odsustvo iste) u relaciju sa dosta arapskih muslimana (ili muslimana općenito) i njihovu nominalnu pripadnost islamu/Islamu da ukažem na poentu - da neko može biti dobar čak i ako ima stavove dijametralno suprotne mojima ili drugima koji tvrde za sebe da su "najbolji".

2. Spomenuo sam religiju i zato jer upravo Trump često kritikuje i napada muslimane, mislim da je ovo bilo općenito poznato i mislim da nije bilo potrebe da na to posebno ukazujem. Tj., spomenuo sam religiju s pretpostavkom da sugovornik i ostali znaju zbog čega se religija može i treba spomenuti u diskusiji o Trumpu kao nekome ko je dobar ili loš - a može i treba se spomenuti zbog napisanog u prvoj rečenici ovog pasusa.

3. Spomenuo sam arape kao eklatantan primjer jedne od danas najnazadnije grupacije ljudi (ako ne i najnazadnije), iako su isti nominalno muslimani i iako njihovo bivanje muslimanima bi trebalo da ih učini "boljim" od nekoga kao Trumpa.

4. "Opterećen" sam religijom jer religiju smatram izuzetno bitnom za svakog i sve, stalno u svojim postovima se dotičem religije jer sam stava da je religija jedna od najmoćnijih i najvažnijih stvari. Obzirom da vidim da si čitala mnoge moje postove, ovo bi ti trebalo biti itekako poznato - the shodno tome tvoja histerična reakcija je nadasve nepotrebna.

5. Više puta sam rekao, pa evo i opet, a to je da su dobro i zlo objektivni i, za ovaj moj odgovor bitno, neodvojivi od religije. Shodno tome, kada pričam o dobru ili zlu, apsolutno ću se uvijek dotaći religije, shodno mojim ličnim stavovima o ovim stvarima.

Eto, toliko od mene.
pici

#2750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

sad kad DUMPU počnu stizat obavještajni podatci od 17 agencija, prisjest će mu sijelo s putINom :izet: :mrgreen:

Huso probeharo ovijeH osam godina, misli kravarski pleyboy se slikat i bacat lopte po stadijonima :mrgreen:
Post Reply