Sebija All about

Post Reply
seln

#2726 Re: Sebija All about

Post by seln »

Innovation wrote:
Hljeb je uvijek svjez.
Masnoce, proteini, secer, kafa, creveno meso, sve vrste povrca i voca, itd.
Haman ljudi lazu.
orinoco

#2727 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

seln wrote:Njemacka, samo kao primjer. U vecini drzava zapadne Europe je isto.
Vecina stavlja na raspolaganje pacijentima dnevni jelovnik gdje mogu birati izmedju 2-3 razlicita jela, ukljucujuci halal i vegetarijansku hranu.
Naravno, ne ocekujem to isto u Bosni..ali pitanje "caj ili kafa", odnosno bar malo vise svjezeg hljeba (bar je to u Bosni jeftino) i malo vise varijacija (salama, sir, puter) ne bi osiromasilo KCUS.
:thumbup:

Ne vidim razlog zašto i u KCUS nebi bilo omogućeno biranje hrane :? Da, sjetih se, zbog bržeg povrata duga KCUS štedi se na hrani pacijenata, nabavlja se najjeftinija hrana i sirovina na uštrb kvaliteta i kvantiteta.
PM72

#2728 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Nemojte se čuditi kad Sebija naredi da se i hrana nosi od kuće...i eto ti nove uštede.
mallory

#2729 Re: Sebija All about

Post by mallory »

hrasno38 wrote:
mallory wrote:.
sto izbrisa odlican post :?
Spijuni vrebaju... Salu na stranu, posto znam da se kontrolisu facebook profili, ne bi me cudilo da se prate i forumi. A sad i nije bas vrijeme da ostanem bez posla :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2730 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

mallory wrote:
hrasno38 wrote:
mallory wrote:.
sto izbrisa odlican post :?
Spijuni vrebaju... Salu na stranu, posto znam da se kontrolisu facebook profili, ne bi me cudilo da se prate i forumi. A sad i nije bas vrijeme da ostanem bez posla :)
Aha onda svaka cast postujem i jos jedan dokaz kakva strahovlada vreba na KCUS-u!!!
hrasno38

#2731 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Vecina stavlja na raspolaganje pacijentima dnevni jelovnik gdje mogu birati izmedju 2-3 razlicita jela, ukljucujuci halal i vegetarijansku hranu.
Naravno, ne ocekujem to isto u Bosni..ali pitanje "caj ili kafa", odnosno bar malo vise svjezeg hljeba (bar je to u Bosni jeftino) i malo vise varijacija (salama, sir, puter) ne bi osiromasilo KCUS.
Innovation wrote:Hljeb je uvijek svjez.
:-)

hrasno38 sta ti kazes na ovo?
Povecaj kolicine vazelina pod obavezno pocinjes da prestizes pojedince :evil:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2732 Re: Sebija All about

Post by japin_mutapi »

hrasno38 wrote: kao sto ni Alija nije rekao borcima da ce jesti zlatnim kasikama....
pa i nije rekao, to je napisao senad avdić u slobodnoj bosni kao "anegdotu" - alija u razgovoru sa svojim pratiocem i vozačem, koji je bio neraspoložen, kako bi ga utješio, kaže mu kako će se jesti zlatnim kašikama nakon rata, na što če ovaj upitati aliju - g. predsjedniče, pa ko je ovdje zadužen za viceve, vi ili ja

eto
orinoco

#2733 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

japin_mutapi wrote:
hrasno38 wrote: kao sto ni Alija nije rekao borcima da ce jesti zlatnim kasikama....
pa i nije rekao, to je napisao senad avdić u slobodnoj bosni kao "anegdotu" - alija u razgovoru sa svojim pratiocem i vozačem, koji je bio neraspoložen, kako bi ga utješio, kaže mu kako će se jesti zlatnim kašikama nakon rata, na što če ovaj upitati aliju - g. predsjedniče, pa ko je ovdje zadužen za viceve, vi ili ja

eto
A ti bio prisutan kad je Alija govorio o zlatnim kašikama, pa znaš da je to bila utjeha?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2734 Re: Sebija All about

Post by japin_mutapi »

orinoco wrote:
japin_mutapi wrote:

eto
A ti bio prisutan kad je Alija govorio o zlatnim kašikama, pa znaš da je to bila utjeha?
izvini, nisam skonto
insomnia78

#2735 Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Zato ti znas. Jucer se registrov'o da nam pojasnis situaciju
Image
Cherry-Cherry

#2736 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

PM72 wrote:Nemojte se čuditi kad Sebija naredi da se i hrana nosi od kuće...i eto ti nove uštede.
I da svaki pacijent plati dio računa za struju, vodu i grijanje.
Hamolj

#2737 Re: Sebija All about

Post by Hamolj »

A da se u KCUS-u otvori gostionica u kojoj bi se janjci okretali ? Mislim da pacijenti ne bi imali ništa protiv.
orinoco

#2738 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

japin_mutapi wrote:izvini, nisam skonto
Teško je tvrditi neke situacije ili izjave, ako izvor nije pouzdan i vjerodostojan, ili ako im lično ne svjedočiš.
orinoco

#2739 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

Hamolj wrote:A da se u KCUS-u otvori gostionica u kojoj bi se janjci okretali ? Mislim da pacijenti ne bi imali ništa protiv.
Već postoji, doduše bez janjaca na ražnju, ali nikad se ne zna šta će lokalni SDA moćnici odlučiti, i hrana se uveliko distribuira po bolesničkim sobama kao "dodatak bolničkoj prehrani" :)
Matzan

#2740 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Esdepeovci, počeli salonci da vam priskaču u pomoć. :mrgreen:
Innovation

#2741 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

hrasno38 wrote:
Innovation wrote:Hljeb je uvijek svjez.
:-)

hrasno38 sta ti kazes na ovo?
Povecaj kolicine vazelina pod obavezno pocinjes da prestizes pojedince :evil:
:?: :?
Sta sam to ruzno rekla ili nekoga branila?
Samo sam prokomentarisala jelovnik, lezecih pacijenata u bolnici.
Valjda taj jelovnik neko sastavlja i propisuje za odredjene dijagnoze.

p.s.
Taj bajni "vazelin", koji ti toliko reklamiras /ne znam u koje svrhe ga ti koristis/, koristim za mazanje cizama. Probaj 100% ne propusta vodu. :oops:
hrasno38

#2742 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Innovation wrote: :?: :?
Sta sam to ruzno rekla ili nekoga branila?
Samo sam prokomentarisala jelovnik, lezecih pacijenata u bolnici.
Valjda taj jelovnik neko sastavlja i propisuje za odredjene dijagnoze.

p.s.
Taj bajni "vazelin", koji ti toliko reklamiras /ne znam u koje svrhe ga ti koristis/, koristim za mazanje cizama. Probaj 100% ne propusta vodu. :oops:
Oprosti nisam znao da si zenskog roda.....ipak bi birao rijeci bez obzira na neslaganja! :-?
Innovation

#2743 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
japin_mutapi wrote:izvini, nisam skonto
Teško je tvrditi neke situacije ili izjave, ako izvor nije pouzdan i vjerodostojan ili ako im lično ne svjedočiš.
Zar stvarno?
Ovo treba dobro zapamtiti. :thumbup: :saveta:
Innovation

#2744 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Hamolj wrote:A da se u KCUS-u otvori gostionica u kojoj bi se janjci okretali ? Mislim da pacijenti ne bi imali ništa protiv.
Već postoji, doduše bez janjaca na ražnju, ali nikad se ne zna šta će lokalni SDA moćnici odlučiti, i hrana se uveliko distribuira po bolesničkim sobama kao "dodatak bolničkoj prehrani" :)
:(

Pa se zato operisanim pacijentima, desavaju razne zgode i nezgode.
insomnia78

#2745 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:Esdepeovci, počeli salonci da vam priskaču u pomoć. :mrgreen:
Ja evo samo cekam da se spomene islamska deklaracija naseg dobrog dede
orinoco

#2746 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

Innovation wrote:
orinoco wrote:

Nisu sve operacije abdominalne, ima i ortopedskih npr., a i nisu svi pacijenti hirurški tretirani.
Innovation

#2747 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Innovation wrote:
orinoco wrote:

Nisu sve operacije abdominalne, ima i ortopedskih npr., a i nisu svi pacijenti hirurški tretirani.
:thumbup: :mrgreen: :cutim: :lol:
Dozer

#2748 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Hajde da budemo pragmaticni, ali i realni, a pogotovo iskeni. Evo cinjenica.

- Na KCUS-u se javasluk, korupcija, nepotizmi, nestrucnost, pronevjee i pljacka sirih razmjera desavaju i kamaraju vec 20 godina.
- Doktori su uzimali lopatom gdje i kako su stigli, radili na po 2-3-4 razlicita radna mjesta/klinike, koverte ih je masa uredno uzimala ( i ocekivala), a neki su imali i svoje ustaljene tarife, sto je javna tajna.

Hajmo sad i na ostale fakte...
- Sebija niti je zivjela niti radila na Jupiteru, tako da je ona sve ovo uredno znala, a vejrovatno bila i sastavni dio svega toga. Ne kazem da jeste, nego - vjerovatno.
- To sto se ona sada pravi prenerazenom zatecenim stanjem nije nista drugo nego predstava za javnost, pogotovo kada se zna njena veza s apotekom Dina,u kojoj se moze kupiti sve sto nigdje drugo ne.

E sad, ovo sve sto se tice uvodjenja reda na KCUS, ukidanje javasluka, duplih praksi (javna i privatna), odnosa prema pacijentia, i uopste funkcionisanja bolnice - ja podrzavam, bez obzira ko to da radi.
Ali, s druge strane, VELIKO je pitanje da li ce sve zaista funkcionisati kako ona to predstavlja sada, tj. kao sto bi zaita trebalo.
Meni je u startu vrlo problematicna petljavina oko finansija, a ocito je da se radi o petljavini.

Istovremeno, a u skladu sa svime sto je ona rekla, mene zanimaju odgovori na sljedeca pitanja:
1. S obzirom na sve izneseno, vise je nego jasno da su tamo pronevjereni milioni. Koliko je krivicnih prijava KCUS, tj. ona kao direktorica, podnijela protiv odgovornih?
2. Tvrdi da je vratila 60 miliona dugova, ali ni jednom rijecju nije spomenula strukturu tih dugova, kao ni kome je tacno KCUS dugovao oko 100 miliona (njene rijeci), od cega je ona vec vratila 60. I kome ih je vratila?
Upravo ovdje se krije ta muljaza, jer KCUS je na polugodistu 2015 imao nesto preko 59 miliona duga i nesto preko 11 miliona potrazivanja, kao i nesto preko 14 miliona na zalihama. Dakle, ispada da se na neki volsebni nacin za samo 6 mjeseci pojavilo jos preko 60 miliona novog duga, nepoznatog do tog momenta.
Ona je to sve pokusala objasniti kroz neke neuknjizene stvari, ali cifra koju je spomenula nije bila ni priblizna ovoj od 60 miliona.
Pitanje je - otkud joj uopste cifra duga od 100 miliona, i cime je to dokazala?

Ovdje imamo strcnjaka i poznavaoca svega toga,
mario01 wrote:.
, pa bi bilo zaista lijepo da nam malo detaljnije pojasni sve ovo. Prethodna objasnjenja su mu bila nesuvisla, a na neka moja pitanja se uredno napravio blesav i preskocio ih, a za neka je rekao i da nisu vrijedna komentarisanja. Pa evo...mozda nam ponudi odgovore na ovo....
hrasno38

#2749 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Hajde da budemo pragmaticni, ali i realni, a pogotovo iskeni. Evo cinjenica.

- Na KCUS-u se javasluk, korupcija, nepotizmi, nestrucnost, pronevjee i pljacka sirih razmjera desavaju i kamaraju vec 20 godina.
- Doktori su uzimali lopatom gdje i kako su stigli, radili na po 2-3-4 razlicita radna mjesta/klinike, koverte ih je masa uredno uzimala ( i ocekivala), a neki su imali i svoje ustaljene tarife, sto je javna tajna.

Hajmo sad i na ostale fakte...
- Sebija niti je zivjela niti radila na Jupiteru, tako da je ona sve ovo uredno znala, a vejrovatno bila i sastavni dio svega toga. Ne kazem da jeste, nego - vjerovatno.
- To sto se ona sada pravi prenerazenom zatecenim stanjem nije nista drugo nego predstava za javnost, pogotovo kada se zna njena veza s apotekom Dina,u kojoj se moze kupiti sve sto nigdje drugo ne.

E sad, ovo sve sto se tice uvodjenja reda na KCUS, ukidanje javasluka, duplih praksi (javna i privatna), odnosa prema pacijentia, i uopste funkcionisanja bolnice - ja podrzavam, bez obzira ko to da radi.
Ali, s druge strane, VELIKO je pitanje da li ce sve zaista funkcionisati kako ona to predstavlja sada, tj. kao sto bi zaita trebalo.
Meni je u startu vrlo problematicna petljavina oko finansija, a ocito je da se radi o petljavini.

Istovremeno, a u skladu sa svime sto je ona rekla, mene zanimaju odgovori na sljedeca pitanja:
1. S obzirom na sve izneseno, vise je nego jasno da su tamo pronevjereni milioni. Koliko je krivicnih prijava KCUS, tj. ona kao direktorica, podnijela protiv odgovornih?
2. Tvrdi da je vratila 60 miliona dugova, ali ni jednom rijecju nije spomenula strukturu tih dugova, kao ni kome je tacno KCUS dugovao oko 100 miliona (njene rijeci), od cega je ona vec vratila 60. I kome ih je vratila?
Upravo ovdje se krije ta muljaza, jer KCUS je na polugodistu 2015 imao nesto preko 59 miliona duga i nesto preko 11 miliona potrazivanja, kao i nesto preko 14 miliona na zalihama. Dakle, ispada da se na neki volsebni nacin za samo 6 mjeseci pojavilo jos preko 60 miliona novog duga, nepoznatog do tog momenta.
Ona je to sve pokusala objasniti kroz neke neuknjizene stvari, ali cifra koju je spomenula nije bila ni priblizna ovoj od 60 miliona.
Pitanje je - otkud joj uopste cifra duga od 100 miliona, i cime je to dokazala?

Ovdje imamo strcnjaka i poznavaoca svega toga,
mario01 wrote:.
, pa bi bilo zaista lijepo da nam malo detaljnije pojasni sve ovo. Prethodna objasnjenja su mu bila nesuvisla, a na neka moja pitanja se uredno napravio blesav i preskocio ih, a za neka je rekao i da nisu vrijedna komentarisanja. Pa evo...mozda nam ponudi odgovore na ovo....
Nije lud....iskernim odgovorom puca samar sefovoj zeni....dje ces na familiju "velikog vodje". Ja vjerujem i onim najzagrizenijim SDA-ovcima je ovo objasnjenje Seke o vracanju dugova izazvalo smijeh....s tim sto ovo nije tuzno nego nesto sto se redovno praktikuje po svim firmama gdje su direktori iz SDA.
hrasno38

#2750 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Nacuo sam i da Seka uvodi neke inovacije u bolnici....samo da Braco skonta kako da se ugradi u nabavku istih. :izet:

Image
Post Reply