Svijet bez religija
-
Invincible
#2726 Re: Svijet bez religija
Nisam fizičar, ali valjda na ovo misliš.
Protoni i neutroni imaju podjednaku masu, te su oko 2000 puta teži od elektrona čiju masu zanemarujemo, pa zbog toga jezgra čini 99,95 % mase atoma. Masa elektrona me, masa protona mp i masa neutrona mn su fundamentalne konstante, i mogu se pronaći u tablici periodni sustav elemenata.
Protoni i neutroni imaju podjednaku masu, te su oko 2000 puta teži od elektrona čiju masu zanemarujemo, pa zbog toga jezgra čini 99,95 % mase atoma. Masa elektrona me, masa protona mp i masa neutrona mn su fundamentalne konstante, i mogu se pronaći u tablici periodni sustav elemenata.
- Smrcak15
#2727 Re: Svijet bez religija
nemislim na to i nije 2000 puta nego ovolikoInvincible wrote:Nisam fizičar, ali valjda na ovo misliš.
sa NASA stranice
http://hesperia.gsfc.nasa.gov/sftheory/glossary.htm
Neutron An electrically neutral elementary particle. A neutron is 1839 times heavier than an electron.
Jesi li znao za ovo?
-
Invincible
#2728 Re: Svijet bez religija
I sad imaš neki ajet 18:39 i 3 slova koja se podudaraju i to je dokaz nečega?
- Smrcak15
#2729 Re: Svijet bez religija
da upravo u tom ajetu konsonanti slova za Neutron (NTRN) se u toj formaciji nalazi upravo bas tu, od 6236 ajeta bas na tom mjestuInvincible wrote:I sad imaš neki ajet 18:39 i 3 slova koja se podudaraju i to je dokaz nečega?
evo

dokaz iz Kur'anskog pretrazivaca

kako to da Muhammed zna ove stvari a ti jos neznas, pa mi bubnes cifru od 2000 puta a ono 1839 puta vise, a ovamo sa strane mlataras gluposti uopste neznas sa kakvim stvarima raspolazemo i sta imamo u magacinu od lahkog i teskog naoruzanja
- arzuhal
#2730 Re: Svijet bez religija
Da je meni neko "dokazivao" islam preko ovih neutrona i ostalih "naučnih otkrića u Kur'anu", ja nikad ne bih musliman postao...Posvetio bih se splavarenju, pisanju stihova, branju gljiva, potragom za Bigfutom ili Nesi, uglavnom bih radio nešto korisno 
-
broj dva
#2731 Re: Svijet bez religija
--------Smrcak15 wrote:da upravo u tom ajetu konsonanti slova za Neutron (NTRN) se u toj formaciji nalazi upravo bas tu, od 6236 ajeta bas na tom mjestuInvincible wrote:I sad imaš neki ajet 18:39 i 3 slova koja se podudaraju i to je dokaz nečega?
evo
kako to da Muhammed zna ove stvari a ti jos neznas, pa mi bubnes cifru od 2000 puta a ono 1839 puta vise, a ovamo sa strane mlataras gluposti uopste neznas sa kakvim stvarima raspolazemo i sta imamo u magacinu od lahko i tesko naoruzanja
Izini jarane ali ovo nije dokaz nicega.
Da je napisano u ajetu 18:39 da se atom sastoji od elementarni cestica i da je neutron 1839 puta tezi od elektrona evo ja prvi bi poceo istrazivati religiju.
A ovako si na nivou Nostradamusovi prorocanstava koja imaju tu iritirajucu osobinu da ljudi poznaju prorocanstvo tek nakon sto se desi a nikad prije samog dogadjaja.
- Smrcak15
#2732 Re: Svijet bez religija
broj dva wrote:--------Smrcak15 wrote:da upravo u tom ajetu konsonanti slova za Neutron (NTRN) se u toj formaciji nalazi upravo bas tu, od 6236 ajeta bas na tom mjestuInvincible wrote:I sad imaš neki ajet 18:39 i 3 slova koja se podudaraju i to je dokaz nečega?
evo
kako to da Muhammed zna ove stvari a ti jos neznas, pa mi bubnes cifru od 2000 puta a ono 1839 puta vise, a ovamo sa strane mlataras gluposti uopste neznas sa kakvim stvarima raspolazemo i sta imamo u magacinu od lahko i tesko naoruzanja
Da je napisano u ajetu 18:39 da se atom sastoji od elementarni cestica i da je neutron 1839 puta tezi od elektrona evo ja prvi bi poceo istrazivati religiju.
A ovako si na nivou Nostradamusovi prorocanstava koja imaju tu iritirajucu osobinu da ljudi poznaju prorocanstvo tek nakon sto se desi a nikad prije samog dogadjaja.
kakko nevidite poentu ovdje, zar nevidis da je tekst programiran da daje duple informacije
koristi se postojece rijeci ali te postojece rijeci postavlja na tacno mjesto da koprespondira buducem naucnom otkricu iz 1932 godine kad ga je James Chadwick oktrio i nazvao tako.
Da je napisano, Neutron je veci od elektrona 1839 puta, bi bila falinka, jer Muhammed i generacije poslije niko nebi razumio rijeci poput neutrona i elektrona i to bi samo uzimalo mjesto u Kuranu i nebi imalo nikakvu svrhu za genercije tokom 1300 godina
da bi se izbjeglo ovo, tekst se programira da daje duple informacije, i ovo nije jedini slucaj imamo masa drugih primjera programiranja na ovakav nacin.
nostrodamusova proprocanstva nebi ni pas sa maslom pojeo, kako je nejasno i neprecizno , toliko se moze razvuci da moze da bude sve i svasta.A ovako si na nivou Nostradamusovi prorocanstava koja imaju tu iritirajucu osobinu da ljudi poznaju prorocanstvo tek nakon sto se desi a nikad prije samog dogadjaja
Last edited by Smrcak15 on 03/05/2016 15:46, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#2733 Re: Svijet bez religija
Arzo moj dobri, nekome je isaret dovoljan, neko ko poznaje imalo fiziku i ove stvari, njemu su dovoljne ove stvari da spozna da je Kuran od sveznajuceg koji poznaje buducnost i te iste elektrone i neutrone koje je stvorio od davnina.arzuhal wrote:Da je meni neko "dokazivao" islam preko ovih neutrona i ostalih "naučnih otkrića u Kur'anu", ja nikad ne bih musliman postao...Posvetio bih se splavarenju, pisanju stihova, branju gljiva, potragom za Bigfutom ili Nesi, uglavnom bih radio nešto korisno
Cinjenica je od koje se nemoze pobjeci jeste da imamo 4 konsonanta slova od rijeci neutron na tacnoj poziciji od 6236 ajeta totalno bas na tom mjestu u tom redosljedu.
jeli moze biti slucajnost kod Allaha, nemoze. Ko eto Allah kad je spustao objavu da nije znao za ovo, pa ko sad mi kad otkrijemo pa da se i Allah ibreti, otkud ovo tu u mojoj knjizi a da "Ja" nisam znao
znaci nemoze biti slucajnost kod Boga jer je slucajnost produkt neznanja buducnosti
i jos nesto nemoze biti masa ovakvih slucajeva a da sve bude slucajnost, jer slucajnost nemoze biti prisutna kod Allaha jer zna buducnost, a i zna da cemo o ovim stvarima pricati , ili boje reci znao je da cemo pricati o ovome prije nego je stvorio svijet.
Tako da nemoze nista drugo biti osim programiranje duplih informacija da bude Ajet/znak za razumom obdaraene i one koje su upuceni u nauku.
- Plavo-bijeli
#2734 Re: Svijet bez religija
Kako ti ne dosadi vise Smrcak, opet ti o neutronu
Nešto razmišljam da je Zemlja stvarno nekim slučajem ravna ploča, ti bi rekao evo vidiš piše u ajetu zemlju sam vam poravnao, kud ćeš većeg dokaza od toga, a ovako pošto nije traži se drugačije značenje, ništa čudno
Da se podsjetimo:
5:19: A Zemlju smo prostrli i po njoj nepomične planine razbacali i učinili da na njoj sve s mjerom raste
20:53: On je za vas Zemlju posteljom učinio i po njoj vam prolaze utro, i On spušta s neba kišu!" – Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.
43:10: Onaj koji vam je Zemlju kolijevkom učinio i po njoj vam prolaze stvorio, da stignete kuda naumite;
50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,
51:48: i Zemlju smo prostrli – tako je divan Onaj koji je prostro! –
71:19: Allah vam je Zemlju učinio ravnom
78:6; Zar Zemlju posteljom nismo učinili
79:30: Poslije toga je Zemlju poravnao,
88:20: i Zemlju – kako je prostrta?!
91:6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini,
Ne trebaš bit glup da shvatiš šta ovi ajeti žele reći i šta govore...
Na temu neutrona
Da se podsjetimo:
5:19: A Zemlju smo prostrli i po njoj nepomične planine razbacali i učinili da na njoj sve s mjerom raste
20:53: On je za vas Zemlju posteljom učinio i po njoj vam prolaze utro, i On spušta s neba kišu!" – Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.
43:10: Onaj koji vam je Zemlju kolijevkom učinio i po njoj vam prolaze stvorio, da stignete kuda naumite;
50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,
51:48: i Zemlju smo prostrli – tako je divan Onaj koji je prostro! –
71:19: Allah vam je Zemlju učinio ravnom
78:6; Zar Zemlju posteljom nismo učinili
79:30: Poslije toga je Zemlju poravnao,
88:20: i Zemlju – kako je prostrta?!
91:6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini,
Ne trebaš bit glup da shvatiš šta ovi ajeti žele reći i šta govore...
Na temu neutrona
- Krastavica
#2735 Re: Svijet bez religija
ja objasnjenja i teorija

- ABH017
#2736 Re: Svijet bez religija
Ja bih to nazvao kompleksima.skupljac_zeljeza wrote:Zanimljive su tvrdnje, a zna se odakle se prepisuju, da je svaki vjernik indoktrinisan i nema osjećaj za analitičko promišljanje dok niko ne analizira kako se to u obliku nove religije, a zvane Novi ateizam sa priručnicima, agresivnim misionarima, video klipovima itd...uspjela uspješno nakalemiti na ovo naše tlo. Da li je možda po inerciji prošlog sistema koji je davao prednost ateizmu i kritici religije u odnosu na religiju. Indoktrinacija?ABH017 wrote:Samo što se svako 20-30 stranica (na svakoj temi), vrte jedni te isti forumaši sa jednim te istim postovima.skupljac_zeljeza wrote:![]()
I tako evo preko 100 stranica 'analitičkog promišljanja' nije dokazalo da bi svijet bio bolji bez religije što je izgleda sve vrijeme bila namjera.
Namjera je jasna, ali je mnogo zanimljivije baviti se razlozima koji dovode do potrebe za postavljanjem ovakvih tema.
I ja sam nostalgičan za tim lijepim vremenima, ali sam i te kako svjestan da religije, a posebno vjernici, nemaju baš mnogo udjela u raspadu zajedničke države.
Sasvim druga je priča o kasnijem jačanju religija.
Na to je najviše uticala nacionalistička politika kroz medije, ali i kroz druge vidove uticaja na obični puk.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2737 Re: Svijet bez religija
nema labavo....ako nema religije nema ni kopije ugovora...pa ti vidiŽene u Saudijskoj Arabiji konačno imaju pravo na kopiju bračnog ugovora
- Krastavica
#2738 Re: Svijet bez religija
Nema dalje , Saudija dopustila nest , aj bar ce se pomjerit sa zadnjeg mjesta na predzadnje po slobodama
- ABH017
#2739 Re: Svijet bez religija
Ja sam prisustvovao nekim od čuda, koje je Smrchak naveo. Međutim, kad to ispričam onima koji ne vjeruju, oni me gledaju kao da hoće pitati "jesi ti bio napušen, pijan, šta li... Jesi sanjao... ???".nasa wrote:e vala @smrcak ode ti ....kako god, on bi koliko sam shvatila radije neki zivi dokaz u svom zivotu, za sebe
Ne vjeruju ni oni koji znaju da nikad ne lažem. Jednostavno ne mogu da vjeruju. Tako da je to uzaludno gubljenje vremena.
- ABH017
#2740 Re: Svijet bez religija
Apropo ovih upita za čuda i (kao) nerazumijevanja različitosti današnjih prilika u odnosu na one od prije 1500, 2000, 5000 godina itd.
Nešto zamišljam hazreti Aišu kako "voda" pudlicu na kanafi. Marija Magdalena je možda vodala šicua. Ipak Isa a.s. i Muhammed a.s. su mogli voditi buldoge ili vučjake, Musa a.s. dogu. Naravno hranu za pse kupovali su u Bingu, Konzumu, Lidlu, Edeki itd.. Zavisno od lokacije kuda bi se šetali. Kreću se na rošluama, biciklima, skejtovima... Kako idu na skijanje i organizuju team buildinge. Voze se u dzipovima, lete avionima, dopisuju se preko vibera i messengera, izučavaju prethodno objavljene religije na supersoničnim laptopima i tabletima.
Nije mi jasno kako su pored svega ovoga još imali vremena za držanje robova, više žena, nakva čuda itd..
Zapravo želim samo da ukažem kakve se sve budalaštine pripisuju kao nesavršenost neke vjere i religije. Najveći apsurd je da oni koji ovakve stvari prigovaraju, smatraju da su napisali nešto pametno.
Nešto zamišljam hazreti Aišu kako "voda" pudlicu na kanafi. Marija Magdalena je možda vodala šicua. Ipak Isa a.s. i Muhammed a.s. su mogli voditi buldoge ili vučjake, Musa a.s. dogu. Naravno hranu za pse kupovali su u Bingu, Konzumu, Lidlu, Edeki itd.. Zavisno od lokacije kuda bi se šetali. Kreću se na rošluama, biciklima, skejtovima... Kako idu na skijanje i organizuju team buildinge. Voze se u dzipovima, lete avionima, dopisuju se preko vibera i messengera, izučavaju prethodno objavljene religije na supersoničnim laptopima i tabletima.
Nije mi jasno kako su pored svega ovoga još imali vremena za držanje robova, više žena, nakva čuda itd..
Zapravo želim samo da ukažem kakve se sve budalaštine pripisuju kao nesavršenost neke vjere i religije. Najveći apsurd je da oni koji ovakve stvari prigovaraju, smatraju da su napisali nešto pametno.
- shbc
#2741 Re: Svijet bez religija
Zanimljivo kako je Muhamed, sa kojim je nastao Islam, bas posljednji poslanik te religije... Nije Allah predvidio da ce ateizam samo rasti u buducnosti, sta li
p.s. "72 virgins? Better give me 72 sluts who know what the hell they are doing!"
p.s. "72 virgins? Better give me 72 sluts who know what the hell they are doing!"
- Towelie
#2742 Re: Svijet bez religija
Da bi bili pretposlednji, treba neko i zapravo da bude gori od njih po ovom pitanju.Krastavica wrote:Nema dalje , Saudija dopustila nest , aj bar ce se pomjerit sa zadnjeg mjesta na predzadnje po slobodama
- ABH017
#2743 Re: Svijet bez religija
Naprotiv, predvidio je.shbc wrote:Zanimljivo kako je Muhamed, sa kojim je nastao Islam, bas posljednji poslanik te religije... Nije Allah predvidio da ce ateizam samo rasti u buducnosti, sta li![]()
Što se tiče ukusa, o njima je bespotrebno i bezrazložno diskutovati.
- shbc
#2744 Re: Svijet bez religija
Sto nam onda ne da jos kakvog poslanika da nas izvede na pravi put?
Ateizam u porastu, muslimani nikad razjedinjeniji, porast ekstremne desnice kao odgovor na ISIL i slicne, Amerima i Rusima fali sekunda da uniste covjecanstvo, LGBT zajednica sve vise prihvacena od sire javnosti, alkohola nikad vise, svinjetina se hapa u hiljadama tona, Izrael okruzen muslimanima a pisnut im ne smiju itd. Meni se nesto cini da je nama svima, a pogotovo muslimanima sad potrebniji jedan Muhamed nego sto je bio onima prije hiljadu i po godina.
Ateizam u porastu, muslimani nikad razjedinjeniji, porast ekstremne desnice kao odgovor na ISIL i slicne, Amerima i Rusima fali sekunda da uniste covjecanstvo, LGBT zajednica sve vise prihvacena od sire javnosti, alkohola nikad vise, svinjetina se hapa u hiljadama tona, Izrael okruzen muslimanima a pisnut im ne smiju itd. Meni se nesto cini da je nama svima, a pogotovo muslimanima sad potrebniji jedan Muhamed nego sto je bio onima prije hiljadu i po godina.
- arzuhal
#2745 Re: Svijet bez religija
Pa doći će Isus.
- ABH017
#2746 Re: Svijet bez religija
E pa sad. Tebi se čini.shbc wrote:Sto nam onda ne da jos kakvog poslanika da nas izvede na pravi put?
Bog, valjda, ne radi ono što bi neko od nas htio. Ili što neko od nas misli.
Na kraju, sve to što si naveo i nije neka novost. A poslanici se i ne šalju po nečijoj narudžbi. Valjda.
- ABH017
#2747 Re: Svijet bez religija
Ali ne sa objavom.arzuhal wrote:Pa doći će Isus.
-
Invincible
#2748 Re: Svijet bez religija
Doći će i Mahdi, samo treba biti strpljiv, gotovo svaka religija ima nekog spasitelja, koji će ljude izvaditi iz govana, njihovo je samo da se mole i čekaju, ako i ne dočekaju, imaju rajski vrtovi za njih..
Stvarno treba biti teško ograničen i ovo uzimati za ozbiljno, očekivati ljude s neba da te spase, vjerovatno će doći na Buraku i Pegazu, a čekaj Pegaz je grčka izmišljotina, mit, Burak je pravi leteći konj-magarac.
Stvarno treba biti teško ograničen i ovo uzimati za ozbiljno, očekivati ljude s neba da te spase, vjerovatno će doći na Buraku i Pegazu, a čekaj Pegaz je grčka izmišljotina, mit, Burak je pravi leteći konj-magarac.
- arzuhal
#2749 Re: Svijet bez religija
Kada je počeo opisivati naše doba htio sam prvo reći da nema potrebe slati poslanike baš za svako doba, kada ionako ljudi ne vole vjerovati u ono što im je ranije rečeno, pa da se sve jednom završi s jednim dobrim Posljednim danom...Ali, eto, pomenuh hazreti Isa sina Merjemina koji će doći prije tog Trenutka...Uglavnom, kako god bilo i kako god se vjerovalo ili ne vjerovalo, čovječanstvo je dobro ispucalo kredit, bližimo se Velikom Događaju kosmičkih razmjera...ABH017 wrote:Ali ne sa objavom.arzuhal wrote:Pa doći će Isus.
-
Invincible
#2750 Re: Svijet bez religija
Kad se nebo rascijepi i planine pokrenu, kada mrtvi ustanu.. Genijalno izabran video i muzika, na tekst koji je idiotski i izaziva podsmijeh.