Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dzejkej

#2726 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by dzejkej »

detroit-mercy wrote: Pogrijesila si osobu, ja nisam govorio nista o regulisanju odnosa na sudu :mrgreen: rekoh ti, previse ti je ovo za procesovati. Pocni prvo sa francuzovim postovima od dvije-tri rijeci, lakse ces razumijeti.
O varanju drzave, objasnio sam vec post iznad, pokusaj da skontas :mrgreen: .
evo pokusavam ali sam nesto dekoncentrisana.
objasnila sam vec zasto. pogledaj iznad.
joj moram sad ispocetka sve brojati. sreca pa nije velika kirija, samo do 200 brojim.. 1, 2..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2727 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam koliko je Hans glup a koliko zmiri na jedno oko na varanje sopstevenog sistema, ali porazgovarajte npr. sa nekim nasim zubarom tokom ljeta kakve mu se fakture traze od strane nasih sto zive vani.
detroit-mercy

#2728 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

dzejkej wrote:
detroit-mercy wrote: Pogrijesila si osobu, ja nisam govorio nista o regulisanju odnosa na sudu :mrgreen: rekoh ti, previse ti je ovo za procesovati. Pocni prvo sa francuzovim postovima od dvije-tri rijeci, lakse ces razumijeti.
O varanju drzave, objasnio sam vec post iznad, pokusaj da skontas :mrgreen: .
evo pokusavam ali sam nesto dekoncentrisana.
objasnila sam vec zasto. pogledaj iznad.
joj moram sad ispocetka sve brojati. sreca pa nije velika kirija, samo do 200 brojim.. 1, 2..
Kad te ovako jednostavne stvar dekoncentrisu, sta je tek sa malo komplikovnijim stvarima :mrgreen:. Jos ti sve nacrtano :mrgreen:.
insomnia78

#2729 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Zato u Fr drzava ima stanove za sirotilJu pa placaju sami sebi
detroit-mercy

#2730 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam koliko je Hans glup a koliko zmiri na jedno oko na varanje sopstevenog sistema, ali porazgovarajte npr. sa nekim nasim zubarom tokom ljeta kakve mu se fakture traze od strane nasih sto zive vani.
Izbjegavas odgovor jer znas da si naletio, inace ovo sto lik radi se zove sinergija :mrgreen:.
Opet te pitam, koja je razlika da li iznajmljivao stan babi Avdi ili Michaelu Schumacher-u, obojica primaju astistenciju za stan od drzave :mrgreen: .
detroit-mercy

#2731 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Zato u Fr drzava ima stanove za sirotilJu pa placaju sami sebi
Zato u Francuskoj imaju geta a u Au nemaju :mrgreen: .
insomnia78

#2732 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Nemaju kurac. Zna se dje zivi Ahmo i Sefket
detroit-mercy

#2733 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Nemaju kurac. Zna se dje zivi Ahmo i Sefket
To ti iz iskustva :mrgreen: .
HAVANA

#2734 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

A odakle vam sad to da im drzava placa stan? Jesu socijalni slucaj il sta? Sta nas briga uopste sta su? On nas zajebava,ne mogi svariti da zreo covjek i iz zdrave i funkcionalne porodice moze onako razmisljati.Proracunato i bez emocije.WTF sto bi rekli ovi mladji :-)
insomnia78

#2735 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
Iz ciste logike. Ne cera tebe niko u geto. Ti ako si s parama mozes se pored Macrona useliti
HAVANA

#2736 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Ahmo mi je u buljakovom a sefket na kosevskom. :D
xoklix

#2737 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by xoklix »

HAVANA wrote:
512MB wrote:To je isto jedna nakaradna vrsta mentaliteta ovih balkanskih podneblja, očekivati od svoje djece neku pretjeranu zahvalnost čitavog života pa čak i monetarne ustupke i beneficije. Zašto bi roditelji trebali biti ovisni o djeci? Svoj si čovjek, raspolažeš u starosti sa onim šta si seb u toku života izgradio. Nikako ne osjećam potrebu niti neku dužnost da ispravljam krive Drine i bilo kako doprinosim boljem standardu života svojih roditelja nego su zaslužili, tojest sami sebi stvorili.

A izdavanje stana je win win za sve, ako neka strana više nije zadovoljna, zna se kako se raskida ugovor o stanovanju. Čist račun duga ljubav.
Jebo mater ti nas zajebavas? Nemoguce da ovako razmisljas.Sad da me mama nazove i kaze haj nosaj me krkace po carsiji,istog momenta bi otisao i hop,na ledja i nosaj.A ne pare,jebale te pare.
Ma lik na svakoj temi ide u kontru svima.
Ne vjerujem da je takav u stvarnom životu, to radi čisto da se izdvoji iz forumske mase,bude zapažen i drugačiji.
Ja mislim da je ovo treća tema na kojem ga baš ti citiraš sa istom početnom rečenicom "Jebo mater ti nas zajebavaš?" :lol:
Psihopata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2738 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne znam koliko je Hans glup a koliko zmiri na jedno oko na varanje sopstevenog sistema, ali porazgovarajte npr. sa nekim nasim zubarom tokom ljeta kakve mu se fakture traze od strane nasih sto zive vani.
Izbjegavas odgovor jer znas da si naletio, inace ovo sto lik radi se zove sinergija :mrgreen:.
Opet te pitam, koja je razlika da li iznajmljivao stan babi Avdi ili Michaelu Schumacher-u, obojica primaju astistenciju za stan od drzave :mrgreen: .
Zloupotreba prava, udzbenicki primjer, ali de zivi bio zaobidji me i ubijaj dosadu na poslu sa nekim drugim. Evo ti havane pa de njega zlostavljaj. :D
HAVANA

#2739 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
detroit-mercy wrote:
Iz ciste logike. Ne cera tebe niko u geto. Ti ako si s parama mozes se pored Macrona useliti
Al ces vazda bit ahmo,il sefket. :lol:
detroit-mercy

#2740 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:A odakle vam sad to da im drzava placa stan? Jesu socijalni slucaj il sta? Sta nas briga uopste sta su? On nas zajebava,ne mogi svariti da zreo covjek i iz zdrave i funkcionalne porodice moze onako razmisljati.Proracunato i bez emocije.WTF sto bi rekli ovi mladji :-)
Odakle da ne, u Austriji ako drzava skonta da vas dvoje penzica sa svojom penzijom ne mozete pokriti troskove stana i zivotne troskove, drzava ulijece sa asistencijom.
Pa u jebenoj Americi imas iste programe a da nemas u Austriji :-) .
HAVANA

#2741 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:
Zloupotreba prava, udzbenicki primjer, ali de zivi bio zaobidji me i ubijaj dosadu na poslu sa nekim drugim. Evo ti havane pa de njega zlostavljaj. :D
:( Najlakse na mene.
insomnia78

#2742 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote: Al ces vazda bit ahmo,il sefket. :lol:
Ne mora ni to. Kad dobijes papire imas priliku da dzaba promjenis ime i prezime
HAVANA

#2743 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:A odakle vam sad to da im drzava placa stan? Jesu socijalni slucaj il sta? Sta nas briga uopste sta su? On nas zajebava,ne mogi svariti da zreo covjek i iz zdrave i funkcionalne porodice moze onako razmisljati.Proracunato i bez emocije.WTF sto bi rekli ovi mladji :-)
Odakle da ne, u Austriji ako drzava skonta da vas dvoje penzica sa svojom penzijom ne mozete pokriti troskove stana i zivotne troskove, drzava ulijece sa asistencijom.
Prvi put cujem da ulijece drzava da pomogno dvoje penzionera sa dvije penzije,u jednom domacinstvu.Kakve su to dvije penzije da si socijalni slucaj.Gdje to ima? Na 2 penzije? Nikad cuo.
insomnia78

#2744 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Ma lupaju
HAVANA

#2745 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote: Al ces vazda bit ahmo,il sefket. :lol:
Ne mora ni to. Kad dobijes papire imas priliku da dzaba promjenis ime i prezime
Nek bude Dzevad!
detroit-mercy

#2746 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:
Siriosuli :mrgreen: zloupotreba prava :mrgreen:.
Ono kad diplomu kupis na sinergiji :mrgreen:.
Da probamo ponovo, ovaj put Avdo je tetak, Michael je Michael :mrgreen:. Avdo i Michael primaju asistenciju za stan, ti imas stan i izdajes.
A:Ako izdas Avdi, krsis zakon
B:Ako izda Michaelu, ne krsis :mrgreen:
C:Ako izdas ili jednom i drugom krsis zakon
D:Ako izdas ili jednom ili drugom ne krsis zakon
E: Svi su odgovori tacni
Po knjigama koje si ti ucio, koji je tacan odgovor :mrgreen:
detroit-mercy

#2747 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
Prvi put cujem da ulijece drzava da pomogno dvoje penzionera sa dvije penzije,u jednom domacinstvu.Kakve su to dvije penzije da si socijalni slucaj.Gdje to ima? Na 2 penzije? Nikad cuo.
Ako nisi cuo ne mora znaciti da nema a ja ti kazem da ima. Posebno kada se radi o niskim penzijama. Sta mislis, nasi ljudi koji su otisli u nekim godinama da su im penzije nebu pod oblake :mrgreen:.
Kod mene od poznanika otac obolio od raka, njegova stara je primala nadoknadu od drzave za njegu koju mu pruza. Njegu bi mu pruzala i ovako i onako ali je po zakonu dobijala pare od sitema za to.
HAVANA

#2748 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Odakle tebi uopste da ljudi primaju pomoc? Nije to ni rekao.Plus imaji vlastitu nekretninu u EU...Koliko ja znam bilo koje vlasnistvo nad nekretninom iskljucuje mogucnost socijalne pomoci.Bar je u belgiji tako bilo.
detroit-mercy

#2749 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Odakle tebi uopste da ljudi primaju pomoc? Nije to ni rekao.Plus imaji vlastitu nekretninu u EU...Koliko ja znam bilo koje vlasnistvo nad nekretninom iskljucuje mogucnost socijalne pomoci.Bar je u belgiji tako bilo.
Ako imaju nekretninu zasto onda placaju rentu :mrgreen:.
U USA i ako imas nekretninu jos uvijek mozes primate assistenciju od drzave. Ako ne zaradjujes dovoljno da pokrijes troskove zivota.
HAVANA

#2750 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote: Odakle da ne, u Austriji ako drzava skonta da vas dvoje penzica sa svojom penzijom ne mozete pokriti troskove stana i zivotne troskove, drzava ulijece sa asistencijom.
Ako nisi cuo ne mora znaciti da nema a ja ti kazem da ima. Posebno kada se radi o niskim penzijama. Sta mislis, nasi ljudi koji su otisli u nekim godinama da su im penzije nebu pod oblake :mrgreen:.
Kod mene od poznanika otac obolio od raka, njegova stara je primala nadoknadu od drzave za njegu koju mu pruza. Njegu bi mu pruzala i ovako i onako ali je po zakonu dobijala pare od sitema za to.
Eh eto otkrio si ameriku.To ima i ovde,213 km mjesecno...Imam slucaj u porodici.
Post Reply