Popularne stvari koje ne kontam
- ćiribiribela
#2726 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Daj Njanjavi... nemoj komentarisati nesto o cemu veze nemas.
- ho oponopono
#2727 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...cekaj bolan to komedija pobogu, do mene je priznajem, nije mi smijurija, na istoj me pak ne zaboli vilica... 
- Njanjavi
#2728 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hajmo bit realni malo jbemga, pa de nabroj par razlika izmedju koncepta serije poput lzn i sainfielda.ćiribiribela wrote:Daj Njanjavi... nemoj komentarisati nesto o cemu veze nemas.
Isti princip pljunuti, izreciklirane fore do u besvjest, u svakoj epizodi malo poznatih pozajme, doduse na vecoj skali kod njih jerbo je i budjet veci al princip je isti.
U svakoj seriji tako izlizane fore za svoje podneblje forsiraju da se krenes smijat od muke jer si cuo tu foru mali milion puta prije serije.
Doduse sta ja imam pricat o serijama sa balkancima, isti oni kojima je breaking bad i the wire vrh vrhova svih vremena
- KPNCTNJAH
#2729 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa hajd' nabroj par serija koje su tebi "vrh" ... Seinfeld je i meni truba, vec smo negdje o tome raspravljali, pa se rasplakali pojedini forumasi sto im diram seriju
Je l' samo mene glava zaboli od postova koje ovo hopopno pise, do maloprije nisam shvatao smisao postojanja tog bica na ovom forumu, ali sad mu/joj nadjoh svrhu.. bice linija koja mi odvaja postove, radi bolje preglednosti
Je l' samo mene glava zaboli od postova koje ovo hopopno pise, do maloprije nisam shvatao smisao postojanja tog bica na ovom forumu, ali sad mu/joj nadjoh svrhu.. bice linija koja mi odvaja postove, radi bolje preglednosti
- ho oponopono
#2730 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...aleluja
.. da budem svrsishodna...
i 
- Njanjavi
#2731 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A tebe kao postovaoca chadjave kvazisubkulture je uvrjedilo sigurno moje spocitavanje kvaliteta the wire-u, kao da gledam.KPNCTNJAH wrote:Pa hajd' nabroj par serija koje su tebi "vrh" ... Seinfeld je i meni truba, vec smo negdje o tome raspravljali, pa se rasplakali pojedini forumasi sto im diram seriju![]()
BBC produkcija nenadmasiva mene sto se tice, i na prvom mjestu, ameri moraju jos pure pojest da prismrde engleskom stilu, inteligenciji serija i dramaturgiji, dijalozima i humoru.
Mada realno ako cemo ne mozes samo engleze gledat, ima tu dosta i americke produkcije koja valja.
Od engleza su mi peaky blindersi vrh, normalno uz salve starijih serija poput muchki, falicni pansion i slicnih.
Od amera, ray donnovan, californication, the black donnellys, suits, mr robot ce da drma zestoko, how to make it in america, fargo, klix, house of cards, aquarius, itd, itd.
- KPNCTNJAH
#2732 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vidim pratis me
Pa samo me zanimalo sta je tebi dobro, jer ako nesto pljujes, red je da znamo i sta gotivis, da vidim na cemu smo...
Blindersi odlicni, Mucke, Falicni... Guja... sve to stoji, ali nema prevelike veze s Zicom i BB... razliciti zanrovi... moze li biti da gotivim sve to ili moram odabrati samo nesto od toga?
Dodaj tu onda i Boardwalk Empire ako nisi gledao
Neke od tih sto si nabrojao nisam pratio, ali gdje ces Suits i Californication sa BB i Wire u istu recenicu... BB mozes porediti sa Sopranosima donekle, a ne sa Zauvijek susjedi...
Inace, podsjeti me.. ne kontam sto ljudi kazu za nesto sto im je dobro da je "vrh"... meni to papanski pra'o..
Pa samo me zanimalo sta je tebi dobro, jer ako nesto pljujes, red je da znamo i sta gotivis, da vidim na cemu smo...
Blindersi odlicni, Mucke, Falicni... Guja... sve to stoji, ali nema prevelike veze s Zicom i BB... razliciti zanrovi... moze li biti da gotivim sve to ili moram odabrati samo nesto od toga?
Neke od tih sto si nabrojao nisam pratio, ali gdje ces Suits i Californication sa BB i Wire u istu recenicu... BB mozes porediti sa Sopranosima donekle, a ne sa Zauvijek susjedi...
Inace, podsjeti me.. ne kontam sto ljudi kazu za nesto sto im je dobro da je "vrh"... meni to papanski pra'o..
- dječak sa šibicama
#2733 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ta ce Sejnfild, Mahalashi plafon!
- Njanjavi
#2734 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne pratim te, daleko od toga, vec vidim po muzickom izboru na temi sta slusateKPNCTNJAH wrote:Vidim pratis me![]()
![]()
Blindersi odlicni, Mucke, Falicni... Guja... sve to stoji, ali nema prevelike veze s Zicom i BB... razliciti zanrovi... moze li biti da gotivim sve to ili moram odabrati samo nesto od toga?Dodaj tu onda i Boardwalk Empire ako nisi gledao
![]()
I cuj dodaj boardwalk empire
Suitsi i californication samo zbog soundtracka mogu bit uvrstene u kultne serije a o ostalom da ne pricam.
I btw ja suitse i californication uopste ne uporedih sa tim serijama, jer bb i the wire su sljam za spomenute, ni po cemu se ne mogu poredit sa njima.
Jbga meni nema neke plaho velke tu podjele na zanrove, ima samo kultna, dobra i losha.
-
betametazon
#2735 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera
http://www.imdb.com/search/title?title_type=tv_series
- Njanjavi
#2736 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dude, are you sirious?betametazon wrote:da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera![]()
Pa vise hamelja na listi nego kvaliteta jbte
The flash
Supernatural
The Walking dead
Once upon the time, really
Agents of shield
Al najjace na kraju, modern family
Al me nasmija slatko jbte, oznojih se od smjeha
- Point.
#2737 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ono, kad balkanac hoce da se izdvoji da ispane kvaziintelektualac i ultrakul pa popljuje tri najbolje serije, ocjenjene od ljudi eksperata koji se razumiju u ono o cemu pisu.Njanjavi wrote:Hajmo bit realni malo jbemga, pa de nabroj par razlika izmedju koncepta serije poput lzn i sainfielda.ćiribiribela wrote:Daj Njanjavi... nemoj komentarisati nesto o cemu veze nemas.
Isti princip pljunuti, izreciklirane fore do u besvjest, u svakoj epizodi malo poznatih pozajme, doduse na vecoj skali kod njih jerbo je i budjet veci al princip je isti.
U svakoj seriji tako izlizane fore za svoje podneblje forsiraju da se krenes smijat od muke jer si cuo tu foru mali milion puta prije serije.
Doduse sta ja imam pricat o serijama sa balkancima, isti oni kojima je breaking bad i the wire vrh vrhova svih vremena![]()
-
betametazon
#2738 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Opravdana sumnja i odlicno pitanje na samom startu - naravno da nisam ozbiljanNjanjavi wrote:Dude, are you sirious?betametazon wrote:da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera![]()
http://www.imdb.com/search/title?title_type=tv_series![]()
- ho oponopono
#2739 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...ovo nema na federalnoj...
i
...uber sam jasta nego papak, kloc, peder, koza, picka, kuja, rospija, koji jos ono bijahu epiteti jebemga samo nek me krase njima who bolan cares?! ..
...uber sam jasta nego papak, kloc, peder, koza, picka, kuja, rospija, koji jos ono bijahu epiteti jebemga samo nek me krase njima who bolan cares?! ..
- Njanjavi
#2740 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ti druze stavljas znak jednakosti izmedju oblikovanja javnog mnjenja, kupljenih recenzija, vjestackog hype-a i kvaliteta.Point. wrote:Ono, kad balkanac hoce da se izdvoji da ispane kvaziintelektualac i ultrakul pa popljuje tri najbolje serije, ocjenjene od ljudi eksperata koji se razumiju u ono o cemu pisu.Njanjavi wrote:Hajmo bit realni malo jbemga, pa de nabroj par razlika izmedju koncepta serije poput lzn i sainfielda.ćiribiribela wrote:Daj Njanjavi... nemoj komentarisati nesto o cemu veze nemas.
Doduse sta ja imam pricat o serijama sa balkancima, isti oni kojima je breaking bad i the wire vrh vrhova svih vremena![]()
Mislim da sutra vama, takvoj masi kojima su bb. the wire i sainfield sinonim kvalitete, i najbolje serije ikad, kaze neko od tvoraca tih poluproizvoda da su govna puna proteina, vi bi ih jeli
Ja se uopste ne pokusah izdvojit, samo rekoh da mi se pomenute serije ne svidjaju.
Ne shvatam zasto to shvatas licno, jesil slucajno bio povezan radom na pomenutim projektima?
Halali ako jesi eto.
I stvarno ne znam sta je tu toliko ultracool sto mi se pomenute serije ne svidjaju
- ćiribiribela
#2741 Re: Popularne stvari koje ne kontam
The flash, arrow, agents of shield su pored daredevila jedine superherojske serije koje se prikazuju (ima i gotham ali nema batmanaNjanjavi wrote:Dude, are you sirious?betametazon wrote:da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera![]()
Pa vise hamelja na listi nego kvaliteta jbte![]()
![]()
The flasharow
![]()
supergirl
![]()
![]()
UMIREM
Supernatural![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
The Walking dead![]()
![]()
Once upon the time, really![]()
Agents of shield![]()
![]()
![]()
Al najjace na kraju, modern family![]()
![]()
![]()
![]()
Al me nasmija slatko jbte, oznojih se od smjeha![]()
![]()
Supernatural da ne valja ne bi imala ovoliko sezona, isto ne kontam sta je smijesno.
The walking dead jedina od tih zombie serija sto se prikazuju da koliko- toliko valja, isto ne kontam sta je smijesno.
ostale od nabrojanih ne gledam.
- Njanjavi
#2742 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hvala brate na odgovoru, vec se zabrinuh malobetametazon wrote:Opravdana sumnja i odlicno pitanje na samom startu - naravno da nisam ozbiljanNjanjavi wrote:Dude, are you sirious?betametazon wrote:da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera![]()
A vidis ako cemo tim putem ic kao ovaj point, o svakoj od pomenutih serija na listi su kriticari imali hvalospjeve, o svakoj seriji sa te liste su dizali hype, i kao sinonim kvalitete bi trebala bit popularnost istih.
Presmjesan nacin razmisljanja.
Nikad lakse nije bilo kupit gotivnu recenziju i kupit hype na silu
- ho oponopono
#2743 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...@ onom sto kumovah niku ...pocni blejati bee beee
i 
- Njanjavi
#2744 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Puno toga ti ne kontas djevojcice, pricekaj koju godinu, mozda skontasćiribiribela wrote:The flash, arrow, agents of shield su pored daredevila jedine superherojske serije koje se prikazuju (ima i gotham ali nema batmanaNjanjavi wrote:Dude, are you sirious?betametazon wrote:da ne nabrajam pojedincano - ako ima neko da nije gledao neku od nabrojanih stvarno je uber papak intergalaktickih razmjera![]()
Pa vise hamelja na listi nego kvaliteta jbte![]()
![]()
The flasharow
![]()
supergirl
![]()
![]()
UMIREM
Supernatural![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
The Walking dead![]()
![]()
Once upon the time, really![]()
Agents of shield![]()
![]()
![]()
Al najjace na kraju, modern family![]()
![]()
![]()
![]()
Al me nasmija slatko jbte, oznojih se od smjeha![]()
![]()
) ko voli tu tematiku uzivat ce u tim serijama, nisu nikakav masterpiece ali imaju zabavnih trenutaka, ne kontam sta je smijesno.
Supernatural da ne valja ne bi imala ovoliko sezona, isto ne kontam sta je smijesno.
The walking dead jedina od tih zombie serija sto se prikazuju da koliko- toliko valja, isto ne kontam sta je smijesno.
ostale od nabrojanih ne gledam.
- Njanjavi
#2745 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ho oponopono wrote:...@ onom sto kumovah niku ...pocni blejati bee beeei
- ćiribiribela
#2746 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Njanjavi wrote:
Puno toga ti ne kontas djevojcice, pricekaj koju godinu, mozda skontas
Kvalitetno.
- KPNCTNJAH
#2747 Re: Popularne stvari koje ne kontam
De ba, cuj kultne serije Suits i Californication, ne smijem ni pitati koji su ti onda filmovi kultniNjanjavi wrote: Ne pratim te, daleko od toga, vec vidim po muzickom izboru na temi sta slusate![]()
I cuj dodaj boardwalk empirezar je fakat moguce da to neko nije gledao do sad
zaboravih je uvrstit jbga, ko kad ima tih serija na pasja preskakala.
Suitsi i californication samo zbog soundtracka mogu bit uvrstene u kultne serije a o ostalom da ne pricam.
I btw ja suitse i californication uopste ne uporedih sa tim serijama, jer bb i the wire su sljam za spomenute, ni po cemu se ne mogu poredit sa njima.
Jbga meni nema neke plaho velke tu podjele na zanrove, ima samo kultna, dobra i losha.
- Njanjavi
#2748 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja ti rekoh SAMO ZBOG SOUNDTRACKA mogu se uvrstit u kultne i budi siguran da jesu, ne osvrnuh se na radnju, rekoh samo zbog soundtracka jer je iznadprosjecno kvalitetan jbgaKPNCTNJAH wrote:De ba, cuj kultne serije Suits i Californication, ne smijem ni pitati koji su ti onda filmovi kultniNjanjavi wrote: Ne pratim te, daleko od toga, vec vidim po muzickom izboru na temi sta slusate![]()
I cuj dodaj boardwalk empirezar je fakat moguce da to neko nije gledao do sad
zaboravih je uvrstit jbga, ko kad ima tih serija na pasja preskakala.
Jbga meni nema neke plaho velke tu podjele na zanrove, ima samo kultna, dobra i losha.Pratio sam obje, mogu se gledati, ubijes vremena, ali isto tako i da preskocis 5-6 epizoda neces nista propustiti... je l' ti Usurpadora kultna, jo soj tu madre, isti fazon, sapunjara obicna... Ally Mcbeal
istina soundtrack nije los... mene ne pogadja sto kazes da su ove smece, jer grijesis, nego ne kontam kako to nekom moze biti medju najboljim serijama IKAD
A ako te zanima bas toliko koje filmove cjenim, imas temu top 5 filmova, proviri, mozda i naucis stagod
- KPNCTNJAH
#2749 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tron Legacy
Sve mi je jasno.. pozz 
- Njanjavi
#2750 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sta molim te fali tron fransizi?KPNCTNJAH wrote:Tron LegacySve mi je jasno.. pozz
Jesi li uopste svjestan uticaja prvog trona na modernu kinematografiju?
Jesil svjestan uticaja daniel simona na moderni automoto i industrijski dizajn?
Jesil svjestan velicine i bezvremenske kvalitete soundtracka tron legacy-a?
A o prazniku za oci i cula da ne pricam.
Pa sine to je bezvremenski, u pravom smislu rjeci KULTNI film
Pa decko, mislim razumljivo je da tebe jos drmaju te crnacke tematike, sigurno jos uvjek furas manace 2 society i friday, al ima vremena, porasces, nekad valjda