Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#2726 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

forest gump wrote:
The One and Only wrote:Ja stojim iza onoga što sam napisao, ne pada mi napamet da objašnjavam ljudima koji to ne kapiraju. Ubijanje svakog jutra, napolju skičanje i cviljenje, tako se problem pokušao riješiti i nije se riješio. Odbijte od mene svi vi sa vašim šatro sarkazmom, niste zanimljivi.
Potresno doista.

Evo mi je suza krenula.
:violina:
Hajlac

#2727 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

The One and Only wrote:Psi su već nekoliko puta svedeni na mali broj tako što su krvnički ubijani pa opet nisu nestali. Pamtim zgrušanu krv na betonu i jauke pasa ujutro. Kada obezvrijedite život bilo kojeg bića osim čovjeka, sljedeća stepenica je sam čovjek, tako to ide. A to se u vremenu kapitalizma i dešava, ljudi sve više postaju nebitni i zamjenljivi.
:lol:

Na stranu šta lično mislim o kapitalizmu, ali čuješ li ti sebe? Pa šta je rađeno s Canis ferus vulgaris :D u prethodnom sistemu tj. Yugi??? Kao bilo je "civilizovanije" prema Canis ferus vulgaris :-)
Rađeno isto što i u čitavoj Evropi - postupano s njima kako i "dolikuje": sanitarno-sigurnosnim mjerama, jer su pametni uvijek znali u šta se pretvore fine kućne cukice kad završe kao n-ta generacija uličnih lutalica: vukolike čopore.

Samo prosipate ublehe!
Maharadza

#2728 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Image

:lol:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Hajlac

#2729 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Pretpostavljam da će AvAv trolleri i ovi cukoljupci koji otvoreno traže "ključanje" teme ubrzo dozvati svoju družinu jer se, nakon prividnog prekida, nastavlja cukeći lobi na klixu:

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140925111

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140910030

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140918133

http://www.klix.ba/lifestyle/vjerni-pri ... /140907035

http://www.klix.ba/lifestyle/snimak-psa ... /140907006
L u c i f e r

#2730 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Hajlac wrote:Pretpostavljam da će AvAv trolleri i ovi cukoljupci koji otvoreno traže "ključanje" teme ubrzo dozvati svoju družinu jer se, nakon prividnog prekida, nastavlja cukeći lobi na klixu:

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140925111

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140910030

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /140918133

http://www.klix.ba/lifestyle/vjerni-pri ... /140907035

http://www.klix.ba/lifestyle/snimak-psa ... /140907006
Fakat ljigavo i providno... :roll:
huxley

#2731 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Hajlac wrote:Pretpostavljam da će AvAv trolleri i ovi cukoljupci koji otvoreno traže "ključanje" teme ubrzo dozvati svoju družinu jer se, nakon prividnog prekida, nastavlja cukeći lobi na klixu:
Nije to nikakav lobi, i nema tu neke ni ljubavi. To su malo perfidnije metode koje je puno ranije razvio Radoncic (iliti preuzeo od bjelosvjetskih medija):

Situacija:
Dogs Trust i ine Sande, Jelene, imaju lovu, ali zadrzavaju sve za sebe. Ne oglasavaju se na Klixu.

Plan:
Napravi krizu tako sto ces objaviti par clanaka o napadima na gradjane. Otvara se tema na forumu, i za razliku od dotadasnjih, ne zatvara se odmah.

Kajmak:
DT i pic.e materine popustaju, placaju Klixu za PR clanke, zbog politicke korektnosti tema ostaje otvorena jos neko vrijeme. Napadi se i dalje desavaju kao i prije, ali to vise nije bitno.

Nije to puno drugacije od reketiranja. Posaljes bagru da polupa inventar, i onda se pojavis i ponudis zastitu. Samo se ovo odvija u PR industriji, radi se u rukavicama, i cesto je vise para u igri.
L u c i f e r

#2732 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

huxley wrote:
Nije to nikakav lobi, i nema tu neke ni ljubavi. To su malo perfidnije metode koje je puno ranije razvio Radoncic (iliti preuzeo od bjelosvjetskih medija):

Situacija:
Dogs Trust i ine Sande, Jelene, imaju lovu, ali zadrzavaju sve za sebe. Ne oglasavaju se na Klixu.

Plan:
Napravi krizu tako sto ces objaviti par clanaka o napadima na gradjane. Otvara se tema na forumu, i za razliku od dotadasnjih, ne zatvara se odmah.

Kajmak:
DT i pic.e materine popustaju, placaju Klixu za PR clanke, zbog politicke korektnosti tema ostaje otvorena jos neko vrijeme. Napadi se i dalje desavaju kao i prije, ali to vise nije bitno.

Nije to puno drugacije od reketiranja. Posaljes bagru da polupa inventar, i onda se pojavis i ponudis zastitu. Samo se ovo odvija u PR industriji, radi se u rukavicama, i cesto je vise para u igri.
I ovo je istina.
Svjedok sam bio sličnim situacijama u rl-u.
Fahraon je rodonačelnik tog medijsko-reketaškog biznisa kod nas.
Hajlac

#2733 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Mislim da okidač nije bio finasijsko-reketaške prirode već javno mnijenje a nakon ujeda onog djeteta na Bjelavama a rasplamsalo ujedanje učiteljice na Kovačima, koju je onda još i Ivo Komšić posjetio:

Pretpostavljam da su morali barem nakratko glumiti objektivan medij, intenzivno izvještavajući tokom 3-4 dana o aktuelnim napadima "tužnih oka" na ljude.
Čudna sorta

#2734 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Jesu li napokon počeli da ih sklanjaju sa ulice? Nešto nisam u toku, ne vidim u medijima nikakve info... a čopore i dalje viđam.
madridist

#2735 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Nego kad ce krenut lovit i sklanjat pascad sa ulica ,ne mogu vjerovati da se ovoliko odugovlaci,fakat se ceka da neko izgine od napada copora ovih pasa pa da se onda sklone zauvijek.
Psima lutalicama nije mjesto na ulici sve da ih sve dezifinkuju,sterilizuju,dijamantne nausnice ubodu im u uho i kupe im po iphone 6 to ce ostati divlje zivotinje kojima nije mjesto na ulici.
JaneEyre

#2736 Re: Problem pasa lutalica

Post by JaneEyre »

JaneEyre wrote:
pakica_ wrote:
JaneEyre wrote:Kako sam razumjela pakica spominje napuštene pse jer kao mogao bi se plaćati od kazni za napuštanje psa boravak ovih ostalih u azilu?

Pošto nisam vična sa matematikom ima li neko ko bi nam mogao to izračunati tj. izvršiti neke procjene da li bi se od kazni za nesavjesne vlasnike mogao finansirati boravak pasa u azilu?

Eh sad, iako nisam vična matematici jesam logici, koja mi govori između ostalog i sljedeće: ako većina zemalja na planeti vrši eutanaziju pasa nakon nekog vremena uključujući ovdje i najbogatije svjetske države tipa USA, UK, skandinavske države...ako te zemlje nisu mogle smisliti NITI JEDAN DRUGI NAČIN da se psi ne eutaniziraju nakon nekog vremena - zašto bi ova naša mala jadan, bijedna siromašna država bila izuzetak?
opet: pakica ne govori o svim psima, nego onim udomljivim, a ima ih kamara (mada se nama prezentuje prica da iza svakog grma u gradu lezi copor koji samo ceka da prodje neka mama kukunka i neki tata taranta i da im drpe maloga juju).. prva bih pobila sve one koji su ujeli i samo jednom..
Ok, govoriš o udomljivim psima...dakle, pitanje je da li se može finansirati boravak psa pogodnog za udomljavanje u azilu iz budžeta nastalog prikupljanjem kazni od nesavjesnih vlasnika? šta ako se taj pas nikad ne udomi? šta ako njegov životni vijek bude npr. 10 godina? da ne govorimo o moralnim aspketima finansiranja penzije za psa u iznosu od 150,00 KM mjesečno (prema meni nema šanse da trošak boravka psa u azilu bude manji) dok istovremeno trenutno dječiji dodatak u KS iznosi 50,00 KM...
samo da opet ponovim pitanje pošto mi nije odgovoreno...dakle, svi vi koji podržavate trenutno zakonsko rješenje vezano za pse lutalice/napuštene pse/nazoviteihkakogodhocete pse koji su na ulici: da li je moguće finansirati boravak psa u azilu od plaćanja kazni za nesavjesne vlasnike? ovo pitam pošto se na forumu provlači teza da kao eto jeste da država nema sredstava da plaća azile ali eto ta ista država niti ne kažnjava nesavjesne vlasnike...mada to nije jasno rečeno, ali valjda se tim konstatacijama o kažnjavanju nesavjesnih vlasnika želi reći da bi se tim sredstvima od naplaćenih kazni mogli finansirati azili?

valjda sam bila jasan sa pitanjem...hvala unaprijed na jasnim odgovorima!

p.s. evo da uzmemo sljedeće postavke: neka se radi o finansiranju npr. 100 pasa u azilu, neka boravak psa košta 150,00 KM (prema meni ova cifra ne može biti manja a ako može i tu me ispravite samo da se obavezno uključi koliki toliki troškovi za plate zaposlenih u azilu dakle bez onoga: to bi radili volonteri i sl...) i neka se radi o životnom vijeku psa od 5 godina (opet bih zamolila da ne zachatavate temu sa primjedbama tipa: taj bi se pas usvojio ne bi on bio pet godina u azilu...dakle, zamislimo da ga niko ne usvoji za pet godina)...ekonomisti navalite na računanje :D
Cyclops5

#2737 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyclops5 »

Kad ce vise krenuti akcija da potamane ovu paščad? :? :? :? Ne moze se vise ni u granap normalno otici :bih:
Cracked

#2738 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cracked »

Da mi je samo znati u kakvom okruzenju ljudi zive koji zagovaraju azile za desetine hiljada pasa lutalica. Ili ne zive u BiH ili su iz neke bogatije porodice pa su kompletno izgubili osjecaj dje zive i kakvo je stanje. (nesto kao politicari). Drzavu gusi kriminal i preopterecenost cijelog sistema funcionisanja nase drzave. Nema se.

Ko usvoji zakon da se ne smiju uspavljivati u ovakvoj situaciji cijele drzave pa treba ga golog skinuti i javno sibati
Chavez Presidente

#2739 Re: Problem pasa lutalica

Post by Chavez Presidente »

madridist wrote:Nego kad ce krenut lovit i sklanjat pascad sa ulica ,ne mogu vjerovati da se ovoliko odugovlaci,fakat se ceka da neko izgine od napada copora ovih pasa pa da se onda sklone zauvijek.
Psima lutalicama nije mjesto na ulici sve da ih sve dezifinkuju,sterilizuju,dijamantne nausnice ubodu im u uho i kupe im po iphone 6 to ce ostati divlje zivotinje kojima nije mjesto na ulici.
:thumbup:

Nece nikada, sve dok je zloglasnog Dog trust-a i ostalih ublehasa i lopova. Ima li u zakonu mozda zastita macaka, i divljih zivotinja tipa lisica, srna, zec, fazan, medvjed, koje se ubijaju u prirodnom stanistu, gdje nikome ne smetaju i nikoga ne diraju?? Nema naravno. Sve je to farsa za uzimanje love.
L u c i f e r

#2740 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Bilo je večeras na dnevniku, govorio je lik iz RAD-a.
U toku je obuka šintora i tehničke pripreme, navodno...

Komentar sa jednog sajta:
Druga Bosanka Septembar 22, 18:27

Pa zašto u higijenski servis ??? Zar nisu rekli da u azilu ima mjesta za jos njih 200? Tamo ih smjestite i neka ih veterinar nadgleda da li je zaista opasan? Zašto, zašto trošiti pare na ubijanje? Ministre ima vaše ministarstvo treba da se pobrine za okoliš zbog drugih problema…šta ćemo za jadne ljude koji su ugroženi od majskih poplava ??? a I sada kiše već padaju, ….gdje su nasipi? tamo trošite NAŠ novac!!!
Go moron do morona...
Čudna sorta

#2741 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Ja ne krivim Dog Trust, kako u ostalim državama nisu uspjeli nametnuti ovako nešto nakaradno, nego samo kod nas? Gdje još to ima toliko bolesnih, gladnih, krvoločnih pasa koji slobodno hodaju ulicama jednog grada? Gdje to ima toliko napada pasa na ljude a da niko ne rješava taj problem već godinama? To može samo u ovoj smijuriji od države... Jedini i osnovni krivac je naša vlast koja je ovako nešto dozvolila, a i mi koji sve ovo trpimo...
Hajlac

#2742 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Čudna sorta wrote:Ja ne krivim Dog Trust, kako u ostalim državama nisu uspjeli nametnuti ovako nešto nakaradno, nego samo kod nas? Gdje još to ima toliko bolesnih, gladnih, krvoločnih pasa koji slobodno hodaju ulicama jednog grada? Gdje to ima toliko napada pasa na ljude a da niko ne rješava taj problem već godinama? To može samo u ovoj smijuriji od države... Jedini i osnovni krivac je naša vlast koja je ovako nešto dozvolila, a i mi koji sve ovo trpimo...
Nije ovo država već protektorat, na primjeru famoznog Zakona to se odlično vidjelo - razni lobiji i pritisci su dolazili 2009. od stranaca u tonu "ako ne usvojite ovaj zakon, nema ništa od pristupa EU"...

Govna umišljenih misionara - što ne mogu progurati u svojim matičnim zemljama(Penzionerski domovi za hiljade stray dogs o trošku države), dođu najčešće u Afriku, Južnu&Srednju Ameriku, kao u na Balkan da eksperimentišu. Dušmani najgore vrste.

Vi ar heljping ju tu bikam civilajzd, ju in stoun ejdž - vi in moust advensd sosajeti, vi heljp ju bikom lajk as, vi bild liders aut of ju, vi hev thri step program for ju :run:
kakavdanakneiskustvu

#2743 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:
kakaljin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140925077

Da vidimo sada dog trust na dijelu kako ce reagovati.

Eto vam prilike. :-D :-D :-D

nece dt nista, to su vlasnicki psi, nema zarade na njima :zzzz:

off: i tatu i sina i pascad im ukloniti sa ulice, zauvijek

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2744 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cyclops5 wrote:Kad ce vise krenuti akcija da potamane ovu paščad? :? :? :? Ne moze se vise ni u granap normalno otici :bih:

Slalom ujutro pravim kad na posao krenem
Maharadza

#2746 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Alipašinom se prolama lavež i urlici, potom slijede petarde i 10-15min. Džennetske tišine, pa opet sve ispočetka! heLJp, šta da rOdim?

Image
relativno84

#2747 Re: Problem pasa lutalica

Post by relativno84 »

Zanimljivo ali ovo vise se tice vlasnickih pasa jer lutalice nemaju ogrlice :D Za sta ga uhvatiti kad nekoga napada :? Uho il vrat :roll:
Maharadza wrote:Alipašinom se prolama lavež i urlici, potom slijede petarde i 10-15min. Džennetske tišine, pa opet sve ispočetka! heLJp, šta da rOdim?
Umjesto petardama gadjate ih mesom, i prestat ce lajati :) Ne laje niko sto mu je dobro :roll:
e-lla

#2748 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

uglavnomja wrote:
e-lla wrote: Cak ni nemam psa ako ti to nesto znaci.
.

:D

respektabilan sugovornik :oops:
Sa tobom nisam ni pričala tako da ne znam zašto se javljaš. To da ja u datom momentu nemam psa nije nužno povezano sa mojim poznavanjem pasa. Osim u glavi nekoga ko površno povezuje informacije.
Rizvan

#2749 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

relativno84 wrote: Umjesto petardama gadjate ih mesom, i prestat ce lajati :) Ne laje niko sto mu je dobro :roll:
Kako te nije stid? U zemlji u kojoj je 600 000 ekstremno siromašnih, ti predlažeš da se baca meso lutalicama? Nevjerovatno je koliko su pojedinci diskonektovani od stvarnosti.
relativno84

#2750 Re: Problem pasa lutalica

Post by relativno84 »

Rizvan wrote:
relativno84 wrote: Umjesto petardama gadjate ih mesom, i prestat ce lajati :) Ne laje niko sto mu je dobro :roll:
Kako te nije stid? U zemlji u kojoj je 600 000 ekstremno siromašnih, ti predlažeš da se baca meso lutalicama? Nevjerovatno je koliko su pojedinci diskonektovani od stvarnosti.
Izvini molim te :D Ubuduce cu crtati ironiju :D eto pricaj mi kako ima siromasnih woow stvarno :shock:

Da malo vise citas ovu temu shvatio bi da veliki broj se zalaze za dozivotno izdrzavanje tih stetocina, ovo je bilo samo u tom smjeru :-)

Al neka si ti poletio da me konektujes sa stvarnoscu :thumbup:
Locked