Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Drinski

#2726 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Braćo moja, čuvajte se!
SARAJEVO - Teške posljedice poplava nesagledivih poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu njeni građani osjećat će još dugo nakon što se vremenske prilike smire, a nabujala voda povuče.

Najgore posljedice mogle bi uslijediti zbog klizišta i pomjeranja tla. Naime, Centar za uklanjanje mina BiH upozorava da postoji mogućnost da su vodene bujice pomjerile minska polja i oznake, što bi moglo dovesti do novih tragičnih posljedica.

Pravo stanje stvari znat će se tek nakon potpunog saniranja štete, no opasnost ni tada neće biti uklonjena.

Mister Yes

#2727 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mister Yes »

kandelabar wrote: NA RTRS-u uzivo javljanja i ukljucenja iz skoro svih vecih gradova RS-a ,u nas u situaciji kad je nezapamcena katastrofa pustaju serije kako ih nije sramota..
Svaki sljedeći protest i bunt naroda treba početi od "sivog doma" pa tek onda ići dalje. Prokleti bezobraznici. :twisted:
P308

#2728 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by P308 »

azurna_obala wrote:Da li neko zna da li je odblokiran put u Čevljanovićima?
Srednje-OLovo?
Ja maloprije prijateljicu u Olovu zovem, i kaze da su zablokirani, nije mogla pricati dugo pa mi nije objasnjavala. Sad sta joj to znaci, nemam pojma. :-?
StupskaBitanga

#2729 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

dog_killer wrote:
StupskaBitanga wrote:ovi sa FTV su totalno izgubili kompas :( :(
oni repriziraju jucerasnje događaje..
mrtva kobila totalno
MissGump

#2730 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

!!!!!!

"U naseljima S.Toplice i Karanovac pojavila su se nepoznata lica koja se predstavljaju kao kriminalistički inspektori CJB Banjaluka i upozoravaju mještane da treba hitno da se isele, jer će brana na HE pući. Objavještavamo sve da je u pitanju prevara i da nikakvi inspektori MUP-a RS ne obilaze građane sa takvim upozorenjem. Pozivamo građane da takve slučajeve prijave na 122!"
volta dzontra

#2731 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by volta dzontra »

dog_killer wrote:
StupskaBitanga wrote:ovi sa FTV su totalno izgubili kompas :( :(
oni repriziraju jucerasnje događaje..

dobrojutrokolumbo...(stara fora)....... :-) :-) pa ta politička sarajevska spin firma već 4-5 godina ne sliči na TV...
luckylaka

#2732 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by luckylaka »

jasko_ba wrote:Samo da se javim da sam ziv!
Od jucer od 12 sati nismo imali ovdje struju, Zavidovici. Nisam spavao skoro 2 dana. Vidim da je dosta ljudi i poruke poslalo. Uglavnom, prezivih 3 klizista, pomoglo se koliko se moglo, ali je situacija haos. Postavim kasnije par slika da vidite kako to izgleda, uglavnom dosta sela je odsjeceno. Zasad u pripravnosti, cekamo nove zadatke,
Pozz
:thumbup: Hvala Bogu bar jedna pozitivna vijesti.Pu jebem ti kako se covjek osjeca ko govno kad ne moze ama bas nikako pomoci.Dragi moj neka vam je Dragi Bog u pomoci.
5 0 5

#2733 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by 5 0 5 »

kandelabar wrote: NA RTRS-u uzivo javljanja i ukljucenja iz skoro svih vecih gradova RS-a ,u nas u situaciji kad je nezapamcena katastrofa pustaju serije kako ih nije sramota..
pa ne mogu da vjerujem. na rtrs stabilan stream k'o mlijeko. a http://www.federalna.ba ne mozes otvoriti. :oops:
ZPP

#2734 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ZPP »

Sad mi drug javlja, u prostorijama FK Sarajevo ljudi u kolonama donose pomoć, pune vreće odjeće, hranu i ostalo u kartonima, kaže da voze konstantno dole u taj centar, ali opet prostorije krcate. :thumbup:
azurna_obala

#2735 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by azurna_obala »

P308 wrote:
azurna_obala wrote:Da li neko zna da li je odblokiran put u Čevljanovićima?
Srednje-OLovo?
Ja maloprije prijateljicu u Olovu zovem, i kaze da su zablokirani, nije mogla pricati dugo pa mi nije objasnjavala. Sad sta joj to znaci, nemam pojma. :-?
izgleda da nije...na tranici BIHAMK-a još uvijek stoji blokiran
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111

Uspostavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Orašje. Od Tuzle se može do Zvornika, a prema posljednjim informacijama uspostavljen je saobraćaj i na dionici M-19 Zvornik-Drinnjača, tako da se saobraćaj iz Tuzle prema Sarajevu sada može odvijati preko Zvornika, Milića, Vlasenice i Sokoca. I dalje je obustavljen saobraća od Lukavca ka Doboju, kao i putevi iz Tuzle prema Bijeljini i Živinicama.

Također saobraćaj je obustavljen i na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Banja Luka (uspostavljena je obilaznica preko Mrkonjić Grada i Manjače)
M-15 Prijedor-Sanski Most (Ne preporučuje se korištenje alternativnog puta, jer se uskoro očekuje obustava saobraćaja i na tom putu).
M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac
M-16.1 Klašnice-Prnjavor-Derventa,
M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestima Ravne i Tišća),
kao i dionica M-17 Zenica-Nemila (zbog odrona u Nemiloj).

Također, obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima:

R-413 Turbe-Skender Vakuf,
R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu)
R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Duljci)
R-407a Ključ-Sanica
R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac),
R-445 Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije),
R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,
R-460 Gračanica-Srnice
R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani,
I na svim regionalnim pravcima prema Bratuncu.

Na dionici M-18 Srednje-Olovo (u Čevljanovićima) zbog odrona, obustavljen je saobraćaj.

Na dionici M-15 Ključ-Sanski Most obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom preko naselja Balijevići. Na dionici M-5 Ključ-Mrkonjić Grad u mjestu Rudenice došlo je do odrona kamenja na kolovoz, pa se saobraća otežano.

Na dionici M-5 Vitez-Travnik-Donj Vakuf saobraćaj se odvija obilaznicom preko Guča Gore i Nević Polja.

Na dionici M-19 Zvornik-Janja, saobraćaj je uspostavljen ali se dalje prema Bijeljini ne može.
BordoSarajevo

#2736 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BordoSarajevo »

ZPP wrote:Sad mi drug javlja, u prostorijama FK Sarajevo ljudi u kolonama donose pomoć, pune vreće odjeće, hranu i ostalo u kartonima, kaže da voze konstantno dole u taj centar, ali opet prostorije krcate. :thumbup:
:thumbup:
Mutivoda

#2737 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

BordoSarajevo wrote:
ZPP wrote:Sad mi drug javlja, u prostorijama FK Sarajevo ljudi u kolonama donose pomoć, pune vreće odjeće, hranu i ostalo u kartonima, kaže da voze konstantno dole u taj centar, ali opet prostorije krcate. :thumbup:
kamen spoticanja

#2738 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

U Nemilskom kraju situacija je katastrofalna. ..par sela doslovno nakon ovoga nece postojati. ..voda se povlaci ali za sobom nosi odrone zemlje, rastinje i stambene objekte...po procjenama vise od hiljadu ljudi tretnutno nema siguran krov nad glavom
Nego hoću da kazem ovo koliko to god zvucalo cudno...drzava je, bar u ovom kraju, odradila sjajan posao...dakle redom vojska, clanovi civilne zastite, kriznog staba, lokalne zajednice i volontera. ..koordinacija je takva da je se ni njemci nebi postidjeli
Nevjerojatna je i zelja ostalih gradjana da pomognu...policija masovno vraca automobile koji su krenuli da pomognu
Koliko je tuzno gledati ljude koje su ostali bez icega, toliko je divno gledati druge kako im podmecu svoja ledja i mišiće u pomoći
Nesto mi srce ko vlasic da vam posteno kazem
Not My Idea

#2739 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Djeca iz maglaja su u kasarni u zenici. I stalno ih dovlace. Treba im deka I odjece.
Pliz kopirajte ovaj post svako malo jer se ovdje brzo zagubi.
MOSALJOZE

#2740 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MOSALJOZE »

BordoSarajevo wrote:
:bih: :bih:
Boskero

#2741 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:02, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#2742 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baltazar_khan »

Mutivoda wrote:
BordoSarajevo wrote:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1
StupskaBitanga

#2743 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Nju interesuju rudnici a ljudi gube kuće :(
vješalica

#2744 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vješalica »

funjara glupa žuta....sve gola glupača po tv-u konjara doktorira geologiju
Boskero wrote:Zvala sam oružane snage, trudnica iz Ulišnjaka je prevezena u bolnicu u Zenicu. Facebook informacije iz Maglaja
ja sam baš napisala na prethodnim stranama,hairli je zbrinuta hvala bogu
Last edited by vješalica on 16/05/2014 14:55, edited 1 time in total.
Casual's

#2745 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Casual's »

kamen spoticanja

#2746 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

StupskaBitanga wrote:Mujesira draga kao da te je voz pregazio
Neka...mujesira na terenu svo vrijeme :wink:
leah

#2747 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by leah »

Not My Idea wrote:Djeca iz maglaja su u kasarni u zenici. I stalno ih dovlace. Treba im deka I odjece.
VjecitiStudent

#2748 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Nju interesuju rudnici a ljudi gube kuće :(
Ne pretjerujte, juče smo kukali kako nigdje nema informacija o klizištima.
m_l

#2749 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m_l »

kamen spoticanja wrote: Nego hoću da kazem ovo koliko to god zvucalo cudno...drzava je, bar u ovom kraju, odradila sjajan posao...dakle redom vojska, clanovi civilne zastite, kriznog staba, lokalne zajednice i volontera. ..koordinacija je takva da je se ni njemci nebi postidjeli
Nevjerojatna je i zelja ostalih gradjana da pomognu...policija masovno vraca automobile koji su krenuli da pomognu
Koliko je tuzno gledati ljude koje su ostali bez icega, toliko je divno gledati druge kako im podmecu svoja ledja i mišiće u pomoći
Nesto mi srce ko vlasic da vam posteno kazem
:thumbup: :bih:
sha_ba

#2750 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sha_ba »

Not My Idea wrote:Djeca iz maglaja su u kasarni u zenici. I stalno ih dovlace. Treba im deka I odjece.
:thumbup: :thumbup:
Post Reply