dva clana osoblja u kabini. pilot koji zeli oteti avion fizicki onesbosobi drugu osobu, zabije avion u planinu. vrata niko ne moze otvoriti. 100 ljudi mrtvo. ali "terorista" u kabinu uci nece.suncica24 wrote:
Teroristi uzmu pilota ili stjuardesu za vrat i "daj sifru!"
Avionske nesrece
-
omar little
#2726 Re: Avionske nesrece
- insomnia78
#2727 Re: Avionske nesrece
Upravo gledam izjavu zandarmerije
Proces pronalaska, izvlacenja i identifikacije tijela bi mogao potrajati mjesecima
Nepristupacan i opasan teren, stanje tijela od kojih ni jedno nije citavo
Uzeti su DNA uzorci od skoro svih srodnika, Interpol je takodjer poslao svoju ekipu strucnjaka za DNA identifikaciju
Proces pronalaska, izvlacenja i identifikacije tijela bi mogao potrajati mjesecima
Nepristupacan i opasan teren, stanje tijela od kojih ni jedno nije citavo
Uzeti su DNA uzorci od skoro svih srodnika, Interpol je takodjer poslao svoju ekipu strucnjaka za DNA identifikaciju
-
arslanbey
#2728 Re: Avionske nesrece
sad mu dusa luta u nemiru ..ako je ovo zaista i ucinio,Allah mu priprema teske muke i on zna to 
- insomnia78
#2729 Re: Avionske nesrece
Kad bi se tako gledalo...omar little wrote:dva clana osoblja u kabini. pilot koji zeli oteti avion fizicki onesbosobi drugu osobu, zabije avion u planinu. vrata niko ne moze otvoriti. 100 ljudi mrtvo. ali "terorista" u kabinu uci nece.suncica24 wrote:
Sta sa vojnicima i policajcima koji su naoruzani na ulici, vozacima vozova, brodova, autobusa, pilotima vojnih aviona?
- Ridjobrki
#2730 Re: Avionske nesrece
Ili ako već dajemo mašti na volju - dobio nalaz koji bi ga mogao spriječiti da radi kao pilot, hanuma mu ima fetiš na pilote i šutnula ga dok je saznala da će ostat' bez pilotske uniforme... Ode posao, ode vjenčanje, još Toma Zdravković bio na radiju... Nije čovjek k'o se ne bi strmopizdio pod Trebević a kamoli neće pod Mt. Blanc.JanuaryJones wrote:A šta ako je saznao da ima neku neizlječivu bolest koja će ga ionako koštati posla i života?
- JanuaryJones
#2731 Re: Avionske nesrece
Pa možda recimo AIDS. Cura noga, posao noga, život noga.Ridjobrki wrote:Ili ako već dajemo mašti na volju - dobio nalaz koji bi ga mogao spriječiti da radi kao pilot, hanuma mu ima fetiš na pilote i šutnula ga dok je saznala da će ostat' bez pilotske uniforme... Ode posao, ode vjenčanje, još Toma Zdravković bio na radiju... Nije čovjek k'o se ne bi strmopizdio pod Trebević a kamoli neće pod Mt. Blanc.JanuaryJones wrote:A šta ako je saznao da ima neku neizlječivu bolest koja će ga ionako koštati posla i života?
-
omar little
#2732 Re: Avionske nesrece
kakve to veze ima sa vrlo specificnom situacijom i slucajem kabine civilnog putnickog aviona? tacnije receno, sa vratima kabine i nemogucnosti da ih se izvana otvori ni u kakvom slucaju?insomnia78 wrote:Kad bi se tako gledalo...omar little wrote:dva clana osoblja u kabini. pilot koji zeli oteti avion fizicki onesbosobi drugu osobu, zabije avion u planinu. vrata niko ne moze otvoriti. 100 ljudi mrtvo. ali "terorista" u kabinu uci nece.suncica24 wrote:
Sta sa vojnicima i policajcima koji su naoruzani na ulici, vozacima vozova, brodova, autobusa, pilotima vojnih aviona?
ovo je sve isprazno natezanje na forumu. nadzorne institucije ce, kada se prvobitni sok smiri, vijecati, srati i donijeti izmjene procedura koje zele i koje smatraju relevantim. do tada ja zadrzavam pravo da mislim da se procedura oko vrata treba promijeniti.
- Ridjobrki
#2733 Re: Avionske nesrece
Moguće, zašto da ne?JanuaryJones wrote:Pa možda recimo AIDS. Cura noga, posao noga, život noga.Ridjobrki wrote:Ili ako već dajemo mašti na volju - dobio nalaz koji bi ga mogao spriječiti da radi kao pilot, hanuma mu ima fetiš na pilote i šutnula ga dok je saznala da će ostat' bez pilotske uniforme... Ode posao, ode vjenčanje, još Toma Zdravković bio na radiju... Nije čovjek k'o se ne bi strmopizdio pod Trebević a kamoli neće pod Mt. Blanc.JanuaryJones wrote:A šta ako je saznao da ima neku neizlječivu bolest koja će ga ionako koštati posla i života?
Al' oklen sikirica u avionu, mater mu?
- madner
#2734 Re: Avionske nesrece
Ovaj moment sa Tomom bi mogao biti kljucan. Nije prvi koji je rezao vene, samo je to uradio sa Njemackom preciznoscu i efikasnoscu.
- Ljakan
#2735 Re: Avionske nesrece
ponjeli da iscjepkaju drva ako zahladni ili ko ne bude sluso da ga spakuju u friziderRidjobrki wrote: Al' oklen sikirica u avionu, mater mu?
-
Fauja Singh
#2736 Re: Avionske nesrece
Jbg, tip lud, ocito se nije bojao i poravnio je da idu svi u smrt, ko zna mozda je i uzivao gledajuci kako avion ide prema planini dok s druge strane pilot i putnici vriste jer ne mogu otvoriti vrata.Lucky Strike wrote:Samo ne mogu da shvatim da neko ko spušta avion i ide da se ubije, ostaje posve miran i ne daje ama baš nikakvu reakciju, ni riječ.
Da se ne uspanici, da ne ustane kad neko lupa na vrata, ni trunke nervoze da ne pokaže.. To mi je čudno..
I one ubice po Siriji kažu barem Allahu Ekber, a ovaj ništa.
Izaci ce sigurno u javnost od cega je bolovao, naci ce se (ako vec nije) ko ga je lijecio i pregledat ce se citav njegov karton, a onda ce se bolje znati kakva je to osoba upravljala avionom
-
omar little
#2737 Re: Avionske nesrece
koje lesinarenje po medijima. bljak. objavljuju sta stignu, konstruiraju kojekave teorije bez ikakvih medicinskih dokaza. mislim, ajde vrli forumski institut za nadnaravnu pamet, to se ocekuje da oni znaju i rijese sve, ali mediji (ne nasi, svjetski) se ubise objavljujuci sve i svasta. nije ni prvi ni zadnji put, ne otkrivam toplu vodu, ali je svejedno jadno.
-
jefferson
#2738 Re: Avionske nesrece
Mislim da si pogresno to shvatio. On je pricao o ljudima koji tek pocinju raditi. Plata u US Airwaysu za kopilota koji tek pocinje raditi je preko 50,000 sto je po meni opet katastrofalno malo.todd_smith wrote:sjecas se onog pilota sto je SPASIO 155 osoba kada je sletio u Hudson rijeku prije par godina, kada je ispao heroj?jefferson wrote: Nije bas tako. Iako mnogi avioni nose oznake Uniteda, Delte ili Americana, to nisu te kompanije, to su nezavisne kompanije. Npr. Atlantic Southeast Airlines je bio jedan od najvecih kooperanata Delte ali i Uniteda. PSA nosi oznake Delte i Uniteda, ali su samo kooperant.
Oni su problem, te kompanije koje opsluzuju Atlantu i recimo Valdostu u Georgiji, ili Denver i Grand Junction u Koloradu.
Velike komapnije imaju direktne letove sa vecim gradovima i gradovima koji se ne mogu opsluziti sa regionalnim avonima (CRJ i slicno) nego samo sa avionima tipa A320 ili B737.
Piloti koji rade za Deltu, United ili AA su dobro placeni.
Taj lik dok je spasavao 150 zivota, bio je na plati oko 25.000USD koja se smanilja za 40% u prethodnim godinama, i nije imao pravo na penziju, tj izgubio je istu kao i njegove kolege.
Njegov kopilot je izjavio nakon nesrece u jednom intervjuu:
Ne trazim nikakav izgovor niti opravdavam, nego samo dajem kao primjer zasto bi jedan pilot mogao biti pod tolikim stresom"For the last six years, I have worked seven days a week between my two jobs just to maintain a middle class standard of living."
Medjutim, problem je naravno sto danas imas ljude koji dignu kredit, dobiju sve potrebne dozvole za letenje i hoce postati pilot. Kompanije zbog toga unajmljuju te pilote u ove male regionalne prevoznike i time se konstantno cijena rada smanjuje. To je naravno neprihvatljivo za bivse vojne pilote koji ce se radije penzionisati nego raditi za neku sicu.
Medjutim, vec godinu dana plate u velikim komapanijama, bar u SAD su u porastu. FAA je nakon Colgan Aira poostrila standarde cime su izfiltrirali dosta neiskusnih pilota sa upitnim kvalifikacijama.
- Ridjobrki
#2739 Re: Avionske nesrece
I one CNN-ove priče o poginulima, njihove životne priče, ovo ono.... Profili žrtava, njihove slike...omar little wrote:koje lesinarenje po medijima. bljak. objavljuju sta stignu, konstruiraju kojekave teorije bez ikakvih medicinskih dokaza. mislim, ajde vrli forumski institut za nadnaravnu pamet, to se ocekuje da oni znaju i rijese sve, ali mediji (ne nasi, svjetski) se ubise objavljujuci sve i svasta. nije ni prvi ni zadnji put, ne otkrivam toplu vodu, ali je svejedno jadno.
Ako se kad sručim sa deset hiljada metara i nekim čudom ne preživim - svako ko se pojavi na CNN-u da priča kako sam bio fin i imao stotine snova nek me izbjegava na onom svijetu. Bem ti ciganluk medijski.
-
jefferson
#2740 Re: Avionske nesrece
Rade svoj posao. Oni su u biznisu pravljena para a ne moralisanja.omar little wrote:koje lesinarenje po medijima. bljak. objavljuju sta stignu, konstruiraju kojekave teorije bez ikakvih medicinskih dokaza. mislim, ajde vrli forumski institut za nadnaravnu pamet, to se ocekuje da oni znaju i rijese sve, ali mediji (ne nasi, svjetski) se ubise objavljujuci sve i svasta. nije ni prvi ni zadnji put, ne otkrivam toplu vodu, ali je svejedno jadno.
-
statixx
#2741 Re: Avionske nesrece
Valjda nas nece napasti da trolamo.apsidejzi wrote:Joj sto ja ne volim Njemacke pilote pogotovo prema Frankfurtu. Jel malo kasni sa polijetanjem on ce dati sve od sebe da stigne na vrijeme posto je svjestan da je Frankfurt cvor za presjedanje i da od njega ovisi da li ce ljudi stici na drugi avion. Naravno, i kompaniji je u cilju da stigne na vrijeme.Zviz wrote:ljetos, letim Lufthansom kad pilot zenska (glavna) prvih troje ili cetvero biznisman-a se okrecu i ne ulaze u avion ja prvi uniso, pozdravio se na ulazu. Vise nego prazan avion bio. Dama uzletila i spustila, bolje nije moglo, jos pogotovo sljetanje.
Ljetos kasnio lik 20 minuta sa ukrcavanjem i ja sam odmah znao da ce biti vesela voznja. Dok je isao do piste vozio je duplo brze nego sto obicno idu drugi avioni sa kojima letim. Cim je stigao na pistu, nije se ni okrenuo kako treba vec stisnuo gas. Nakon 10 sekundi u zraku, nage ga na lijevo. Pa kuces ga jaro ranije naginjat. De malo uzleti pa polahko ga okreni. A-a. Frajo ga nageo a dao mu gas. Avion dobija na visini a skrece. MOgu mislit kakvu je centrifugalnu silu razvio na krilima jer su se njihala kao da je ptica a ne avion.
Epilog: stigao budala na vrijeme.
Vidis ja sam imao slican let, ali nisam mogao da povezem kao ti. Let je kasnio 15-ak minuta. Kad je krenuo nisam mogao odrediti da li ide brzo, jer nisam dugo letio, tako da je sve bilo ok. Medjutim trenutak kada iz okuke izlazi na pistu samo cujes Prepare to take off! i naglo ubrzanje. Kontam WTF, zar ne bi trebao malo oduska da nam das. Kad se digao, nije proslo 5 sekundi frajer ga nageo, trese se sve, jos mal avion. Gledam dole kroz prozocic vise mi se cini da padamo nego da se dizemo. Pogledam oko sebe, sjedi neki mladi par, uhvaltili se za ruke i zmire, (kasnije, na sljedecem letuu, ispostavilo se da im je to nekakav ritual). Pogledam ispred njih, neka hadznica sjedi i ni habera, digla nogu i cita. Dobro je reko, nije sve gotovo.
Last edited by statixx on 27/03/2015 17:13, edited 1 time in total.
-
groove
#2742 Re: Avionske nesrece
ovo je otprilike sto zaradjuju u raznim fazama.

- Edin H.
#2743 Re: Avionske nesrece
Kakve su ovo kompanije, gdje su plate pilota BH Airlinesa? 
-
omar little
#2744 Re: Avionske nesrece
aha. ajde dobro. po definiciji im stoji da im je uloga pravljenje para kroz informiranje javnosti. no, moraliziranje moje mi ne dopusta da vidim bit.jefferson wrote:Rade svoj posao. Oni su u biznisu pravljena para a ne moralisanja.omar little wrote:koje lesinarenje po medijima. bljak. objavljuju sta stignu, konstruiraju kojekave teorije bez ikakvih medicinskih dokaza. mislim, ajde vrli forumski institut za nadnaravnu pamet, to se ocekuje da oni znaju i rijese sve, ali mediji (ne nasi, svjetski) se ubise objavljujuci sve i svasta. nije ni prvi ni zadnji put, ne otkrivam toplu vodu, ali je svejedno jadno.
- suncica24
#2745 Re: Avionske nesrece
No ovaj unutra odbije sifru i zabije avion u planinu sa 5 nuklearki okolo.madner wrote:No ovaj unutra odbije sifru i avion se ne zakuca na grad.
- suncica24
#2746 Re: Avionske nesrece
Btw, kad smo kod sigurnosti, meni je zanimljivo kako se prolazi sigurnosna provjera tek nakon checkiranja i ulaska u zonu boardinga
i ne razmislja se u pravcu da bi kakava budala mogla uletjeti na aerodrom i pomesti sve sa sobom (sem turaka jer u Istambulu prolazis kontrolu i pri ulasku na aerodrom).
i ne razmislja se u pravcu da bi kakava budala mogla uletjeti na aerodrom i pomesti sve sa sobom (sem turaka jer u Istambulu prolazis kontrolu i pri ulasku na aerodrom).
-
jefferson
#2747 Re: Avionske nesrece
Samo kazem kako stavri stoje. Davno je proslo vrijeme kada si imao vijesti u 07.30 gdje te vrlo edukovana osoba obavjestava o dogadjajima. Ta ista osoba je dobila informacije od isto tako vrlo edukovane osobe.omar little wrote:aha. ajde dobro. po definiciji im stoji da im je uloga pravljenje para kroz informiranje javnosti. no, moraliziranje moje mi ne dopusta da vidim bit.jefferson wrote:Rade svoj posao. Oni su u biznisu pravljena para a ne moralisanja.omar little wrote:koje lesinarenje po medijima. bljak. objavljuju sta stignu, konstruiraju kojekave teorije bez ikakvih medicinskih dokaza. mislim, ajde vrli forumski institut za nadnaravnu pamet, to se ocekuje da oni znaju i rijese sve, ali mediji (ne nasi, svjetski) se ubise objavljujuci sve i svasta. nije ni prvi ni zadnji put, ne otkrivam toplu vodu, ali je svejedno jadno.
Dana u doba kada se TV kuce takmce sa internetom, sve ide.
Jbg.
-
statixx
#2748 Re: Avionske nesrece
Pa jbg ima stotinu laksih alternativa ako mu je cilj pobiti sto vise ljudi.suncica24 wrote:Btw, kad smo kod sigurnosti, meni je zanimljivo kako se prolazi sigurnosna provjera tek nakon checkiranja i ulaska u zonu boardinga
- suncica24
#2749 Re: Avionske nesrece
Doduse.statixx wrote:Pa jbg ima stotinu laksih alternativa ako mu je cilj pobiti sto vise ljudi.suncica24 wrote:Btw, kad smo kod sigurnosti, meni je zanimljivo kako se prolazi sigurnosna provjera tek nakon checkiranja i ulaska u zonu boardinga
Uvijek se moze pucati po shopping centru.
-
omar little
#2750 Re: Avionske nesrece
vidi nje. :S sta je sledece, da uvodis kontrolu na zeljeznicke kolodvore, autobusne stanice,trgove, molove, bilo kakvo mjesto gdje se okupljaju ljudi jer uvijek moze neka budala se zaletiti? najbolje da uvedemo kontrolu cim iz stana izadjes, tako cemo SVI BITI SIGURNI. <3 <3 <3suncica24 wrote:Btw, kad smo kod sigurnosti, meni je zanimljivo kako se prolazi sigurnosna provjera tek nakon checkiranja i ulaska u zonu boardinga