BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
insaneinthebrain

#2726 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by insaneinthebrain »

to je ono sto nas ceka u brazilu. tekbiri i kalesija :izet:
RtrnOfSalisbury

#2727 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by RtrnOfSalisbury »

Mračajski proto wrote:Pravi smo šabani. :D
eeeh da smo sabani, saban makar znade pjevat ...

glede navijacica, trebaju mi ti podaci jer pisem seminarski ... :roll: nije za blamglam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2728 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Truba »

:mrgreen: na drugim topicima napadaju me kad kažem nešto protiv dijaspore :D

jebo vas kolo :lol: :lol: :lol: što se ismija
Jack Be Nimble

#2729 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Jack Be Nimble »

Black swan wrote::mrgreen: na drugim topicima napadaju me kad kažem nešto protiv dijaspore :D

jebo vas kolo :lol: :lol: :lol: što se ismija

I ja sam dijasporac against kola!

Ako zbog toga napadas samo ti napadaj :thumbup:
Point.

#2730 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Point. »

Uvijek against kolo! To bih zabranio zakonski. Posebno pred utakmice.
Havatar

#2731 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

Sta imate protiv kola :?: Pa Colo Colo je jedan od najvecih klubova u Juznoj Americi
BHF_Manijak

#2732 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by BHF_Manijak »

Hajd razumijem kad na svadbi ljudi raspale kolo, jebi ga dio tradicije, obicaj i ostlaih shitova, mada ga licno nikad u zivotu nisam pogiro, ofirno ba :mrgreen: ali KOJI QRAC NA JEDNOM SPORTSKOM DOGADJAJU FURAS KOLO?????????? :shock: :shock: :shock:
Sto wannabe kaze zazelili se ljudi obicaja i zavicaja. :-) :roll:
Havatar

#2733 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

BHF_Manijak wrote:Hajd razumijem kad na svadbi ljudi raspale kolo, jebi ga dio tradicije, obicaj i ostlaih shitova, mada ga licno nikad u zivotu nisam pogiro, ofirno ba :mrgreen: ali KOJI QRAC NA JEDNOM SPORTSKOM DOGADJAJU FURAS KOLO?????????? :shock: :shock: :shock:
Sto wannabe kaze zazelili se ljudi obicaja i zavicaja. :-) :roll:
Pa utakmice rerezentacija su i osmisljene da budu narodno veselje
Jack Be Nimble

#2734 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Jack Be Nimble »

Ma nisu se zazeljeli jer kolo igraju za sve. Iz kuce do kola odu uz kolo, kolo na svakom sastanku i druzenju...jedino je dzenaza kolo free ali jos jednu godinu dana pa ce se i tu razvaliti.

Dok nisam izasao iz rodnog grada ja sam mislio da je kolo samo nedeljom izmedju 12-1 na tv uz program znanje i imanje.
Cienfuegos

#2735 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Cienfuegos »

Jbg, mozes nekoga istjerati sa Balkana ali ne I Balkan iz njega. Da je nakon utakmice negdje u krugu stadiona najavljen i koncert nekog domaceg hairlije garant bi I posjeta bila bolja. :sad: Ovih 30 hiljada, od cega je nas iz drugih gradova bilo sigurno vise od pola, je sramota za St Louis obzirom na nasu populaciju tamo. Bolje je bolje bilo u Atlanti I Chicagu iako je protivnik bio slabiji.
todd_smith

#2736 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by todd_smith »

Ja fakat ne kontam kako ne vide da je to seljakluk? :?

Dosta ih je dolazilo na Kosevo protiv USA/Grcke, pratili su slavlje protiv Litvanije, pa gdje je kolo tu bilo?

Jbte ispade mi na Balkanu imamo vise kulture i vise smo svjesni sebe, nego oni u Americi :-)
Jack Be Nimble

#2737 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Jack Be Nimble »

Ako se bude igralo protiv Amerike i ako Amerikanci ne budu letjeli samo za parama onda ce sigurno biti u Colombusu ili Seattle.
Havatar

#2738 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

Cienfuegos wrote:Jbg, mozes nekoga istjerati sa Balkana ali ne I Balkan iz njega. Da je nakon utakmice negdje u krugu stadiona najavljen i koncert nekog domaceg hairlije garant bi I posjeta bila bolja. :sad: Ovih 30 hiljada, od cega je nas iz drugih gradova bilo sigurno vise od pola, je sramota za St Louis obzirom na nasu populaciju tamo. Bolje je bolje bilo u Atlanti I Chicagu iako je protivnik bio slabiji.
Koliko vidim u St. Louis su vecinom ovi Bosanci sto su se asimilirali posto vecina ih ni ne zna bosanski i zato je bila slaba posjeta
Jack Be Nimble

#2739 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Jack Be Nimble »

Havatar wrote:
Cienfuegos wrote:Jbg, mozes nekoga istjerati sa Balkana ali ne I Balkan iz njega. Da je nakon utakmice negdje u krugu stadiona najavljen i koncert nekog domaceg hairlije garant bi I posjeta bila bolja. :sad: Ovih 30 hiljada, od cega je nas iz drugih gradova bilo sigurno vise od pola, je sramota za St Louis obzirom na nasu populaciju tamo. Bolje je bolje bilo u Atlanti I Chicagu iako je protivnik bio slabiji.
Koliko vidim u St. Louis su vecinom ovi Bosanci sto su se asimilirali posto vecina ih ni ne zna bosanski i zato je bila slaba posjeta
Svi smo se mi asimilirali manje vise nije bitno jel Louis ili Austin. Rekao bi da ima manje asimiliacije u Louis bas zbog toliko raje. Mozda neki kao ja necemo da dodjemo jer nam je glupo davati $50+ za prijateljsku utakmicu. Igrali Man U v Real ili BIH sto je previse previse je.
domi

#2740 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by domi »

Atlanta i Cikago imaju daleko vecu meksicku populaciju, protiv koga smo i igrali u ta dva grada. U St. Louisu ima mozda 17 Argentinaca. pa ti sad izracunaj. Takodje, ni svi Bosanci u Atlanti i Cikagu nisu bili iz tih gradova, u Cikagu je iz STL'a bilo bruka raje, a o drugim gradovima da i ne pricam. Mesijevo neigranje je rezultiralo nedolaskom velikog broja Amera koji su imali karte. Sve u svemu, moglo je biti vise raje, al' ni ovo nije lose.

A glede ovih nasih obicaja... mislim ne gotivim ni n\ja cinguli minguli, ali zasto se stidjetii svojih izvronih korijena, ovih ili nekih drugih. Mislim da smo mi jedini u svijetu koji patimo od toga...kompleksi nize vrijednosti, sta li!?

Sljedecu uzimamo sigurno.
samkoF

#2741 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

domi wrote:

Atlanta i Cikago imaju daleko vecu meksicku populaciju, protiv koga smo i igrali u ta dva grada. U St. Louisu ima mozda 17 Argentinaca. pa ti sad izracunaj. Takodje, ni svi Bosanci u Atlanti i Cikagu nisu bili iz tih gradova, u Cikagu je iz STL'a bilo bruka raje, a o drugim gradovima da i ne pricam. Mesijevo neigranje je rezultiralo nedolaskom velikog broja Amera koji su imali karte. Sve u svemu, moglo je biti vise raje, al' ni ovo nije lose.

A glede ovih nasih obicaja... mislim ne gotivim ni n\ja cinguli minguli, ali zasto se stidjetii svojih izvronih korijena, ovih ili nekih drugih. Mislim da smo mi jedini u svijetu koji patimo od toga...kompleksi nize vrijednosti, sta li!?

Ma pusti ih domi dragi vidis ti samo koliko lupaju i pricaju i pisu gluposti, to treba samo ignorisati, kao da nista ne razumiju a sve znaju samo se prave da ne znaju.Jos nekog nazivaju pogrdnim imenima "seljacima" il kao eto znaju ko prica engleski a ko ne od dijasporaca kao da su ih popisivali po kucama pa znaju, ma gluposti samo ignorisi i to sto si im rekao nece shvatiti.Cuj St Louis da se stidi, cega brate, cega????Pa na ovoj utakmici je bilo vise bosanaca nego i u Atlanati nego i u Chicagu.U Atlanti i Chicagu su stadionu bili puni jer su ih meksinakci napunili a ne samo bosanci i ko je god bio na tim utakmicama ( a ja takodje jesam) zna da je meksikanaca bilo i vise nego bosanaca.Atlanta je bila oko 60 000 a Chicago oko 55 000 cini mi se.Al od tih brojeva je vise od pola bilo meksikanaca a sad je bilo u STL oko 31000 i vise od 90% su bili nasi navijaci , ljudi porjeklom iz BiH.
I u vezi ovog kola takodje se slazem s tobom domi, pa ja za ovu vrstu muzike nisam nikada cuo dok nisam dosao u St Louis jer u mom Prijedoru se ovo nikada nije sviralo ( eto nek prijedorcani potvrde jer ja bar nisam cuo za svoji 20 i nesto godina zivota u Pd), ali ovi svi sto te ljude nazivaju seljacima zbog toga sto se drze svoje tradicije ili "seljakluka", za mene su jos veci seljaci ti koji im to spocitavaju, jer nisu i ne znaju biti tolerantni a drugima nesto govore.Ignorisite ono sto vam smeta , ako vam smeta, al ne nazivajte ljude pogrdnim imenima to je sramota, stidite se svi.
samkoF

#2742 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

MaroonBrigade wrote:
Hantraga wrote: Navijanje je bilo katastrofa, a najveca je greska sto jedina grupa koja moze da povede ostale navijace na navijanje, se izolovala na jednoj tribini sa koje je bilo tesko sinhronovati sa ostalima.
Pa sto nisi dosao i objasnio nam to :?:
Hantraga wrote:
Dakle, nemojte price da igraci nisu igrali jel su se napucali mjesanog mesa, vec je to slucaj bio sa navijacima koji su iz drugih gradova stigli u St.Louis zeljni zabave i provoda.
Nemojte padati na ovaj fazon sto je raja postavila 50000 slika sa igracima u raznoraznim diskotekama...sve je to fotosop :mrgreen:
Hantraga wrote:
Iako zivim U St.Louisu i ovo je jedini grad u USA koji moze da primi veliki broj BH navijaca koji dolaze iz ostalih US gradova i da svi stignu da se provedu, sto nije bio slucaj ranije sa Atlantom i Cikagom, ipak nadam da se necemo vise igrati nogometne utakmice na Baseball stadionima. Pozicija tribina su katastrofalne i vrlo je tesko sinhronizovano navijati.
Iako ne zivim u STL mene je stid sto je, za razliku od Atlante i Chicaga, stadion bio poluprazan.

:run:
Eto procitaj prethodni post , jer vidim da nista il ne kontas il zelis se samo raspravljati al eto ti argument zasto je stadion bio poluprazan kako kazes a nije ni bio tacnije receno poluprazan jer ako je kapacitet 47 000 a na stadionu bilo 31 000 onda to nije poluprazno.Al sve i da je bio poluprazan kako ti kazes bio je zato sto nije bilo meksikanaca il tacnije da smo igrali protiv meksika bio bi davno rasprodan i cak mali da primi sve gledaoce, a bilo je i mnogo nasih kojima je jednostavno preskupa karta bila i jos plus voznja , letovi , placanje hotela jednostavno mnogi su odustali zbog love jer jeste bilo skupo.
Last edited by samkoF on 21/11/2013 02:09, edited 1 time in total.
Itakoto

#2743 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Smiri malo burazeru. Niko ti ne brani da igras kolo uz "nca, nca" muziku ali dopusti da napisem(o) da mi (nam) je neobicno vidjeti onako nesto na sportskim dogadjajima (od milja mi to nazivamo "seljakluk"). Tebi se mozda ne bi svidjela moja mostarska sevdalinka, jer smo ocito razliciti. Ali niko vama niti nama ne porice da smo Bosanci i Hercegovci. Zivio! :bih:
I naravno da nas je bilo dosta u STL. Moglo je i vise ali i ono je odlicno. :thumbup:
Rob_Atl

#2744 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

Jack Be Nimble wrote:Ako se bude igralo protiv Amerike i ako Amerikanci ne budu letjeli samo za parama onda ce sigurno biti u Colombusu ili Seattle.
Ja bi volio u seattle jer imaju strasnu grupu navijaca gore, to bi bio dobar duel sto na stadionu sto na tribini :thumbup:
samkoF

#2745 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

Itakoto wrote:Smiri malo burazeru. Niko ti ne brani da igras kolo uz "nca, nca" muziku ali dopusti da napisem(o) da mi (nam) je neobicno vidjeti onako nesto na sportskim dogadjajima (od milja mi to nazivamo "seljakluk"). Tebi se mozda ne bi svidjela moja mostarska sevdalinka, jer smo ocito razliciti. Ali niko vama niti nama ne porice da smo Bosanci i Hercegovci. Zivio! :bih:
I naravno da nas je bilo dosta u STL. Moglo je i vise ali i ono je odlicno. :thumbup:
A gdje pise to da bi ja zelio i volio igrati uz tu vrstu muzike, za koju sam vec rekao da je nikad nisma ni cuo prije dolaska u USA????
Vidis kazes meni, smiri se a uopste ne citas sto pisem nego i ti provociras.Ja nikome ne branim niti da sta radi niti da sta pise al nazivati ljude pogrdnim imenima cine drugi a ne ja, i ti si to mogao procitati kao i ja , i to takodje karakterisanje dijaspore kao da su svi isti kao ti sto kolo igraju.Da li je i to u redu, nije naravno al vecina suti znaci odobravate takve Enebuloze. =vo prvi je ovaj nick domi oglasio se po tom pitanju i rekao da to nije u redu i ja mu se takodje pridrzujem pri tome.
Itakoto

#2746 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

SamkoF, ne budi bukvalan. :D
Evo i ja kazem da treba pustiti ljude da rade sta hoce ali cu kad prodjem pored njih uvijek se nasmijati i od milja ih nazvati "seljacima". Sta cu, jace je od mene. :D Znam da ne valja ali takvi smo kakvi smo.
samkoF

#2747 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

Itakoto wrote:SamkoF, ne budi bukvalan. :D
Evo i ja kazem da treba pustiti ljude da rade sta hoce ali cu kad prodjem pored njih uvijek se nasmijati i od milja ih nazvati "seljacima". Sta cu, jace je od mene. :D Znam da ne valja ali takvi smo kakvi smo.

Pa dobro al to tvoje odmilja neko ce skontati drugacije od tebe ,pa ce i taj tebi odgovoriti znas vec i sam kako , pa onda eto ti belaja zbog tog tvog odmilja :D Znas i sam jedan rijec povlaci drugu i onda dodje i do obracuna fizickog a jel vrijedno toga, zar nije pametnije u sebi pomisliti sta god pozelis reci i samo ignorisati.
Itakoto

#2748 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Nisam toliko hrabar da kazem naglas :wink:
domi

#2749 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by domi »

luckylaka wrote:Image :( :( Vjecni Rahmet mojim dobrim Krajisnicima
Jel' ovo Cobo pravio transparent? Poznam mu rucni rad...uvijek proguta par slova.
domi

#2750 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by domi »

samkoF wrote:
domi wrote:

Ma pusti ih domi dragi vidis ti samo koliko lupaju i pricaju i pisu gluposti, to treba samo ignorisati, kao da nista ne razumiju a sve znaju samo se prave da ne znaju.Jos nekog nazivaju pogrdnim imenima "seljacima" il kao eto znaju ko prica engleski a ko ne od dijasporaca kao da su ih popisivali po kucama pa znaju, ma gluposti samo ignorisi i to sto si im rekao nece shvatiti.Cuj St Louis da se stidi, cega brate, cega????Pa na ovoj utakmici je bilo vise bosanaca nego i u Atlanati nego i u Chicagu.U Atlanti i Chicagu su stadionu bili puni jer su ih meksinakci napunili a ne samo bosanci i ko je god bio na tim utakmicama ( a ja takodje jesam) zna da je meksikanaca bilo i vise nego bosanaca.Atlanta je bila oko 60 000 a Chicago oko 55 000 cini mi se.Al od tih brojeva je vise od pola bilo meksikanaca a sad je bilo u STL oko 31000 i vise od 90% su bili nasi navijaci , ljudi porjeklom iz BiH.
I u vezi ovog kola takodje se slazem s tobom domi, pa ja za ovu vrstu muzike nisam nikada cuo dok nisam dosao u St Louis jer u mom Prijedoru se ovo nikada nije sviralo ( eto nek prijedorcani potvrde jer ja bar nisam cuo za svoji 20 i nesto godina zivota u Pd), ali ovi svi sto te ljude nazivaju seljacima zbog toga sto se drze svoje tradicije ili "seljakluka", za mene su jos veci seljaci ti koji im to spocitavaju, jer nisu i ne znaju biti tolerantni a drugima nesto govore.Ignorisite ono sto vam smeta , ako vam smeta, al ne nazivajte ljude pogrdnim imenima to je sramota, stidite se svi.

Ma udure je @samkoF, toga je bilo i bice, svako ima pravo na svoje misljenje, bitno je da je nama bilo dobro, uzdravlje.
Locked