baj gad,d moment ju es tinks tu atak as,vi vil anajalejt dem end zajonist entiti ,end aj spik in d nejm od aksis of rezistens,nordrn galilej vil bi konkrd baj libaniz rezistens,
pa ovi nikad nista naucit,iz gresaka svojih komsija...
baj gad,d moment ju es tinks tu atak as,vi vil anajalejt dem end zajonist entiti ,end aj spik in d nejm od aksis of rezistens,nordrn galilej vil bi konkrd baj libaniz rezistens,
Kad je rokao po Kurdima, tada su vec bili u ratu sa njim, Rumsfeld je ipak malo ranije srdacno razgovarao i savjetovao Sadama, osamdesetih kad se Sadam rokao sa Iranom.SalihI wrote:Upravo takoMuaDib wrote:Historija će pokazati, da ko god podržava vojnu akciju u korist pobunjenika, zapravo podržava one koji su i bacili hemijske agense na sirijski narod. Ispiranje mozga je urodilo plodom. Sačuvaj nas Bože zabluda!!!
A ove koji žrtve našeg rata, koriste da pravdaju imperijalizam, nek je stid i sramota.
Isto kao sto se danas, 20-i kusur godina poslje, saznaje da je USA pomagala Saddamu dok je ovaj bacao hemijsko oruzje na Kurde i na Iran.
sumnjam da su ameri,jizraeli su tu bogovi,sto se tice obavjestajnih podataka,a pogotov vezano za siriju...SalihI wrote:Vrlo ubjedljiv dokazvivaldi wrote:hina prenosi da su ameri snimili svadju u vojnom vrhu...
Nakon "oruzja za masovno unistenje" u Iraku, njima vise nikakvi dokazi i ne trebaju.SalihI wrote:Vrlo ubjedljiv dokazvivaldi wrote:hina prenosi da su ameri snimili svadju u vojnom vrhu...
Salva glupog cinizma samo da bi bilo rečeno ono što sam i ja napisao:sumirprimus wrote:![]()
opet nase istocne komsije sanjaju vlazne snove...
rusija se nizasta ne pita,dok god ne izlazi iz svoje komfort zone...
hocu reci nebitna je u ovom konfliktu,a to cete uskoro svi imat priliku vidjeti,jebo je jeza u ledja,ko je od njih ocekivo direktnu podrsku a da im nije na granici...
uzalud vam trud sviraci...
Pokušala je izaći do Sirije i ovim je upravo Amerikanci vraćaju nazad. I? U čemu je problem? Jel sad ja tebe trebam malo prozivati za podršku Saudijskoj Arabiji i Izraelu?sumirprimus wrote:dok god ne izlazi iz svoje komfort zone
odakle poceti,od pocetka uistinu tesko...RATM56 wrote:
Salva glupog cinizma samo da bi bilo rečeno ono što sam i ja napisao:
Pokušala je izaći do Sirije i ovim je upravo Amerikanci vraćaju nazad. I? U čemu je problem? Jel sad ja tebe trebam malo prozivati za podršku Saudijskoj Arabiji i Izraelu?
In the face of statements by senior US officials that the Obama administration had crossed the Rubicon on military intervention in Syria, President Barack Obama declared early Thursday, Aug. 29, that he had not yet made a decision on whether to order a military strike against Syria. Although Defense Secretary Chuck Hagel announced that US armed forces were “ready to go,” Obama said he was still examining options with his security team.
The US president added that he had no doubt that chemical weapons were used by the Syrian regime, not the rebels, saying that for violating international norms and human decency, Assad “should be held accountable.”
At the same time, the White House suddenly appeared Wednesday night to be engaging in maneuvers for buying time and holding up military action against Syria, after the armies of the Middle East and half of Europe were already standing ready after completing massive war preparations.
One such maneuver was a leak from White House sources about a delay in releasing to America and the world the promised evidence of Assad’s culpability in the use of chemical weapons against the Syrian people. It was postponed because “the report was not yet ready.”
Another were grumbles from the president’s circle that President Obama had found himself jammed in an awkward timeline generated by his foreign travel schedule – he is due to take off next Wednesday, Sept. 4, for Sweden on his way to the G-20 summit in St. Petersburg of Sep. 5-6.
This left the optimal dates for his decision to go through with the attack as Friday night, early Saturday, Aug. 31 or after Labor Day, which falls on Sept. 2.
Although Obama appeared still to be standing by that decision, DEBKAfile’s Washington and Moscow sources disclose he has applied the brakes on the momentum for its implemention to buy time for US Secretary of State John Kerry to wind up secret negotiations with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and strike a deal: The US would soften its military action against the Assad regime and his army and reduce it to a token blow, after which the American and Russian presidents would announce the convening of Geneva-2 to hammer out a solution of the Syrian crisis and end the civil war.
The Kerry-Lavrov back channel has not yet achieved results and so, Thursday, the fate of the US strike on Syria was still highly fluid and its timeline changeable.
i to nuklearkamanOrMaLaC wrote:Hajmo se malo spustiti na zemlju.![]()
Špekulacije da će Putin u slučaju pokretanja vojnih intervencija ka Siriji napasti Saudijsku Arabiju su smješne.
umjesto da bude obratno. srbiju su trebali razbucati, to bi bila pravda.KENJAC wrote:Kad je pocela citava prica o Siriji , svak stariji od 7 godina je znao kako ce se zavrsiti ! Sto je jos tuznije i zalosnije mi svi znamo kako ce se zavrsiti poslije i poslije "oslobadjanja" Sirije ! Primjeri Libije i Iraka su jos svjezi ! Mislim da je Srbija jedina zemlja koja je , koliko-toliko, krenula naprijed poslje ovakvog tipa intervencije, ali sigurno ne uticajima iz vana nego ISKLJUCIVO uticajima iznutra ! U ovome trenutku ogromna vecina Sirijskog naroda stoji iza Basara ! Problem je sto je taj sti Sirijski narod u ovom trenutku manjina u Siriji !
To su dvije sestrinske države, nastale u istim uslovima, na ubijanju, pljački i protjerivanju.sumirprimus wrote: odakle poceti,od pocetka uistinu tesko...
saudiju i izrael stavljati u istu recenicu,uistinu smijesno,skoro pa groteskno
sad će on tebi objasniti kako to nije istina, barem što se ove druge tiče.asurbanipal wrote:To su dvije sestrinske države, nastale u istim uslovima, na ubijanju, pljački i protjerivanju.sumirprimus wrote: odakle poceti,od pocetka uistinu tesko...
tuzno je nekako sto me ova tema cesce nasmijeAlfons Kauders wrote:i to nuklearkamanOrMaLaC wrote:Hajmo se malo spustiti na zemlju.![]()
Špekulacije da će Putin u slučaju pokretanja vojnih intervencija ka Siriji napasti Saudijsku Arabiju su smješne.![]()
zanimljiva tema... kada odrasli vjeruju u bajke
Da, stavljaju se u istu rečenicu. Saveznici protiv Irana, čak su i saveznici protiv egipatske MB...naravno ti si tu da baciš prašinu u oči sa nekim prastarim podelama i antagonizmima na koje racionalni lideri ne bacaju ni pet parasumirprimus wrote:odakle poceti,od pocetka uistinu tesko...RATM56 wrote:
Pokušala je izaći do Sirije i ovim je upravo Amerikanci vraćaju nazad. I? U čemu je problem? Jel sad ja tebe trebam malo prozivati za podršku Saudijskoj Arabiji i Izraelu?
Izostavit amere iz ove recenice je najsmijesnijesumirprimus wrote:odakle poceti,od pocetka uistinu tesko...RATM56 wrote:
sabur...autonomija sandžaka pa vojvodine...pa ostalo zna se kako već ide. Isto čeka i rusiju, šta god ostali mislili.anonimus0007 wrote:umjesto da bude obratno. srbiju su trebali razbucati, to bi bila pravda.KENJAC wrote:Kad je pocela citava prica o Siriji , svak stariji od 7 godina je znao kako ce se zavrsiti ! Sto je jos tuznije i zalosnije mi svi znamo kako ce se zavrsiti poslije i poslije "oslobadjanja" Sirije ! Primjeri Libije i Iraka su jos svjezi ! Mislim da je Srbija jedina zemlja koja je , koliko-toliko, krenula naprijed poslje ovakvog tipa intervencije, ali sigurno ne uticajima iz vana nego ISKLJUCIVO uticajima iznutra ! U ovome trenutku ogromna vecina Sirijskog naroda stoji iza Basara ! Problem je sto je taj sti Sirijski narod u ovom trenutku manjina u Siriji !
Uzi Mahnaimi, Tel Aviv Published: 5 May 2013
ISRAEL is preparing to agree a defence co-operation deal with Turkey and three Arab states aimed at setting up an early warning system to detect Iranian ballistic missiles.
The proposal, referred to by the diplomats involved as “4+1”, may eventually lead to technicians from Turkey, Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Jordan working alongside Israelis in joint command-and-control centres.
The American-brokered plan is to build a “moderate crescent” of allied states that share a powerful vested interest in countering Iran’s nuclear ambitions.
“The plan is to start with information-sharing about Iran’s ballistic missiles,” said an Israeli official.
Israel, he said, believes President Barack Obama has no appetite for an attack on Iran’s nuclear facilities. “That’s why the Americans are working on a regional alliance to deter and contain Tehran.”