nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shiny

#2726 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shiny »

U toj ulici se narkomani liječe. Prestrašnih faca tokom dana bude. Ova vijest mi je želudac okrenula.
tempuser

#2727 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ja ne znam jel sta cudno bilo u zraku sinoc.... Dolazim na kruzni tok na Vogoscanskoj petlji iz pravca Vogosce i hocu prema Rajlovcu, iza pravca Zenice se ukljucuje srebrena Corsa B i bukvano na 1/2 metra od mene mi uzima prednost, a da tuka za volanom nije pogledala, kad je prosla vidim "P" na autu... Pocetnike uvijek postujem, ali jbte, nisam vidovit da znam da si pocetnik i ako si vec toliko corava i retardirana da ne vidis i ne postujes znak, mada bi ti to trebalo biti frisko gradivo, onda bar postuj veliki bijeli kombi koji te moze raznijeti...
10 min kasnije prilazim Stupskoj petlji desnom trakom iz pravca Rajlovca i vidim plavi Caddy Life iz pravca Stupa prilazi ulivnoj traci, blicnem da ga upozorim, ali debil bez pardona na 2 metra ispred mene uzima prednost. Spustimo se sa petlje prema gradu, poravnam se s njim, za volanom debil, lici na turcina il kakvog arapa, sviram mu, ma nikakva gesta izvinjenja, nesto... U principu mu ne bih nista, ali mi je doslo da ga izvucem iz auta i protjeram kroz auspuh. Kasnije je napravio kolonu, ne smije da pridje pored mene, misli da cu da ga bijem!
Last edited by tempuser on 31/10/2015 08:50, edited 2 times in total.
tempuser

#2728 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

shiny wrote:U toj ulici se narkomani liječe. Prestrašnih faca tokom dana bude. Ova vijest mi je želudac okrenula.
Metadonci sa terapije...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2729 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

drugi put nemoj blicati,mozda je mislio da ga pustas... :-?
insomnia78

#2730 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

bitanga_sa_otesa wrote:drugi put nemoj blicati,mozda je mislio da ga pustas... :-?
:thumbup: 100%
Cuj blicnem da ga upozorim
KB9

#2731 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

tempuser wrote:Ja ne znam jel sta cudno bilo u zraku sinoc.... Dolazim na kruzni tok na Vogoscanskoj petlji iz pravca Vogosce i hocu prema Rajlovcu, iza pravca Zenice se ukljucuje srebrena Corsa B i bukvano na 1/2 metra od mene mi uzima prednost, a da tuka za volanom nije pogledala, kad je prosla vidim "P" na autu... Pocetnike uvijek postujem, ali jbte, nisam vidovit da znam da si pocetnik i ako si vec toliko corava i retardirana da ne vidis i ne postujes znak, mada bi ti to trebalo biti frisko gradivo, onda bar postuj veliki bijeli kombi koji te moze raznijeti...
10 min kasnije prilazim Stupskoj petlji desnom trakom iz pravca Rajlovca i vidim plavi Caddy Life iz pravca Stupa prilazi ulivnoj traci, blicnem da ga upozorim, ali debil bez pardona na 2 metra ispred mene uzima prednost. Spustimo se sa petlje prema gradu, poravnam se s njim, za volanom debil, lici na turcina il kakvog arapa, sviram mu, ma nikakva gesta izvinjenja, nesto... U principu mu ne bih nista, ali mi je doslo da ga izvucem iz auta i protjeram kroz auspuh. Kasnije je napravio kolonu, ne smije da pridje pored mene, misli da cu da ga bijem!
fakticki tebi svi uzimaju prednost i levate te a ti im onda ko pravi mangup sve psujes dok si sam u vozilu
tempuser

#2732 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:drugi put nemoj blicati,mozda je mislio da ga pustas... :-?
Ma jok, lik nije cekao pa da sam blicnuo i on krenuo, nego lik ulazi u moju traku bez gledanja, ja blicam - on nista!
insomnia78

#2733 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Nisi tako reko prvi put
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2734 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:
Ma jok, lik nije cekao pa da sam blicnuo i on krenuo, nego lik ulazi u moju traku bez gledanja, ja blicam - on nista!
a onda je neki debilkos...tako i mene prije par mjeseci trojica turcina u zelenom cliu umalo ne udarise u sokolovic koloniji,iz trake za lijevo ode pravo i da nisam kocio bilo bi svega...
KB9

#2735 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

insomnia78 wrote:Nisi tako reko prvi put
vidis da laze
tempuser

#2736 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

KB9 wrote:
tempuser wrote:Ja ne znam jel sta cudno bilo u zraku sinoc.... Dolazim na kruzni tok na Vogoscanskoj petlji iz pravca Vogosce i hocu prema Rajlovcu, iza pravca Zenice se ukljucuje srebrena Corsa B i bukvano na 1/2 metra od mene mi uzima prednost, a da tuka za volanom nije pogledala, kad je prosla vidim "P" na autu... Pocetnike uvijek postujem, ali jbte, nisam vidovit da znam da si pocetnik i ako si vec toliko corava i retardirana da ne vidis i ne postujes znak, mada bi ti to trebalo biti frisko gradivo, onda bar postuj veliki bijeli kombi koji te moze raznijeti...
fakticki tebi svi uzimaju prednost i levate te a ti im onda ko pravi mangup sve psujes dok si sam u vozilu
Fakticki ti si ko pravi forumski mangup htio nesto da napises, a ni sam ne znas sta. Ne znam gdje si procitao da sam psovao i da sam bio sam, ali imam pravo da reagujem kad mi nekog tako uzme prednost!
KB9

#2737 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

tempuser wrote:
KB9 wrote:
Fakticki ti si ko pravi forumski mangup htio nesto da napises, a ni sam ne znas sta. Ne znam gdje si procitao da sam psovao i da sam bio sam, ali imam pravo da reagujem kad mi nekog tako uzme prednost!
eto i sad si pokuso bit mangup, ne valja ti to, nabavi rotaciju pa ces imat prednost vazda
tempuser

#2738 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

insomnia78 wrote:Nisi tako reko prvi put
Ne znam kako drugacije da opisem, lik prilazi ulivnoj traci bez gledanja, ulivna traka iz Stupa na petlju je duga 2 m, da sam htio da ga pustim valjda bi mu ranije blicao, a ne kad na 2 m bio ispred mene.
tempuser

#2739 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

KB9 wrote:
tempuser wrote:
eto i sad si pokuso bit mangup, ne valja ti to, nabavi rotaciju pa ces imat prednost vazda
Jesi li to sam smislio ili ti neko pomaze?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2740 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Jesi incidentan Gorane,. :mrgreen:
semirsar

#2741 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by semirsar »

konektovan wrote:Jesi incidentan Gorane,. :mrgreen:
jes' vala, djaba promjene nick-ova, narav jopet ista :mrgreen:
konektovan

#2742 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

semirsar wrote:
konektovan wrote:Jesi incidentan Gorane,. :mrgreen:
jes' vala, djaba promjene nick-ova, narav jopet ista :mrgreen:
Na forumu, a izgleda i u stvarnostr. :mrgreen:
direstraits0078

#2743 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Ljudi koji provode puno vremena za volanom su u prilici da se nagledaju svakoraznih idiotluka. Još ako su konfliktne ličnosti... Čir na želucu najnormalnije.
konektovan

#2744 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:Ljudi koji provode puno vremena za volanom su u prilici da se nagledaju svakoraznih idiotluka. Još ako su konfliktne ličnosti... Čir na želucu najnormalnije.
Je l' to hoces da kazes, da je jedan nas forumas konfliktna licnost???? :mrgreen: :mrgreen:
direstraits0078

#2745 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:Ljudi koji provode puno vremena za volanom su u prilici da se nagledaju svakoraznih idiotluka. Još ako su konfliktne ličnosti... Čir na želucu najnormalnije.
Je l' to hoces da kazes, da je jedan nas forumas konfliktna licnost???? :mrgreen: :mrgreen:
Jok. Ima nas vise. :D Ali se suzdrzavamo... :wink:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2746 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Danas BMW e36 crni na Otoci kod TC otoka prodje kroz crveno na semaforu kod one trafike duhan promet i skrenu prema Hrasnom, kad tiru-riru za njim odnekle iz izmedju onih zgrada izletise gdje je pekara Huth. :evil:
Seawolf

#2747 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Seawolf »

tempuser wrote:Ja ne znam jel sta cudno bilo u zraku sinoc...
... 10 min kasnije prilazim Stupskoj petlji desnom trakom iz pravca Rajlovca i vidim plavi Caddy Life iz pravca Stupa prilazi ulivnoj traci, blicnem da ga upozorim, ali debil bez pardona na 2 metra ispred mene uzima prednost. Spustimo se sa petlje prema gradu, poravnam se s njim, za volanom debil, lici na turcina il kakvog arapa, sviram mu, ma nikakva gesta izvinjenja, nesto... U principu mu ne bih nista, ali mi je doslo da ga izvucem iz auta i protjeram kroz auspuh. Kasnije je napravio kolonu, ne smije da pridje pored mene, misli da cu da ga bijem!
Da ste se sudarili, naravno, on (vozač Caddy-a) bi bio kriv, tako da nemam namjeru da ga branim, ali ni ti nisi postupio baš najbolje.

Na tom mjestu, gdje se krak petlje penje za ugao od 270o iz smjera grada prema aerodromu, nema ulivne trake, kao ni 200 m prije toga kraka, na mjestu gdje ulica Hifzi Bjelevca izlazi sa desne strane na cestu kojom si se ti kretao.

Zbog nepostojanja ulivnih traka na ta dva mjesta koji slijede jedan iza drugog, a radi sigurnosti drugih učesnika i sebe, rezonski je tim mjestima prići krećući se lijevom trakom, ako voziš smjerom Rajlovac - Aerodrom, i ako nije gužva, pa se možeš lako prestrojavati.
nightvision

#2748 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

eto jutros zaginuse dvojica na bradini, haman 21g i 25g.
tempuser

#2749 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Seawolf wrote:
... 10 min kasnije prilazim Stupskoj petlji desnom trakom iz pravca Rajlovca i vidim plavi Caddy Life iz pravca Stupa prilazi ulivnoj traci, blicnem da ga upozorim, ali debil bez pardona na 2 metra ispred mene uzima prednost. Spustimo se sa petlje prema gradu, poravnam se s njim, za volanom debil, lici na turcina il kakvog arapa, sviram mu, ma nikakva gesta izvinjenja, nesto... U principu mu ne bih nista, ali mi je doslo da ga izvucem iz auta i protjeram kroz auspuh. Kasnije je napravio kolonu, ne smije da pridje pored mene, misli da cu da ga bijem!
Da ste se sudarili, naravno, on (vozač Caddy-a) bi bio kriv, tako da nemam namjeru da ga branim, ali ni ti nisi postupio baš najbolje.

Na tom mjestu, gdje se krak petlje penje za ugao od 270o iz smjera grada prema aerodromu, nema ulivne trake, kao ni 200 m prije toga kraka, na mjestu gdje ulica Hifzi Bjelevca izlazi sa desne strane na cestu kojom si se ti kretao.

Zbog nepostojanja ulivnih traka na ta dva mjesta koji slijede jedan iza drugog, a radi sigurnosti drugih učesnika i sebe, rezonski je tim mjestima prići krećući se lijevom trakom, ako voziš smjerom Rajlovac - Aerodrom, i ako nije gužva, pa se možeš lako prestrojavati.
Da sam postupio najbolje i da sam se prstrojio u lijevu onda bi mi drugih 20 spominjali familiju jer punim kombijem guslam 50 lijevom trakom...
Seawolf

#2750 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Seawolf »

tempuser wrote:
Seawolf wrote:

Da sam postupio najbolje i da sam se prstrojio u lijevu onda bi mi drugih 20 spominjali familiju jer punim kombijem guslam 50 lijevom trakom...
Pa valjda je puno bolje guslat' sa 50 km/h u lijevoj traci, nego sa 50 km/h opalit u Turčina u plavom Caddy-u. Uostalom to guslanje bi trajalo samo do nadvožnjaka petlje, jer bi se ionako morao prestrojiti u desnu traku, za produžiti prema aerodromu, ili za spustiti se sa petlje prema centru grada.

I kakav je to furgon (nije kombi, kombi je vozilo primarno za prevoz putnika na dva do tri reda sjedišta, koje može da prevozi i teret) koji pod punim opterećenjem vozi max. 50 km/h. Uostalom, ograničenje na tom dijelu je do max. 60 km/h.
Post Reply