Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
muzicar_iz_parka

#2726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

seln wrote: Pa gdje nadje @Alfonsa, jedinog kapitalistu medju nama? :lol:
A đe mene zaboravi. :mrgreen:
swanfilter

#2727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by swanfilter »

Kada ste spomenuli Gras .. Imate podatke za EU, po drzavama.. Javni prevozi su svugdje u minusu/odnosno, drzava subvencije dijeli za razno-razne kategorije .. Sto znaci da sam Gras ne moze spasiti nit decenija surovog kapitalizma kada je u pitanju mogucnost promijene nacina poslovanja za X stepeni ...
Shahab

#2728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

madner wrote:
_ahmed_ wrote:Ja sam svim srcem za Zeljka. Ali cinjenica da je Munir Alibabic u uzem vrhu me plasi.Ipak je on obavjestajac iz ''onog'' perioda.
Tako je, to je ona izdajica sto je provalila RAM :x
Komunističkim perverzijama nikad kraja. Sada su prema kadrovskim standardima "drvene glave" psihopate Munir Alibabić i Ismet Dahić kadrovi za prosperitet i državu za čovjeka.... :lol: :lol: Ono što je obećao pa slagao da će sa svojim lopovskim kadrovima realizovati Lagumdžija, sada će sa udbaškim psihopatama uraditi "drvena glava"... :lol:
muzicar_iz_parka

#2729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

swanfilter wrote:Kada ste spomenuli Gras .. Imate podatke za EU, po drzavama.. Javni prevozi su svugdje u minusu/odnosno, drzava subvencije dijeli za razno-razne kategorije .. Sto znaci da sam Gras ne moze spasiti nit decenija surovog kapitalizma kada je u pitanju mogucnost promijene nacina poslovanja za X stepeni ...
Funkcija gradskog prevoza i nije profitabilan rad, ideal je pokrivanje troškova.
Davanje države u tu svrhu je indirektna korist, kao što je rasterećenje saobraćaja (manje automobila na ulicama), manje zagađenje vazduha, prihvatljive cjene prevoza za socijalne kategorije, itd.
Neka GRAS bude organizovan kao slične firme na zapadu i to će biti dobro, bez obzira na gubitke.
Sada trenutno služi samo za političko uhljebjavanje.
Shahab

#2730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

madner wrote:
Pojam koji si stavio pod navodnike ne bi smio biti pod istim. Samo se blamiras.

http://wirtschaftslexikon.gabler.de/Arc ... ol-v8.html

Nisi ni skonto moju tezu, prostoprosirene recenice nisi u stanju obraditi. :?
Pokušaj bar jednom biti iskren. Zašto se kriješ iza citata ispraznih teorija na njemačkom jeziku. Pa ni Rusija kod koje se nalazi polovina svjetskog bogatstva nije bila u stanju da finansira komunističko dijeljenje nezarađenih plata. Nemoj kriti svoja prava uvjerenja...o neminovnosti diktature proleterijata kojoj bi prethodilo besklasno društvo....Duboko se protiviš eksploataciji cijelog segmenta ili klase društva od drugoga. Vidiš ju kao inherentno svojstvo i ključni element kapitalizma i slobodnog tržišta. Profit koji je dobio kapitalist je razlika između vrijednosti proizvoda učinjen od strane radnika i nadnice koju radnik dobiva; u drugim riječima, kapitalizam djeluje na temelju plaćanja radnika manje od pune vrijednosti njegovog rada tako da kapitalistička klasa može imati profit.... :lol: :lol:
Alfons Kauders

#2731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Shahab wrote: Arbeit macht frei... Prihvatite se nekog konkretnog posla ili projekta...To je "bir ilac" za pjesnike-ublehaše nastale iz besposličarenja...
Na kojim li si ti drogama druze... Cega ba da se prihvatim? :-)

Ginem na poslu, nisam bio na normalnom godisnjem haman dvije godine, a ti me savjetujes da se uhvatim nekih "projekata"? :-) I to konkretnih... Za nekakvu stranku... I to za dž... :lol:

Koji kralj :D
baxul

#2732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz ocijenio je u razgovoru sa članovima Predsjedništva BiH...

...Sastanku je prisusustvovao i Davor Vuletić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

:?: :?: :?:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

U Shahe jedini mogući progres ide kroz Don Neonka čvrsto jezikom zakačenog za Erdoanovu chunu....Bosna mora skapati ako treba zarad napretka naše"Majke i ispunjenja svecke misije :-)
ultima_palabra

#2734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
Shahab wrote: Arbeit macht frei... Prihvatite se nekog konkretnog posla ili projekta...To je "bir ilac" za pjesnike-ublehaše nastale iz besposličarenja...
Na kojim li si ti drogama druze... Cega ba da se prihvatim? :-)

Ginem na poslu, nisam bio na normalnom godisnjem haman dvije godine, a ti me savjetujes da se uhvatim nekih "projekata"? :-) I to konkretnih... Za nekakvu stranku... I to za dž... :lol:

Koji kralj :D
I sve to uz nacistički slogan pod turskim avatarom... totalna šizofrenija :-)
akcid

#2735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

fg2u4t82 wrote:..znam lično kada je 92 rat počeo nijednog hrvata nije moglo da zapadne U značka sve su muslimani pokupili u kurčili se po HOS i HVO.
Znači, ni za vojsku nisi upotrebljiv. Šta si, hadum, ili voliš pipkati muške piše :lol:
ravno

#2736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ravno »

fg2u4t82 wrote:šta je čudno balije su bili najveći nacisti i fašisti pa sam grand mufti jerusalem je odgovoran za ubistva i progone preko 350 000 jevreja http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... tihit.html znam lično kada je 92 rat počeo nijednog hrvata nije moglo da zapadne U značka sve su muslimani pokupili u kurčili se po HOS i HVO.
Pa dje si, kralju, nema te k'o kusura u Grudama...tek danas stig'o? I sta jos kazu balije? Ni znacku ti ne dadose, mamu li im... :lol: :-) kenjcu je vazda bajram...
madner

#2737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Shaba the great, covjek koji vodi monolog mada ponekad citira.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

al sam sebe
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

@Jose i @madner popustite momka ne namećite svoje stavove, ne suzbijajte i ne gušite slobodnu demokratsku misao.
@Shahab je jedna dobra duša, koja se stalno pronalazi i bez njegovih postova ne bi bilo ni dijaloga, a niti zaključaka.
Zato, @Shahab, slobodno piši i iznesi svoje mišljenje šta god ti padne na pamet jer nismo u Sjevernoj Koreji. Iz tvojih postova smo dosta saznali i onaj ko ima pameti i nije bukvalan, napravit će selekciju informacija.
Alfons Kauders

#2740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:@Jose i @madner popustite momka ne namećite svoje stavove, ne suzbijajte i ne gušite slobodnu demokratsku misao.
@Shahab je jedna dobra duša, koja se stalno pronalazi i bez njegovih postova ne bi bilo ni dijaloga, a niti zaključaka.
Zato, @Shahab, slobodno piši i iznesi svoje mišljenje šta god ti padne na pamet jer nismo u Sjevernoj Koreji. Iz tvojih postova smo dosta saznali i onaj ko ima pameti i nije bukvalan, napravit će selekciju informacija.
Sta ti odjednom imas protiv S.Koreje? Na svim politickim temama pljujes zapad i velicas slobodarske rezime koji guraju S.Koreju...
ultima_palabra

#2741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

antimobbing wrote:@Jose i @madner popustite momka ne namećite svoje stavove, ne suzbijajte i ne gušite slobodnu demokratsku misao.
Očigledan forumski mobbing.
madner

#2742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To ti krivo sto tebe ne majoriziram vise? :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Alfons Kauders wrote:
Sta ti odjednom imas protiv S.Koreje? Na svim politickim temama pljujes zapad i velicas slobodarske rezime koji guraju S.Koreju...
Lažeš.
Pronađi te postove i postiraj ih ovdje da svi vide, u kojem sam to radio.
Jedino ako ne misliš na lihvarske Banke.
antimobbing

#2744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:
Očigledan forumski mobbing.
Virtualni. :D
antimobbing

#2745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

madner wrote:
To ti krivo sto tebe ne majoriziram vise? :D
Ne majoriziraš, samo se ne razumijemo jer više naginjem ovom Zapadnom narječju, a ti istočnom. :D
madner

#2746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne moze se reci cemu naginjes dok nisi u stanju napisati paragraf gdje trece recenica nece biti u koliziji sa prvom.

Mislim da sam ti zabranio da spamas teme gdje sam ja, to zaboravio pravila?
antimobbing

#2747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

A, ko si ti lutko moja draga, da meni nešto zabranjuješ? :wink:
madner

#2748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nista, moramo opet ponoviti lekcije.
antimobbing

#2749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

madner wrote:Nista, moramo opet ponoviti lekcije.
Koje lekcije okano, podsjeti me malo zaboravio sam? :wink:
madner

#2750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne brini, nije meni mrsko. Haj sad sa teme, spamas.
Post Reply