Pa jednostavnoe, ides na placanje, uneses podatke sa racuna i to je to.
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- _Reds_
- drndalo
#2727 Re: Unicredit banka, all about
I spremis ih u predloske za buduca placanja, da ne moras sve ponovo kucati.
-
ovo_mi_je_nick
#2728 Re: Unicredit banka, all about
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2729 Re: Unicredit banka, all about
bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.
- starii
#2730 Re: Unicredit banka, all about
je li u polje svrha placanja upisujem broj racuna?, hvala...Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 00:05bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.
- drndalo
#2731 Re: Unicredit banka, all about
Svrha placanja ti je npr. "Racun za februar 2020".
Poziv na broj ti je npr. Broj tog racuna ili poziv na broj napisan na racunu koji placas.
Poziv na broj ti je npr. Broj tog racuna ili poziv na broj napisan na racunu koji placas.
- Chmoljo
#2732 Re: Unicredit banka, all about
Ma realno svejedno je. Najpravilnije je ovako kako je drndalo napisao. Možeš ti i u svrha plaćanja upisati broj računa, uplata računa tog i tog.
- iceman ze
#2733 Re: Unicredit banka, all about
@drbdalo
Sano opusteno brate
Sano opusteno brate
- drndalo
-
lucatoni05
#2735 Re: Unicredit banka, all about
Zna li neko koliko dana treba da legne novac uplacen u Hrvatskoj u PBZ banci na devizni racun Unicredit banke BiH?
Jer imao sam neku uplatu prosle sedmice u srijedu i jos nije novac na mom racunu.
Jer imao sam neku uplatu prosle sedmice u srijedu i jos nije novac na mom racunu.
- mirsek
#2736 Re: Unicredit banka, all about
Da, i mene ovo zanima ako si podstanar, da li je problem ako je tvoje ime na uplatnici. Mada bi firmi u biti trebalo biti svejedno ko placa racune dok god ih neko placa.Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 00:05bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.
- Chmoljo
#2737 Re: Unicredit banka, all about
Bitno je navesti broj računa da se može rasknjižiti tačno taj račun. Imate neke komunalije gdje je fiksan iznos i mnogo ljudi plaća istu cijenu. Po tome se onda nađe čije je tačno zaduženje, bez obzira ko je naveden kao uplatilac.
I ne mora biti podstanar, brdo ljidi plaća režije za svoje roditelje a ne žive sa njima npr. Samo broj računa i nije loše navesti i šifru korisnika.
Šifra je uvijek ista ili skoro ista tako da može biti u predlošcima.
I ne mora biti podstanar, brdo ljidi plaća režije za svoje roditelje a ne žive sa njima npr. Samo broj računa i nije loše navesti i šifru korisnika.
- drndalo
#2738 Re: Unicredit banka, all about
Barem 2 radna dana u normalnim vremenima... Dakle danas bi to trebalo biti negdje kod njih pristignuto, pa time i tebi. Mozda neko kasnjenje zbog situacije. Vidi ako sutra nema da zoves i pitas dje je...lucatoni05 wrote: ↑23/03/2020 14:04 Zna li neko koliko dana treba da legne novac uplacen u Hrvatskoj u PBZ banci na devizni racun Unicredit banke BiH?
Ne bi trebao biti problem, ali zbog toga vidi da ostale pozive na brojeve i racune po mjesecima jasno navedes. I naravno da sacuvas te uplatnice, ako bude belajamirsek wrote: ↑23/03/2020 14:14Da, i mene ovo zanima ako si podstanar, da li je problem ako je tvoje ime na uplatnici. Mada bi firmi u biti trebalo biti svejedno ko placa racune dok god ih neko placa.Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 00:05bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.
-
Becky7
#2739 Re: Unicredit banka, all about
Da li su ikoga zvali za odobrenje kredita ovuh dana, meni je danas 8 dan 
- ferratilis
#2740 Re: Unicredit banka, all about
Ovaj mjesec mi istjece debitna kartica, pitam ih da posalju novu postom, kazu nemaju tu mogucnost. Jbt kakvo smece od banke 
-
azdralovic
#2741 Re: Unicredit banka, all about
koja banka dostavlja postom ?ferratilis wrote: ↑26/03/2020 16:11 Ovaj mjesec mi istjece debitna kartica, pitam ih da posalju novu postom, kazu nemaju tu mogucnost. Jbt kakvo smece od banke![]()
- dobar osjecaj
#2742 Re: Unicredit banka, all about
Ja placam tako za roditelje i ne navodim ni broj racuna nego sam za sve usluge trazila broj mjernog mjesta ili potrosacki broj. Upisem u svrhu npr. racun za plin, ime i prezime roditelja i potrosacki broj ili broj mjernog mjesta. Uplacujem unaprijed mjesecima kako kad stignem, i jos nikad nije bilo problema oko knjizenja tih uplata.Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 14:44 Bitno je navesti broj računa da se može rasknjižiti tačno taj račun. Imate neke komunalije gdje je fiksan iznos i mnogo ljudi plaća istu cijenu. Po tome se onda nađe čije je tačno zaduženje, bez obzira ko je naveden kao uplatilac.
I ne mora biti podstanar, brdo ljidi plaća režije za svoje roditelje a ne žive sa njima npr. Samo broj računa i nije loše navesti i šifru korisnika.Šifra je uvijek ista ili skoro ista tako da može biti u predlošcima.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2743 Re: Unicredit banka, all about
Šalju neke, meni Raiffeisen karticu poslali poštom, po meni to nije baš sigurno i radije bi da sam preuzeo u poslovnici.
- ferratilis
#2744 Re: Unicredit banka, all about
Ma jest bolje kad sam odes po karticu, ali mi smo u ekstremnoj situaciji. Valjda bi sami sebi trebali olaksati posao i smanjiti rizik tako sto ce smanjiti broj ljudi u poslovnicama, ali sta vrijedi pricati 
-
shandrprcSA
#2745 Re: Unicredit banka, all about
evo ako ima ko volje nek ispuni da ostali znaju kao ispravno popunitimirsek wrote: ↑23/03/2020 14:14Da, i mene ovo zanima ako si podstanar, da li je problem ako je tvoje ime na uplatnici. Mada bi firmi u biti trebalo biti svejedno ko placa racune dok god ih neko placa.Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 00:05bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.

-
azdralovic
#2746 Re: Unicredit banka, all about
Primalac: pise na racunu npr BHT, EP BH, Telemach, VIK itd...shandrprcSA wrote: ↑26/03/2020 18:08evo ako ima ko volje nek ispuni da ostali znaju kao ispravno popunitimirsek wrote: ↑23/03/2020 14:14Da, i mene ovo zanima ako si podstanar, da li je problem ako je tvoje ime na uplatnici. Mada bi firmi u biti trebalo biti svejedno ko placa racune dok god ih neko placa.Chmoljo wrote: ↑23/03/2020 00:05
bitan je primalac, adresa, grad i obavezno unesi broj računa u svrhu plaćanja, ili ako ništa ono za mjesec taj i taj, da oni koji knjiže sa izvoda znaju tačno ko plaća i koji račun. pogotovo zna biti nezgodno ako plaćaš za nekoga, ili ako nije na tebi neka komunalija, zato obavezno broj računa. i naravno potrebno je unijeti iznos na kraju i to je to.
![]()
Adresa: pise na racunu
Mjesto: pise na racunu
Broj racuna primatelja: onaj sa racuna, ako na dnu ili u vrhu racuna imaju navedeni i drugi brojevi koristiti UniCreditov jer je tako niza provizija (EP, BHT i slicni imaju vise racuna pa koristiti UCB pocinje sa 338)
BAM: iznos koji placate
Poziv na broj: referenca sa racuna ili broj racuna ili poziv na broj razlicito je nazvano ovo kod razlicitih firmi (kod EP pocinje sa 4040x-xxxxx-xxxx npr)
Svrha placanja: ovdje mozete upisati "placanje na ime TAJ i TAJ" (ako placate za nekoga), npr za telekom ja obicno napisem svoj broj telefona, za ostale mozete napisati broj ugovora ako imate, ili bilo koju dodatnu informaciju koji imate koja ce pomoci nekome ko rasknjizava racun da skonta na sta se to odnosi ako vec Poziv na broj ne bude dovoljan
Datum stavljate danasnji, ako vam bude poruka da je placanje za danas zavrseno onda stavite sutrasnji (za vikend stavite ponedjeljak)
I ja uvijek cekiram polje Posalji potvrdu o placanju, ovo vam stigne na mail kad je transakcija izvrsena.
Kod mene na m-ba se obicno ne skinu sredstva dok se transakcija ne izvrsi (nekada ne budu ni rezervisana)
- SmoLe
#2747 Re: Unicredit banka, all about
placa li se ista ako hocu da se prebacim sa mobilnog bankarstva na ono obicno?
-
smijesni_ste
#2748 Re: Unicredit banka, all about
Kad smo kod m-ba plaćanja, na mail mi ništa nije stiglo iako sam naveo da hoću potvrde, ali su 2 uplate 'registrovane' kad sam provjerio na stranici kablovskog i internet providera.
Nije da mi je bitan nešto mail sada već eto da imate info ako se nekom isto desi....
Nije da mi je bitan nešto mail sada već eto da imate info ako se nekom isto desi....
-
azdralovic
-
azdralovic
#2750 Re: Unicredit banka, all about
Ja jucer placao i stiglo mi normalno... mada vidim planiraju radove za Nedjelju mozda je zbog togasmijesni_ste wrote: ↑27/03/2020 16:39 Kad smo kod m-ba plaćanja, na mail mi ništa nije stiglo iako sam naveo da hoću potvrde, ali su 2 uplate 'registrovane' kad sam provjerio na stranici kablovskog i internet providera.