samo trolom do zadnje stanice, i dalje ravno tom cestom, par minuta pješkeUmalo popisivac wrote:Hvala. Vidio sam negdje na stranicama GRAS-a da ima trola do Lukavice. Al ja za to prvi put cujem. Ili idem trolom do Dobrinje pa onda na bus za Lukavicu?
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- perfect_guy
#2726 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
Umalo popisivac
#2727 Re: POsao-Popis stanovnistva
Aha, hvala jos jednom!
Ajd, nije onda tako strasno. 
-
red_magic
#2728 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dajte ljudi, bunite se
) zajedno smo jaci.. Mozda nece biti koristi sad, ali bitno je da ne sutimo, jer sutnjom znaci da odobravamo njihove lopovluke... Ja sam vec napisala zalbu.. Ocekujem i od ostalih da urade isto... I naravno, da ostanemo u kontaktu, za konsultacije i naredne korake 
-
red_magic
#2729 Re: POsao-Popis stanovnistva
jesil poslala? ja jesam danasnigdje na svijetu wrote:Naravno treba se zaliti,ali opet nista od toga.dokholidej80 wrote:red_magic wrote:da li iko ima namjeru da nesto poduzme povodom ovih rezultata testa?? pogotovo ovi sa max bodovima. ja sam evo odlucila da se zalim. ne s ciljem da me prime, nego cisto da ne znaju da ima neko kome je stalo, i ko ce da im stavi do znanja da su pretjerali! naime, sutra pisem zalbu, obzirom da sam imala sve uslove za prolaz.. test, VSS, nezaposlena! napisat cu im jedno pisamcei namjeravam obavjestiti siru javnost, novine i sl. o ovome
eto, da ne bude mi omladina samo sjedino skrstenih ruku
ako ima jos neko ko bi isto uradio, vrlo rado cu ga podrzati, cak mozemo i ujediniti snage
trenutno smo prijateljica i ja u koalicji pa bujrum.. al zaozbiljno
p.s jel znate kome treba da se zali? agenciji za statistiku ili agenciji za drzavnu sluzbu? hvala
Zanima me sta je po njima tacan odgovor bio na ono pitanje o kazaljkama,odnosno koji odgovor je bodovan kao tacan. To je bas interesantno,s obzirom da je vec ranije zakljuceno na ovom forumu da je tacan odgovor 22 puta,a to nije bilo ponudjeno
Ali to je valjda ima samo u Bosni[/
Po kojem su čuvenom kriteriju izabrali kandidate??? U konkursu je navedeno d će kriterij za izbor kandidata biti objavljen. Pošto to naravno, nisu ispoštovali, danas šaljem tužbu Agenciji za statistiku. Imala maksimalan broj bodova na testiranju, radila na popisu stanovništva, VSS, godinama nezaposlena. Ako ko ima pametniju ideju kako protiv ovog zla prije svega u državnim institucijama) na pravedan i normalan način, neka javi. Naravno, i medije treba upaznati sa njihovim lažima. Ako budemo samo sjedili i čekali da se stvari same pokrenu, ništa od toga.
-
autic4
#2730 Re: POsao-Popis stanovnistva
kako ste poslali postom ili e-mail
-
Umalo popisivac
#2731 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li mi ko reci kako hodaju ove GRAS-ove karte za trolu? Mjesecne, tromjesecne? Je li npr. mjesecna vazi citav mjesec od dana kad je izvadim, ili vazi od 1. pa do 1. narednog mjeseca bez obzira kad je izvadim? Posto se ugl. svercam nemam pojma kako to hoda. 
-
red_magic
#2732 Re: POsao-Popis stanovnistva
postom, preporucenoautic4 wrote:kako ste poslali postom ili e-mail
-
laly
#2733 Re: POsao-Popis stanovnistva
red_magic na koju si adresu poslala zalbu? i ja bih da posaljem..
- perfect_guy
#2734 Re: POsao-Popis stanovnistva
mjesečne ti vrijede komplet za A zonu (trole, tramvaje, buseve...) i vrijedi do petog narednog mjeseca. A cijena zavisi jesi li student, nezaposlen, ili koja već kategorijaUmalo popisivac wrote:Zna li mi ko reci kako hodaju ove GRAS-ove karte za trolu? Mjesecne, tromjesecne? Je li npr. mjesecna vazi citav mjesec od dana kad je izvadim, ili vazi od 1. pa do 1. narednog mjeseca bez obzira kad je izvadim? Posto se ugl. svercam nemam pojma kako to hoda.
-
red_magic
#2735 Re: POsao-Popis stanovnistva
posalji, obaveznolaly wrote:red_magic na koju si adresu poslala zalbu? i ja bih da posaljem..
ja sam poslala, Agenciji za statistiku BiH i Agenciji za državnu službu BiH, prijateljica se raspitala, pa mi je tako rekla da njima treba slati
-
Umalo popisivac
#2736 Re: POsao-Popis stanovnistva
A nezaposlen.perfect_guy wrote:mjesečne ti vrijede komplet za A zonu (trole, tramvaje, buseve...) i vrijedi do petog narednog mjeseca. A cijena zavisi jesi li student, nezaposlen, ili koja već kategorijaUmalo popisivac wrote:Zna li mi ko reci kako hodaju ove GRAS-ove karte za trolu? Mjesecne, tromjesecne? Je li npr. mjesecna vazi citav mjesec od dana kad je izvadim, ili vazi od 1. pa do 1. narednog mjeseca bez obzira kad je izvadim? Posto se ugl. svercam nemam pojma kako to hoda.
-
nigdje na svijetu
#2737 Re: POsao-Popis stanovnistva
Otišla u Agenciju za statistiku i predala osobi koja prima žalbe. Sljedeći korak, saopštenje za medije. Odlična i aktuelna tema za novinare o njihovoj notornoj laži u vezi kriterija za izbor kandidata.
-
GoodTaste
#2738 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako su vas lako usutkali sa djelom para ... Sto se sad ne zalite za pare koji su JOS ostali duzni ?
Il se zna kad ce se to isplatiti ?
-
Potočna pastrmka
#2739 Re: POsao-Popis stanovnistva
GoodTaste wrote:Kako su vas lako usutkali sa djelom para ... Sto se sad ne zalite za pare koji su JOS ostali duzni ?
Ja iskreno čekam te pare, ali ako zaškripi ubrzo moraću nešto poduzeti. To su naše pare.
-
Potočna pastrmka
-
GoodTaste
#2741 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imal sta za ostatak ovih sredstava ? Kad ce biti ?
-
Umalo popisivac
#2742 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bio danas na obuci i kaze direktor Agencije da od 2000 kandidata sto je radilo test njih 500 je uradilo test bez greske.
I neozbiljni su totalno. Meni receno da se pocinje raditi odmah do "dva - tri" dana nakon obuke, a sad 27. Bezveze mi propao posao na kojem sam mogao fino zaraditi a sve zbog njihove neodgovornosti i bezobrazluka.
I neozbiljni su totalno. Meni receno da se pocinje raditi odmah do "dva - tri" dana nakon obuke, a sad 27. Bezveze mi propao posao na kojem sam mogao fino zaraditi a sve zbog njihove neodgovornosti i bezobrazluka.
-
theprodigy
#2743 Re: POsao-Popis stanovnistva
Obzirom na novonastalu situaciju oko smjene ministra finansija F BiH, trenutno se neGoodTaste wrote:Imal sta za ostatak ovih sredstava ? Kad ce biti ?
vrše nikakve isplate iz federalnog trezora.
valjda je ovo jasno
-
AMMMeRRR
#2744 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ministar je vracen na funkciju...al kakogod sumnjam da ce.ovo ubrzo...theprodigy wrote:Obzirom na novonastalu situaciju oko smjene ministra finansija F BiH, trenutno se neGoodTaste wrote:Imal sta za ostatak ovih sredstava ? Kad ce biti ?
vrše nikakve isplate iz federalnog trezora.
valjda je ovo jasno
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Potočna pastrmka
#2745 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da li je neko predavao žalbe na izbor kandidata za Lukavicu i kakav je odgovor dobio ?
Zna li se koliko je kandidata pošteno primljeno na obuku tj. na rad u Lukavicu ?
Koliko je bodova je bio minimum za prolaz ?
I ima li išta od isplate ovog ostatka novca, jel to sve povezano sa ovim slučajem Budimir-Krajina ili ?
Zna li se koliko je kandidata pošteno primljeno na obuku tj. na rad u Lukavicu ?
Koliko je bodova je bio minimum za prolaz ?
I ima li išta od isplate ovog ostatka novca, jel to sve povezano sa ovim slučajem Budimir-Krajina ili ?
-
Umalo popisivac
#2746 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa kako sam vec gore napisao da je direktor Agencije rekao da je 500 kandidata uradilo test savrseno, sto znaci da za upad nije bilo sigurno ni savrseno uradjen test.
-
lozze
#2747 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da rekli su nam i fino zaprijetili, jedan kiks i cao, jer jedva ceka neko drugi da vam uzme poziciju...200ljudi cekaUmalo popisivac wrote:Pa kako sam vec gore napisao da je direktor Agencije rekao da je 500 kandidata uradilo test savrseno, sto znaci da za upad nije bilo sigurno ni savrseno uradjen test.
Sent from my GT-N7105 using Tapatalk 2
-
rokan
#2748 Re: POsao-Popis stanovnistva
suplja, napad je najbolja odbrana. umjesto da mi njih nagazimo jer je ovo nevidjena eksploatacija i izrabljivanje oni nama kao prijete u stilu "jedan kiks i cao".lozze wrote:Da rekli su nam i fino zaprijetili, jedan kiks i cao, jer jedva ceka neko drugi da vam uzme poziciju...200ljudi cekaUmalo popisivac wrote:Pa kako sam vec gore napisao da je direktor Agencije rekao da je 500 kandidata uradilo test savrseno, sto znaci da za upad nije bilo sigurno ni savrseno uradjen test.
-
Umalo popisivac
#2749 Re: POsao-Popis stanovnistva
Direktor na pocetku, al sta ce on drugo i reci.lozze wrote:Da rekli su nam i fino zaprijetili, jedan kiks i cao, jer jedva ceka neko drugi da vam uzme poziciju...200ljudi cekaUmalo popisivac wrote:Pa kako sam vec gore napisao da je direktor Agencije rekao da je 500 kandidata uradilo test savrseno, sto znaci da za upad nije bilo sigurno ni savrseno uradjen test.
Malo sam razocaran jedino sto radimo i subote.
P.S. Valjda cemo dobiti bar nesto za karte?
- snaga_znanja
#2750 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kolika su ukupna primanja za obradu podataka?