Željko Komšić osniva novu stranku
- kica
#2726 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Trebao bi se on pozuriti 
- ptičica
#2727 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
DozerDozer wrote:Mene zanima jedno...kada ce ljudi u BiH, pa i cijela masa na ovom forumu, shvatiti da te etnicke podjele na B, H i S ne sluze ama bas nicemu pozitivnom ni za drzavu, ni za narod(e), nego samo, jedino i iskljucivo za punjenje vlastitih dzepova onih koji se polomise da dokazu svima oko sebe da su upravo oni ti "odabrani", ti "poslanici" i ti nekakvi "sveti predstavnici" svog naroda, dakle - politicarima?
Kada ce obicni bosanskoherecgovacki ljudi konacno upaliti vlastiti mozak, okrenuti se malo oko samih sebe, pogledati gdje su, sta su i dokle su, a onda pokusati (bar pokusati) shvatiti sta i ko im je kriv za sve to gdje jesu ili nisu?
Zeljko je sam na izborima osvojio preko 300.000 glasova, jel' tako? Ko god misli da su to "bosnjacki" glasovi, odnosno ko god sam sebe ugura u tu matricu i nacin razmisljanja, taj je za mene totalni imbecil koji, u stvari, i nema vlastitog mozga i koji se vodi iskljucivo onim sto mu serviraju oni "sveti" iz prvog pasusa. Najkrace receno - takvi za mene nisu nista pametniji od najobicnije ovce. Kako pastir/coban mahne granom, tako se ovi usmjere gdje pastir/coban hoce. Svaka cast. Inteligencija i kriticko razmisljanje na zavidnom nivou, nema sta...
Zeljko je na izborima osvojio 300 milja GLASOVA. To znaci da je 300.000 LJUDI uzelo olovku i stavilo X u kockicu ispred njegovog imena. To je 300.000 individua, postojecih osoba koje imaju pravo glasa. To je 300.000 onih koji RAZMISLJAJU SVOJOM GLAVOM, a ne glavama cobana u vidu Covica, Ljubica, Cavica, Dodika, Tihica, Izetbegovica, Reisa, Amfilohija, Kardinala, itd.
E, kad se to shvati, i ko je u mogucnosti da licno sam sa sobom, u svojoj vlastitoj glavi stvari postavi ovako, a da pri tome ni jednom ne pomisli na @ebene B, H i S kolektivitete i njihova nametnuta "trvenja" (koja su i te kako dogovorena upravo medju cobanima), taj zasluzuje da ga se smatra inteligentnim.
Sve ostalo je prdimahovina koja sve nas zajedno samo gura dublje u jamu iz koje je vec sada upitno da li se mozemo izvuci, a sto vrijeme vise prolazi te sanse su sve manje i manje, i neminovno vode ponavljanju idiotluka iz '92.
Garant toga su mladi koji se uredno odgajaju upravo na suludim matricama i iskrivljenim vrijednostima.
Sve receno!
- Corto Maltese
#2728 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ja sam uvjeren da će Komšić biti okružiti pametnijima od sebe.Prpa.ba wrote:Clanova ima, za sjednicu ce se cuti. To ce biti bomba u medijskom prostoru, kad je jedno mumljanje u losem dnevniku FTV-a izazvalo sedmicu uzurbane aktivnosti i nalozilo narod, sta tek ocekivati od sjednice.addem wrote:Ima li ista od ove zeljkove stranke. Jel bila kakva konstituirajuca sjednica ko su ugledni clanovi i sl?![]()
Dosta strancica i ublehaskih persona (tipa razni PR-ovi, "NVO" aktivisti i slicno) se pocinje vrtiti oko stranke (za sada ne i u stranci), pa cemo vidjeti. Ja nisam bas optimistican da ce Komsic prepoznati kakav profil stranke treba odrzati pa da mu to na izborima donese preko pola miliona glasova, iako je trenutno to ipak obecavajuce.
- van Basten
#2729 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ne pratim politiku nikako, ovo je prvi put da sam otvorio neku temu na ovom podforumu, pa me interesuje - ima li ko od forumaša da je blizak ovoj novoj stranci, neko ko zna gdje se može učlaniti, kako, kome...
može i na pp, da ne zatrpavamo temu, hvala
može i na pp, da ne zatrpavamo temu, hvala
- Banksy
#2730 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pametan lider okružuje se pametnijima, nepametan slugama i poltronima. Nadam se da će se pokazati dovoljno pametnim.
-
Revoltage
#2731 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tema up! Uskoro bomba...! 
-
StupskaBitanga
#2732 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
kada da se svečano pripremimoRevoltage wrote:Tema up! Uskoro bomba...!
- Prpa.ba
#2733 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
1. mart? Kao datum, dakako.Revoltage wrote:Tema up! Uskoro bomba...!
- brzica
#2734 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
15. ožujka/marta
- ravno
#2735 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komsicu kao covjeku svaka cast.....a i Bogicu Bogicevicu(vjerovatno predsjedniku stranke). Vidjecemo kako agituju u Herceg-Bosni i u RS-u za svoju opciju, pa cemo onda vagati, jel posteno? Ako budu trazili glasove samo na 24%, sta je poenta?
- Prpa.ba
#2736 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zlaja, Suljo i Fahro su zaduzeni za agitovanje po navedenim dijelovima BiH.ravno wrote:Komsicu kao covjeku svaka cast.....a i Bogicu Bogicevicu(vjerovatno predsjedniku stranke). Vidjecemo kako agituju u Herceg-Bosni i u RS-u za svoju opciju, pa cemo onda vagati, jel posteno? Ako budu trazili glasove samo na 24%, sta je poenta?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2737 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A kome si do sada davao svoj glas? Za neku od stranaka koji agituju i koji su dobili plebiscitarnu podrsku, ujednaceno, na svim dijelovima BH teritorije?ravno wrote:Komsicu kao covjeku svaka cast.....a i Bogicu Bogicevicu(vjerovatno predsjedniku stranke). Vidjecemo kako agituju u Herceg-Bosni i u RS-u za svoju opciju, pa cemo onda vagati, jel posteno? Ako budu trazili glasove samo na 24%, sta je poenta?
-
StupskaBitanga
#2738 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
efektnije bi bilo 1.3 a ne 15.3 ali možemo sačekati manje od mjesec da sve saznamo
- dustaban
#2739 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Problem "prebacivanja" iste stranke iz jednog u drugi entitet je od rata naovamo postao pitanje svih pitanja. Tu sansu je imao SDP i vidimo kako ju je iskoristio, odnosno upropastio.
Ne samo SDP, vec NIJEDNA stranka od sada pa nadalje nece moci "prebaciti" entitetsku granicu.
ZASTO?
Zato sto nakon SDP-ovog raskrinkavanja vise niko ne vjeruje u tu multikulti pricu. A vidimo da ta ideja ne uspijeva cak niti tamo gdej se okupljaju "ciste dushe", dakle provjereni kosmopoliti poput Danisa Tanovica, pedje Kojovica i slicnih "sterilnih politicara".
Sansu za svebosanskom strankom je jedino imao SDP i to iskljucivo zbog naslijedjene SKBiH infrastrukture i "nepopravljivih partizana" koji su inercijom ostali u tome. Da je SDP odmah nakon rata dao vise uloge banjaluckim SDP-ovcima (sa federacijom je lako) mi bi smo danas imali jednu respektabilnu svebosansku stranku.
Lagumdzija je tu sansu upropastio jer mu je vaznije bilo 25% u Sarajevu, nego 10% u BiH.
Ali to je, manje.vise, sada svima jasno cak i ovim zadrtim Zlayinim fanaticima.
Moze li Zeljko Komsic to popraviti?
NE MOZE.
Postoji li iko drugi ko bi mogao valjati svima?
Hm... tesko, ali evo ja cu se usuditi da izbacim jedno ime - Mladen Ivanic!
Znam, znam i on neda Republiku Srpsku... ali sta vi mislite da ce ovo o cemu govorim (djelovanje u oba entiteta) uspjeti nekome poput Silajdzica?! Ne zavaravajte se.
Mladen Ivanic, da bi uopste bio politicki ziv, ne smije izdati RS, ali ono sto njega izdvaja od svih drugih je INTELEKTUALNI KAPACITET I OSJECAJ ZA EKONOMIJU.
Kada bi u RS-U na vrh izbili on i Cenicka, najmanji problem bi nam bio entitetska podjela, uvjeravam vas. Zapravo, kad vidim ove borce za jedinstvenu BiH sto nikud izvan Sarajeva nisu makli, dodje mi lijepo ova entitetska podjela kao neka vrsta zastite!
Bolje dati podjelejenu drzavu pametnima, nego integrisanu budalama!
Da se vratimo na Komsica. On neka se ne zavarava, njegov jedini cilj treba da bude preuzimanje razocaranih SDP-ovaca. Nesto slicno onome sto je Ljubic napravio sa HDZ-om.
Uostalom, sve se na to svodi: polarizacija postojecih blokova: HDZ-HDZ1990 // SNSD - SDS // SDA(Tihic) - SDA(Izetbegovic) // SDP (lagumdzija) - SDP (Komsic)...
I to je to.
Ne samo SDP, vec NIJEDNA stranka od sada pa nadalje nece moci "prebaciti" entitetsku granicu.
ZASTO?
Zato sto nakon SDP-ovog raskrinkavanja vise niko ne vjeruje u tu multikulti pricu. A vidimo da ta ideja ne uspijeva cak niti tamo gdej se okupljaju "ciste dushe", dakle provjereni kosmopoliti poput Danisa Tanovica, pedje Kojovica i slicnih "sterilnih politicara".
Sansu za svebosanskom strankom je jedino imao SDP i to iskljucivo zbog naslijedjene SKBiH infrastrukture i "nepopravljivih partizana" koji su inercijom ostali u tome. Da je SDP odmah nakon rata dao vise uloge banjaluckim SDP-ovcima (sa federacijom je lako) mi bi smo danas imali jednu respektabilnu svebosansku stranku.
Lagumdzija je tu sansu upropastio jer mu je vaznije bilo 25% u Sarajevu, nego 10% u BiH.
NE MOZE.
Znam, znam i on neda Republiku Srpsku... ali sta vi mislite da ce ovo o cemu govorim (djelovanje u oba entiteta) uspjeti nekome poput Silajdzica?! Ne zavaravajte se.
Mladen Ivanic, da bi uopste bio politicki ziv, ne smije izdati RS, ali ono sto njega izdvaja od svih drugih je INTELEKTUALNI KAPACITET I OSJECAJ ZA EKONOMIJU.
Kada bi u RS-U na vrh izbili on i Cenicka, najmanji problem bi nam bio entitetska podjela, uvjeravam vas. Zapravo, kad vidim ove borce za jedinstvenu BiH sto nikud izvan Sarajeva nisu makli, dodje mi lijepo ova entitetska podjela kao neka vrsta zastite!
Da se vratimo na Komsica. On neka se ne zavarava, njegov jedini cilj treba da bude preuzimanje razocaranih SDP-ovaca. Nesto slicno onome sto je Ljubic napravio sa HDZ-om.
Uostalom, sve se na to svodi: polarizacija postojecih blokova: HDZ-HDZ1990 // SNSD - SDS // SDA(Tihic) - SDA(Izetbegovic) // SDP (lagumdzija) - SDP (Komsic)...
I to je to.
- nosara
#2740 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Vidjet cemo...dustaban wrote:Problem "prebacivanja" iste stranke iz jednog u drugi entitet je od rata naovamo postao pitanje svih pitanja. Tu sansu je imao SDP i vidimo kako ju je iskoristio, odnosno upropastio.
ZASTO?
NE MOZE.
I to je to.
- dustaban
#2741 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Vec smo vidjeli slicnih situacija koliko hoces.nosara wrote:Vidjet cemo...dustaban wrote:...
NE MOZE.
...
Osim toga, moramo konacno shvatiti jednu stvar, sve ove nase forumske rasprave i svadje tipa Bosnjaci-Bosanci, Ateisti-Vjernici, Lagumdzijanci-Komsicevci, Nacionalisti-Multietnija....
sve to je bolan rasprava unutar maksimalno stotinjak ljudi !
I mi na osnovu ovih nasih ovdje palamudjenja donosimo nekake zakljucke i naravno... silno se iznenadimo kad vidimo koliko fulamo.
Ova izvjesna popularnost koju na ovom forumu uziva Komsic i njegova nova stranka, to ti ga je u sirim relacijama obicna prdimahovina.
- nosara
#2742 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko Komsic je pobjednik svih izbora na kojima je ucestvovao do sad, na svim nivoima. a kako si ti tu cinjenicu povezao sa ovim ili bilo kojim drugim forumom, nisam bas upucen...dustaban wrote:Vec smo vidjeli slicnih situacija koliko hoces.nosara wrote:Vidjet cemo...dustaban wrote:...
NE MOZE.
...
Osim toga, moramo konacno shvatiti jednu stvar, sve ove nase forumske rasprave i svadje tipa Bosnjaci-Bosanci, Ateisti-Vjernici, Lagumdzijanci-Komsicevci, Nacionalisti-Multietnija....
sve to je bolan rasprava unutar maksimalno stotinjak ljudi !
I mi na osnovu ovih nasih ovdje palamudjenja donosimo nekake zakljucke i naravno... silno se iznenadimo kad vidimo koliko fulamo.
Ova izvjesna popularnost koju na ovom forumu uziva Komsic i njegova nova stranka, to ti ga je u sirim relacijama obicna prdimahovina.
- Dozer
#2743 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dustabanlija,
Mislim da malo grijesis vezano za izjavu
Ako pratis medije, bilo elektronske bilo pisane, mozda ces primijetiti da u zadnjih par mjeseci masa tema koje se ovdje pokrenu, na forumu, dospiju i u te iste medije i o njima se duskutuje, prica, pise...
Nerijetko upratim da pojedini politicari koriste cak i citate pojedinih forumasa, a ti forumasi nisu ti politicari
Mislim da malo grijesis vezano za izjavu
.sve to je bolan rasprava unutar maksimalno stotinjak ljudi !
Ako pratis medije, bilo elektronske bilo pisane, mozda ces primijetiti da u zadnjih par mjeseci masa tema koje se ovdje pokrenu, na forumu, dospiju i u te iste medije i o njima se duskutuje, prica, pise...
Nerijetko upratim da pojedini politicari koriste cak i citate pojedinih forumasa, a ti forumasi nisu ti politicari
- dustaban
#2744 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hajde da vishe jednom definisemo sta znaci "pobjednik izbora"!nosara wrote: Zeljko Komsic je pobjednik svih izbora na kojima je ucestvovao do sad, na svim nivoima. a kako si ti tu cinjenicu povezao sa ovim ili bilo kojim drugim forumom, nisam bas upucen...
Yebote ovdje svi pobjedjuju! A niko ne more pedlja maknuti!
Mi evo vec dvije godine patimo SDP-ovu "pobjedu"!
Jebes ti 60% u necemu sto je 30% drzave. Dabogdo i toliko.
"Zeljko komsic pobjedio na svim izborima". Ma quratz moj pobijedio! Koga? Shta? Dze?
Da je ZK pobjedio na predsjednickim izborima i postao predsjednik BiH ja bi mu kapu skinuo. Ovo je bolan sve skupa jedan veliki cirkus i jedna velika zabluda. Gledam ga neki dan kolona auta, on teatralno sa onim stakama (ko pubertetlija kad ugane nogu, pa se pravi vazan sa gipsom!) ide medju narod, cuvari lete oko njeg... i sve se nesto mislim u sebi "jebemumater da li ovako vazno izgleda gradonacelnik Berlina... grada koji otprilike ima insana kao sva BiH?! Chega je Komsic predsjednik? Ko je njegov narod ? Koga je on to pobjedio pa je postao 1/3 Predsjednika od 1/5 Titine drzave?
Dakle, 15-ti dio Idola sa kojim se izjednacava ?!
K O M E D I J A & P R D I M A H O V I N A !
- nosara
#2745 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Samo iznosim cinjenice... Ne znam sto te to toliko uzbudjuje...dustaban wrote:Hajde da vishe jednom definisemo sta znaci "pobjednik izbora"!nosara wrote: Zeljko Komsic je pobjednik svih izbora na kojima je ucestvovao do sad, na svim nivoima. a kako si ti tu cinjenicu povezao sa ovim ili bilo kojim drugim forumom, nisam bas upucen...
Yebote ovdje svi pobjedjuju! A niko ne more pedlja maknuti!
Mi evo vec dvije godine patimo SDP-ovu "pobjedu"!
Jebes ti 60% u necemu sto je 30% drzave. Dabogdo i toliko.
"Zeljko komsic pobjedio na svim izborima". Ma quratz moj pobijedio! Koga? Shta? Dze?
Da je ZK pobjedio na predsjednickim izborima i postao predsjednik BiH ja bi mu kapu skinuo. Ovo je bolan sve skupa jedan veliki cirkus i jedna velika zabluda. Gledam ga neki dan kolona auta, on teatralno sa onim stakama (ko pubertetlija kad ugane nogu, pa se pravi vazan sa gipsom!) ide medju narod, cuvari lete oko njeg... i sve se nesto mislim u sebi "jebemumater da li ovako vazno izgleda gradonacelnik Berlina... grada koji otprilike ima insana kao sva BiH?! Chega je Komsic predsjednik? Ko je njegov narod ? Koga je on to pobjedio pa je postao 1/3 Predsjednika od 1/5 Titine drzave?
Dakle, 15-ti dio Idola sa kojim se izjednacava ?!
K O M E D I J A & P R D I M A H O V I N A !
S kakvim idolom se on izjednacava...?
- Banksy
#2746 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Gdje njega iskopa ...dustaban wrote:
Mladen Ivanić je po BiH opasniji od Dodika bar 10 puta.
Ako je to alternativa, neka nama lijepog Mićka ...
- Maystor
#2747 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Priča se da će u Komšićevoj stranci u samom vrhu biti i Hanka Vajzović (ne mogu a da ne izrazim gađenje prema toj političkoj prostitutki). Teško mi je povjerovati da Komšić nije upleo prste prilikom izbora njene kćerke za viceguvernera CBBIH.
Ako mu se stranka bude sastojali od onakvih poput Hanke - što se mene tiče, zdraaavo.
Ako mu se stranka bude sastojali od onakvih poput Hanke - što se mene tiče, zdraaavo.
- vee-jay
#2748 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komsic ce samo i jedino biti relevantan u Federaciji. Tako je bilo tako ce i ostati. Ni SDP ni NS ni Komsic niti jedna druga stranka iz Federacije nisu nimalo krive sto ih se ne glasa na podruciju RSa.
- Banksy
#2749 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Prvo, Hanka Vajzović je upravo pobjegla od političkog prostituisanja svoje matične stranke,Maystor wrote: Priča se da će u Komšićevoj stranci u samom vrhu biti i Hanka Vajzović (ne mogu a da ne izrazim gađenje prema toj političkoj prostitutki).
Teško mi je povjerovati da Komšić nije upleo prste prilikom izbora njene kćerke za viceguvernera CBBIH.
drugo, kakve veze ima Željko Komšić s njenom kćerkom i CB-om???
treće, kćerka joj tamo radi već 16 godina, penjala se do te pozicije polako http://www.cbbh.ba/?id=126&lang=en
i ne vidim šta je sporno ako je nakon toliko godina rada uspjela da postane jedna od troje, viceguverner Banke za administraciju i finansije, pa nije direktor NASE,
četvrto, kakav ti je to mahalaški pristup ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2750 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kcerka Hanke Vajzovic je dobila mjesto zamjenice guvernera CB bukvalno par dana poslije Hankine podrske u KS SDA.
Drugo, Hanka Vajzovic je u Domu naroda glasala zajedno sa SDA poslanicima, da je smjena SDA kadra u vladi FBiH ugrozen vitalni nacionalni interes.
Previse podudarnosti tu ima da se nebi moglo zakljuciti o kojim se igrama radi.
Drugo, Hanka Vajzovic je u Domu naroda glasala zajedno sa SDA poslanicima, da je smjena SDA kadra u vladi FBiH ugrozen vitalni nacionalni interes.
Previse podudarnosti tu ima da se nebi moglo zakljuciti o kojim se igrama radi.