_BataZiv_0809 wrote:detroit-mercy wrote:
Ti si taj koji je potvrdio da je sve to propaganda a ne ja

, samo zato sto je Unscar napisao da su propaganda

. Jel to kad si sa nekim na istoj valnoj duzini moras apriori da se slazes sa svim napisanim ili je to neki precutni dogovor medju ovim kvazi ljevicarima da nema narusavanja unutar partijske discipline i da do konfrontacije moze doci sam na zatvorenim sastancima

.
Ako ti je promaklo, ja sam bio taj koji je podvukao da imas dosta BS iz Holivuda ali da isto tako ne mozes sve podvesti pod BS i prpagandu jer ipak filmovi druge tematike su puno vise vrednovani nego potonji. Najveca kontradiktornost cijele ove price je sto se o americkom filmu prica na temi o Rusiji a znamo kolika je sloboda izrazavanja bila u CCCPu i danasnjoj Rusiji

Ne, nego da su kaubojski filmovi propaganda.
To je isto ili vrlo slicno da se snimaju filmovi o vojnicima RS kao herojima, a o onima koji su protjerivani i ubijani na svojoj djedovini, kao divljacima.
A ti svo vrijeme pricas o nekakvim komesarima, partijama, u namjeri da me licno uvrijedis ili sta vec?
Jok nego da ti ukazem da Hollywood nije crnobijel I da i taj Hollywood nije nesto staticno nego nesto sto se mijenja sa vremenom u kome zivimo, tako da je od vremena glorifikacije tog perioda (sto ti i mentor ti potencirate) dosao do toga da je u potpunosti ogolio taj period i ne samo taj nego i bilo koji drugi iz istorije zemlje (sto se iz nekog razloga presucuje). I pored svega Hollywod je ipak ostao jedan od najvecih kriticara americke svakodnevnice, od istorije zemlje, preko pohlepe Wallstreet-a, kvazi morala politickog establismenta, ideje patriotizma i da ne nabrajam dalje.
Ono sto je posebno znakovito je ovaj forumski altruizam forumskih kvazi ljevicara, a tu bih istakao Jugo ljevicu kojoj je sve bilo potaman dok se je guzilo za zvaku drugarice sa Istoka a u principu ih je bolio kurac za polozaj ljevice u tim zemljama, ili sve dok je nama bilo dobro sve je bilo OK (sto Nosara nije skontao, a mrsko mi bilo da vise polemisem na tu temu) i koji i dan danas prizeljkuju povratak na staro gdje bi mi bili glavni jebaci istocnih drugarica. Onda ti takvi altruisti obicno spocitavaju, sebicnost, samozivost i druge kurce palce ljudi koji zive na Zapadu i narvno da je sve to popraceno dokazima sa trash site-ova koji privlace publiku nivoa 5og razreda onovne skole

.
I onda da dodam citavu armiju onih koji su pokupili sva teorijska znanja sa Wikija ili you-toub-a a cije licno iskustvo je jako limitirano. Hocu reci nije sve u teoriji ima nesto i u praxi. Da se nadovezem, ja sam npr radio za privatnu firmu ciji kompletan profit ide u humanitarne svrhe i tako vec decenijama. Danas radim za firmu koja je preko sto godina u vlasnistvu jedne familije, gdje si vlasnik vec jednu deceniju nije sebi isplatio dividendu i koga po njegovim rijecima novac ne interesuje jer ga ima dovoljno, vec ga ineresuje buducnost firme i ljudi koji rade za firmu (ali ako Nosara kaze da to nema tako onda ce mo se naravno sloziti). Na drugoj strain radio sam i za firmu koja je listana na WallStreetu i mogu primjetiti razliku odnosno koliki je pritisak WallStreeta za rezultatima.
Vidim da imas dosta jaku teorijsku osnovu (sto je dobro) ali je u isto vrijeme evidentno da ti nedostaje praxe da bi uvidio da sve i nije tako crno bijelo.