Daleko lakse bi bilo otvoriti temu "Novinarska pismenost", tu bi sve stalo u 5-6 postova.
Kompletni medijski krajoilik od rata naovamo je beskrajna nepismenost.
Primjer? Otvorite, ukljucite, startajte bilo koji medij: novine, inernet, TV...
svuda polupismeni plebejci, koji tumace svijet kompletno nepismenoj masi.
Oni zapravo pokazuju koliko i kako vrednuju tu gomilu mesa koja sjedi pred TV aparatima, kompjuterima, casopisima...
"cijenjeni kmetovi, dragi kockoglavi izvrsitelji, mili nadnicari, slatke frustrirane debele kucanice... mi znamo da ste vi gomila idiota, brizno odgojena u svrhu sluzenja oligarhiji, skolstvom i medijima dovedeni u stanje otupljenosti, tako da zbilja nemamo namjeru na vas trositi skolovane i pismene novinare. Svaki polupismeni wannabe plebejac, koji radi za 600 KM, za vas je dovoljno dobar"
Nije to vise vrijeme Titove "diktature", kada je za prolaznu ocjenu bio potreban minimum znanja. Danas polupismen ucitelj (nadziran od polupismenog
direktora, a ovaj od nepismenog ministra) uci buduce esencijalno nepismene primaoce 6 plata za 12 mjeseci rada.
Za dobar pocetak dana, evo jedna iz rubrike "naslov gladac, unutra jadac", iz hrvatske verzije kix-a, index.hr:
[quote]Kate Middleton priznala: "Voljela sam Gorana Ivaniševića"[/quote]
Bomba, zar ne?
A ispod toga, manjim slovima:
U DOKUMENTARCU BBC-ja o Wimbledonu Kate Middleton progovorila je o svojoj ljubavi prema tenisu te otkrila da je bila velika obožavateljica Gorana Ivaniševića.
"Voljela sam Andrea Agassija, Petea Samprasa, Gorana Ivaniševića i Steffi Graf", otkrila je vojvotkinja od Cambridgea koja od mladosti ne propušta najpoznatiji teniski turnir na svijetu, a prije nego što je postala članica kraljevske obitelji, svake godine je, poput ostalih ljubitelja tenisa, satima čekala u redu da bi ušla na turnir.
Tako je, drage punacke i seksualno frustrirane domacice, zajebali su vas za jos jednu romansu o kojoj se moglo pricati na kafi sa susjedama.
Nastavlja se...