Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
DonieBrasco
#2726 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Cjena tog stadiona je 122. miliona €, relano mi u BiH za te pare mozemo da obnovimo sve i jedan premijer ligaski teren da bude kao Grbavica/Bilino polje, znaci moderni travnjaci. Jos da ostane para da sve i jedan premijer ligaski stadiona ima barem jednu tribinu kako pravila zapovjedaju, sve da ima doslovno. I opet bi para ostalo da se srede određene stvari.
Ali ne mozes ti kod nas to provesti jer smo sinonim za kriminal i korupciju, pljacku.
Ali ne mozes ti kod nas to provesti jer smo sinonim za kriminal i korupciju, pljacku.
-
Tipicoti
#2727 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Mene samo zanima koliko bi ovakav stadion kostao da se napravi u Sarajevu, ako u Italiji kosta 122 mil €.
Sa nasom radnom snagom, nasim firmama i bez uhljeba.
Ovakva investicija je kod nas nemoguca, ali nadati se.
Sa nasom radnom snagom, nasim firmama i bez uhljeba.
Ovakva investicija je kod nas nemoguca, ali nadati se.
- BHF_Manijak
#2728 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Brate slatki mi jedva nakon 20 godina napravi tribinu, od milion i nesto KM, o kakvom ti covjece stadionu pricas?!
Pa mi da imamo pare kurcili bi se sa dovodjenjem pojacanja, a ne ganjali igrace koji su dzabalesku.
Poredi Juventus, svjetskog giganta i pitas se kao "kako je moguce da mi nakon 20 godina nismo stadion napravili, jos se foliramo sa jednom tribinom".
Zeljin je budzet ca 3-4 miliona KM. Juventus te pare da za jednu mjesecnu platu djeteta od 18-19 godina. Hocemo dalje?
Pa mi da imamo pare kurcili bi se sa dovodjenjem pojacanja, a ne ganjali igrace koji su dzabalesku.
Poredi Juventus, svjetskog giganta i pitas se kao "kako je moguce da mi nakon 20 godina nismo stadion napravili, jos se foliramo sa jednom tribinom".
Zeljin je budzet ca 3-4 miliona KM. Juventus te pare da za jednu mjesecnu platu djeteta od 18-19 godina. Hocemo dalje?
- spree
#2729 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
btw da se zna jedini juve u italiji ima svoj stadion. i kod njih je patnja, a gdje smo mi onda. ovo sto se kod nas napravilo u ovih par god je ravno cudu, ali eto za nadati se da ce se nastaviti.
-
Tipicoti
#2730 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Vala bas. Cuj "Stadion", a nama ofarbati reflektor vijest dana.
Ma jebo nas.
Bezveze, samo me zanimala cjena. Nemojte se odmah paliti.
Ma jebo nas.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2731 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Stadion kao Juventusov bi kostao i ovdje nekih 150mil KM i to da se niko ni KM ne ugradi 
- BHF_Manijak
#2732 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Niko se ne pali, nego bezveze drkas raju, sa glupim pitanjima i potpitanjima i jos nesto kao s visoka nastupas.Tipicoti wrote:Vala bas. Cuj "Stadion", a nama ofarbati reflektor vijest dana.
Ma jebo nas.
Dodirnih tacaka sa realnoscu pricas, poredis Juventus i Zeljeznicar, jedan gigant svjetski, igra u ITALIJI, za drugog ne znaju dalje od Balkana i igra u Bosni fucking Hercegovini, zemlji gdje je upitna ispalata penzija, gdje je prosjecna plata 800KM.
I jos ocekujes da ti neko ozbiljno odgovara.
I da, sve dok je drzava takva qrcina i sve u njoj, bit ce vijest dana ofarbani reflektori i izgradjena tribina. Inace je 100-150 miliona pickin dim, pa se odmah treba krenuti sa gradnjom stadiona. Jer jebi ga, to je vijest u svijetu, Italiji. To sto Zeljo nema prebijene, ma jebo to, nemoj da nam bude vijest dana farbanje reflektora.
-
Tipicoti
#2733 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Vala bas. Jebo nas.
Opusti se buraz, nije vrijedno sikiracije.
Opusti se buraz, nije vrijedno sikiracije.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2734 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Napravit ce Mile u BL, jebo nas
-
Tipicoti
#2735 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Mile voli kosarku, a ovaj nas Bakir ne voli bas sport.
On vjerovatno favoritizira sah.
Jebo nas.
On vjerovatno favoritizira sah.
Jebo nas.
-
zipoo
#2736 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
ma napravit cemo stadion od blata
- agnostic_front
-
zipoo
- golfiista
#2739 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kad ono bi krov na Istoku? Februar?
- studiorum_tuzlaensis
#2740 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Jel vi stvarno mislite da će se pod palicom Amara nastaviti raditi stadion... Kakav stadion, sad je prioritet sklepat ekipu. 
- wewa
#2741 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
ne citate vi, haman, vijesti:
Plavo proljeće počinje, Uprava i Struka snažno idu naprijed
U prostorijama FK Željezničar održana je još jedna proširena sjednica Uprave Kluba, kojoj su kao i do sada prisustovali Nadzorni odbor i rukovodstvo Skupštine, direktor Kluba i šef struke Amar Osim.
Ovom prilikom napravljena je evaluacija do sada poduzetih aktivnosti, kao i buduće aktivnosti koje će doprinjeti jačanju Kluba u svim segmentima.
Istaknuto je da su prema fudbalerima i administraciji izmirene sve plate i doprinosi iz prethodnog perioda za oktobar, novembar i decembar.
Pored navedenog, Upravni odbor Kluba otplatio je prethodne zatećene kreditne linije, izvršio prve uplate po osnovu dugovanja za teren, te u potpunosti platio pripreme. Pokrenute su aktivnosti oko završetka radova i dobijanja neophodnih dozvola za istočnu tribinu, te prezentovane aktivnosti i potencijal oko rješenja fasade i izgleda sjeverne tribine stadiona.
Posebno je istaknuto da sve je realizovano bez i jedne uplate po osnovu transfera, što dodatno ohrabruje i daje novu dimenziju očekivanja svih.
Amar Osim napravio je osvrt na pripreme fudbalera u Međugorju i Antaliji, te ocijenio jako kvalitetnim i vjerovatno najboljim u posljednjih nekoliko godina. Istaknuo je značajan napredak u pristupu svih fudbalera i zahvalio se Upravi na podršci koju stručni štab i ekipa imaju, te naglasio da se pozitivna energija osjeti i prenosi na sve.
Ovim putem Uprava se posebno zahvaljuje svim navijačima Kluba i poziva da podrže sve zajedničke napore u nastavku sezone, kada očekujemo seriju dobrih rezultata i izlazak u evropska takmičenja.
Mi smo Željini, Željo je naš!
-
zipoo
#2742 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ovo znaci da stara uprava nije radila po zakonu 
- wewa
#2743 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
ja mislim da je vrijeme da pricu o staroj upravi ostavimo po strani. hajde da vidimo sta ce aktuelna uprava uraditi za klub, a usput i za stadion.
-
vryzas
#2744 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
wewa wrote:ja mislim da je vrijeme da pricu o staroj upravi ostavimo po strani. hajde da vidimo sta ce aktuelna uprava uraditi za klub, a usput i za stadion.
-
zipoo
#2745 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Neka jos malowewa wrote:ja mislim da je vrijeme da pricu o staroj upravi ostavimo po strani. hajde da vidimo sta ce aktuelna uprava uraditi za klub, a usput i za stadion.
-
MensurM
#2746 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Znači ostavljeni su dugovi i za teren. Fino...
- golfiista
#2747 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pa to je projekat UEFE i Saveza, nema veze sa klubom..studiorum_tuzlaensis wrote:Jel vi stvarno mislite da će se pod palicom Amara nastaviti raditi stadion... Kakav stadion, sad je prioritet sklepat ekipu.
- studiorum_tuzlaensis
#2748 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
UEFA i Savez, djeluje tako obećavajuće...golfiista wrote:Pa to je projekat UEFE i Saveza, nema veze sa klubom..studiorum_tuzlaensis wrote:Jel vi stvarno mislite da će se pod palicom Amara nastaviti raditi stadion... Kakav stadion, sad je prioritet sklepat ekipu.
uozbilji se, i pogledaj okolo. Ko je napravio ovo dosad?
- golfiista
- Charuga
- Globalni moderator
#2750 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Nedavno je izašla informacija da se čekaju građevinske dozvole za krov, i reklamne panoe na sjevernoj tribini.