SDP

Cosmic

#27226 Re: SDP

Post by Cosmic »

hecimnadri wrote:Jednom prilikom(ne tako davno) Zlatko Lagumdžija je izjavio da neće u koaliciju sa nacionalnim strankama.
Ispade sada da je samo SDA nacionalna ,jer današnje glasanje je pokazalo da hoće i sa HDZ i sa SDS valjda one nisu nacionalne.
Ovom situacijom mogu biti zadovoljni Srbi , Hrvati i ......
Bošnjaci(bosanci) su ponovo nadglasani.
Nemaju ni SDP ni SBB legitimitet da predstavljaju bošnjake(bar ne ove iz Bosne).Ovo je dogovor Dodika i Čovića(smišljeno ti glasaj za smjenuimaš 4 glasaHDZ, a ja ću biti protiv sa dva glasaSNSD,da nas nebi prokužili)),ostali su nasjeli ili ih baš briga za narod.
Nemam nikakvu namjeru da branim SDP, naprotiv, ali ovo jednostavno nije tačno. SDP ima veći legitimitet od SDA, dobio je taj legitimitet na izborima i to je to. Ko si ti da kažeš ko ima legitimitet, a ko ne.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27227 Re: SDP

Post by plain vanilla »

JoseMujica wrote:
plain vanilla wrote:SDP je poveo, hoce li sutra SDA izjednaciti :mrgreen:
niti je SDP poveo niti će SDA izjednačiti
de ba
kad ne mogu nista promijeniti, mogu se makar zezat' :oops:
Corto Maltese

#27228 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Biće simpatična situacija kada, za koji dan, još jedan ministar iz Federacije bude smijenjen.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27229 Re: SDP

Post by JoseMujica »

jel to jope onaj Ljevica Radivojević?
Corto Maltese

#27230 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:jel to jope onaj Ljevica Radivojević?
Ne, ministar državne vlade, porijeklom iz Federacije, bio nekad dobar sa Dodikom...
Alfons Kauders

#27231 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
JoseMujica wrote:jel to jope onaj Ljevica Radivojević?
Ne, ministar državne vlade, porijeklom iz Federacije, bio nekad dobar sa Dodikom...
Mislis tvoj stranacki sef? :D
muzicar_iz_parka

#27232 Re: SDP

Post by muzicar_iz_parka »

Znao sam ja da neće izaći na dobro kad ode Zlaja kod Mile na jagnjetinu.
A izgleda i u spremanju priloga milina hanuma bolje "zgotovi" od zlajine, kako se ono kaže: "Do srca se dolazi kroz želudac". :lol:
Corto Maltese

#27233 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

muzicar_iz_parka wrote:Znao sam ja da neće izaći na dobro kad ode Zlaja kod Mile na jagnjetinu.
A izgleda i u spremanju priloga milina hanuma bolje "zgotovi" od zlajine, kako se ono kaže: "Do srca se dolazi kroz želudac". :lol:
Ništa od janjetine.
Za par dana, kada bude smjenjivalo Lagumdžiju, SDS i SNSD glasaju obrnuto.
Rezultat isti, jedan Bošnjak manje u VM.
Stara igra, u narodu poznata i kao ševa.
muzicar_iz_parka

#27234 Re: SDP

Post by muzicar_iz_parka »

Corto Maltese wrote:
Ništa od janjetine.
Za par dana, kada bude smjenjivalo Lagumdžiju, SDS i SNSD glasaju obrnuto.
Rezultat isti, jedan Bošnjak manje u VM.
Stara igra, u narodu poznata i kao ševa.
Ševa je sa dva učesnika, dok trenutna zbivanja više liče na neki teški grupnjak, ko prima a ko zabija ostvaljam publici da sama prosudi.
Sva sreća pa nema nijedno žensko među njima, sigurno bi u slučaju neželjene trudnoće obaveza doživotne alimentacije spala na državu, pa ti računaj koliko ispane najmanje 1000 KMova mjesečno puta min. 60 godina. :mrgreen:

Nama ne treba "gay pride" da se zalažemo za prava te grupacije, kad nam pripadnici te "manjine" sjede u državnoj upravi. :lol:
bjelave

#27235 Re: SDP

Post by bjelave »

Dodik je danas fingirao da drzi rijec, odnosno da ce ispostovati ono sto se dogovorio sa Suljom. Sutra kad se bude glasalo za smjenu SDP ministara ce reci kako je promjenio stav kako bi se kriza konacno razrjesila, kako konacno treba raditi i uspostaviti konzistentnu vlast na svim nivoima, ekonomija i jos bla bla. Ipak je njegovo, odsno srpsko-hrvatsko, saveznistvo sa Covicem od strateskog znacaja.

Sada cemo da vidimo sta je sve Zlaja obecao Dodiku i Covicu. Prodace nas za par privatizacijskih talova. Jadna nam majka. Uvalice Bosnjake za narednih 100 godina.
miki.ba

#27236 Re: SDP

Post by miki.ba »

Ma nece sutra i Zlaja leti, a i bolje mu je, što je duži oporavak zdraviji ce se vratiti 2014. :D
Sad ako izleti može na predizbornoj kampanji govorit da je bio na dobrom putu al da su ga nacionalisti izbacili, a ako ostane nema ništa reci kao opravdanje za totalni krah.
Alfa_Ze

#27237 Re: SDP

Post by Alfa_Ze »

stanite ljudi da svane sutra !!
koliko znam prostitucija u BiH jos nije legalizovana, ili mozda ipak jeste ?? :cry:
mesihtrko

#27238 Re: SDP

Post by mesihtrko »

Dali SDP provlači koridor Vc na štetu bošnjaka,kako bi se odužio Čoviću za današnje glasanje.
Dali le dogovor Čovića i Dodika da danas glasaju ovako.
Današnje zasjedanje je pokazalo da je lični interes ispred interesa običnog naroda.
Vrlo brzo će se pokazati ,šta je to.

Evo dio izjave čovjeka koga ne simpatišem ,ali mislim da ima smisla.
"Taj je dogovor postignut daleko od očiju javnosti. Dalji rasplet situacije bit će vrlo interesantan. On će biti poznat već sutra na Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Zlatko Lagumdžija provodi politiku rušenja države BiH zajedno s onima koji su se i tokom agresije na BiH pokazali kao rušitelji države", rekao je Mehmedović.

On objašnjava da će sada zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH imati ovlaštenja ministara, što znači da će biti "grubio narušen nacionalni balans Vijeća ministara BiH na štetu Bošnjaka".

"Ako sutra Lagumdžija bude smijenjen, neće biti nijednog Bošnjaka. To je onda potpuna blokada rada Vijeća ministara BiH", rekao je Mehmedović, najavljujući nastavak borbe SDA za državu BiH.
Diox

#27239 Re: SDP

Post by Diox »

mesihtrko wrote:Dali SDP provlači koridor Vc na štetu bošnjaka,kako bi se odužio Čoviću za današnje glasanje.
Dali le dogovor Čovića i Dodika da danas glasaju ovako.
Današnje zasjedanje je pokazalo da je lični interes ispred interesa običnog naroda.
Vrlo brzo će se pokazati ,šta je to.

Evo dio izjave čovjeka koga ne simpatišem ,ali mislim da ima smisla.
"Taj je dogovor postignut daleko od očiju javnosti. Dalji rasplet situacije bit će vrlo interesantan. On će biti poznat već sutra na Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Zlatko Lagumdžija provodi politiku rušenja države BiH zajedno s onima koji su se i tokom agresije na BiH pokazali kao rušitelji države", rekao je Mehmedović.

On objašnjava da će sada zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH imati ovlaštenja ministara, što znači da će biti "grubio narušen nacionalni balans Vijeća ministara BiH na štetu Bošnjaka".

"Ako sutra Lagumdžija bude smijenjen, neće biti nijednog Bošnjaka. To je onda potpuna blokada rada Vijeća ministara BiH", rekao je Mehmedović, najavljujući nastavak borbe SDA za državu BiH.
Covic predvodi jednu grupu SH-HS koalicije protiv SDA, a Dodik predvodi drugu grupu SH-HS koalicije protiv SDP, kao istureni. To je strategija Srba i Hrvata.

A moguce da su jos i dali neke koncesije Zlaja i Suljo kad su isli moljakati za pozicije. Zapravo vjerovatnije je da jesu, nego da nisu.

Sutra Zlaja leti, a ne leti samo i iskljucivo ako je dao velike koncesije Dodiku na stetu Bosnjaka, sto mu i nije strano i sto on radi vec odavno kako bi privukao Srbe i Hrvate u SDP.
It_is_a_Leclerc

#27240 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel mi može neko ukratko objasniti (bez ličlnih stavova, plakanja, kukanja i pljuvanja) ko je sad s kim u koaliciji ? Jel postaje Fahrudin prvi pendrek u Bošnjaka or what ?! :-)
bogoljub

#27241 Re: SDP

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko ukratko objasniti (bez ličlnih stavova, plakanja, kukanja i pljuvanja) ko je sad s kim u koaliciji ? Jel postaje Fahrudin prvi pendrek u Bošnjaka or what ?! :-)
možda i postane, al na kraju će od njega i da strada
Diox

#27242 Re: SDP

Post by Diox »

Cosmic wrote: Nemam nikakvu namjeru da branim SDP, naprotiv, ali ovo jednostavno nije tačno. SDP ima veći legitimitet od SDA, dobio je taj legitimitet na izborima i to je to. Ko si ti da kažeš ko ima legitimitet, a ko ne.
Jeste ako ignorises postojanje onih iz grupe "ostali" i one Srbe i Hrvate kojima je u interesu da im vlada SDP multietnicki kadar u sredinama pod "kontrolom" Bosnjaka.

Isto ono sto je Covic bljuvao za SDP i preglasavanju HDZ-a i glasaca Hrvata, to se danas moze reci za SDA i preglasavanje glasaca Bosnjaka, osim sto se prvi slucaj desio na izborima, a drugi u parlamentu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27243 Re: SDP

Post by plain vanilla »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko ukratko objasniti (bez ličlnih stavova, plakanja, kukanja i pljuvanja) ko je sad s kim u koaliciji ? Jel postaje Fahrudin prvi pendrek u Bošnjaka or what ?! :-)
situVacija se mijenja iz sata u sat

aberecke
abertute
s kim cete vi Hrvati
mi cemo s majorizatorima :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#27244 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Jao, defektologa Sadika i izjave - "SDP je poslušnik politika koje ruše BIH", dok je paradigma te politike, Milorad Dodik, "održao obećanje" i odbio glasati za njegovu smjenu, što nas dovodi do zaključka da su, u ovom trenutku, oficijelno - SVI NA VLASTI !

Za dva dana nam stiže Wiliam Hague, u goste. Ala će se oduševiti. :lol: :lol:
JoseMujica

#27245 Re: SDP

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:Jao, defektologa Sadika i izjave - "SDP je poslušnik politika koje ruše BIH", dok je paradigma te politike, Milorad Dodik, "održao obećanje" i odbio glasati za njegovu smjenu, što nas dovodi do zaključka da su, u ovom trenutku, oficijelno - SVI NA VLASTI !

Za dva dana nam stiže Wiliam Hague, u goste. Ala će se oduševiti. :lol: :lol:
ma ne zna se čij je u čijoj i ko ga kome :? ...veću perverziju ne bi režirao ni Marc Dorcel :lol: :lol: :lol:
mO k3

#27246 Re: SDP

Post by mO k3 »

SDP na sljedecim izborima slijedi isti scenario kao i SBiH ......
JoseMujica

#27247 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ovo je jedina stranka koja se raspala dolaskom na vlast :-) :-) dobro im je Golum rekao im je najveći domet osrednja opoziciona stranka
recto-verso

#27248 Re: SDP

Post by recto-verso »

Sutra Zlatko "pada", ostali ministri iz SDP-a daju ostavke, upraznjena mjesta popunjavaju SDA i jos jedna stranka.
AliceInChains

#27249 Re: SDP

Post by AliceInChains »

Da smo pametni, popljuvali bi otvoreno svakog politicara, koji neoficijelno putuje kod Dodika i Covica. Jebes naciju, kojoj vladaju ovakvi bezkicmeni kreteni. Neki se raduju, kad nas bude 60%. Pa majku im debilnu, evo nas preko 50%, a politicari umjesto da iskoriste tu prednost, postaju samo zatucaniji, sta dokazuju njihovi potezi. Da nije prezivljelih zrtava, iskrenih boraca i drugih aktivista, ove majmunske stranke bi prije sedmicu dana izgubile i Srebrenicu. Pic.ke jedne. :x Smijemo se mi bolan, Sandzaku. A ljudi, kojima cetnici sa vodom na celu drzave udaraju po osnovnim pravima, djeluju puno ozbiljnije i organizovanije, nego nasi Bosanski majmuni. Na kraj sve oko lika i djela doticnog, ali trebaju Zukorlicu lizati cipele, jer je on postigao ono, sto ovi Sarajevski kvazi inetelektualni papci nece nikad postici: Ujedinio je Bosnjake.
wolf07

#27250 Re: SDP

Post by wolf07 »

AliceInChains wrote:Da smo pametni, popljuvali bi otvoreno svakog politicara, koji neoficijelno putuje kod Dodika i Covica. Jebes naciju, kojoj vladaju ovakvi bezkicmeni kreteni. Neki se raduju, kad nas bude 60%. Pa majku im debilnu, evo nas preko 50%, a politicari umjesto da iskoriste tu prednost, postaju samo zatucaniji, sta dokazuju njihovi potezi. Da nije prezivljelih zrtava, iskrenih boraca i drugih aktivista, ove majmunske stranke bi prije sedmicu dana izgubile i Srebrenicu. Pic.ke jedne. :x Smijemo se mi bolan, Sandzaku. A ljudi, kojima cetnici sa vodom na celu drzave udaraju po osnovnim pravima, djeluju puno ozbiljnije i organizovanije, nego nasi Bosanski majmuni. Na kraj sve oko lika i djela doticnog, ali trebaju Zukorlicu lizati cipele, jer je on postigao ono, sto ovi Sarajevski kvazi inetelektualni papci nece nikad postici: Ujedinio je Bosnjake.
A evo ja juce-prekjuce kazem isto oko ovog "vozarenja" na relaciji Sarajevo-Laktasi-Sarajevo al' mene popljuvase, ono kao sta fali, bitno je da se "razgovara"! Ja sam prije nekoliko sedmica najavio (i iskreno se nadam da ce to biti tako) da Lagumdzija nece otici iz vlasti. I bas cu se slatko nasmijat kad za dvije godine bude imao vise clanova na papiru nego glasova. Jedino sta bi moglo pokvariti cijeli ugodjaj je da Bosnjaci postanu manje od nacionalne manjine do tada jer samo dragi Bog zna kakvi ustupci su Pruzeni od strane Lagumdzije za ovo sto je danas vidjeno.
P.S.
A da sam neko mudo u SDA ja bi im fino na sljedecim izborima uvalio nekog Hasana iz Kuvajta ili Alzira sa BH pasosem koji se naprasno poceo izjasnjavati kao Hrvat i predlozio ga za clana hrvatskog Predsjednistva ispred SDA pa bi im jebo mater za sva vremena jer ovo je ko zna koji put da taj isti HDZ Bosnjacima zabija noz u ledja!
Post Reply