Ovako jutros došlo ažuriranje TV, Vivax je u pitanju, i mama pojma nema da kada se upali TV i kada je došlo ažuriranje da ne smije paliti ništa, da se treba pustiti da odradi svoje i sada je povuklo ažuriranje ali se TV zbog toga nije ažurirao zato šta je upalila TV kanale i sada ne može se ući u ažuriranje nikako, izbaci me.
Ja sve do prije 2 sata spavao i nisam znao da je ovo se desilo uopšte. Kako otkloniti kvar pitati ču ja VI ali reko da i ovdje pitam.
Izgleda je se pokvario TV donekle, radi on ali puno memorije i kao šta sam naveo izbacuje iz ažuriranja.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Sanjarko
- nepass1
#27227 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa valjda kad se ugasi uradi azuriranje, a i ako preskocis sta fali. Naredno kad bude azurirace se.Sanjarko wrote: ↑30/06/2026 15:33 Ovako jutros došlo ažuriranje TV, Vivax je u pitanju, i mama pojma nema da kada se upali TV i kada je došlo ažuriranje da ne smije paliti ništa, da se treba pustiti da odradi svoje i sada je povuklo ažuriranje ali se TV zbog toga nije ažurirao zato šta je upalila TV kanale i sada ne može se ući u ažuriranje nikako, izbaci me.
Ja sve do prije 2 sata spavao i nisam znao da je ovo se desilo uopšte. Kako otkloniti kvar pitati ču ja VI ali reko da i ovdje pitam.
Izgleda je se pokvario TV donekle, radi on ali puno memorije i kao šta sam naveo izbacuje iz ažuriranja.
Kod mene sony azurira kad se ugasi
- Sanjarko
#27228 Re: TV uređaji - sve o tome
Kakvi ovaj je stara tipa i slabiji TV je, android sistem je i Vivax TV ali za nas je svemirski brod.nepass1 wrote: ↑30/06/2026 16:33Pa valjda kad se ugasi uradi azuriranje, a i ako preskocis sta fali. Naredno kad bude azurirace se.Sanjarko wrote: ↑30/06/2026 15:33 Ovako jutros došlo ažuriranje TV, Vivax je u pitanju, i mama pojma nema da kada se upali TV i kada je došlo ažuriranje da ne smije paliti ništa, da se treba pustiti da odradi svoje i sada je povuklo ažuriranje ali se TV zbog toga nije ažurirao zato šta je upalila TV kanale i sada ne može se ući u ažuriranje nikako, izbaci me.
Kod mene sony azurira kad se ugasi
VI drug Džema mi je rekao da je ažuriranje zablesalo to jeste zaglavilo, a da je rješenje ugasiti TV i ugasiti ga iz struje 15 ili 20 minuta.
Odradio sam to sve i odradilo je ažuriranje do kraja, zaglavilo bilo na pola.
Ne shvaća mama da nije kabelska televizija i internet da nam je preko 4G mifi rutera.
Naljutila je se na mene, malo nedostajalo da se posvadimo, ne od strane mene, nego šta ona ne shvaća neke stvari.
Kao Mujo je i sa nestankom struje. Ali razumljivo je ipak joj je 70 to jeste 71 teče joj.
Uglavnom fercera sve sada, popravio sam.
- mirota
#27229 Re: TV uređaji - sve o tome
nisam upratio Sanjarko, u svakom postu mamu spominjes, sto je to tako ??? zivim i ja sa mamom, ali brateeeee....
- Sanjarko
#27230 Re: TV uređaji - sve o tome
Skrbnik mi je, sch imam nažalost, a nije imala ovo ništa do 2022 godine, nije ni smartphone imala do korone, imala obični telefon, onaj na tipke i to Nokia 3310, 20 godina.
Čak je neka greška bila i sa daljincem, riješio sam i to.
- mirota
#27231 Re: TV uređaji - sve o tome
a ok, hvala na pojasnjenju, drzi se, [pij terapiju redovito i idi na kontrole, i ja pijem redovito, imam nesto donnekle slicno
- Sanjarko