Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
passiv

#27226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by passiv »

Ja nikako da skontam koje programe dobijem ako uzmem Trio Grande?

Sa ove liste šta ide? D3 - OSNOVNI PAKET(Start paket + dodatni kanali) ili nešto drugo?

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

Šta dobijem za Trio Grande Family opet sa ove liste, da li je to D3 - PROŠIRENI PAKET?

Imam u kući jedan led TV i na njemu bih gledao sve ali imam i 3 stara TV na koje ide analogna TV, pitanja su da li je i ova analogna uključena u ovaj gore paket i da li je broj tv za analogiju ograničen?
crnivrag

#27227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

passiv wrote:Ja nikako da skontam koje programe dobijem ako uzmem Trio Grande?

Sa ove liste šta ide? D3 - OSNOVNI PAKET(Start paket + dodatni kanali) ili nešto drugo?

Šta dobijem za Trio Grande Family opet sa ove liste, da li je to D3 - PROŠIRENI PAKET?

Imam u kući jedan led TV i na njemu bih gledao sve ali imam i 3 stara TV na koje ide analogna TV, pitanja su da li je i ova analogna uključena u ovaj gore paket i da li je broj tv za analogiju ograničen?
Analogija se plaća 15 KM, i moguće ju je koristiti na koliko god TV-a želiš.

A što se tiče paketa, ovako stoje stvari:

Trio Grande uključuje Osnovni paket, a u Trio Grande Family je uključen Prošireni paket.

Trio Grande u trenutnoj akciji od 6 mjeseci košta 27,90 KM, a poslije isteka akcije regularna cijena mu je 49,90 KM.

Dok Trio Grande Family u okviru akcije košta 34,90 KM, a inače mu je regularna cijena 56,90 KM.

U sve ove cijene je uključena i analogna TV od 15 KM.
passiv

#27228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by passiv »

Znači za Trio grande family imam Prošireni paket na ovom jednom tv, i analognu na ostala 3 TVa i to sve za 34,90 odnosno 56,90 KM kasnije.

Što se tiče ovog D3Go da li bih imao i sve ove kanale na njemu dakle ovih 150+ kanala, i šta bi mi bilo potrebno ako želim na još jednom TVu sve ove kanale bez korištenja ovog D3Go?

Hvala
crnivrag

#27229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

passiv wrote:Znači za Trio grande family imam Prošireni paket na ovom jednom tv, i analognu na ostala 3 TVa i to sve za 34,90 odnosno 56,90 KM kasnije.

Što se tiče ovog D3Go da li bih imao i sve ove kanale na njemu dakle ovih 150+ kanala, i šta bi mi bilo potrebno ako želim na još jednom TVu sve ove kanale bez korištenja ovog D3Go?

Hvala
Usluga D3 GO je uključena u cijenu Duo i Trio paketa, i putem nje je moguće pratiti kanale koji su ti već dostupni putem resivera za odabrani paket (u tvom slučaju to bi bili kanali iz Proširenog paketa).

Za drugi TV ti je najjeftinija opcija usluga D3 Kuća, putem koje za dodatne 3,5 KM mjesečno možeš pratiti Prošireni paket i na drugom TV-u putem dodatnog resivera.

Taj dodatni resiver bi bio spojen LAN kablom sa glavnim resiverom, radi ostvarivanja lokalne mrežne konekcije između resivera.
nekkem

#27230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

crnivrag wrote: Usluga D3 GO je uključena u cijenu Duo i Trio paketa, i putem nje je moguće pratiti kanale koji su ti već dostupni putem resivera za odabrani paket (u tvom slučaju to bi bili kanali iz Proširenog paketa).
Ne svi, ponuda kanala na D3 GO je siromasnija, osim ako se sta promijenilo u skorije vrijeme, nisam prilicno dugo palio D3 GO.
crnivrag

#27231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nekkem wrote: Ne svi, ponuda kanala na D3 GO je siromasnija, osim ako se sta promijenilo u skorije vrijeme, nisam prilicno dugo palio D3 GO.
Naravno da nemaju svi, ovdje se odgovor odnosio na kanale koji pripadaju Proširenom paketu (dakle ako je kanal dostupan putem resivera, a isti postoji na D3 GO, onda ga može pratiti).

Trenutno je putem D3 GO aplikacije moguće gledati 113 kanala.
DON_eARL

#27232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

punosvega wrote:
DON_eARL wrote:
Eborg wrote:Je li moguće imati 2 modema aktivna istovremeno?

Jedan dio kuće nikako ne mogu da "osvojim" wirelessom tako da sam planirao kupiti još jedan modem + wireless router kako bih to riješio (imam wireless extender no ne mijenja mnogo). No da li to Telemach dozvoljava, tj. hoće li modemi biti u konfliktu ili će se samo bandwidth rasporediti 50-50?
Možeš imati 2 modema na jednom ugovoru, plaćaš samo dodatni paket interneta po cjenovniku:

http://telemach.ba/Internet/105/INTERNE ... av_start=0

Tehnički ti je praktičnije i isplativije potpisati DUO NET paket u drugom dijelu kuće...
A mozes li "pruziti" kablo sa postojeceg rutera u taj dio kuce pa na njega spojiti AP da ga pokrijes s wifi?
Pita za dodatni modem, očito da zna da može spojiti kablom. :-)
nekkem

#27233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

crnivrag wrote:
nekkem wrote: Ne svi, ponuda kanala na D3 GO je siromasnija, osim ako se sta promijenilo u skorije vrijeme, nisam prilicno dugo palio D3 GO.
Naravno da nemaju svi, ovdje se odgovor odnosio na kanale koji pripadaju Proširenom paketu (dakle ako je kanal dostupan putem resivera, a isti postoji na D3 GO, onda ga može pratiti).

Trenutno je putem D3 GO aplikacije moguće gledati 113 kanala.
Jasno, samo mislim da iz tvog prvog odgovora nije bilo vidljivo da je odgovor na pitanje: "Što se tiče ovog D3Go da li bih imao i sve ove kanale na njemu dakle ovih 150+ kanala?" da ce imati sve iz prosirenog paketa sto ima na D3 GO, ali da nije sve dostupno na D3 GO uopste (npr BHT), tako da nece bas imati 150+ kanala.
crnivrag

#27234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nekkem wrote:
Jasno, samo mislim da iz tvog prvog odgovora nije bilo vidljivo da je odgovor na pitanje: "Što se tiče ovog D3Go da li bih imao i sve ove kanale na njemu dakle ovih 150+ kanala?" da ce imati sve iz prosirenog paketa sto ima na D3 GO, ali da nije sve dostupno na D3 GO uopste (npr BHT), tako da nece bas imati 150+ kanala.
Nisam vidio da je napisao sve ove kanale iz Proširenog paketa, ipak je moj odgovor bio dvosmislen.
nekkem

#27235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

crnivrag wrote: Nisam vidio da je napisao sve ove kanale iz Proširenog paketa, ipak je moj odgovor bio dvosmislen.
Ma zato smo tu da pojasnimo ;)
Herr Flick

#27236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Koja je svrha ovog FOXMovies kanala kad nema prevoda na njemu :lol:
doff

#27237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Herr Flick wrote:Koja je svrha ovog FOXMovies kanala kad nema prevoda na njemu :lol:
Kako nema, prijevod je uredan
Telemach

#27238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Herr Flick wrote:Koja je svrha ovog FOXMovies kanala kad nema prevoda na njemu :lol:
Upravo smo provjerili, titl se uredno emituje.
Predlažemo da provjerite postavke titla ili uradite reset recievera.
aura lajt

#27239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aura lajt »

Jedna velika pohvala za ekipu Telemacha na ovom forumu, na izuzetnoj susretljivosti, ljubaznosti i azurnosti kada i ako je u pitanju neki problem, sto je, moram da priznam veoma rijetko. Samo tako nastavite :thumbup:
Rugafet

#27240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Tacno je da nije bilo prijevoda na Fox-u dva ili tri dana (BHB, analogna) sad vidim idu na oba Foxa...
Herr Flick

#27241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Rugafet wrote:Tacno je da nije bilo prijevoda na Fox-u dva ili tri dana (BHB, analogna) sad vidim idu na oba Foxa...
:D

Da ne govorim o tome od cetvrtka pa do jucer nije bilo tona na SK2 i to komentatori su hrvatski sto je pomalo glupo ako su na SK1 I SK3 srpski al hajd :)
nlt

#27242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

crnivrag wrote:
passiv wrote:Ja nikako da skontam koje programe dobijem ako uzmem Trio Grande?

Analogija se plaća 15 KM, i moguće ju je koristiti na koliko god TV-a želiš.

A što se tiče paketa, ovako stoje stvari:

Trio Grande uključuje Osnovni paket, a u Trio Grande Family je uključen Prošireni paket.

Trio Grande u trenutnoj akciji od 6 mjeseci košta 27,90 KM, a poslije isteka akcije regularna cijena mu je 49,90 KM.

Dok Trio Grande Family u okviru akcije košta 34,90 KM, a inače mu je regularna cijena 56,90 KM.

U sve ove cijene je uključena i analogna TV od 15 KM.
i telefonija, jeli tako?
crnivrag

#27243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nlt wrote:
i telefonija, jeli tako?
Jeste, u ove pakete je uključena telefonija, tj. besplatni pozivi unutar Telemach mreže i United Grupe, i besplatni pozivi prema svim fiksnim mrežama u BiH uz uspostavu od 0,03 KM po pozivu.
south

#27244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

crnivrag wrote: ...
kad si tako dobro informisan, mozes li mi reci ima li ikakve sanse da izađe D3GO aplikacija za Windows uređaje ? :)
ja ne znam da li zna Telemach, odnosno ta neka kompanija sto pravi za njih tu app, ali moze se sa iOS sistema portovati app na windows store... znaci ne mora se praviti nova aplikacija
crnivrag

#27245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

south wrote: kad si tako dobro informisan, mozes li mi reci ima li ikakve sanse da izađe D3GO aplikacija za Windows uređaje ? :)
ja ne znam da li zna Telemach, odnosno ta neka kompanija sto pravi za njih tu app, ali moze se sa iOS sistema portovati app na windows store... znaci ne mora se praviti nova aplikacija
D3 GO postoji već 3 godine, i korisnici stalno pitaju za aplikaciju koja bi radila na Windows Phone platformi, ali izgleda da od toga nema ništa, jer sve kompanije United Grupe odgovaraju korisnicima da nije planiran razvoj aplikacije za ovu platformu.
south

#27246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

nisu nijednom tako odgovorili ;-) a bolje bi bilo da jesu i da odmah kazu da nece praviti app za win10 mobile
mada sad mogu i portovati app i opet nista od toga pffff koja govna :twisted: :twisted:

SBB je imao u planu app jos 2013 godine ali su promjenili plan ...
Poštovani,

U planu nam je da omogućimo korišćenje D3Go aplikacije i na ovoj platformi.
Obavestićemo Vas preko naših internih medija o svim promenama i dopunama mogućnosti D3 Go softvera.
nlt

#27247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

crnivrag wrote:
nlt wrote:
i telefonija, jeli tako?
Jeste, u ove pakete je uključena telefonija, tj. besplatni pozivi unutar Telemach mreže i United Grupe, i besplatni pozivi prema svim fiksnim mrežama u BiH uz uspostavu od 0,03 KM po pozivu.
znači i prema telekomu RS-a? a naplate 0,03 KM pa ti pričao 1,2 ili 20 minuta ode 0,03 KM?
crnivrag

#27248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nlt wrote:
znači i prema telekomu RS-a? a naplate 0,03 KM pa ti pričao 1,2 ili 20 minuta ode 0,03 KM?
Ovo se odnosi na sve operatere fiksne telefonije u BiH, a upravo tako, naplaćuje se samo uspostava bez obzira koliko poziv trajao.
nlt

#27249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

crnivrag wrote:
nlt wrote:
Ovo se odnosi na sve operatere fiksne telefonije u BiH, a upravo tako, naplaćuje se samo uspostava bez obzira koliko poziv trajao.
HVALA na brzim i preciznim odgovorima..... :wink:
Radar71

#27250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach imate li u planu da D3GO podrzava 64-bitne browsere
Locked