juce supica

Moderator: anex

samsonsam wrote:
i specijalno za primus,skriveni pire ispod![]()
![]()

Vala ko i vrijeme..sucmurasta . Danas me hadre ledjamO k3 wrote:@loo ti si seka??
Osim sto dobro kuhas , kaka si ovako??
Kazem ja jutros, moketu danas nesto plaho dobro cijeli danmO k3 wrote:@loo ti si seka??

Jebena ledja i mene jebu godinama .... stas stari se ...Loo wrote:Vala ko i vrijeme..sucmurasta . Danas me hadre ledjamO k3 wrote:@loo ti si seka??
![]()
I nisam ti ja "seka" .( jedna je Seka![]()
)
Ja sam gospodja u godinama
Da da plaho mi je dobro bilo , stigao mi reciver dreambox novi za satelitsku upalim jednom , upalim drugi put pokvari se jebo sve svoje et kaki mi je dan danasGandalfSivi wrote:Kazem ja jutros, moketu danas nesto plaho dobro cijeli danmO k3 wrote:@loo ti si seka??
Spaetzle? Njam njam, sa wok povrcem i piletinom na trakiceinsomnia78 wrote:Nekaka bizarna tjestenina
samo bijele kad stignumoonca wrote:samsonsam wrote:
![]()
Lijepo - pire je bitna stavka----- cijena dobra --- jedes li ti zelene ili ljubicaste ??
..e ... ja nisam razvila ukus za bijele kao i ljubicaste --samsonsam wrote:samo bijele kad stignumoonca wrote:samsonsam wrote:
![]()
Lijepo - pire je bitna stavka----- cijena dobra --- jedes li ti zelene ili ljubicaste ??
po sastojcima mora biti dobrodječak sa šibicama wrote:
cufte, u nutribuletu smiksano jaje, 1 mali krompir, luk crveni, luk bijeli, malo vode kisele, biber, so, dodano mljevenom mesu, formirane cufte, malo uhvate boju zbog krompira ali ukusno je.. tanki sos brasno, kurkuma, malo govedje kocke
riza, takodje u nutribuletu smiksane dvije soljice vode (ide 2 soljice vode na 1 soljicu rize) sa malo luka i malo patlidjana, so, biber, malo susenog povrca, tu tecnost u serpu, kad zavri dodam rizu i malo aceto balsamica i pustim nekih 15 minuta da riza na skroz laganoj vatri "popije" vodu i smeksa. Sirce je drzi da se ne skasa, mada ova mora malo jer je specificna tecnost, nije cista voda.
insomnia78 wrote:Nekaka bizarna tjestenina
..da , i ja sam se iznenadila za sirce- sushi rizi se dodaje nakon kuvanja, ja takodje dodajem nakon , ali limetu ili limun...i riza bude rastresita...samsonsam wrote:po sastojcima mora biti dobrodječak sa šibicama wrote:
cufte, u nutribuletu smiksano jaje, 1 mali krompir, luk crveni, luk bijeli, malo vode kisele, biber, so, dodano mljevenom mesu, formirane cufte, malo uhvate boju zbog krompira ali ukusno je.. tanki sos brasno, kurkuma, malo govedje kocke
riza, takodje u nutribuletu smiksane dvije soljice vode (ide 2 soljice vode na 1 soljicu rize) sa malo luka i malo patlidjana, so, biber, malo susenog povrca, tu tecnost u serpu, kad zavri dodam rizu i malo aceto balsamica i pustim nekih 15 minuta da riza na skroz laganoj vatri "popije" vodu i smeksa. Sirce je drzi da se ne skasa, mada ova mora malo jer je specificna tecnost, nije cista voda.![]()
dobra ideja sa sircetom