Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kabal1337 wrote: ↑11/06/2026 14:14
javna nabavka je za dane opstine
hajde da razjasnimo, ti veliš da je ugovor tajan. zašto je ugovor tajan? neko ga takvim klasifikovao? odbijen pristup tom ugovoru ili si ti guglo pa nisi našao?
drugo, šta za dane opštine? šta je predmet nabavke? ne nabavlja općina dane pa da si mi dao neku konkretnu informaciju.
drug_profi wrote: ↑11/06/2026 09:55
Ovih 700K za longitudiLalu moze biti samo da se zakrpi postojeca finansjska konsturkcija jer je kantonalni budzet lipsao.
Ponder je zestoko nagrdio sve, a ni populisticki potezi vlade nisu pomogli. Boje se jednog Sivre.
Subvencije mladima za kupovinu prvog stana vise niko i ne pominje, niti ima neki projekat koji bi to olaksao mladima.
2023 je zadnje sto su isplatili. I tad su kvadrati bili mozda i 50% jeftiniji nego danas.
Uz nedostatak para, problem je i "rasipanje", da ne kazem zavrtanje.
Ovo sa juznom je zalosno. Ma kao i generalno cestogradnja.
Uzmi jbt kredit 50 miliona i sjebi to za godinu dvije. Ovo je mucenje. Onaj kruzni na grbavici jos rade. Pa sta imas pobogu toliko raditi na jebenom kruznom toku.
Da se to uradilo prije 15 godina, ovako cijene svega otisle 70%, a budzet se smanjio.
Ne ocekujem da ne znam kao u Becu spuste autoput ispod grada. Ali 2+2 trake 10km da radis 25 i kusur godina. E to je zalosno.
hajde da razjasnimo, ti veliš da je ugovor tajan. zašto je ugovor tajan? neko ga takvim klasifikovao? odbijen pristup tom ugovoru ili si ti guglo pa nisi našao?
drugo, šta za dane opštine? šta je predmet nabavke? ne nabavlja općina dane pa da si mi dao neku konkretnu informaciju.
hajde se saberi pa mi odgovori.
Opstina je narucila uslugu od privatne firme da organizuje manifestaciju. To je bilo kada su bili ovi reperi.
Nema javne informacije koliko je kostalo, na osnovu cega je ta privatna firma odabrana itd.
tajno jer "ugovorne strane i njihovo osoblje ne smiju, za vrijeme trajanja ugovora i po njegovom isteku, bez prethodne pisane saglasnosti, objaviti bilo kakvu povjerljivu informaciju u vezi sa Ugovorom ili poslovanjem ugovornih strana."
Opstina je narucila uslugu od privatne firme da organizuje manifestaciju. To je bilo kada su bili ovi reperi.
Nema javne informacije koliko je kostalo, na osnovu cega je ta privatna firma odabrana itd.
tajno jer "ugovorne strane i njihovo osoblje ne smiju, za vrijeme trajanja ugovora i po njegovom isteku, bez prethodne pisane saglasnosti, objaviti bilo kakvu povjerljivu informaciju u vezi sa Ugovorom ili poslovanjem ugovornih strana."
a gdje to piše ako je ugovor tajan?
mislim čisto da te prestanem vozati, na portalu javnih nabavki se ugovori ne objavljuju. ali ugovor jeste objavljen i ja ga evo gledam.
ili nemaš pojma o čemu pričaš ili te neki jazavac pogrešno infromiše, ili prosto lupetaš.
mislim čisto da te prestanem vozati, na portalu javnih nabavki se ugovori ne objavljuju. ali ugovor jeste objavljen i ja ga evo gledam.
ili nemaš pojma o čemu pričaš ili te neki jazavac pogrešno infromiše, ili prosto lupetaš.
Truba wrote: ↑11/06/2026 09:32
koja je ova benjamina ubleha za nas bicikliste
najvise su za bicikliste uradili koldžo efendic i memić
to je porazno
Fakat ne znam koji im je klinac. Jedino ovaj projekt od EU za ćiru. Pa sto toliko ne vole bicikliste, a puna usta zagađenja, elektrike, zatrpanog saobraćaja. Onaj ublehaš Dučić, umjesto sto snima sjednice, bolje da se zalaža da barem presvuku ove izlizane trake. Od Stupa do Ilidze, recimo, nikako da se spoji, pa provoci je jebo ga nadleznost vise. Da pogineš dok dođeš do hotela na Ilidzi.
objavi da vidimo cijenu, firmu, koji su uslovi
pola od toga je bilo u medijima, dakle nisi se ni minimalno potrudio
Ljudi lupetaju po običaju, sama zadnja rekonstrukcija tog mosta 2009e godine je kostala kao sto sada kosta 18 godina poslije , problem je nastao sto se od 2009 do 2026 nista nije ulagalo u most, posebno u gazista mosta gdje su udarane obicne dasketine kao gazista a ne specijalno drvo koje je renzo odabrao tada tacnije bangkirai drvo