Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#27176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogao ti je frajer stat pa ti fakturisat to mahanje i sviranje bez razloga!
-
alipasijaner
-
tempuser
#27178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogao mu je "notu" jal onaj rucnio pisani fiskalni ispisat!
-
alipasijaner
#27179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije imao vremena da rucno pise racun, a nije htio ostetiti drzavu za PDV
- Travnički Noćni Šetač
#27180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Skretanje iz pogrešne saobraćajne trake polako postaje domaća disciplina, kako je moguće da postoje ljudi koji ne shvataju da je vožnja po noći bez upaljenih svjetala opasna stvar, uključivanje sa sporednog puta bi obavezno trebalo da se uradi provjerom saobraćaja na putu sa pravom prvenstva, prolazak kroz crveno svjetlo bi mogao da se tretira kao pokušaj ubistva, kao i preticanje na zabranjenim mjestima, a skretanja u zabranjenom pravcu postaju običajno pravo lokalnih likova...
Kooperacije i saradnje na putu je sve manje ali nije nestala, pa sam postavio jednu takvu pozitivnu stvar u hrpu negativnih...
Kooperacije i saradnje na putu je sve manje ali nije nestala, pa sam postavio jednu takvu pozitivnu stvar u hrpu negativnih...
-
Me_again
#27181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Realno, mensčini da imaš viška vremena. Baviš se glupostima. Ljudi jedostavno okreću volan tamo gdje hoće da idu. Neko pri tome i pogriješi.Travnički Noćni Šetač wrote: ↑15/03/2020 21:29 Skretanje iz pogrešne saobraćajne trake polako postaje domaća disciplina, kako je moguće da postoje ljudi koji ne shvataju da je vožnja po noći bez upaljenih svjetala opasna stvar, uključivanje sa sporednog puta bi obavezno trebalo da se uradi provjerom saobraćaja na putu sa pravom prvenstva, prolazak kroz crveno svjetlo bi mogao da se tretira kao pokušaj ubistva, kao i preticanje na zabranjenim mjestima, a skretanja u zabranjenom pravcu postaju običajno pravo lokalnih likova...
Da mi je biti u tvojoj koži jedan vikend .....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
Me_again
#27183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mojoj zavisti nigdje krajabitanga_sa_otesa wrote: ↑16/03/2020 00:13ma nije Đe bi on to,zamisli kolicinu slobodnog vremena i volje ,prvo snimati ove gluposti ,pa editovati i objavljivati i jos neki gosti po videima
![]()
- Travnički Noćni Šetač
#27184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa s obzirom da od ovoga ništa ne zarađujem apsolutno je logično da ovo radim u slobodno vrijeme... i ne vidim nikakav problem u tome da trošim slobodno vrijeme na stvari koje želim, naprotiv izuzetno mi je zanimljivo...
Inače u ovoj temi se upravo o ovim stvarima i priča, nerijetko o apsolutno istim situacijama, pa čisto sumnjam da drugi forumaši smatraju glupošću ono o čemu sami pišu...
...
No naravno vjerujem da se moj rad može i tako shvatiti... ali nekakav je moj stav da ovo iako izgledaju gluposti i jesu zaista gluposti nisu bezazlene gluposti... previše puta sam vidio kako ovakve "sitnice" naprave haos... i to nikad nije tako jednostavno kako misliš... moja želja je da probam upozoriti što više ljudi da prestanu sa ovim jer saobraćaj oduzima previše života... znam da zvuči utopijski ali niko nije savršen... želim ti da se nikad ne sretneš sa nekim ko jednostavno okrene volan tamo gdje želi i pri tome malo pogriješi...
...
A ovo ostalo... Nema potrebe željeti biti u mojoj koži... nije nešto previše zanimljivo... naročito vikendom....
-
Me_again
#27185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stav ti je ispravan, moram priznati. Ne daj se smesti, ljudi kao ja jednostavno se "prazne" na ovaj način,Travnički Noćni Šetač wrote: ↑16/03/2020 00:28Pa s obzirom da od ovoga ništa ne zarađujem apsolutno je logično da ovo radim u slobodno vrijeme... i ne vidim nikakav problem u tome da trošim slobodno vrijeme na stvari koje želim, naprotiv izuzetno mi je zanimljivo...
Inače u ovoj temi se upravo o ovim stvarima i priča, nerijetko o apsolutno istim situacijama, pa čisto sumnjam da drugi forumaši smatraju glupošću ono o čemu sami pišu...
...
No naravno vjerujem da se moj rad može i tako shvatiti... ali nekakav je moj stav da ovo iako izgledaju gluposti i jesu zaista gluposti nisu bezazlene gluposti... previše puta sam vidio kako ovakve "sitnice" naprave haos... i to nikad nije tako jednostavno kako misliš... moja želja je da probam upozoriti što više ljudi da prestanu sa ovim jer saobraćaj oduzima previše života... znam da zvuči utopijski ali niko nije savršen... želim ti da se nikad ne sretneš sa nekim ko jednostavno okrene volan tamo gdje želi i pri tome malo pogriješi...
...
A ovo ostalo... Nema potrebe željeti biti u mojoj koži... nije nešto previše zanimljivo... naročito vikendom....
Bez obzira da li nekoga nerviraš ili ne, mislim da su tvoji video uradci ipak edukativni za široku masu.
Nego, imam jedno intimno pitanje. Teško da prođem kroz Travnik a da ne pojedem čevape kod Harija (obično peticu, od rata se borim protiv kg).
Ali, čuo sam da ima i boljih ugostitelja. Molim za savjet gdje i kako. Mislim da bi bilo ofirno otvarati novu temu tipa "čevapi u Travniku" pa da evo iskoristim priliku.
Hvala unaprijed.
- bitanga_sa_otesa
#27186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja samo kod bajre jedem,tamo su najbolji 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#27187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od Harija nema boljih. Ostale tipa Bajra, Tenic, Plava voda i slicne mozes slobodno zaobici.
- Travnički Noćni Šetač
#27188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Teško je predložiti hranu, tu ipak lični ukusi odlučuju... Moj prijedlog ti je da iskoristiš par prolazaka i probaš različite recepte pa sam odlučiš... a možeš probati kod "Bajre" u Docu kod Travnika na putu M5 imaš restoran a imaš i u gradu u prostoru nekadašnjeg konaka... Kod "Karalića" možeš uzeti i poseban sos uz ćevape, iako pravi ljubitelji ćevapa jedu isključivo sa lukom i jogurtom... Dalje na ulazu u zelenu pijacu preko puta Konzuma imaš malu čevabdžinicu "Bosna" sa isto tako posebnim receptom ćevapa koji je specifičan za Travnik... Kod "Tenića" takođe možeš probati, a i na Plavoj Vodi u objektu "Lutvina kahva"....Me_again wrote: ↑16/03/2020 00:42
Stav ti je ispravan, moram priznati. Ne daj se smesti, ljudi kao ja jednostavno se "prazne" na ovaj način,
Bez obzira da li nekoga nerviraš ili ne, mislim da su tvoji video uradci ipak edukativni za široku masu.
Nego, imam jedno intimno pitanje. Teško da prođem kroz Travnik a da ne pojedem čevape kod Harija (obično peticu, od rata se borim protiv kg).
Ali, čuo sam da ima i boljih ugostitelja. Molim za savjet gdje i kako. Mislim da bi bilo ofirno otvarati novu temu tipa "čevapi u Travniku" pa da evo iskoristim priliku.
Hvala unaprijed.
Kao što rekoh ukusi su različiti i najbolje je sam probati, a ovo što sam ti nabrojao je neki mogući izbor različitih recepata u Travniku...
...
Ili se najavi idući put pa ćemo zajedno u degustaciju...
-
Me_again
#27189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bajru preskačem odmah, barem onu u Docu. Neljubazni, nikakvi.... Higijena otprilke takva.Travnički Noćni Šetač wrote: ↑16/03/2020 01:05Teško je predložiti hranu, tu ipak lični ukusi odlučuju... Moj prijedlog ti je da iskoristiš par prolazaka i probaš različite recepte pa sam odlučiš... a možeš probati kod "Bajre" u Docu kod Travnika na putu M5 imaš restoran a imaš i u gradu u prostoru nekadašnjeg konaka... Kod "Karalića" možeš uzeti i poseban sos uz ćevape, iako pravi ljubitelji ćevapa jedu isključivo sa lukom i jogurtom... Dalje na ulazu u zelenu pijacu preko puta Konzuma imaš malu čevabdžinicu "Bosna" sa isto tako posebnim receptom ćevapa koji je specifičan za Travnik... Kod "Tenića" takođe možeš probati, a i na Plavoj Vodi u objektu "Lutvina kahva"....Me_again wrote: ↑16/03/2020 00:42
Stav ti je ispravan, moram priznati. Ne daj se smesti, ljudi kao ja jednostavno se "prazne" na ovaj način,
Hvala unaprijed.
Kao što rekoh ukusi su različiti i najbolje je sam probati, a ovo što sam ti nabrojao je neki mogući izbor različitih recepata u Travniku...
...
Ili se najavi idući put pa ćemo zajedno u degustaciju...
Iako, kada kupujem čevape da roštiljam u Sarajevu, onda to radim u Bajrinoj mesari. Dobri su .....
Subjektivno, najbolji čevapi u Bosni u ovom momentu su mi Travnički, ali malo istražujem ima li šta boje od Harija
-
suit_up
#27190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@Me_again Probaj u Bosni kod pijace, većina autohtonih Travničana u godinama će ti prvo nju preporučiti, mala lokalna ćevabdžinica koja nikada nije počela da djeluje previše komercijalno kao što je većina pobrojanih. Inače, sami ćevapi su sitniji nego kod ostalih, ali se svejedno sa srednjom porcijom (čitaj 15 komada) ubiješ 
Mene je @Travnički Noćni Šetač motivirao da uzmem sebi kameru za snimanje vožnje jer jer jako puno kilometara prelazim i svaki dan je neka budalaština na cesti koja vrijedi osude ili čak i prijave, i hvala mu na tome. Ako mu je ovo hobi to svakako treba podržati, nisu Rusi budale (iako mislim da im je to i zakonski uređeno da u autima posjeduju), vozio sam se i tamo i uvidio da se opasnije ljudi voze kod nas u glavnom gradu nego kod njih na periferiji Moskve

Mene je @Travnički Noćni Šetač motivirao da uzmem sebi kameru za snimanje vožnje jer jer jako puno kilometara prelazim i svaki dan je neka budalaština na cesti koja vrijedi osude ili čak i prijave, i hvala mu na tome. Ako mu je ovo hobi to svakako treba podržati, nisu Rusi budale (iako mislim da im je to i zakonski uređeno da u autima posjeduju), vozio sam se i tamo i uvidio da se opasnije ljudi voze kod nas u glavnom gradu nego kod njih na periferiji Moskve
- Qler
#27191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma Travnicki snima i postavlja za svoj cejf, i ne znam sta koga tangira sta on radi u svoje vrijeme. Njegovo je, kome se ne gleda, niko ga ne tjera.
-
BadBoy
#27192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Realno, postao mi je uzor kako je smireno i staloženo odgovorio na ovo
Nama ostalima u 90% slučajeva bi reakcija bila "šta tebe boli k... šta ja radim sa svojim vremenom".
Svača čast, @Travnički Noćni Šetač postao si Sensei
Nama ostalima u 90% slučajeva bi reakcija bila "šta tebe boli k... šta ja radim sa svojim vremenom".
Svača čast, @Travnički Noćni Šetač postao si Sensei
- Travnički Noćni Šetač
#27193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da... kanal nije monetizovan i nemam sponzore, a radim od decembra 2017.g. ... unazad dvije godine i još uvijek je hobi... hvala ti na podršci...
Ti znaš tačno o čemu se radi...
Ma nema potrebe da se svađamo, ipak smo ovdje zajedno i virtualno se družimo, a neki i uživo...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#27194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@Travnički Noćni Šetač
Svaka tebi cast, samo nastavi. Ne bi bilo lose ni da monetizujes kanal, nikome ne bi smetalo. Znam da ti je ovo hobi, ali zasto ne zaraditi za kafu usput?
Prednosti ovoga sto radis: popunis slobodno vrijeme, ucis nesto novo stalno (editovanje, snimanje, kamere, itd), upoznajes nove ljude, snimas budale koji cine prekrsaje pa mi vidimo kakvih budala ima, itd.
Onaj kome smeta ovo sto ti radis ima ozbiljnih problema. Kome se ne gleda, samo preskoci.
Svaka tebi cast, samo nastavi. Ne bi bilo lose ni da monetizujes kanal, nikome ne bi smetalo. Znam da ti je ovo hobi, ali zasto ne zaraditi za kafu usput?
Prednosti ovoga sto radis: popunis slobodno vrijeme, ucis nesto novo stalno (editovanje, snimanje, kamere, itd), upoznajes nove ljude, snimas budale koji cine prekrsaje pa mi vidimo kakvih budala ima, itd.
Onaj kome smeta ovo sto ti radis ima ozbiljnih problema. Kome se ne gleda, samo preskoci.
- Travnički Noćni Šetač
#27195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@Entropio
Hvala na podršci...
-
tempuser
#27196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je ovo sta TNS radi super stvar.
U sitne sate rasceras nejac na spavanje i lagano skidas, editujes uploadas, pravi recept za smirenje...
U sitne sate rasceras nejac na spavanje i lagano skidas, editujes uploadas, pravi recept za smirenje...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#27197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Travnićki je prije svega, najbolji primjer lijepog ponašanja u virtuelnom svijetu, a ne sumnjam da je i u reality takav. 
- Travnički Noćni Šetač
#27198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala vam svima na lijepim riječima... svaki hobi smanjuje stres to je tačno... no otišli smo ipak malo u off pa predlažem da krenemo nazad u temu, naružiće nas administracija ovako... 
- bitanga_sa_otesa
-
Bordomen
#27200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na brzoj cesti Ilidza Butmir Hrasnica
Pustis pjesaka da prodje a neki kreten zaobidje mene i nastavi dalje, sreca pjesaci budu oprezni pa niko ne pogine.
To se desavalo vise puta u zadnjih par dana
Da ja naglo zakocim pa hajd mada nebi ni kocio ni stao da vidim da je neko blizu iza al ako je covjek udaljen ne manje od 80m mislim jel toliko tesko zaustavit to auto.
Nekad ce pas kakav naic koji ga nece vidjet i eto belaja
Ako auto staje ispred vjerovatno se nesto desava slabo ko stane na sred puta iz cista mira.
Pustis pjesaka da prodje a neki kreten zaobidje mene i nastavi dalje, sreca pjesaci budu oprezni pa niko ne pogine.
To se desavalo vise puta u zadnjih par dana
Da ja naglo zakocim pa hajd mada nebi ni kocio ni stao da vidim da je neko blizu iza al ako je covjek udaljen ne manje od 80m mislim jel toliko tesko zaustavit to auto.
Nekad ce pas kakav naic koji ga nece vidjet i eto belaja
Ako auto staje ispred vjerovatno se nesto desava slabo ko stane na sred puta iz cista mira.