dakle, po hiljaditi put - SDP NIJE izbacio HDZ iz vlasti.KatarinaKosaca wrote:Tihić je još u izbornoj noći nekoliko puta rekao kako se ne može izbaciti SDA iz vlastiplain vanilla wrote:samo mi nije jasno cime ce Tihi opravdati glasanje za smjenu ZlajeAko je išta dobrog napravio SDP to je što je izbacio i hDZ i SDA iz vlasti, jer misle da su pretplaćeni. E, to su, opet toliko traljavo napravili da su ih samo ojačali.
Dakle, halaliću im prije svu pljačku, nepotizam, krađu i javašluk nego to što su jednog mrtvaca (SDA) oživili čarobnom injekcijom.
SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27151 Re: SDP
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#27152 Re: SDP
Sasvim svejedno ili nebitno kako to nazivaš.. nisu činili Platformu...Chmoljo wrote:dakle, po hiljaditi put - SDP NIJE izbacio HDZ iz vlasti.
-
smekerica
#27153 Re: SDP
Ja mislim da Tihic i nema neki valjan razlog za smjenu Lagumdzije i da nije u stanju dati obrazlozenje na ovo pitanje. Razloge koje je naveo SNSD (Sirija) oni ne podrzavaju, tako da nikome nije jasno zbog cega bi ga skinuli. Bitno je glasati kao i SNSD i eliminisati SDP.
- Chmoljo
#27154 Re: SDP
pa nije svejedno.
iz prvog razloga što se precjenjuje snaga SDP-a.
iz drugog razloga što se imputira smišljeno antihrvatstvo.
zar si zaboravila silne rasprave o nelegitimnosti vlade bez HDZ-a? ja bih rekao da je krivac za takvu vladu itekako bitan kada se raspravlja o tome.
radilo se o tome da su HDZovi precjenili svoju snagu i strpljenje stranaca, a potcijenili svoj bezobrazluk.
u SDPu su rekli: vidi ih što za*baše, dobro i jest.
i to je to. bez ikakvih dubljih analiza, teorija i nekih velikih planiranih akcija. previše se mistificira naša dnevnopolitička stvarnost.
iz drugog razloga što se imputira smišljeno antihrvatstvo.
zar si zaboravila silne rasprave o nelegitimnosti vlade bez HDZ-a? ja bih rekao da je krivac za takvu vladu itekako bitan kada se raspravlja o tome.
radilo se o tome da su HDZovi precjenili svoju snagu i strpljenje stranaca, a potcijenili svoj bezobrazluk.
u SDPu su rekli: vidi ih što za*baše, dobro i jest.
i to je to. bez ikakvih dubljih analiza, teorija i nekih velikih planiranih akcija. previše se mistificira naša dnevnopolitička stvarnost.
- KatarinaKosaca
#27155 Re: SDP
Nitko nikad u ovoj zemlji nije dobio 110% glasova, pa nije i neće ni SDP. Stoga lamentirati nad njegovom slabošću je licemjerno, a u isto vrijeme otpuživati sve one koji su vladali prije njega. Pobijedili, uzeli vlast, neka uzmu i odgovornostChmoljo wrote:pa nije svejedno.
Ili citiraj što sam napisala , kad i gdje u ovom smislu ili mi ne podmeći šta je netko nekad negdje rekao ili napisaoChmoljo wrote:iz drugog razloga što se imputira smišljeno antihrvatstvo.
Opet esdepeovski dupli aršini. Vjerovala bih ti da si ovo napisao (jer jeste smisleno i istinito) prije tri godine. Slučajno, nisi nikad. Nego tek kad vlada SDPChmoljo wrote:i to je to. bez ikakvih dubljih analiza, teorija i nekih velikih planiranih akcija. previše se mistificira naša dnevnopolitička stvarnost.
- brezan
#27156 Re: SDP
Zasto SDP pokusava da smijeni ministre iz SDA?smekerica wrote:Ja mislim da Tihic i nema neki valjan razlog za smjenu Lagumdzije i da nije u stanju dati obrazlozenje na ovo pitanje. Razloge koje je naveo SNSD (Sirija) oni ne podrzavaju, tako da nikome nije jasno zbog cega bi ga skinuli. Bitno je glasati kao i SNSD i eliminisati SDP.
- Chmoljo
#27157 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:
Nitko nikad u ovoj zemlji nije dobio 110% glasova, pa nije i neće ni SDP. Stoga lamentirati nad njegovom slabošću je licemjerno, a u isto vrijeme otpuživati sve one koji su vladali prije njega. Pobijedili, uzeli vlast, neka uzmu i odgovornost
kako si ti uspjela to iščitati samo da mi je znati. ako ti nije mrsko, naći ćeš moje postove i PRIJE izborau kojima kažem: kada pobjede, do njih je. ali ti odokativno znaš da nisam, jer imaš predrasude koje su se u ovom odgovoru ispoljile na najgori mogući način.
dakle, trpaš mi u usta ono što nisam uopšte rekao. da ne kažem nešto gore.
pa ko je TEBE spominjao? pričam RAZLOZIMA zašto nije svjedno ko je krivac. kako si se tu pronašla pojma nemam. mislim, imam, ali sam pristojan pa ću zavezati.Ili citiraj što sam napisala , kad i gdje u ovom smislu ili mi ne podmeći šta je netko nekad negdje rekao ili napisao![]()
opet predrasude. jesam, pisao sam. samo što si puna predrasuda, uvijek bila, a meni se ne da tražiti postove otprije dvije godine da nekoga uvjeravam da je mlijeko bijelo.Opet esdepeovski dupli aršini. Vjerovala bih ti da si ovo napisao (jer jeste smisleno i istinito) prije tri godine. Slučajno, nisi nikad. Nego tek kad vlada SDP
na moj post, za koji držim da je realan ili bar iskreno lično razmišljanje, uspjela si mi iz čista mira napakovati sve i svašta. pa se još malo iščuđavaj Fahri... i njegovom "novinarstvu"...
- KatarinaKosaca
#27158 Re: SDP
Ma, naravno da je sva igra oko hodžina jorgana tj oko javnih preduzeća i njihove dobiti, zapošljavanja familije, kumova i drugova.. SDP bi da nadoknadi sve što su gledali kako SDA radi, a SDA misli da se pretplatio na vlast.brezan wrote:Zasto SDP pokusava da smijeni ministre iz SDA?smekerica wrote:Ja mislim da Tihic i nema neki valjan razlog za smjenu Lagumdzije i da nije u stanju dati obrazlozenje na ovo pitanje. Razloge koje je naveo SNSD (Sirija) oni ne podrzavaju, tako da nikome nije jasno zbog cega bi ga skinuli. Bitno je glasati kao i SNSD i eliminisati SDP.
S tim što to SDP puno bahatije i traljavije radi. Samo ta nijansa je razlika. Reče Dragi Vođa da će se krajem avgusta riješiti pitanje Sejdić Finci kao dio Mape puta.. evo prođe skoro i oktobar
- KatarinaKosaca
#27159 Re: SDP
@chmoljo.. hajde ti živ bio umjesto kvalifikacija meni kakva sam i šta sam
, citiraj i repliciraj, a ne podmeći mi ono što je netko nekada u Širokom kod Ante u kavani rekao
Da, izvini ne pratim toliko pomno tvoje postove pa da se sjećam šta i kad si napisao, prije izbora i poslije.
Da, izvini ne pratim toliko pomno tvoje postove pa da se sjećam šta i kad si napisao, prije izbora i poslije.
- Chmoljo
#27160 Re: SDP
nevjoravatna si...KatarinaKosaca wrote:@chmoljo.. hajde ti živ bio umjesto kvalifikacija meni kakva sam i šta sam![]()
, citiraj i repliciraj, a ne podmeći mi ono što je netko nekada u Širokom kod Ante u kavani rekao
![]()
prvo kažeš ovo
pa ovoOpet esdepeovski dupli aršini. Vjerovala bih ti da si ovo napisao (jer jeste smisleno i istinito) prije tri godine. Slučajno, nisi nikad. Nego tek kad vlada SDP
i de ti slobodno reci gdje sam ja to TEBE uzeo u usta prije nego što si mi rekla da ti podmećem, da sam licemjer i da spinujem, što je samo lijepa riječ za lažDa, izvini ne pratim toliko pomno tvoje postove pa da se sjećam šta i kad si napisao, prije izbora i poslije.
- KatarinaKosaca
#27161 Re: SDP
Riječ "spin" nikada ne koristim
"To je licemjerno" nije = "ti si licemjer"
toliko o podmetanju
"To je licemjerno" nije = "ti si licemjer"
toliko o podmetanju
- Chmoljo
#27162 Re: SDP
znači onaj ko radi licemjerne stvari nije licemjer nego je...?
- KatarinaKosaca
#27163 Re: SDP
Nemoj zaključivati, izvlačiti itd. Ovo je pisani način komunikacije, pa se drži napisanog... Nešto ti ne ide ni dedukcija a ni psihoanalizaChmoljo wrote:![]()
znači onaj ko radi licemjerne stvari nije licemjer nego je...?
- Chmoljo
#27164 Re: SDP
ali zato si ti sa ogromnim uspjehom deducirala moja duhovna stremljenja...
i to na osnovu mojih postova u kojima ZNAŠ šta stoji i prije tri godine, ali koje ne pratiš tako pomno da ZNAŠ šta sam napisao prije tri godine.
toliko od mene, ostaj mi zdravo Kato.
i to na osnovu mojih postova u kojima ZNAŠ šta stoji i prije tri godine, ali koje ne pratiš tako pomno da ZNAŠ šta sam napisao prije tri godine.
toliko od mene, ostaj mi zdravo Kato.
-
smekerica
#27165 Re: SDP
Dragi Vodja, kako ga vec oslovljavas, je i ponudio rjesenje za ovo pitanje ali ga je, nekim cudom, nicim izazvan, SDA glat odbio. A, treba napomenuti, da je i SDA inicijalno podrzavao takvo rjesenje. Ali obzirom da su oni jedna stranka konzistentna u svojim stavovima, iznenada su promijenili misljenje. Sto li, Boze, to uradise?KatarinaKosaca wrote:Ma, naravno da je sva igra oko hodžina jorgana tj oko javnih preduzeća i njihove dobiti, zapošljavanja familije, kumova i drugova.. SDP bi da nadoknadi sve što su gledali kako SDA radi, a SDA misli da se pretplatio na vlast.brezan wrote:Zasto SDP pokusava da smijeni ministre iz SDA?smekerica wrote:Ja mislim da Tihic i nema neki valjan razlog za smjenu Lagumdzije i da nije u stanju dati obrazlozenje na ovo pitanje. Razloge koje je naveo SNSD (Sirija) oni ne podrzavaju, tako da nikome nije jasno zbog cega bi ga skinuli. Bitno je glasati kao i SNSD i eliminisati SDP.
S tim što to SDP puno bahatije i traljavije radi. Samo ta nijansa je razlika. Reče Dragi Vođa da će se krajem avgusta riješiti pitanje Sejdić Finci kao dio Mape puta.. evo prođe skoro i oktobar
- KatarinaKosaca
#27166 Re: SDP
Ma, ne samo SDA, i Željko Komšić je odbio takvo rješenje... Pa ko ga je tukao po ušima da kaže da će biti do kraja avgusta 
-
smekerica
#27167 Re: SDP
Zato sto vise nisu koalicioni partner i ne treba da budu u vlasti.brezan wrote:Zasto SDP pokusava da smijeni ministre iz SDA?smekerica wrote:Ja mislim da Tihic i nema neki valjan razlog za smjenu Lagumdzije i da nije u stanju dati obrazlozenje na ovo pitanje. Razloge koje je naveo SNSD (Sirija) oni ne podrzavaju, tako da nikome nije jasno zbog cega bi ga skinuli. Bitno je glasati kao i SNSD i eliminisati SDP.
P.S Ovo sam vec jednom postirala ali mi nije prosao post. Ako bude dupliranja, izvinjavam se.
-
smekerica
#27168 Re: SDP
Zeljkovo odbijanje u ovom slucaju nije relevantno jer da je SDA ostala pri tome da podrzava prijedlog, on bi i prosao.KatarinaKosaca wrote:Ma, ne samo SDA, i Željko Komšić je odbio takvo rješenje... Pa ko ga je tukao po ušima da kaže da će biti do kraja avgusta
Obecao je do kraja augusta jer su inicijalno sve stranke bile za ovo resenj, a onda je SDA, onako principijelna stranka kakva i jesu, odlucila da glasa protiv.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#27169 Re: SDP
A ko je tebi kao SDP-ovki koja ih podržava dao pravo da odgovoraš u njihovo ime i da ih predstavljaš?smekerica wrote: Šta to tebe briga. Ako nisi SDP-ovac i ne podržavaš ih, onda nemaš pravo ni da postavljaš ovakva pitanja?
Gdje si polagala advokaturu ? Na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu ? Tamo si izgubila živce a dobila obraz?
Ili vi to podjednako?
Ili si ustvari insajder koji ovakvim načinom prezentacije samo kopaš dublju jamu ispred table sa imenom SDP.
Ko ti daje pravo da se obraćaš bilo kome takvim tonom?
Ko ti daje pravo da odgovoraš ili neodgovaraš na pitanja?
Ko ti daje pravo da ljude dijeliš na SDP-ovce ili neSDP-ovce?
Da li si svjesna koliko ta pratija ima časnih i poštenih ljudi?
Znaš li uopšte šta je čast i poštenje , znaš li uopšte šta je SDP?
Socijaldemokratija šta je to? Partija šta je to?
Zamoli predsjednicu svog OO da pogleda odgovor koji si napisala.
Sigurna sam da bi letjela iz partije kao lasta.
Crvena.
- FOČANSKI PROPISI
#27170 Re: SDP
Reci,da ne nagađamo!tvsabina wrote: znaš li uopšte šta je SDP?
-
smekerica
#27171 Re: SDP
Sabina, duso,tvsabina wrote:A ko je tebi kao SDP-ovki koja ih podržava dao pravo da odgovoraš u njihovo ime i da ih predstavljaš?smekerica wrote: Šta to tebe briga. Ako nisi SDP-ovac i ne podržavaš ih, onda nemaš pravo ni da postavljaš ovakva pitanja?
Gdje si polagala advokaturu ? Na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu ? Tamo si izgubila živce a dobila obraz?
Ili vi to podjednako?
Ili si ustvari insajder koji ovakvim načinom prezentacije samo kopaš dublju jamu ispred table sa imenom SDP.
Ko ti daje pravo da se obraćaš bilo kome takvim tonom?
Ko ti daje pravo da odgovoraš ili neodgovaraš na pitanja?
Ko ti daje pravo da ljude dijeliš na SDP-ovce ili neSDP-ovce?
Da li si svjesna koliko ta pratija ima časnih i poštenih ljudi?
Znaš li uopšte šta je čast i poštenje , znaš li uopšte šta je SDP?
Socijaldemokratija šta je to? Partija šta je to?
Zamoli predsjednicu svog OO da pogleda odgovor koji si napisala.
Sigurna sam da bi letjela iz partije kao lasta.
Crvena.
Jesi li vidjela sta si napisala?
"Ko ti daje pravo da odgovoraš ili neodgovaraš na pitanja?" Jesi li mogla vecu nebulozu napisati?
Da li cu ili ne odgovoriti na neko pitanje je moje pravo i sloboda. To pravo mi niko ne moze ni dati ni oduzeti.
Za tvoju informaciju, ja sam vec vise puta na ovom forumu ponovila da nisam clan SDP-a tako da me niko niotkud ne moze izbaciti.
Kad ti budes vlasnik ovog foruma, banuj me pa se necu vise javljati. To tada, moja topla preporuka je da nastavis i dalje redovno uzimati terapiju za smirenje.
-
Pitari-CHWIILA
#27172 Re: SDP
@ Tv sabina za tebe samo jedan savjet..posjeti ovu stranicu pod hitno...www.lijecenje-Kuranom.com
stvari koje pises su na nivou tvog avatara JK...nemoj vise sviju ti !!
- sabina1
#27173 Re: SDP
Nikada više u bilo kakvoj vrsti korespodencije - privatne ili poslovne da mi nisi napisala "duso" (pretpostavljam da si mislila na "dušo") jer ovce nismo čuvale skupa. Zadrži osnovne elemente pristojnosti.smekerica wrote: Sabina, duso,
Jesi li vidjela sta si napisala?
Nikako ne mogu "vidjeti" šta ću napisati . mogu samo znati šta ću napisati jer jako dobro znam šta pišem i o čemu pišem.
Zdravo. Ja sam Sabina. Bukvalista sam. Ne čitam između redova. Puno toga sebi dajem zapravo ali ne čitam između redova. Ne znam to.smekerica wrote: "Ko ti daje pravo da odgovoraš ili neodgovaraš na pitanja?" Jesi li mogla vecu nebulozu napisati?
Naravno , ali nemoj TI određivati kome će SDP polagati račune za svoje katastrofalne političke odluke. Nemoj ti sebe predstavljati advokatom iako te niko (po tvojim riječima) nije zvanično imenovao i time blatiti i ono malo kredibiliteta koje je SDP-u ostalo.smekerica wrote: Da li cu ili ne odgovoriti na neko pitanje je moje pravo i sloboda. To pravo mi niko ne moze ni dati ni oduzeti.
Za tvoju informaciju, ja sam vec vise puta na ovom forumu ponovila da nisam clan SDP-a tako da me niko niotkud ne moze izbaciti.
Nikako ne mogu biti "vlasnik" ovog foruma jedino mogu biti -vlasnica. Opet ne znam da li su vlasnici sa-x foruma istovremeno i moderatori no nje važno.smekerica wrote: Kad ti budes vlasnik ovog foruma, banuj me pa se necu vise javljati. To tada, moja topla preporuka je da nastavis i dalje redovno uzimati terapiju za smirenje.
Ponoviću , nikada više mi nemoj "preporučivati" bilo šta vezano za moj privatni život po bilo kom osnovu jer ti to niko nije dao za pravo , prelaziš granice elementarne pristojnosti i nikada više da nisi napravilia čak niti šalu niti aluziju vezano za bilo šta o mom stilu i načinu života jer o tome nemaš pojma, pa si samim tim nekompetentna za bilo kakvu vrstu komentara. Skraćeno - nepristojna si.
Last edited by sabina1 on 21/10/2012 18:56, edited 1 time in total.
- sabina1
#27174 Re: SDP
Pitari-CHWIILA wrote:@ Tv sabina za tebe samo jedan savjet..posjeti ovu stranicu pod hitno...www.lijecenje-Kuranom.com
U "liječenje" religijom neka vjeruje ko hoće. Ista stvar - niko ti NE DOZVOLJAVA da bilo kome na privatnoj osnovi preporučuješ bilo šta. To što ti meni preporučuješ nešto na osnovu mog avatara mnogo više govori o tvojoj zrelosti nego o bilo kojoj rečenici iz mojih postova koje nisi pročitao.
Fino te molim da ne pominješ niti na jedan način bilo koji segment vezan za privatni život - šalu , razonodu , liječenje , plivanje , ronjenje , avatar , jer ne znaš ništa o meni i NE DOZVOLJAVAM da pišeš bilo šta o meni ili za mene izuzev onoga što sam napisala na forumu.
U suprotnom svaki tvoj dalji post na tu temu ću redovno prijavljivati moderaciji kao čistu provokaciju.
Hvala
- Chmoljo
#27175 Re: SDP
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje”
» Pitari-CHWIILA
@smekerica... ohladi, malo više. na ivici si trajnog.
» Pitari-CHWIILA
@smekerica... ohladi, malo više. na ivici si trajnog.