M3
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Vozdra omladinac, šta se radibitanga_sa_otesa wrote:i:
o djes starac ,evo lezim gledam film ,otkud ti da ja imam misljenje? ti ozbiljan ?sekerbay wrote:Vozdra omladinac, šta se radibitanga_sa_otesa wrote:i:
Treba mi tvoje mišljenje i to ozbiljno, Bgmi, pa ako si raspoložen...
Pa znam da znaš jbg. Barem bolje od mene. Ustvari, ja znam onoliko koliko imam u novčaniku.bitanga_sa_otesa wrote:otkud ti da ja imam misljenje?
pa za sta ti treba to? da se trkas? da kruzas po gradu? gewinde nisu federi,vec coiloveri u kompletu-amortizer sa stelujucom platformom sa pripadajucim oprugama,obicno dolaze po 2 opruge ,glavna i help opruga.sekerbay wrote: Pa znam da znaš jbg. Barem bolje od mene. Ustvari, ja znam onoliko koliko imam u novčaniku.
E sad, za ovo što hoću, imam par mišljenja ljudi koji se razumiju, al eto, nije na odmet pitat još par.
Uglavnom, radi se o federima za auto(gewinde)
Interesuje me koliko bi mom autu pomoglo da stavim te federe koji bi ga spustili naprijed tri i pozadi dva cm.
Ono, da li bi se dobro osjetilo ili nije vrijedno ulaganja.
Jbg, znam da je limuzina i da se od nje ne može očekivati ko od sportaka, al ako će se osjetiti razlika, onda bih ugradio.
Ovi s kojima sam pričo hvale, ali je to i dijelom zato što su pristrasni tj naplate mi dio i montažu.

sajsiBakir1 wrote:![]()
pa mozes ti kupiti samo opruge crvene ,zelene...spustanje par cm ,to vecina zovu gewinde ,jer nemaju para za ovo na slici ,to samo nocu sanjaju i bude se mokri ujutro...supercali wrote:A ostala auta imaju opruge i amortizere odvojeno?
Pa druže, poso mi takav da sam svaki dan na autoputu.bitanga_sa_otesa wrote:pa za sta ti treba to?
pa ako hoces da spustas samo opruge kupujes,3-5 cm najvise,onda mogu ostati serijski amortizeri,za vise supstanja ,moras i amortizere krace jer ce tijelo amortizera udariti u solju ...supercali wrote:Ja sad hocu da mjenjam nista to trkanje fazoni nego hocu nove
Jel kupujem amortizere samo ili moram i opruge?
Necu nista spustati fazoni nego mjenjam da imam novo znaci samo zamjenabitanga_sa_otesa wrote:pa ako hoces da spustas samo opruge kupujes,3-5 cm najvise,onda mogu ostati serijski amortizeri,za vise supstanja ,moras i amortizere krace jer ce tijelo amortizera udariti u solju ...supercali wrote:Ja sad hocu da mjenjam nista to trkanje fazoni nego hocu nove
Jel kupujem amortizere samo ili moram i opruge?
zadnje opruge mogu bez amortizera,prednje neces moci postaviti na serijski. bit ce ti auto vjerovatno tvrdje i neudobnije samo da znas.sekerbay wrote: Pa druže, poso mi takav da sam svaki dan na autoputu.
OK, nedjeljom nisam.
Ja ti kroz grad vozim ko baja, često i ispod ograničenja.
Kažem ti, ovo su mi preporučili u servisu u kojem inače radim auto.
Evo, ovo su ti:
http://www.sw-concept.de/shop/index.php ... 410kw.html
Zato me zanima, pomažu li ili ne.
kad pukne zamijenis,ne zamaraj se dok ne pukne.supercali wrote: Necu nista spustati fazoni nego mjenjam da imam novo znaci samo zamjena
Jel se mora kupovati oboje ili opruga moze biti bukvalno dok ne pukne
A amortizeri?bitanga_sa_otesa wrote:kad pukne zamijenis,ne zamaraj se dok ne pukne.supercali wrote: Necu nista spustati fazoni nego mjenjam da imam novo znaci samo zamjena
Jel se mora kupovati oboje ili opruga moze biti bukvalno dok ne pukne
pa jel osjecas da vise ne rade kako treba? ima li znakova curenja?supercali wrote: A amortizeri?
ako znas engleski nek stvari ce ti biti jasne , sto se mene tice ja bi prvo ova cuda izmjenjao i sway barovesekerbay wrote:
Ne osjecam ja nistabitanga_sa_otesa wrote:pa jel osjecas da vise ne rade kako treba? ima li znakova curenja?supercali wrote: A amortizeri?
pa i puni seleni prenose dio vibracija sa trapa na karoseriju.to je najmerno oslabljeno i napravljeno tako za udobnu voznju.zna se za sta se to mijenja ,ako hoces trkanje,ulijetanje,da ne zvace trap onda je ok,za normalnu voznju nema potrebe...amar1994 wrote:
bitanga nek potvrdi ali mislim da po ovome liku ovi poliuretanski seleni ili sta vec vise uticu na drzanje ceste nego sami coiloveri , kao i da super tvrde opeuge i amortizeri nisu dobri po normalnim cestama![]()
hahaha mogu oni izdrzati 10 god ,ako te svrbe pare mijenjajsupercali wrote: Ne osjecam ja nista![]()
Zamjenio bih ja njih cisto da znam da su novi i prednji i zadnjii
Druže, ako ćemo bez zajebancije, ja ti se u auta razumijem ko prosječna žena.amar1994 wrote:ako znas engleski