Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#27151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

otkrivenje wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
otkrivenje wrote:Ima li još netko problema s SK HD kanalima (područje Viteza)? Slika trza više nego neki streaming.

zatamne li vam u vitezu RTL za vrijeme prenosa evropskog prvenstva u rukometu?

Rukomet ne, Anđelku da. :-)
E vidiš, nama u Sa UVIJEK, i ne samo fudbal nego npr. sinoć zatamnili i onaj FFC fight iz rijeke (mes'čini) na HRT 4! Doduše bio je na Fight Channel-u isto live prijenos ali svejedno - ne mijenja činjenicu da sve što valja na kanalima susJeda zatamne! :-x

Poserem se na nakaradnu državu i torove! :twisted:
DON_eARL

#27152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

HRT 4 preuzimaju sa satelita, to HRT sam zatamni bez ikakvih zahtjeva.
semirsar

#27153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

DON_eARL wrote:HRT 4 preuzimaju sa satelita, to HRT sam zatamni bez ikakvih zahtjeva.
saltajuci kanale preletio sam i HRT-ove, uredno se moglo glediti, al' me ta vrsta sportova ne privlaci bas nesto, pa sam nastavio letati dalje :mrgreen:

P.S. Da ne bidne zbunjole, o supertv govorim a oklen i kako oni prenose pojma nejmam :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#27154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
DON_eARL wrote:HRT 4 preuzimaju sa satelita, to HRT sam zatamni bez ikakvih zahtjeva.
saltajuci kanale preletio sam i HRT-ove, uredno se moglo glediti, al' me ta vrsta sportova ne privlaci bas nesto, pa sam nastavio letati dalje :mrgreen:

P.S. Da ne bidne zbunjole, o supertv govorim a oklen i kako oni prenose pojma nejmam :mrgreen:

šta ti je supertv?
Maharadza

#27155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:

šta ti je supertv?
https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86

Inače, niđe veze ba, kako na lol-u uredno ide dok ovi na TM-u zatamne i to NE SVUGDJE tj. samo u Sarajevu dok u hercegovini i vitezu normala ide?! :twisted:

Hajmo @TM hoću objašnjenje za ovo...i nemoj mi reći da se signal "prelijeva" u vitez pa tamo nema zatamnjivanja?! :-)
MTV

#27156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote:

Tako je nikad nije HRT 4 iskljucen samo je zatamnjen a o tom se ne prica :wink:
MTV

#27157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Maharadza wrote: https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86

Inače, niđe veze ba, kako na lol-u uredno ide dok ovi na TM-u zatamne i to NE SVUGDJE tj. samo u Sarajevu dok u hercegovini i vitezu normala ide?! :twisted:

Hajmo @TM hoću objašnjenje za ovo...i nemoj mi reći da se signal "prelijeva" u vitez pa tamo nema zatamnjivanja?! :-)
samo je zatamnjeno al to se da popraviti, cudo iptv tehnologije sa pinom ili bez pina al o tome se neprica :wink:
Maharadza

#27158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

MTV wrote:

samo je zatamnjeno al to se da popraviti, cudo iptv tehnologije sa pinom ili bez pina al o tome se neprica :wink:
Eh pa tako mi reci, ja kontam otključano svima bez ikakvih "zavrzlama"! :mrgreen:
semirsar

#27159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:

Tako je nikad nije HRT 4 iskljucen samo je zatamnjen a o tom se ne prica :wink:
:lol: ne, zaista je bio free na kraju druge borbe veceri jer sam bas u tom momentu cuo spikera kako govori o istoj, da li su kasnije zatamnili nejmam pojma, kao sto rekoh razgulio dalje :mrgreen:
semirsar

#27160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
MTV wrote:

Eh pa tako mi reci, ja kontam otključano svima bez ikakvih "zavrzlama"! :mrgreen:
samo se ti tjesi :mrgreen:
MTV

#27161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Maharadza wrote: Eh pa tako mi reci, ja kontam otključano svima bez ikakvih "zavrzlama"! :mrgreen:
A slao sam ti jednom kako se to radi kad si me pitao jednostavno, par dugmati i uzivas u HRT i RTL slobodnom. Al jebiga nejma kod nas SK, b92, Prve radi zategnutih odnosa vlasnika nam kabl/iptv operatera inace bi ti odma presao :wink: :P
MTV

#27162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: :lol: ne, zaista je bio free na kraju druge borbe veceri jer sam bas u tom momentu cuo spikera kako govori o istoj, da li su kasnije zatamnili nejmam pojma, kao sto rekoh razgulio dalje :mrgreen:
aha aha kao kad je na RTL bio odtamnjeno drugo poluvrijeme rukometa a vijesti zatamnjene :lol:
kakavdanakneiskustvu

#27163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Maharadza wrote:

šta ti je supertv?

Hajmo @TM hoću objašnjenje za ovo...i nemoj mi reći da se signal "prelijeva" u vitez pa tamo nema zatamnjivanja?! :-)[/quote]

u vitezu,kiseljaku,busovači,kreševu,n.travniku ljudi obicnom antenom hvataju signal HRT i RTL,navodno sa nekog predajnika na vlasicu
kakaljin

#27164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

P.S. Da ne bidne zbunjole, o supertv govorim a oklen i kako oni prenose pojma nejmam :mrgreen:[/quote]

šta ti je supertv?[/quote]

Hajmo @TM hoću objašnjenje za ovo...i nemoj mi reći da se signal "prelijeva" u vitez pa tamo nema zatamnjivanja?! :-)[/quote]

u vitezu,kiseljaku,busovači,kreševu,n.travniku ljudi obicnom antenom hvataju signal HRT i RTL,navodno sa nekog predajnika na vlasicu[/quote]

Nije problem taj predajnik i što ga hvataju običnom antenom. Iako je i to nelegalan signal. Već je veći problem što se ne zatamljuje u kablovskom sistemu gdje moraju svima zatamniti bez ikakvih pogovora jer je zakon takav koji moraju poštovati svi operateri BIH-A na cijelom teritoriju države. Na prelijevanje signala se ne može uticati kada dolazi sa predajnika iz susjednih država, jer svako preko sobne antene ga može hvatati, ako želi.
RLewis

#27165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by RLewis »

Ja kako znam ta informacija nije tacna.
Punac mi zivi u vitezu i znam da nema tu mogucnost
semirsar

#27166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

RLewis wrote:Ja kako znam ta informacija nije tacna.
Punac mi zivi u vitezu i znam da nema tu mogucnost
koja info, o preljevanju ili o zatamnjivanju?
kakavdanakneiskustvu

#27167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@kakaljin,tamo mi rekli ljudi iz RAK-a,nazovi ih pa ih upitaj,ili potrazi na netu tej neki propis,meni je to niđe veze,ali jbg,takav propis,ili sta je vec,vec sam ti to ovdje spominjao,mozda je to i uradjenio zbog nekog politickog pritiska,ko zna
orochi

#27168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by orochi »

Toliko ste jaka firma da samo pucate DOWNLOAD, a to što niste u stanju da kupite bolju opremu da bi mogli podržati toliko povećan DOWNLOAD ništa ne pričate.

Ne kontam šta je reći ništa ne radite po pitanju ovih večernjih sati i gubitka snage na omjeru D/U u odnosu na zakupljeni paket. Ne znam šta trebate raditi, ali ovo vam nije u redu telemach.

Svaku noc 90% ljudima padne brzina DOWNLODA a upload je kao i nekako normalan. Ujutro i po danu do otprilike cca 17h bude brzina u redu (propisana po ugovoru)

ZNAČI NIJE PROBLEM U POJEDINCU, džaba govorite proslijedićemo timu za otklanjanje problema nego nabavite bolju opremu da moze podržati normalno brzine koje nam isporučujete.

Image

Treba biti 20/2.

Ne trebate meni fixati ništa, jer znam da nije do mene problem već do vas i vaših mašina/opreme. Isto tako bi vas zamolio da ne zovete kući, da ne saljete ekipu ispravno je sve kablovi i signal u ruteru i na stubu ispred kuće iz prostog razloga da se ne ponavlja ista priča uvijek.

Pozdrav trećoj smjeni.
NediM17

#27169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Image

Ne znam, kod mene pici 25 megabita konstantno. Bilo 12 popodne ili 10 navece.

Lokacija Visoko.
Maharadza

#27170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mehemed wrote:
Maharadza wrote:
Kinaski wrote:zasto nema d3go app za windows telefone ??
http://betanews.com/2015/11/18/windows- ... -freefall/

Mrtva platforma koja nije vrijedna pažnje developera! :wink:
Neki pak znaju šta treba raditi, neki znaju da ima i Windows Phone korisnika, poput Zynge, koja je napravila texas holdem app za WP, a WP je fluidniji od androida i od iosa, a bit će još bolji kada izađe finalna verzija WM 10(što će možda potrajati, ali će se čekanje isplatiti)
http://forum.klix.ba/nokia-lumia-amp-wi ... #p12212358

http://www.klix.ba/clanak/160131046

Ama mrtva platforma i kraj priče... nisam ga bez razloga nazivao lošom kopijom iBalkona! :wink:
Herr Flick

#27171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Znaci od cetvrtka a mozda i prije nema tona na SK2 BHB kablovska..Zapita se covjek radi i iko u toj kompaniji,ima li gdje dezurni sto nagleda stanje kanala, :-) :-)
crnivrag

#27172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote:Znaci od cetvrtka a mozda i prije nema tona na SK2 BHB kablovska..Zapita se covjek radi i iko u toj kompaniji,ima li gdje dezurni sto nagleda stanje kanala, :-) :-)
Mislim da bi trebalo nazvati neki kontakt centar koji se nalazi na BHB-ovoj stranici, jer vjerujem da je Telemach njima ustupio kanale, ali da i dalje tim kanalima upravljaju tehničari kompanije BHB.

Edit: Evo sad vidjeh da postoje brojevi call centara za sve gradove u kojima djeluje BHB.

Trebao bi probati nazvati broj call centra grada u kojem živiš, i putem njega prijaviti problem.

Brojevi se nalaze na početnoj stranici BHB-a u gornjem desnom uglu, u padajućem meniju.
tap3ah75

#27173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Jel` ko od vas dobio papirne račune?
U Kaknju ih još nema
crnivrag

#27174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:Jel` ko od vas dobio papirne račune?
U Kaknju ih još nema
Računi se većinom izdaju 5-og u mjesecu, a meni su dolazili oko 15-og dok sam koristio papirnate račune (lokacija Sarajevo).

Međutim otkako sam prešao na elektronske račune, onda mi račun dođe većinom 6-og ili 7-og u mjesecu.
Herr Flick

#27175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote:Znaci od cetvrtka a mozda i prije nema tona na SK2 BHB kablovska..Zapita se covjek radi i iko u toj kompaniji,ima li gdje dezurni sto nagleda stanje kanala, :-) :-)
Mislim da bi trebalo nazvati neki kontakt centar koji se nalazi na BHB-ovoj stranici, jer vjerujem da je Telemach njima ustupio kanale, ali da i dalje tim kanalima upravljaju tehničari kompanije BHB.

Edit: Evo sad vidjeh da postoje brojevi call centara za sve gradove u kojima djeluje BHB.

Trebao bi probati nazvati broj call centra grada u kojem živiš, i putem njega prijaviti problem.

Brojevi se nalaze na početnoj stranici BHB-a u gornjem desnom uglu, u padajućem meniju.
Zvao sam i juce i danas,niko se ne javlja :-) Veceras NBA na SK2 ja moram gledat ko mutav :-)
Locked