FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

faraon_s_krilima

#27101 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Image
MOSALJOZE

#27102 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Kemal Malovčić wrote:valdez je najbolji golman i insan koji je stajo među stativama
potvrdila stastistika
skenderija04

#27103 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Claudio Gabriel Ñancufil , 8 godina, Argentinac, potreban mu je hormon rasta

Prica vam zvuci poznato? Izgleda da je Barcelona vec u pregovorima :D

LSD

#27104 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

"Prema pojedinim medijima, Liverpool je započeo pregovore s Barceloninim braničem Martinom Montoyom, u nadi da će osigurati transfer u zimskom prijelaznom roku."

Taman kad se treba probiti i konacno istjerati propalog Alvesa, oni ga ce prodati Liverpoolu :lol: :lol: to samo Barca može....nenadyebivi su transfer politici.

A evo još jedne:
"Navodno Tello ozbiljno razmišlja o odlasku iz Barcelone već u januaru. Razlog je nezadovoljstvo zbog vrlo male minutaže koju dobija."

Umjesto da Pedra prodaju, na kraju ce Tello otici.
skenderija04

#27105 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:"Prema pojedinim medijima, Liverpool je započeo pregovore s Barceloninim braničem Martinom Montoyom, u nadi da će osigurati transfer u zimskom prijelaznom roku."

Taman kad se treba probiti i konacno istjerati propalog Alvesa, oni ga ce prodati Liverpoolu :lol: :lol: to samo Barca može....nenadyebivi su transfer politici.

A evo još jedne:
"Navodno Tello ozbiljno razmišlja o odlasku iz Barcelone već u januaru. Razlog je nezadovoljstvo zbog vrlo male minutaže koju dobija."

LSD :D polako drug, i na tarabama pise pic.a pa ne mozes yebat.

1. Montoya. Do juna ostaje, vidjecemo da li ce produziti ugovor
2. Ne samo Tello. Danas sam viidio zanimljivu teoriju. Na kraju sezone idu tri (3) napadaca Tello , Pedro i Alexis. Klub bi na prodaji mogao zaraditi vise nego sto bi kostale zamjene. Napadacka petorica za sljedecu sezonu bi mogla biti: Messi Neymar, Kun, Lewa i Deulofeu. :shock:
3. Ter Stegeni Reina
4. Odbrana: Tata nije htio dovoditi stopera jer je htio da vidi kako ce se oporaviti Puyol. Tata navodno nije zadovoljan tako da bi cak i u januaru moglo da bude iznenadjenja. Tata ne vjeruje ni Mascherau kao rjesenju na stoperu. Pique je jedini siguran a Bartra ce dobiti kontinuitet. Nije se opekao u Amsterdamu. Balanta iz Rivera bi mogao doci u januaru.
5. Sog out a Wolfsburg je danas postavio 25 miliona za Luiz Gustava koji je Tatin pik.
6. I jedan na sredini. KOKE. Villa je kostao 5 miliona zbog Necega.

Ocekuju nas temeljne promjene :D
Madrid

#27106 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Pa zar nije Lewa vec u Minhenu (barem mislima :D )?
A Kun... valjda ima jos neki osim Aguera, jer ako mislis na njega, pa on sam kosta kao ta trojica navedenih.
skenderija04

#27107 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:Pa zar nije Lewa vec u Minhenu (barem mislima :D )?
A Kun... valjda ima jos neki osim Aguera, jer ako mislis na njega, pa on sam kosta kao ta trojica navedenih.
Kun je 50-55 miliona. Lewa ima dogovor sa Bayernom ali izgleda da ga Pep nece. Navodno postoji klauzula da u koliko Lewa bude taj koji ne bude htio ici u Bayern mora platiti penal 20 miiliona. Vidjecemo, pise se puno samo treba sve te informacije fino posloziti
Madrid

#27108 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

hmm, kolko si siguran da ce naftasi pristat na to?
Kolko se sjecam i Real je zainteresovan, jos ako posaljemo Zidanea da im malo nahvali Benza kako on samo zna pa ih zahebemo u trampi :mrgreen:
skenderija04

#27109 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:hmm, kolko si siguran da ce naftasi pristat na to?
Kolko se sjecam i Real je zainteresovan, jos ako posaljemo Zidanea da im malo nahvali Benza kako on samo zna pa ih zahebemo u trampi :mrgreen:
Problem je sto Cileanac odlucuje. :D Tu je i igranka. Dzeko borussia, Alexis+ lova Cityju , Kun u Barcelonu.

Vama je Falcao. Moze? :D
Madrid

#27110 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Da je po mom u Realu bi igrali Cavani i Ozil, a Bale bio u Spursima, jer onih para samo 2 igraca vrijede...
Onda se ne bi povezivali ni sa Aguerom ni sa Falcaom, al vec da biram između njih dvojice, Aguero je mlađi a samim tim i bolji.
skenderija04

#27111 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:Da je po mom u Realu bi igrali Cavani i Ozil, a Bale bio u Spursima, jer onih para samo 2 igraca vrijede...
Onda se ne bi povezivali ni sa Aguerom ni sa Falcaom, al vec da biram između njih dvojice, Aguero je mlađi a samim tim i bolji.
Falcao se povezuje sa Realom zadnjih dana. Hrabriji spominju i januar. Moze igrati L.S. a proslo kolo namjerno ili slucajno deranje na Ranieria.,a ovaj Ribolovljev ili kako vec, bio na Bernabeu u srijedu.
LSD

#27112 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:"Prema pojedinim medijima, Liverpool je započeo pregovore s Barceloninim braničem Martinom Montoyom, u nadi da će osigurati transfer u zimskom prijelaznom roku."

A evo još jedne:

LSD :D polako drug, i na tarabama pise pic.a pa ne mozes yebat.

1. Montoya. Do juna ostaje, vidjecemo da li ce produziti ugovor
2. Ne samo Tello. Danas sam viidio zanimljivu teoriju. Na kraju sezone idu tri (3) napadaca Tello , Pedro i Alexis. Klub bi na prodaji mogao zaraditi vise nego sto bi kostale zamjene. Napadacka petorica za sljedecu sezonu bi mogla biti: Messi Neymar, Kun, Lewa i Deulofeu. :shock:
3. Ter Stegeni Reina
4. Odbrana: Tata nije htio dovoditi stopera jer je htio da vidi kako ce se oporaviti Puyol. Tata navodno nije zadovoljan tako da bi cak i u januaru moglo da bude iznenadjenja. Tata ne vjeruje ni Mascherau kao rjesenju na stoperu. Pique je jedini siguran a Bartra ce dobiti kontinuitet. Nije se opekao u Amsterdamu. Balanta iz Rivera bi mogao doci u januaru.
5. Sog out a Wolfsburg je danas postavio 25 miliona za Luiz Gustava koji je Tatin pik.
6. I jedan na sredini. KOKE. Villa je kostao 5 miliona zbog Necega.

Ocekuju nas temeljne promjene :D
Meni ta teorija djeluje nestvarno, naucno-fantasticno....Aguero, Lewandowski, Koke,Gustavo :shock: previše je to brate da bi bilo istina :D ....dobro za golmane Ter Stegen/Reina je jasno da ce dolaziti na ljeto....da se razumijemo - odmah bi potpisao sve to navedeno u tvom postu :-)

Alexis je sasvim dobar i koristan, tako da ne vjerujem da ce ici....Pedro ili Tello, to je vec moguce....Song :? ne znam zašto su ga ikako kupovali :-? ....Pored Pedra/Telloa, trebaju ici i Song, Mascherano, Alves, Valdes i Puyol (vjerovatno u zasluženu penziju).
skenderija04

#27113 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pa pogledaj koliko bi novca uslo u kasu.

Song, Mascherano, Alves,,pedro tello,Alexis
LSD

#27114 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Pa pogledaj koliko bi novca uslo u kasu.

evo nešto racunam....sva ova cetvorica bi koštala manje nego kad ih je Barca kupovala (posebno Alves)...možda jedino Alexis bi bio najskuplji (možda cak i 30 miliona)....a ova dvojica iz barcine škole - hmm pa jedno 15 miliona Tello (najviše radi godina i potencijala), Pedro 25 maximalno.

Moglo bi se sve ukupno zaraditi oko 100 miliona na tim pomenutim igracima.
skenderija04

#27115 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Pa pogledaj koliko bi novca uslo u kasu.

evo nešto racunam....sva ova cetvorica bi koštala manje nego kad ih je Barca kupovala (posebno Alves)...Alexis bi bio najskuplji (možda cak i 30 miliona)....a ova dvojica iz barcine škole - hmm pa jedno 15 miliona Tello (navjše radi godina i potencijala), Pedro 25 maximalno.

Moglo bi se sve ukupno zaraditi oko 100 miliona na tim pomenutim igracima.
ok, 100 miliona, tako sam i ja racunao. 110 plafon.

Yr Stgen 15
Reina ?
Balanta zacijenjen na 15
Koke 25
Luiz Gustavo 25
Kun 50-55
Lewa 20 (ako je istinit penal bayernu)

Znaci izvala je za sve 150 miliona. Barca je ove godine potrosila 25 i prosle 23. Ekonomski vise nego izvodljivo.
LSD

#27116 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Hajd sve i nekako, ali Aguero, Lewandowski, Neymar, Messi i neki peti u rotaciji :shock: ....previše je to zvijezda na jednom mjestu, to je SF žanr cak i za Barcelonu....ko bi na klupi bio :?
skenderija04

#27117 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Hajd sve i nekako, ali Aguero, Lewandowski, Neymar, Messi i neki peti u rotaciji :shock: ....previše je to zvijezda na jednom mjesto, to je SF žanr cak i za Barcelonu....ko ce na klupi biti :?
IDeulofeu

Aguero, njegov kum, i Neymar starteri Lewa ( ovo ne zavisi od Barcelone vec od poljaka) ili neko drugi ce imati 30-35 tekmi i Deulofeu koji je isti profil kao i Pedro i Tello samo sa manje godina.
HB_BHF

#27118 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija, jel to tvoja neka vizija ili za to postoje određeni argumenti ? :D
skenderija04

#27119 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:skenderija, jel to tvoja neka vizija ili za to postoje određeni argumenti ? :D
Ne, samo ono sto sam procitao
Za sljedecu sezonu kazu :

Golmani: To vec znamo
Bekovi. Ostaju Adriano i Alba. Patric je je Tati vise legao od Montoye, tako da Tata ceka Alvesovu odluku. Ako ostane Alves ide Montoya i obratno.
Stoperi: Puyol nije ubijedio Martina. Dolazi stoper, i Tata hoce Balantu. Imali bi tri stopera Balanta,Bartra i Pique. Puyol kup, i liga na sitno.
Sredina: Najveci problem za Martina. TTvrdi da je Barca mekan tim na stedini i da fale dobra pluca. Barcelona je prodajom ville dobila peferentno pravo na Kokea koji se Martinu svidja. Luiz Gustavo je u igri
Napad. Tata smatra da su Pedro i Tello isti profil i da niti jedan od njih dvojice nije nezamjenjiv. Deulofeu bi trebao biti vracen. Tata hoce devetku i kvalitetnog igraca koji bi mogao donositi prevagu. Kun je u kombinacijama a njegov transfer bi bio finansiran prodajama Alexisa,Tella i Pedra. Lewa je spekulacija. Ako je besplatno Barcelona ce pokusati da ga dovede. Ali Poljak treba da odluci. Ako ne, islo bi se na centarfora u godinama koji bi znaso da je rezerva.

To kaze argentinski Nacion. Ja samo prepisujem :mrgreen:

Ipak, moras priznati da je prica zanimljiva i da ima glavu i rep :D
BHF_Manijak

#27120 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Samo ne znam sto ce im ubleha Luiz Gustavo na sredini??? Frajer je solidan igrac, ali ne za klub poput Barce. Da je iskazao Villarreal ili Sevilla interes za njega, pa ok, ovako... :roll: :-)

Sto se tice Pedra i Tella, slazem se sa njim, takodjer sam misljenja da su jako slicni igraci. Doduse ne znam ko ima veci potencijal, al' eto. Ono sto sam vidio od Deulofeua protiv nase U21 repke je san snova, mada to nije neko mjerilo! :mrgreen: Ne pratim ga iskreno u Evertonu ili gdje je vec posudjen.

A je l' to Martino mijenja tiki taku, hoce "devetku" spica je l'? Neka neka... :mrgreen: :mrgreen:
skenderija04

#27121 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Samo ne znam sto ce im ubleha Luiz Gustavo na sredini??? Frajer je solidan igrac, ali ne za klub poput Barce. Da je iskazao Villarreal ili Sevilla interes za njega, pa ok, ovako... :roll: :-)

Sto se tice Pedra i Tella, slazem se sa njim, takodjer sam misljenja da su jako slicni igraci. Doduse ne znam ko ima veci potencijal, al' eto. Ono sto sam vidio od Deulofeua protiv nase U21 repke je san snova, mada to nije neko mjerilo! :mrgreen: Ne pratim ga iskreno u Evertonu ili gdje je vec posudjen.

A je l' to Martino mijenja tiki taku, hoce "devetku" spica je l'? Neka neka... :mrgreen: :mrgreen:
Martinu je izgleda jasno da bez presinga nema tiki take a izlaze se velikom riziku pozadi. To je sa sadasnjim timom realno stanje stvari. Posjed je i dalje prioritet, ali presing ce vrsiti na 3/4 terena. Devetka ko takva je bila i prije, samo treba naci profil. Ove lazne devetke sve vise gube smisao jer je provaljeno.
LSD

#27122 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Image

Brazilske zvijeri :shock: ....Neymar tek treba da dostigne ove velikane.
skenderija04

#27123 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

A vidi ovih :D

Image

Image
LSD

#27124 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

:lol: :lol: :lol: gdje ih iskopa
LSD

#27125 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Samo ne znam sto ce im ubleha Luiz Gustavo na sredini??? Frajer je solidan igrac, ali ne za klub poput Barce. Da je iskazao Villarreal ili Sevilla interes za njega, pa ok, ovako... :roll: :-)

odavno ja to trubim, da je false 9 provaljena prica....da se trebaju vratiti starom dobrom centarforu, jer su postali totalno predvidivi....samo klipan može nositi 9-tku na leđima, kakav Krkić, Alexis, qrci palci....šteta radi Zlatana, nije išlo sa Guardiolom....ali eto sad neka zaganjaju Lewu, boljeg centarfora ne mogu naci.
Post Reply