Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

north

#27102 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

alberto_tomba wrote:Katastrofa je nastupila iz razloga jer Miske nije imao konekcije da posalje mail sa uputama za farbanje lopti I ciscenje snijega :(

Kakva bruka, svi portali u regiji objavili slike onog nesretnika sto sije krompir I ofarbane lopte.
http://www.index.hr/sport/clanak/cirkus ... 09914.aspx

Evo iz regije nam se rugaju, nije vise ni smiješno, blam za državu :( :D .....Ali snijeg je kriv :D
wickerman

#27103 Re: Sarajevski derbi

Post by wickerman »

I proslu sezone je tako jedna utamice Zelje odgodjena jer nisu imali dva covjeka da ciste snijeg. Tada, ne samo da nije ocisceno nego nije bilo ni namjere da se ocisti, jer koliko se sjecam odgoda je odgovarala Zelji. Sutra naravno ce se isto desiti jer im odgovora, a da se kojim slucajem digne temperatura uzet ce se topovi sa Bjelasnice da se napravi novi i ljepsi snijeg.
Logovan

#27104 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Melbourne_Australia wrote:
Moze nam se, eto vidjeces da se i sutra nece igrati...Taman odmorni za kup a i kad i vi dodjete opet za vas.....Osimova hobotnica sve moze :thumbup:
Ne znam čemu ovakvi postovi (boldirano)? Samo dvojica ili trojica su priznali da je ovo danas bila sramota, a vi ostali Bože sačuvaj. Vi pišete gluposti kako vam se može, pišete sarkastične postove, pišete gluposti jer valjda i sami znate da je sramota ali nećete da priznate. U čemu je problem?

Ili ako za tebe i mnoge druge ovo danas nije sramota, objasnite mi zašto nije? Ko je kriv za ovo danas? Čiji je bio propust? Krivac?
Edin H.

#27105 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Treba i spage kupiti za sutra da se iscrtaju cize. :izet:
splinter

#27106 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Opet jedni te isti kmečavci ne prestaju s kmečanjem, digla se kuka i motika dušmanluka, valjda im to krajni domet u životu, vidim ima neko djete od možda najviše 8-9 godina starosti pa se satra retuširajući neke fotografije i praveći nake meme-ove, valjda konta da je zanimljiv, ohladi malo dijete drago.
Malo se raspitajte, lopte nabavlja savez, i moguće je igrati samo sa loptama koje klubovi dobiju ili zaduže od saveza šta li već pa makar bila i ofarbana, glupo jeste ali ovo je Bosna. Ni meni nije jasno što Savez nije obezbijedio lopte u boji,
Drugo, utakmice se odgađaju diljem Evrope kad su ovakvi uvjeti u pitanju ali je uvijek problem što je to kod nas. Ako se očekivalo da će zavaljat prvo kiša pa onda snijeg danas, znalo se da od tekme nema ništa ali termin određuje Savez, a ne klubovi.
Pola države je blokirano danas zbog sniježnih padavina al jok treba pljuvat uvijek na isti način. Bilo je očekivano da će nas pustiti na stadion, držat sat vremena i onda pedala jer murija je ionako nesposobna pa šta bi bilo tek da su pola sata prije tekme ili 5 min prije odgodili tekmu, ovako su sve pustili na stadion pa onda odgodili da sebi olakšaju.
Što se mene tiče nek se igra sutra pa onda kup da ispadnemo i tu. Nek osvoji lištica opet pa nek zviždi nacionalnoj himnoj opet u finalu, svakako neće biti kažnjeni ionako. Mi smo nepopravljiva stoka od naroda i svako sikiranje je uzalud.
Za lopate i ostalo nemam komentar, crtanje linija i tako to, definitivno to nije nešto s čime se klub može ponositi ali da je bilo i sto ljudi i mašine na terenu ne bi bilo pomoći jer je jak intenzitet padavina plus teren bi onda stradao.
GandalfSivi

#27107 Re: Sarajevski derbi

Post by GandalfSivi »

Ricken wrote:
Čekamo Adisa Arapovića, da zavede red u komunalni sektor grada Sarajeva. :D Jerbo ništa bez pametnjakovića iz nvo sektora.
Ne moze vama ni Ed Woodward pomoci, a ne Adis.

Ne bavim se previse politikom ovih dana, hordam sa flamingosima...
bersK

#27108 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Hajd da nas neko bitan i važan blati i pljuje, al klub kao Sarajevo i navijači kao Pitari da nas blate je fakat za smijanja. Našli se oni nekome da prigovore. To je još smješnije.
cvrčak_na_hedonizmu

#27109 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

made_in_sarajevo wrote:Gdje su ta silna ulaganja pa se brukamo protiv Belgije? Kako je moguce da stadion nema drenazu?
Kako je moguce da od DRZAVE trazite pare,a nista na terenu niste uradili, jesu li pare pokradene?
Kako to da ste vazda protiv sistema,a SDA ljudi vas guraju na svakom koraku?
Kako to da 1h i 30min snijeg pada i vi apsolutno nista niste uradili?
Kako to da iz tunela igraci ulaze u blato do koljena?
Kako to da nemate masinu za crtanje linija?
Kako to da nemate crvenu loptu?
Kako to da nemate crvenu boju za linije nego pijeskom posipati, cak vas komentatori na moja tv ismijavaju?
Kako to da samo 2 covjeka kao nesto rade?
Koje rekao djeci da snijeg sa reklame istresu na teren i jos gore naprave?
Kad se kurcite vas stadion zasto se sa svakom kisom i snijegom vec godinama brukate?

Sretan vam 29 rodjendan ili da pitamo radovce prvo hoce li vam pustiti da slavite.
Polako, smiri se, nije smak svijeta što je Željezničar napravio Istok, a vi i dalje nemate stadion :D

Bojim se da ćeš nauditi sam sebi, nije vrijedno :( Al' ako baš insistiras, zapali se ispred Parlamenta, al više benzina ponesi, jebiga, mokro :D
Radio Sarajevo

#27110 Re: Sarajevski derbi

Post by Radio Sarajevo »

north wrote:
alberto_tomba wrote:Katastrofa je nastupila iz razloga jer Miske nije imao konekcije da posalje mail sa uputama za farbanje lopti I ciscenje snijega :(

Kakva bruka, svi portali u regiji objavili slike onog nesretnika sto sije krompir I ofarbane lopte.
http://www.index.hr/sport/clanak/cirkus ... 09914.aspx

Evo iz regije nam se rugaju, nije vise ni smiješno, blam za državu :( :D .....Ali snijeg je kriv :D
U regiji bi trebalo da nauče da se kaže "sprejom", a ne "sprejem". Serem se na ovakve novinare.
Melbourne_Australia

#27111 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Logovan wrote:
Moze nam se, eto vidjeces da se i sutra nece igrati...Taman odmorni za kup a i kad i vi dodjete opet za vas.....Osimova hobotnica sve moze :thumbup:
Ne znam čemu ovakvi postovi (boldirano)? Samo dvojica ili trojica su priznali da je ovo danas bila sramota, a vi ostali Bože sačuvaj. Vi pišete gluposti kako vam se može, pišete sarkastične postove, pišete gluposti jer valjda i sami znate da je sramota ali nećete da priznate. U čemu je problem?

Ili ako za tebe i mnoge druge ovo danas nije sramota, objasnite mi zašto nije? Ko je kriv za ovo danas? Čiji je bio propust? Krivac?
Naravno da su glupo ovo odradili..I sam Husref kaze da je savez kriv, utakmicu su trebali odgoditi za Subotu...A ti ako mislis da bi bolje vi odradili posao da ste bili u ovakvoj situaciji, varas se....Eto ti znas da vi imate spremne lopte , savez dijeli lopte druze , nije ovo termin da se igra sa kojom hoces loptom......Eto vi imate armiju ljudi koji bi teren sredili ...Znas dobro da je to sve suplja i da je ovo sve u 5 deka.....Ali posto se nama desilo, hajmo sad fol pricu baciti.....Vi bolan u 2017 godini na tudjem stadionu nemate ni jednu stranu stadiona pokrivenu i vi nasli da pricate nesto....Ti meni jedan stadion i jednog kluba iz prve lige nadji da nema i jednu stranu ili barem mali dio pokriven ja cu ti reci bravo..I zahvaljujuci Grbavici vasi su navijaci ko gospoda bili suhi dok je snijeg padao.....I to im je jedina prilika bilo gdje u BIH kad idu da budu pod pokrivenom tribinom..A da ne pricam o gradskom stadionu koji vi rentatete...
Last edited by Melbourne_Australia on 26/11/2017 16:08, edited 1 time in total.
Ricken

#27112 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Logovan wrote:

Zašto se vi pravite budalasti. 45 minuta prije utakmice teren je bio u stanju da se meč odigra. Naša je odgovornost manjak lopata i budalaština sa istresanjem snijega. Sve ostalo fakturišite sponzorima, MUPu i Savezu.
Edin H.

#27113 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

splinter wrote:Ni meni nije jasno što Savez nije obezbijedio lopte u boji,
Pare, kosta nekih sest puta vise - £120 za jednu, a mislim da moras imati minimum sest lopti
GandalfSivi

#27114 Re: Sarajevski derbi

Post by GandalfSivi »

Zalibo vas, svakako retro fazon furate. Za vas su lopte, grtalice i masine za linine svakako moderne novotarije...
Ricken

#27115 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

GandalfSivi wrote:
Ricken wrote:
Čekamo Adisa Arapovića, da zavede red u komunalni sektor grada Sarajeva. :D Jerbo ništa bez pametnjakovića iz nvo sektora.
Ne moze vama ni Ed Woodward pomoci, a ne Adis.

Ne bavim se previse politikom ovih dana, hordam sa flamingosima...
Nisam siguran da je protagonistima lika i djela dotičnog pametno pisati na ovakav način u godini pred izbore?
Opetja033

#27116 Re: Sarajevski derbi

Post by Opetja033 »

Jako neodgovoran, primitivan pokusaj celnika NK/FK Zeljeznicar da odgode ovu utakmicu. Raduje me pravovremena odluka NSBiH da se odredi novi termin. Snijeg ce padati u manjim kolicinama a sutra do podne bi trebao u potpunosti prestati.
Sasvim dovoljno vremena da se teren pripremi, makar minimalno. Ovom nemaru i sabotiranju od strane Zeljeznicara treba da se stane u kraj jednom za sva vremena.
Izvolite nemojte se pojaviti sutra na terenu.
bjelave

#27117 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Grbavica po ko zna koji put postavlja standarde i pronosi slavu nase domovine.
Logovan

#27118 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Samo da se ovom prilikom najebem familije onome ko nas je gađao sa daskom za rezanje sa prozora dok smo prolazili pored jedne zgrade na Grbavici. Siđi dole debilu, pa baci šta god hoćeš, pa da te vidimo, jebo ti mater.
decko_sa_kovaca

#27119 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Logovan wrote:Samo da se ovom prilikom najebem familije onome ko nas je gađao sa daskom za rezanje sa prozora dok smo prolazili pored jedne zgrade na Grbavici. Siđi dole debilu, pa baci šta god hoćeš, pa da te vidimo, jebo ti mater.
.
Last edited by decko_sa_kovaca on 26/11/2017 16:13, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#27120 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
made_in_sarajevo wrote:Gdje su ta silna ulaganja pa se brukamo protiv Belgije? Kako je moguce da stadion nema drenazu?
Kako je moguce da od DRZAVE trazite pare,a nista na terenu niste uradili, jesu li pare pokradene?
Kako to da ste vazda protiv sistema,a SDA ljudi vas guraju na svakom koraku?
Kako to da 1h i 30min snijeg pada i vi apsolutno nista niste uradili?
Kako to da iz tunela igraci ulaze u blato do koljena?
Kako to da nemate masinu za crtanje linija?
Kako to da nemate crvenu loptu?
Kako to da nemate crvenu boju za linije nego pijeskom posipati, cak vas komentatori na moja tv ismijavaju?
Kako to da samo 2 covjeka kao nesto rade?
Koje rekao djeci da snijeg sa reklame istresu na teren i jos gore naprave?
Kad se kurcite vas stadion zasto se sa svakom kisom i snijegom vec godinama brukate?

Sretan vam 29 rodjendan ili da pitamo radovce prvo hoce li vam pustiti da slavite.
Polako, smiri se, nije smak svijeta što je Željezničar napravio Istok, a vi i dalje nemate stadion :D

Bojim se da ćeš nauditi sam sebi, nije vrijedno :( Al' ako baš insistiras, zapali se ispred Parlamenta, al više benzina ponesi, jebiga, mokro :D
Bas me je obicna tribina nasikirala, sve mi suze isle jer je travnik prije vas istu takvu napravio, nepravda na djelu, sistem protiv radnickog kluba. Nego da vam doniramo lopate i grtlicu manju, vidim kasne SDA pare
Ricken

#27121 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Pitari opet palili stolice na sjeveru.
Maharadza

#27122 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

Image
SmoLe

#27123 Re: Sarajevski derbi

Post by SmoLe »

svi nesto krivite Grbavicu i travu, a svaki isti, da se kojim slucajem danas igralo na Kosevu ko da bi ista travnjak bio bolji.
Dr. Kuca

#27124 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Otislo se na mars a ovi ne mogu ocistiti 1 milimetar snijega. Ali ko i svaki sda projekat osudjeno da propadne i bude ugaseno.
manijak1

#27125 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

Logovan wrote:Vau 100 mjesta, baš onako puno dodatnih mjesta.
manijak1 wrote:
Istok moguce samo uz clansku kartu FK Zeljeznicar?
jbg ti :D ako uzmeš kartu za istok ne možeš tamo s pitarskim obilježjima i to je to :D daće ti malehna kartu u fan shopu :oops:
Jok doći će sa pitarskim obilježjem. :facepalm: Neutralac frajer.
Jel prije toga tražio gdje će uzeti kartu đe će biti pitari :? Jest.
Koliko se sjećam, neko mu je već objasnio.
Poslije , očito Mostarac ne zna bil pišo ili kakio , kao i ti , tražio kako će uzeti istok jer nema željinu člansku .
I jel sada sve jasno :? Osim lopti i organizacije i ostalih naših provala ?
Volio bih vidjeti šta bi bilo da se trebalo igrati na Gradskom stadionu, ali očito neću.
Nastavite s loptama , obilježavanjima terena :( :D :( , čišćenjem i tako to.
Jeste li tako i Vodovodu poslali dopis, "Mi smo fudbalski, a ne vaterpolo klub
Nismo :oops: a što pitaš :?
I ovu utakmicu možete dobiti samo za stolom.
Grbavica po ko zna koji put postavlja standarde i pronosi slavu nase domovine.
Po čemu ste vi bolji :?
Post Reply