Telemach wrote:.........
Postovani.
Moram ovako upit postaviti posto su me na 033974444 tako zavrtili da mi nista nije bilo jasno.
Korisnik sam HS-a dobrih 5-6 godina, imam samo digitalnu tv sa ci modulom i karticom, i stvarno nisam imao nikad problema. Nekih ozbiljnih.
E sad kako ste se integrisali sa hs-om poceli su.
Prvo: danima sam cekao (5 tacnije) da neko dodje i vidi sta nije bilo u redu sa signalom jer slika je bila uzasna i ledila je nakon onog zadnjeg pustanja signala. Jedva sam uspio docekati nakon 5-6 poziva da neko dodje. Skenirao sam tv jedno 6-7 puta sa razlicitim zemljama koje su mi rekli da stavim u postavkama tv-a. Ostao mi je jedino jos uzbekistan i mozda burundi da nisam. Dosao ciko iz teh nicke podrske i nesto carao kablove i sredio. Rtl televizija i neki cmc kanal ne rade i dalje kako treba. On rece da je to do signala .....i da ce se popraviti s vremenom.
Drugo: , u drugoj sobi sam koristio isto tako digitalnu tv ali preko hema resivera (koji sam kupio i platio oko 100 km u hs-u) jer je tv stari. Odjedanput cvrc ne moze na njemu vise. Zasto? Pa ne znam. Kazu da ga mogu baciti pa da cu morati nesto placati.....033
Trece: izbor kanala vam je OCAJAN. I to blago receno.
Tv zenica, mostar, behar, posavina, jablanica .....mislim stvarno da li se, da se ovako izrazim i da izvinite na izrazu, zajebavate sa nama stavljajuci ovakav izbor kanala.
Cetvrto: jos NIKO SE NIJE OBRATIO KORISNICIMA SA OBAJSNJENJEM STA, KAKO, KOME, KO..... Osim ono skenirajte. Hs stranica konfuzija, telemah stranica uzas.....neinformativne obije.
Peto: kad nazovete na 033974444 treba oko minute samo da dodjete do cekanja da vam se javi operater i tu vas zasipaju sa "probaj bez obaveze..." Dok u pozadini se otkucava potrosnja telefona za nesto sto vam je neko servirao i stvorio probleme.
Da se razumijemo, Meni se svidja vasa ponuda paketa (internet, telefon kablovska) i mozda cu uzeti neki. Ali bas se ne trudite da me "dobijete". Na telefonu kad nazovem nista mi ne bude jasno. Niti mi oni znaju objasniti. Biflaju pricu kao da je naucena na pamet.
Dao sam sebi jos februar prije nego odlucim sta cu. Nadam se da cete mi vi ili razjasni ovako preko foruma. U suprotnom imam Adsl koji koristim pa cu ili otkazati ovo sve vase, a uzeti moja-tv pa doplatiti sebi za nove instalacije, ili cu uzeti total tv..... A mozda se i logosoft uvuce uskoro u moje naselje.
Ja samo zelim da upalim tv i da gledam. Do sada sam to imao. Nadam se da ce u neko skorasnje vrijeme to biti i sa vama u suprotnom ne vjerujem da cemo se druziti.
EDIT: danas je na rtl televizija se signal stabilisao i dobar je.